Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Permis Vanatoare Incepator !
56 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Permis Vanatoare Incepator !Buna seara!
De ceva timp imi doresc sa detin permis de vanatoare. Este o pasiune care o am de mult timp,unicu a fost vantor insa a murit urma cu ceva timp. Ce trebuie sa fac sa obtin un permis de vanatoare si cat m-ar costa toate taxele ? Pot sa vanzez si singur daca obtin autorizatie? Si daca da ce pot sa vanez singur? Este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de vanator ? Sau pot plati doar autozitatie pentru un grup mai restrans? Si care sunt taxele pe care trebuie sa le platesti anual pentru o arma de vanatoare? Eu sunt din valcea,
Re: Permis Vanatoare Incepator !buna seara,
e tare greu sa-ti raspund, totusi.... ![]() ![]() mesajul tau e super tare, mai ales ca la inceput de an trebuia sa avem ceva picant... ![]() cosmin
Re: Permis Vanatoare Incepator !![]() Succes! Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Re: Permis Vanatoare Incepator !Ce rai mai sunteți ... poate ca , câteva link-uri nu ar fi fost un timp pierdut pentru D-voastra , periodic apar useri care habar nu au despre structura forumului .
Unii chiar au nevoie de sprijin si îndrumare .
Re: Permis Vanatoare Incepator !
Salut! Hai ca sunt si eu nou pe aici, insa eu am deja arma, si voi incerca sa te ajut. 1.) Trebuie sa te inscrii la o asociatie care te repartizeaza la o grupa unde vei face stagiatura. Asta e teoria, practic, ar trebui sa ai o cunostinta la o grupa care te accepta fara probleme pentru stagiatura. Stagiatura dureaza aprox. un an, unde vei participa la mai multe actiuni vanatoresti. Dupa ce e gata stagiatura se completeaza fisa de stagiatura de catre grupa (seful de grupa). Vei avea nevoie si de o recomandare de la un vanator cu experienta. 2.) Intre timp va trebui sa faci un curs de arma si munitii la o firma autorizata, care consta din cateva cursuri teoretice, niste sedinte de tragere la poligon (nu mai tin minte cate), un examen scris (test grila) si un examen practic (tragi de cinci ori la tinta fixa). E bine sa participi la aceste cursuri, ca nu e prostie!!! In general, se discuta la acest curs, despre legea 295, etc. 3.) Dupa ce ai terminat stagiatura, aprox. un an, vei putea candida la examenul pentru permisul de vanatoare permanent. Pentru asta va trebui un cazier, o fisa medicala, fisa de stagiatura, carte de identitate 2 poze pasaport. Daca ai noroc, in fiecare an se organizeaza un examen in judetul tau... Mai multe informatii gasesti de la asociatie. Examenul este test grila. POti face exercitii aici: http://www.prit.ro/vanator/Default.aspx, sunt 1000 de intrebari. La examen vei avea 30 de intrebari, pentru a promova examenul, va trebui sa raspunzi correct la cel putin 20 de intrebari. Pentru mai multe detalii poti vizita linkul de mai jos: http://agvps.ro/despre/pregatire-si-ins ... atoreasca/ 4.) Daca ai promovat examenul, poti sa depui dosarul la politie pentru atutorizatie de procurare arma vanatoare. Aici va trebui iarasi - fisa medicala - cazier - 2 poze pasaport - cerere tip (acolo primesti) - permis de vanatoare - carte de identitate 5.) Cumperi un dulap metalic, ca te vor verifica de la politie sa vada daca ai. Dulapul va trebui sa aiba 2 compartimente separate care se inchid separat cu cheie separataa (intr-un compartiment vei tine arma, si in celalat compartiment vei tine munitia si piesa a treia). Dulapul trebuie sa fie fixat in perete!!! In termen de 30 de zile cineva trebuie sa vina sa verifice dulapul. Termenul legal pentru eliberarea autorizatiei este 45 de zile. Autorizatia este valabila 90 de zile, care se prelungeste cu inca 90 de zile daca inca nu ai cumparat arma. Dupa ce ai cumparat arma (pe baza autorizatiei), vei merge inapoi (in termen de 3 zile!!!) la Serviciul de arme si munitii, si se va elibera Permisul de arma, si se va trece seria, modelul armei, calibrul, si munitia aferenta care ai voie sa detii. Cazul meu particular: am depus dosarul cu taxa de urgenta, am avut un noroc fantastic, ca fix seful de la arme si munitii avea drum catre localitatea mea si a verificat dulapul in a doua zi dupa ce am depus dosarul. Dupa 10 zile am avut autorizatia. (Respect pentru oamenii de la Serviciul De arme si munitti din judetul Timis, pentru profesionalism, promptitudine). Despre autorizatii de vanatoare...Hm, sunt 3 tipuri - autorizatie individuala (tu si organizatorul) - autorizatie in grup restrans (2-5 personae, dintre care o persoana este organizatorul) - autorizatie colectiva (cel putin 2 persoane dintre care o persoana este organizatorul) Practic, niciodata nu vei putea sa vanezi singur. Si e bine asa (parerea mea). Pentru mai multe detalii, citeste legea 407. Ca si costuri? Per total, fara arma, 2500-3000 LEI (depinde de judet, de asociatie). Atat ![]() Iti doresc sa ai multa rabdare ![]() Cu respect. CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Re: Permis Vanatoare Incepator !Se pare ca nu am citat pe cine trebuie. Scuze @cosmin.
CZ USA Mallard 12/76,CZ 557 .30-06 S&B 4-16x,Viktor-deutsche drahthaar. https://www.pdfa.ro
Re: Permis Vanatoare Incepator !Mai nou trebuie sa depui cazierul judiciar in momoentul in care te inscri la asociatie pentru stagiatura. Asa se va divedi ca a trecut un an si abia dupa dai examen. Acum e important sa gasesti o asociatie care sa aiba locuri disponibile si care sa te primeasca.
Re: Permis Vanatoare Incepator !da, confirm, cu asta ma confrunt si eu, spre dezamagirea mea, o sa mai astept un anisor. macar in acest caz strang bani de un browning sau wincester.
![]()
Re: Permis Vanatoare Incepator !SPOR SI BAFTA :
LEGISLAŢIE ÎN DOMENIUL CINEGETIC 1. Legea nr. 407/2006 Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, actualizată 944/2006 2. Ordonanta 81/2004 aprobata prin Legea nr. 486/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea crescătoriilor de vânat şi a complexurilor de vânătoare 3. H. G. nr. 1679/2008 privind modalitatea de acordare a despăgubirilor prevăzute de Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, precum şi obligaţiile ce revin gestionarilor fondurilor cinegetice şi proprietarilor de culturi agricole, silvice şi de animale domestice pentru prevenirea pagubelor 4. Hotărâre nr. 523 din 06/05/2009 privind metodologia de utilizare de către Regia Naţională a Pădurilor Romsilva a terenurilor forestiere proprietate publică a statului pe care le administrează pentru înfiinţarea şi funcţionarea complexurilor de vânătoare şi a crescătoriilor de vânat 5. Ordin nr. 154/2002 privind recoltarea prin împuşcare a unor exemplare din speciile de faună sălbatică de interes cinegetic, în situaţii excepţionale 6. Ordin nr. 193/2002 privind reactualizarea delimitării fondului cinegetic al României în fonduri de vânătoare 7 Ordin nr. 305/2002 privind interzicerea folosirii la vânătoare a armelor semiautomate de tip AKM si SKS, calibrul 7.62x39 mm, derivate din pistolul-mitralieră Kalasnikov, fabricate de S.C. Sadu S.A. si S.C. Cugir S.A. 8 Ordin nr. 376/2002 pentru aprobarea Planului general de dezvoltare durabilă a speciilor de faună sălbatică din arealul montan: cerb comun, urs, lup, râs şi cocoş de munte 9 Ordin nr. 393/2002 pentru aprobarea cheilor de bonitare si a densităţilor optime pentru speciile cerb comun, cerb lopătar, căprior, capră neagră, mistreţ, urs, iepure, fazan, potârniche, cocoş de munte, râs, lup şi pisică sălbatică şi pentru determinarea efectivelor optime, pe fonduri de vânătoare, pentru aceste specii de faună sălbatică de interes cinegetic 10 Ordin nr. 437/2002 pentru aprobarea Regulamentului privind atestarea persoanelor fizice şi juridice care pot întocmi studii de specialitate pentru gestionarea durabilă a fondurilor de vânătoare 11. Ordin nr. 478/2002 pentru aprobarea Normelor de intocmire a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vanatului si a Instructiunilor de intocmire a studiilor de specialitate pentru gestionarea durabila a vanatului 12 Ordin nr. 488/2002 aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de expert tehnic extrajudiciar în specialitatea "vânătoare", precum şi privind activitatea acestora 13 Ordin nr. 264/2003 pentru stabilirea caracteristicilor minime ale muniţiei permise pentru vânarea unor specii de vânat în România cu arme de vânătoare cu ţevi ghintuite 14 Ordin nr. 280/2003 pentru aprobarea Reglementarilor tehnice privind jujeul purtat de câinii pentru pază care însoţesc turmele şi cirezile de animale pe fondurile de vânătoare 15 Ordin nr. 512/2004 pentru aprobarea efectivelor optime pentru principalele specii de vânat din România (cerb comun, cerb lopătar, căprior, capră neagră, mistreţ, iepure, potârniche, cocoş de munte şi râs) 16 Ordin nr. 418/2005 pentru aprobarea metodologiei de evaluare a trofeelor de vânat, în conformitate cu metodologia Consiliului Internaţional de Vânătoare şi Protecţie a Vânatului 17 Ordin nr. 216/2008 pentru aprobarea Criteriilor de acordare a licenţei pentru gestionarii fondurilor de vânătoare 18 Ordin nr. 219/2008 pentru aprobarea modelului cadru al contractului de gestionare a faunei cinegetice de pe suprafaţa fondurilor de vânătoare 19 Ordin nr. 353/2008 pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea, organizarea si practicarea vânătorii 20 Ordin nr. 600/2008 privind modificarea art. 2 din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 353/2008 pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea, organizarea şi practicarea vânătorii 21 Ordin nr. 762/2008 pentru aprobarea modelului autorizatiei de înfiinţare şi funcţionare a crescătoriilor de vânat şi a complexurilor de vânătoare şi al documentelor legale de provenienţă a exemplarelor de vânat 22 Ordin nr. 323/2009 privind modificarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 762/2008 pentru aprobarea modelului autorizaţiei de înfiinţare şi funcţionare a crescătoriilor de vânat şi a complexurilor de vânătoare şi al documentelor legale de provenienţă a exemplarelor de vânat care intră şi ies în/din crescătoriile de vânat şi din complexurile de vânătoare 23 Ordin nr. 536/2009 pentru aprobarea Listei raselor de câini admise la vânătoare în România 24 Ordin nr. 539/2009 pentru aprobarea regimului permiselor de vânătoare 25 Ordin nr. 540/2009 pentru aprobarea modelului de proces-verbal de constatare a contravenţiilor şi aplicare a sancţiunilor în domeniul cinegetic, prevăzut de Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 26 Ordin nr. 862/2010 pentru aprobarea înfiiţării Consiliului Naţional de Vânătoare 27 Ordin nr. 1221/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind atribuirea dreptului de gestionare a faunei cinegetice 28 Ordin nr. 2213/2010 pentru modificarea Ordinului nr. 193/2002 privind reactualizarea delimitării fondului cinegetic al României în fonduri de vânătoare 29 Ordin nr. 2265/2010 pentru modificarea şi completarea Regulamentului privind atribuirea dreptului de gestionare a faunei cinegetice, aprobat prin Ordinul ministrului mediului şi pădurilor nr. 1221/2010 30 Ordin nr. 1431/2011 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 219/2008 pentru aprobarea modelului - cadru al contractului de gestionare a faunei cinegetice de pe suprafaţa fondurilor de vânătoare 31 Ordin nr. 2787/2011 pentru modificarea Ordinului nr. 193/2002 privind reactualizarea delimitării fondului cinegetic al României în fonduri de vânătoare 32 Ordin nr. 44/2013 pentru aprobarea caracteristicilor tehnice ale curselor şi capcanelor care se folosesc în scopul capturării exemplarelor din speciile de faună de interes cinegetic 33 Ordin nr. 301/2014 privind adoptarea de măsuri pentru ameliorarea şi protecţia populaţiei de iepure-de-câmp (Lepus europaeus) din România 34 Ordin nr. 302/2014 privind modificarea şi completarea anexei nr. I la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 539/2009 pentru aprobarea regimului permiselor de vânătoare 35 Ordin nr. 359/2014 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru speciile de faună de interes cinegetic, la care vânarea este permisă, pentru sezonul de vânătoare 15 mai 2014 - 14 mai 2015 36. Legea 295-regimul armelor si munitiilor + -Cod de etica vanatoreasca -Manual pentru examenul de vanator+planse manual -Chestionar 1000 intrebari -Revista de pe site-ul agvps.ro-toate numerele -Revista de vanatoare Diana-toate numerele -Site MMP-sectiunea vanatoare -gestionari fonduri,tarife etc, -Site ITRSV-fonduri,cote de recolta etc
Re: Permis Vanatoare Incepator !@marc
pe cuvantul tau ca ai cititit toate.....titlurile legilor de mai sus!? Tu le dai cu """copy-paste""" si vrei ca altul sa coteasca continutul. vezi ca unele sunt abrogate si altele au modificari la modificari! Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Permis Vanatoare Incepator !...Acum citiva ani iti bagau pe git si citeva carti scrise de cei care conduc anumite asociatii; dadeai si pe alea 1 milion(bani vechi). Te trezeai cu niste hirti herox prinse in niste agrafe...
![]() Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Re: Permis Vanatoare Incepator !Multumesc mult de tot pentru ajutor.
Mai am inca o intrebare .... Cam cate partide de vanatoare se organizeaza intr-un an ? cu aproximatie ? Multumesc
Re: Permis Vanatoare Incepator !aici pot sa iti raspund si eu chiar daca sunt incepator. depinde de fondul de vanatoare unde esti. de ex eu cu unchiul meu mergem in fiecare saptamana samabata si duminica. :hi
![]() In priincipiu sa sti ca sint foarte multe!!! Acum...Depinde si de asociatie... ![]() Eu evit vinatorile colective, merg la 6-7 pe an maxim... Prefer grup restrins, cu amicii. Din ce cauza?? Din cauza ca la colective sint multi vinatori neinstruiti sau repeziti, care trag aiurea. nu vreau alice in picioare sau proiectil unic in burta din cauza ca sint si idioti printre cei care participa. Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Re: Permis Vanatoare Incepator ![/quote]
Din ce cauza?? Din cauza ca la colective sint multi vinatori neinstruiti sau repeziti, care trag aiurea. nu vreau alice in picioare sau proiectil unic in burta din cauza ca sint si idioti printre cei care participa.[/quote] Bravo, bun raspuns! ....dar un e mai sigur daca ai sta acasa? ![]() ![]() ![]()
Re: Permis Vanatoare Incepator !Adiser, vorbesti ca sa te afli in treaba.
![]() ![]() Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Re: Permis Vanatoare Incepator !De acord cu Andrei-precautia este mama intelepciunii iar de la grija alaturi de cine vanezi pana la frica e cale lunga,lunga rau.adiser,daca iti spun de o vanatoare unde am stat cateva ore intr-o groapa dupa un pom ca daca scoteam capul beleam martanul,ce zici?Sa fiu si eu tot fricos?Zburau gloantele si unicele prin padure ca bondarii si ma mir si acum cum de nu a mierlit-o vreunul;mistretii au scapat vii,ca se simtea trascaul de la o posta.Oricum,cat am stat dupa pomul ala cu ochii atintiti la cer,singura directie de unde parea sa nu vina nimic periculos,am ajuns la o concluzie existentiala:in functie de pozitia stelelor pe bolta cereasca,e al dracului de important pentru propria supravietuire alaturi de cine mergi la vanatoare iar daca,totusi,nu iti poti alege colegii,e bine sa cauti o groapa adanca,de preferat dupa un pom gros.Dar asa sunt eu,mai fricos...
![]() este in noi
Re: Permis Vanatoare Incepator !OVI762, ai dreptate, am uitat sa mentionez ca sint si unii colegi care consuma inainte si in timpul vinatorii alcool; si nu dupa vinatoare.
Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Re: Permis Vanatoare Incepator !Va multumesc pentru lamuriri .
Sper sa depasesc nivelul de intrebari pe forum si sa ma inscriu la o asociatie ca stagiar ...
Re: Permis Vanatoare Incepator !Cunosti pe cineva de la vreo asociatie?Vreun prieten de-al tau care sa fie vanator?
Este foarte important sa ai pe cineva sa iti faca o " intrare" .
Re: Permis Vanatoare Incepator !Din pacate , nu cunosc ( inca ) pe nimeni .
Banuiesc ca sunt destui in Bucuresti , dar ... eu inca nu i-am cunoscut . Cum sa procedez ? Multumesc pentru amabilitate .
Re: Permis Vanatoare Incepator !MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: Permis Vanatoare Incepator !Daca te intereseaza te pot ajuta sa iei legatura cu cineva de la ploiești care are o asociație mare si te poate ajuta cu tot, si recomandare. Da mi pm daca esti interesat.
Re: Permis Vanatoare Incepator !va salut !am citit in forum si vin si eu cu o intrebare : deci daca m-am inscris in 6 ianuarie 2015 cu cazier la asociatie nu pot sa dau examen odata cu cei care s-au inscris in octombrie 2014?
dar cursurile si poligonul pot sa le fac odata cu ei ? si inca ceva : arma pot sa o trec la alta resedinta fara a fi cea din buletin (la tara unde o are si tata in acelasi dulap care NU ESTE PRINS IN PERETE dar este greu cu draci si cu 2 compartimente care se inchid cu lacat separat fiecare )
Re: Permis Vanatoare Incepator !Doamneeeeeeee, mare esti, ai grija Doamne de toti robii tai.
Amin!
care examen? care arma? ![]() ![]() ![]() -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Permis Vanatoare Incepator !da asai ,"ai grija de robii tai doamne".
deci altfel spus ca sa ma fac inteles mai bine : >>>eu am dus cazier la asociatie cu data de 6 ianuarie 2015 dupa noua lege sau...... zicea cineva mai sus ca trebuie sa ai 1 an de stagiatura in capat . intrebare:>>>> din experienta sau auzite ... stie cineva daca pot sa dau si eu odata examen cu cei care s-au inscris in octombrie 2014? >>>> CAND cumpar arma pot sa o trec la politie la alta locatie , adresa decat cea din buletin .? >>>>>la dulap am inteles ca trebuie sa fie prins neaparat in perete , se intampla ceva daca nu e prins?
Arma trebuie sa fie unde ai adresa pe buletin. (poate sa fie si viza de resedinta)
Singurul lucru care se poate intampla este sa-ti anuleze permisul si sa-ti ridice arma. "Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Re: Permis Vanatoare Incepator !Asociatia de vanatoare organizeaza examen pt minim 50 de persoane.Daca tu te inscrii pe 10 ianuarie primul pe lista ,altul in februarie ,altul....si ultimul in august, se calculeaza un an minim de la ultimul inscris. Exista deci ""sansa"" sa dai examen in august 2016. In lege scrie ""minim un an "".
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Permis Vanatoare Incepator !Daca nu este prins in perete,PRINDE-L.Te lasa baietii sportiv in 2 timpi si trei miscari.Poti sa ai un T34 in sufragerie si pusca inchisa in el,daca nu este prins de perete...pa,la revedere.Sa ramai fara arma e poate cel mai usor lucru in tara asta,sa o iei inapoi,ehe,alta poveste,pe alti bani
![]() este in noi
56 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori |
Publicitate
|