Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cum reusesc sa devin vanator?!?
35 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Cum reusesc sa devin vanator?!?Buna ziua
Numele meu este Alex,am 32 de ani si sunt din Cornetu,Ilfov Incep prin a va spune ca aceasta frumoasa pasiune am luat-o de la bunicul meu care este vantor de 65 de ani...Sunt nascut in Trivalea Mosteni..stiti de ce pentru ca in momentul in care mama trebuia sa nasca era la tara si nu aveau cum sa plece...asta pentru ca tatal si bunicul meu erau la vanatoare ))))). Am crescut cu acest microb si am fost la numeroase vanatori alaturi de bunicul si de tatal meu...Am simtit ce inseamna adrenalina atunci cand esti pe teren...am simtit ce inseamna respectul pentru vanat,am simtit cum e ca de exemplu dupa 2 ore de stat la panda in ger si ninsoare sa apara 2 iepuri in care poti trage oricand dar sa nu o faci si sa preferi sa ii urmaresti cum se joaca,am invatat ce inseamna sa iubesti natura si minunile ei,am invatat ca vanatoarea nu inseamna neaparat sa te intorci acasa cu cat mai mult vanat,am simtit ce inseamna sa iti lacrimeze ochii atunci cand vezi cat de frumoasa e aceasta lume a vanatorilor...am simtit cum e atunci cand stii ca a doua zi dimineata trebuie sa pleci la vanatoare si nu poti dormi la fel cum un copil asteapta darurile de la Mos Craciun...nu stiu cat de pregatit sunt de a deveni un vanator adevarat dar stiu sigur ca vreau sa incerc.nu am reusit pana acum sa dau acest examen din lipsa banilor...acum am reusit sa strang cate ceva si inca mai strang D..chiar daca merg mereu alaturi de ei la vanatoare imi lipseste de fiecare data ceva...acel ceva e faptul ca nu sunt vanator. Problema mea sta in felul urmator..bunicul meu este la asociatia Lunca...am incercat acolo sa ma inscriu bineanteles dar ei nu mai tine examene de 4 ani si nu stiu unde sa ma indrept.Eu as dori la o asociatia care sa detina fondurile de pe langa Cornetu bineanteles dar daca nu se poate orice e binevenit Am auzit de curand ca stagiul de pregatire este de 2 ani acum...este adevarat? Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri si sper sa fiu primit alaturi de voi Cu stima si deosebit respect
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?bine ai venit; felicitari pt introducere.
daca nu gasesti la Lunca, cauta alta asociatie care va organiza examen. atentie la documente, va trebui sa stai cel putin un an pana la examen. CITESTE forumul, cauta informatie (in dreapta sus ai fctie de search, te ajuta mult) si o sa vezi o gramada de informatii folositoare -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Salut si bine ai venit.Tu vanator vad ca esti deja,acte iti mai trebuie.Stagiatura este tot de un an din ce stiu eu,nu de doi;dupa cum ti-ai facut intrarea sigur se va gasii un coleg aproape de tine care sa te ajute.Ca prim pas,mergi maine,poimaine si scoate un cazier ''pentru inscrierea in asociatie de vanatoare''
![]() este in noi
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Salutare si bun venit.
Foarte frumos mesajul tau de intrare in forum. Vorba lui Ovidiu, tu vanator esti deja, mai trebuie sa obtii "patalamaua". Iti doresc succes si asculta veteranii, ..., scoate urgent un cazier pentru " diploma de vanator" si inscriete in cea mai apropiata asociatie care urmeaza sa formeze grupa de examen, pentru stagiatura. Sper sa gasesti ajutor in apropiere, ..., imi pare rau ca sunt departe, te recomandam si te luam cu placere la grupa din care fac parte. Toate cele bune. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Bun venit!
Browning 325s
Sako Hunter 6,5x55 Zeiss 3-9x50 Sako Finnbear .30-06 Leupold 1-4x20 CZ455 varmint 22lr
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?va multumesc de sfaturi si de primirea dumneavoastra...Nu imi ramane decat ca maine sa imi scot cazierul si sa vad unde gasesc o asociatie...Din ce am inteles de la dumneavoastra sun la fiecare asociatie si intreb...aveti cumva idee de ce asociatie apartine de exemplu Padurea Cornetu si imprejurilile ca eu nu gasesc
Va multumesc inca odata
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?ia "gogolul" (Google
![]() ps: nu stiu cine are cornetu, dar sigur gasesti acolo... -------------------------------------
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Am spus ca va tin la curent...azi am ridicat cazierul(taxa 10 lei+timbru 2 lei)si am vorbit la agvps buzau-tatal meu locuieste acum intr-un sat de langa buzau si el acolo e la acea asociatie si mi sa spus sa prezint acolo cu cazierul,buletinul.Voi primi o cerere si de atunci voi fi ucenic,stagiar sau cam asa ceva timp de cel putin 1 an....eu sper 1 an.Am inteles ca acolo taxa de examen e 800,taxa de intrare in asociatie 500 si pe urma cotizatia undeva la 1100 pe an...Saptamana viitoare voi pleca la buzau pentru a depune actele
Vroiam sa va intreb..grupa de vanatoare la care sunt arondat mi-o pot alege singur,pentru ca ar fi mult mai frumos sa fiu in grupa tatalui meu va multumesc
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?
asta cu grupa nu stiu.... posibil sa NU, cre' ca sunt locuri limitate/grupa. discuta local la asociatie si spune-le INAINTE sa depui actele la ei ce vrei. si daca o sa iti spuna PE VORBE - DA, atunci cere-le sa dea si in scris DA-ul ala ![]() ![]() ![]() apoi te inscrii. ps: nu uita o chestie seaca de la capitalisti: pe banii tai, tu faci ce vrei! ![]() -------------------------------------
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Salutare,
Vorbeste cu directorul/seful/presedintele asociatiei de vanatoare pentru acest lucru.Nu cred ca o sa fie o problema.In principiu, tu neavand inca dreptul sa vanezi si implicit nici drept de port si folosire arma de vanatoare, ar trebui sa cauti o grupa cu niste vanatori mai de bun simt care sa te invete ceva.Caci daca nimeresti intr-o grupa unde,vorba unui coleg de pe un alt topic, nu se gandesc ca vor trebui sa imparta porcul mistret in portii mai mici, nu ai facut nimic. Sa stii ca este mare lucru sa vanezi alaturi de niste oameni care au experienta si mai au si bun simt pe deasupra.Mai rar prin zilele noastre dar nu de negasit. Succes!
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Bine ai venit , Alexandru!
De scris şi explicat o faci bine. Forumist de viitor! Cu ce m-ai aburit pe mine, e eschiva aia cu "sat" de prin Buzău. Păi zi satul, de-al cui din sat (era un banc celebru) şi poate te-om ajuta aplicat. Că Buzaul asta-i mic, dar bine reprezentat! ![]() ![]()
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Va multumesc de raspunsuri si sigur asa voi proceda si este adevarat ceea ce spuneti....de multe ori adica devreo 10-15 ori pe an mai ales in perioada de iarna merg impreuna cu bunicul meu la asociatie pentru a ridica autorizatia de vanatoare iar apoi pentru a inapoi foaia respectiva
Aproape de fiecare data cand ma duc,mai ramanem pret de jumatate de ora sau o ora si vorbim cu vanatorii care se perinda pe acolo...de multe ori ma uit si ii ascult,vreau sa gasesc si la ei ceea ce am descoperit la bunicul meu...iubirea de natura,de animale,ocrotirea lor samd...de cele mai multe ori aud doar cum se lauda ca au impuscat 3 caprioare si acum au carnati de vanat,ca au impuscat porc si acum au de sarbatori,ca pe langa cei 5 iepuri de pe autorizatie au luat 15 samd Nu spun si nici nu pretind ca sunt 100% corect dar ii multumesc bunicului meu pentru tot ceea ce ma invatat...am observat ca cei tineri(nu generalizez) chiar nu au aceasta notiune de a iubi natura ci mai degraba de a se lauda Sunt sigur ca vor exista momente cand voi fi doar eu si cainele meu si voi da peste ceva frumos si rar,dar sunt in acelasi timp sigur ca daca voi face ceea ce nu trebuie imi voi dezamagi bunicul,voi da cu piciorul la tot ce am invatat de la el si bineanteles voi trai cu o parere de rau,de care greu voi scapa...asa ca nu imi permit sa dau sfaturi celor care citesc,dar daca macar unul dintre cei noi ca si mine va realiza asta inseamna ca mi-am indeplinit un scop Cu stima
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?))..Nu o consider eschiva...Satul se numeste Cochirleanca,e cam la 5 km de Bobocu...cat despre nume daca pe mine ma cheama Nedea...tata tot cam asa.. ))))
Cu stima
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?În afara ariei de competenţă. Dar dibuim...
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Cu plecaciune
![]()
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Am vorbit, faci stagiatura în ce grupă îţi alegi.
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Pai stati ca era sa cad de pe scaun...m-ati luat pe nepregatite...trebuie sa il sun pe tata sa vad in ce grupa e....ma asteptati?pana maine
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Cand te duci sa duci actele, spui si in ce grupa vrei sa faci stagiatura. Si sa nu ma faci de ocara ca mi-a raspuns omul ala la telefon si era in Germania. Asa ca spor la invatat!
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Pai si cum va multumesc...cum va gasesc
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Cu invatatul sunt la moarmota
![]() ![]() ![]()
Teoretic, cu cuvantul "multumesc". Practic, prin a deveni un bun vanator: priceput, etic, ... asa cum ii sta bine omului (baga la invatat si asta: viewtopic.php?f=30&t=14516 si un bun forumist: majoritatea celor de aici isi ajuta semenii absolut dezinteresat. Oameni ce nu i-am vazut in viata mea, cand i-am rugat sa ma ajute, au facut-o mai abitir decat altii, de la care aveam pretentii. Asa e aici, pe forum.
Fara misto: persoana pe care am intrebat-o daca se poate face stagiatura la orice grupa, la examenul scris de anul trecut, l-a picat pe naşul sau de botez. Pentru ca nu invatase. (Asta - picarea examenului - si datorita unei campanii anti-impostura dusa si aici, pe forum). Asa ca pune mana si citeste!
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Atunci deocamdata va multumesc..in legatura cu invatatul o fac cu drag...o fac pentru a lua acel examen dar mai ales o fac pentru mine
Inca odata multumesc Acum sun la Buzau sa vad in ce zi ma duc si ce program au
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Am vorbit si lunea au pana la 15 program,martea si joia pana la 17 si vineri pana la 12...cred ca ma duc luni...va tin la curent
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Am fost azi la asociație. Am primit cererea pe care am completat-o alături de recomandare care trebuie scrisa de un vânător cu experiență mai mare de 5 ani și repartizarea la grupa însoțită de fisa de stagiatura.Am dus cazierul și copia după buletin.
De menționat e faptul ca încă nu am plătit nimic Deci pentru cei noi la înscriere deocamdată nu plătiți nimic. ..În cazul meu așa a fost
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Stai sa vezi de acum incolo
![]() ![]() ![]() ![]() PS Eu de lautari am scapat,ca nu-mi plac,dar de restul...Allah e mare! este in noi
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Din pacate, @OVI762 are (din nou), dreptate. Daca chiar vrei sa devii vanator, pregateste-te de cheltuieli serioase. Cel putin deocamdata, sistemul este conceput astfel incat de aceste cheltuieli se bucura mai mult decat vanatorul, reprezentantii lui. Si nu vad ceva schimbari concrete prea curand. Acum baui un sprit cu un pretin cu atributii ce-mi demonstra ca idealismul actiunilor mele se vor concretiza la pulivara. Ar mai fi o speranta: daca si aici au interese in a face ordine, altii...
Bre care ai servici, baga-te nene si peste astia! Alo! Cianoticii astia nu vad ca la noi e ca la nenimeni?!? ![]()
Re: Cum reusesc sa devin vanator?!?Mulţumesc @Mădălin122582!
Domn la Domn, nu-şi scoate ochii...
35 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori |
Publicitate
|