Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 21:42

LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: LEGE NR.407 A VANATORII SI A PROTECTIEI FONDULUI CINEGETIC

Mesajde buteo buteo pe 03 Apr 2015, 19:07

Salut !Cam la ce beneficii si obligatiuni te ai gandit ?
buteo buteo

Mesajde cristi79 pe 03 Apr 2015, 20:01

De exemplu daca le dam dreptul sa decida daca avem sau nu voie sa vanam pe terenul proprietate personala sa le oferim si atributiile unei asociatii de vanatoare, adica director, paznic, paza, hrana suplimentara, raspundere penala in cazul scaderii efectivelor reale si exemplele ar putea continua, fiindca nu putem lasa vanatul in voia sortii si implicit a proprietarilor de teren, proprietar printre care sunt si eu, dar care de sine statator si cu terenul in 11 parcele si 4 fonduri cinegetice nu am cum sa il gestionez eficient.
Asocierea proprietarilor intr-o asociatie care sa detina minim 51% si sa desemneze gestionarul este o idee care ar trebui sa primeze, iar dreptul de veto sa fie al majoritatii, lucru care ar ajuta dupa parerea mea la o legatura mai buna intre proprietari si gestionar(vanatori), fiindca ar fi momentul sa incercam sa colaboram unii cu altii pentru binele ambelor parti implicate si nu in ultimul rand pentru binele vanatului.
Toate acestea daca vanatul este considerat un bun national.
cristi79

Mesajde buteo buteo pe 03 Apr 2015, 22:40

"daca le dam dreptul sa decida"asupra terenurilor lor (proprietate personala)-suna cam ciudat ! Asa in totalitate mi se pare halucinant !
buteo buteo

Mesajde biriuck pe 03 Apr 2015, 23:05

Despre drepturi, de la minutul 4:23
https://www.youtube.com/watch?v=hWiBt-pqp0E
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde cristi79 pe 04 Apr 2015, 08:08

""daca le dam dreptul sa decida"asupra terenurilor lor"
Daca le dam dreptul sa decida referitor la dreptul de a vana pe terenurile lor, fiindca "asupra terenurilor lor" decid singuri fara sa intrebe pe cineva.
Eu nu inteleg de ce este o asa mare fobie referitor la proprietari, a....., ca noi asociatiile pana acum nu am platit nici un sfant pentru proprietatea lor sau ca ne-am folosit de toate tertiplurile sa iesim basma curata daca vanatul le produce pagube in culturi sau alte cele, insa pe de alta parte nu putem sa aducem legislatia din Anglia unde fiecare vaneaza sau cedeaza dreptul de a vana de pe terenul sau unui vanator, pentru ca la noi inca nu exista cultura necesara si am distruge totul.
Binenteles ca si exemplul dat mai sus referitor la drepturile si atributiile proprietarilor a fost deliberat exagerat, dar am vrut a scot in evidenta ca fiecare drept trebuie sa vina la pachet si cu anumite obligatii.
Iar despre colaborarea dintre asociatii si proprietari ar fi un lucru extraordinar, care ar aduce numai beneficii ambelor parti(ex: un proprietar cu 300 ha ar putea lasa 0.5 ha porumb in picioare peste iarna ca si hrana si adapost pentru vanat, si respectiva suprafata nu ar lasa un gol imens in bugetul proprietarului), dar simplul gand de a ne aseza la masa cu proprietarii unora ne provoaca fiori.
cristi79

Mesajde vinatorul iscusit pe 04 Apr 2015, 13:39

Corect!
Cum îi convingem? sau" îi "(ne) zăpacim in continuare cu tâmpenii bine argumentate.....ca aici ne pricepem.....
Cum îl convingi sa lase 7% din suprafata necultivata(ca asa zice Directiva europeana ptr protejarea biodiversitatii) cu o
atitudine de vanator vătaf (care face legea) ?
vinatorul iscusit
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Sharpshooter pe 04 Apr 2015, 14:26

Teoretic aici ar trebui sa ii convinga APIA cu subventia, respectiv taierea subventiei pentru parcelele agricole, sau acordarea de subventie de alta natura pentru pastrarea habitatelor
Dar APIA nu a taiat subventia nici la cei cu incendierile de miristi sau pasuni... nici Garda de mediu nu se misca mai cu talent, daca ii chemi sa vada cum arata un canal incendiat facut scrum, dau din umeri ca nu au ce sa faca...sa mergi la primarie sa iei reprezentantul agricol, sa identifice proprietarii suprafetelor adiacente este deja prea mult Sci-Fi

L-am prins pe unul care a incendiat o "voca"/o groapa, o forma de canal mort, si tot ce a primit a fost un avertisment de la pompieri. Dar in Ungaria nu indrazneste unul sa dea foc la un pai, acolo unde au fost stufarisuri acum 20 de ani sunt si azi, unde au fost liziere si arboret sunt neatinse.
Sharpshooter
Veteran

Locaţie: Arad

Mesajde Clujeanul pe 04 Apr 2015, 15:00

Sharpshooter scrie: in Ungaria nu indrazneste unul sa dea foc la un pai, acolo unde au fost stufarisuri acum 20 de ani sunt si azi, unde au fost liziere si arboret sunt neatinse.

Si impunerea asta nu se poate considera tot ca atingere a dreptului de proprietate?
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde tibi_anghel pe 04 Apr 2015, 16:55

Clujeanul scrie:
Sharpshooter scrie: in Ungaria nu indrazneste unul sa dea foc la un pai, acolo unde au fost stufarisuri acum 20 de ani sunt si azi, unde au fost liziere si arboret sunt neatinse.

Si impunerea asta nu se poate considera tot ca atingere a dreptului de proprietate?

Si ce inseamna dreptul de proprietate? Ca poti sa faci ce vrei cu bunul tau? Pai ia da-ti foc la casa aflata in vatra satului, riscand incendierea altor proprietati! Sau si mai rau, da foc apartamentului! Ca doar e bunul tau. Viata in societate presupune o multime de drepturi dar si obligatii. Asta e paradoxul civilizatiei: traim in societati evoluate in care o parte dintre drepturile noastre s-au "dizolvat" in favoarea altora. Incendiaza-ti terenul in State pe motiv ca e al tau si in functie de consecinte s-ar putea sa nu le ajunga judecatorilor secolul asta ca sa-ti calculeze anii de parnaie. Iar vorbind strict de incendierile de pe la noi, nu cred ca exista o expresie mai elocventa a primitivismului tarii noastre. Poate doar cainii vagabonzi ...
tibi_anghel
Membru important

Mesajde tehărău pe 05 Apr 2015, 05:11

Sly_Fox scrie:
tehărău scrie:Asta fuse!

In primul rand iti multumesc pentru implicarea si ajutorul dat

Cu placere, Sly! Asa cum am spus, daca solicitarea nu venea din partea unei ta (sau a altui om serios care scrie pe aici) si nu ma nominaliza expres, nu ma bagam.
Scuze pentru raspunsul tarziu dar am fost cu treburi.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 05 Apr 2015, 05:48

florin.t scrie:Vad ca vremea trece, legea o sa fie trecuta pe la camere si o sa vina la promulgare si ceea ce ne doare cel mai rau pe multi adica "vanator - persoana licentiata, membra a unei asociatii vanatoresti" , atentie : "a unei" nici macar "a unei sau mai multe asociatii " o sa ramana. Aceasta se discuta ca e sutinuta de onor AGVPS ca sa-si pastreze membrii (vezi prevederile din statut ca nu ai voie sa fii membru la afiliate si neafiliate in acelasi timp). A fost o petitie unde au semnat 185 de vanatori din care si multi "iepurasi" (adica aia care n-au avut curajul sa li se vada numele). Oare ne meritam soarta ?

Si pe mine tot asta ma doare. Nu din din motivul de a ma ploconi sa ma inscriu obligat intr-o asociatie, caci sunt la AJ, ci pentru ca lasa deschisa o poarta de intrare de fonduri spre asociatii, fara justificare. Gura asta de oxigen va face de fapt rau vanatorii! Angajatii platiti de noi vor face tot ce stiu ei mai bine, adica implicare in gospodarire mai spre deloc si dirijarea fondurilor spre propriile interese. Pentru cei cu adevarat interesati de ce se va lasa in urma, daca ramane asa, diversiunea asta are efectul unei bombe cu ceas!

PS. Florine, la multi ani tie si celorlalti ce serbeaza onomastica!
Daca ramane cu "unei", nu-i vreo problema, in limba romana merge si varianta asta fara a fi interpretata ca obligativitatea de a fi numai la o asociatie. Daca corelezi cu statutul cadru, acesta se va schimba si in forma care se discuta acum, nu mai exista aceasta obligativitate. Si chiar de se va baga pe usa din dos, in ultima clipa (dar nu cred), se poate ataca fara probleme in orice instanta, asa ca nu cred sa mai ramana. Insa, sa nu uitam ceva: forma de existenta a AG-ului este de a primi procentaj de la afiliati, functie de membri. Asa exista ca entitate. Deci este exclusa orice interventie a AG-ului ce ar leza interesele AJ-urilor. O sa dezvolt la Statut, ca amestecam discutiile. Am vrut doar sa subliniez ca e naiv sa asteptam sprijin pentru schimbarea acestui punct al legii din partea cuiva ce primeste salariu AG/AJ. Romsilva, privatii si eventual cineva din sfera politicului ne pot ajuta. Tehnic, nu stiu daca va fi discutata toata legea sau numai punctele pentru care a fost retrimisa in parlament. Vom vedea daca nu cumva va ramane fix la fel si va fi promulgata fortat.
Despre meritat soarta, ce sa mai zic... Din nu stiu ce motive, pana si semnatarul petitiei nu mai scrie pe aici :!: :?: :!:
tehărău
Veteran

Mesajde alinboboc pe 05 Apr 2015, 08:01

Asta cu retrimiterea legii in Parlament, e fix ..ula.Daca domnii de acolo vor sa faca pe plac cuiva, se apleaca asupra motivelor retrimiterii, dar nu-i obliga nimeni, o pot servi d-nului Iohanis fix asa cum au trimis-o la promulgare.Daca legea se trimite in forma initiala, presedintele este obligat sa o promulge.Singurul lucru pe care-l poate face Iohanis in cazul retrimiterii legii fara modificari, este atacarea la CCR.
Asa ca....
alinboboc
Veteran

Mesajde buteo buteo pe 05 Apr 2015, 10:42

Poate ca acest scenariu ar fii cea mai buna(sa ajunga la CCR).
buteo buteo

Mesajde lory pe 06 Apr 2015, 10:03

Se poate insera in acest topic un sondaj de opinie cu privire la aceasta noua forma a Legii 407?
Observ ca este citita de foarte multa lume, dar putini comenteaza pe marginea ei?
Poate e important sa vedem cum se pozitioneaza cei care citesc topicul in raport cu ea.
Poate intelegem astfel si de ce s-au strans doar 200 semnaturi la petitia lui Catalin Vrabie...
Sub protectia anonimatului lumea tinde sa fie mai sincera, sau macar sa se exprime cumva...
lory
Membru activ

Mesajde Alin3006 pe 06 Apr 2015, 13:22

the_mav scrie:
florin.t scrie:Mav-ule, ce drac, ai ajuns sa vorbesti de unu singur ? Amu bagi, amu retragi ...

:lol: :lol: :lol: :(

:!:

Pentru cei care au senzatia ca MAV a vorbit singur, gasiti aici toata povestea, sa nu poluam topicul cu legea.

viewtopic.php?f=55&t=14581&p=219530#p219530

Unii chiar nu se pot abtine sa nu se faca de ras, insa de acum o sa am grija sa fie tot mai putini.
@florint- vezi ca esti pe cota de avarie. Prima postare de genul asta va fi si ultima. Si aviz amatorilor, daca vor ¨planeta maimutelor¨ e topic separat! :evil:
Alin3006
Veteran

Mesajde vinatorul iscusit pe 09 Apr 2015, 21:08

......v ati suparat toți ? Haideți la treaba.....sunt multe de facut....
vinatorul iscusit
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 10 Apr 2015, 00:08

Pai ne tot suparam dar ne tot trece. Stii si tu ce si xum :)) Traeba e , ai dreptate!
Alin3006
Veteran

Mesajde cristi79 pe 17 Apr 2015, 16:23

cristi79

Mesajde the_mav pe 17 Apr 2015, 16:41

si va trece mai departe, si de Senat si de Camera si va fi promulgata de Presedinte.
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde tehărău pe 17 Apr 2015, 19:49

Va fi prima contra zdravana ce il va constientiza pe Iohannis ca a intrat in groapa cu lei. Si RONI.

(Cine s-a obisnuit cu RON, iata ce zicea Maestrul:

http://www.pruteanu.ro/4doarovorba/emis-s-006-roni.htm).

Abia dupa, vom vedea daca e Greuceanu sau Constantineanu. :mrgreen:
tehărău
Veteran

Mesajde alinboboc pe 18 Apr 2015, 12:29

In 3 litere ii doare ca a fost retrimisa legea.Iohanis, o sa atace legea la CCR pe considerentele mentionate de el, dar si asa tot nu o sa fie ok legea.Ar fi o solutie sa ne stangem un pumn de vanatori si in cadrul unui proces, ridicam exceptiile de neconstitutionalitate.Da asta dureaza si nu vad cine se inhama,avem experienta semnarii petitiei.
alinboboc
Veteran

Mesajde buteo buteo pe 18 Apr 2015, 15:26

Nu era mai simplu,daca faceam o lege ca lumea (constitutionala) ?Acum nu am mai avea emotii .Oare nu materialul uman e problema majora in toate domeniile ??
buteo buteo

Mesajde radubichis pe 19 Apr 2015, 09:01

Nu era mai simplu sa avem parlamentari ,nu niste figuranti?
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde Clujeanul pe 19 Apr 2015, 15:10

Parlamentarii pe care ii avem sunt cei pe care i-au votat romanii... sau, oricum, cei care au rezultat din alegeri. Ca si exercitiu de democratie, pulimea poate sa isi exprime (cu doza de vehementa adecvata) obiectiile fata de activitatea (pardon!) alesilor. Niciun parlamentar si nicio lege buna-rea nu tine cat bolovanii. Numa trebe sa incepem sa luam atitudine.
AGVPS-ul nu se poate schimba din interior? Daca ne afiliaza din nou, o sa avem drept de vot in forul de conducere, o sa fim suficient de multi si deciziile viitoare pot fi mult mai aproape de normal si foarte diferite de anal/penal/canal.
Clujeanul
Veteran

Mesajde the_mav pe 19 Apr 2015, 15:17

Clujeanul scrie:AGVPS-ul nu se poate schimba din interior? Daca ne afiliaza din nou, o sa avem drept de vot in forul de conducere, o sa fim suficient de multi si deciziile viitoare pot fi mult mai aproape de normal si foarte diferite de anal/penal/canal.

:mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: 8) 8) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:evil:
the_mav
Veteran

Mesajde Clujeanul pe 19 Apr 2015, 15:21

@the_mav, de ce evil sau very mad?
Clujeanul
Veteran

Mesajde the_mav pe 19 Apr 2015, 18:41

Clujeanul scrie:@the_mav, de ce evil sau very mad?

ca altul mai apropiat de realitate n-am gasit in lista cu "zambete"
pe fond: pt ca aceeasi speranta expusa de tine unii au avut-o de vreo 25 de ani. adica din 90. si EVIDENT nu s-a intamplat nimic.
azi sunt in forma cu matematica. zic asa:
1. in romania vanatori sunt putini (cateva sute, cel mult vreo mie si ceva); purtatori de pusca sunt mult mai multi - ia statisticile de la MI si vezi exact cate zeci de mii.
toti acesti purtatori de pusca au evident si drept de dat cu ştampila (la fiecare 4/5 ani). evident când erau luati cu arcanul la asociatie au votat pt sefi de grupe, de asociatii, de agv, etc. normal ca nu aveau aceeasi speranta cu tine, ci doar doreau si ei sa bage la roata de rezerva un cocos in plus ori un iepure jupuit cu postele de la vreo 25 de pasi.
care e rezultatul? (TE ROG DA-MI RASPUNS AICI, DAR NU MAI MULT DE UN SINGUR CUVANT).
2. cum facem cu defectele perpetuate genetic? :?: :idea: :?: (alea... stii tu... de acum cateva mii de ani, când latinii (fara exceptie) erau smecheri pana trada unul din ei pe usa din dos, apoi stateau capra cu sutele de ani pana in prezent?
ceva mai destupati au fost aia cu iesire la mare care au stiu a construi corabii cu mii de ani in urma, dar pare-se ca au fost incalecati si ei pana la urma de germanici si esticii indepartati
(AICI NU MAI VREAU RASPUNS)

ps: am fost intr-o scurta plimbare in dimineata asta si intamplator m-am trezit in fata unui magazin de outdoor/natura/etc - intru, ma uit, cumpar cateva maruntisuri si la casa dupa ce platesc, vine unu' cu vreo 7-8 cutii de cartuse diverse calibre - CADOU :!: :shock: :shock: :!: :shock: :? :shock: :!:
redarea dialogului (cu translatie partiala):
"-Ma scuzati, dar nu am comandat cartuse...
- Ah, stim...dar e promotie la noi in magazin si la valoarea cumparaturilor dvs (echivalent vreo 3-400 lei) aveti cadou aceste cartuse
- Stiti...la noi in UE-Romania... e mai dificil sa revin in tara cu cartuse, chiar daca mi le oferiti cadou.
- Pai nu sunteti vanator?
- Ba da, poftiti permisele si licentele si pasapoartele europene si...
- Well...Sir, we're used to American licensing, British licensing, even with French system, but what does it means AVPS... or Asociatia...?
dupa o pauza de cateva minute in care au incercat sa caute in cataloagele internationale o forma de echivalenta a permiselor romanesti, imi spune foarte politicos:
- Sir, we will never give up your present; in this respect we will arrange to have this ammo available to be picked up at your official W********* representative"

m-am gandit doar la Aghiutza... mi-a parut inca o data tare bine pt el.
the_mav
Veteran

Mesajde aghiuta pe 19 Apr 2015, 19:44

the_mav scrie:m-am gandit doar la Aghiutza... mi-a parut inca o data tare bine pt el.

:oops: :D
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Krieghoff pe 22 Apr 2015, 12:27

Poate o sa fiu injurat/criticat dar la partea cu obligativitatea de a fi membru intr-o asociatie, sunt de acord. Nu mi se pare in regula sa vanez pe acelasi fond cu un independent. Nu o sa vedeti niciodata vanatori independenti care sa-si plateasca ziua de vanatoare sa impuste ciori si cotofene. Eu cheltuiesc niste bani pentru asta (benzina, cartuse, ...) dar o fac pentru ca-mi place. Dar in final nu fac decat sa pregatesc terenul pentru vanatorul care vine cu "ziua". Pe de alta parte, se pot gasi solutii si pentru ei. Una ar fi vanatoarea la tarc (acolo nu trebuie combatere, evaluare, etc) ci te prezinti pur si simplu si impusti de cati bani vrei.
Ce s-ar intampla daca de maine devenim toti independenti? Ascociatiile fie ele judetene sau private ar ramane fara fonduri si in cazul asta unde am merge la vanatoare cu ziua?
Acum sper sa nu fiu catalogat sustinator al Agvps, pentru ca nu sunt dar, in aceasta privinta, cu obligativitatea de a fi membru intr-o asociatie (Aj sau privata la alegere) sunt de acord.
Este doar o parere.
"Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Krieghoff
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Ghinda pe 22 Apr 2015, 12:32

Parerile nu conteaza.
Cititi un pic prin constitutie la dreptul la libera asociere, drept constitutional de altfel. Dar daca am avut un gunoi genetic drept presedinte care s-a, ma scuzati, pisat pe constitutie, ce drac mai conteaza neste prosti de vanatori?
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!