Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
as dori un sfat legat de carabina
35 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
as dori un sfat legat de carabinanu prea stiu ce marca de carabina sa imi iau. as dori o carabina noua calibru 30.06 sau 762x39mm cu incarcator de 3 sau 5 gloante. in banii 1500 -1700 ron ce gasesc. ce marci?
Re: as dori un sfat legat de carabinaMai pui un pic pt un Baikal basculanta cu un singur foc. Ce vrei tu costa de la 3500 lei in sus.
Toţi îţi vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia !
Re: as dori un sfat legat de carabinaCa sa te incadrez in suma alocata doar IJ 18 ai la dispozitie numai ca nu are incarcator.
Daca mai pui ceva ai Savage si Zastava si ai incarcator la astea. Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
Re: as dori un sfat legat de carabina
Chestia asta e ca atunci cand te duci la una si-i spui direct ,, putem sa presupunem ca am spus tot ce era de zis si sa trecem direct pe treaba ?". Buna ziua. Zic si eu asa iar colegii anteriori ar trebui sa nu te mai invete direct la prostii ![]() Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
Re: as dori un sfat legat de carabinain primul rand BINE AI VENIT! (vad ca este prima ta postare..)
secund:la bugetul tau nu prea ai variante.incearca sa mai strangi ceva malai si mergi de la zastava in sus!pt mai multe detalii exista pe acest forum cateva milioane de informatii ce te va lamuri in fel si chip! catare plina! citeste mult..invata..si mai apoi incearca!
Re: as dori un sfat legat de carabinaAvea un coleg forumist cateva mosin nagant-uri din surplusuri militare - cred ca erau noi, adica nefolosite. Nu are rost sa-ti spun pretul ca ma enervez eu ca n-am cumparat una. Cred ca ceva de genul asta ar fi singura varianta de arma noua cu repetitie la bugetul tau. Calibrul nu e nici 30-06 nici 7,62x36 ci 7,62x54R - da cred ca-ti va fi bun. Succes in cautare.
Re: as dori un sfat legat de carabinaPoate doar cele de la Cugir sa se apropie de pret.
Se mai fac la Cugir arme de vinatoare?Colegu vrea arma noua.
Re: as dori un sfat legat de carabinaSalut,
Te-as sfatui sa mai pui ceva si sa mergi pe un CZ550. Nu te va dezamagi. Succes in alegere si sa iti aduca satisfactii!
Re: as dori un sfat legat de carabinava multumesc ptr sfaturi. e greu sa ma decid .cred ca ptr moment bag capul la cutie si mai strang cureaua sa pun ban deoparte.cine poate sa imi zica situl oficial al celor care fabrica CZ carabina .presupun ca au preturi cu o treime mai mici decat firmele distribuitoare din Romania.
Re: as dori un sfat legat de carabinaTe complici prea tare daca o iei de afara. Gasesti preturi bune la distribuitorii de aici.
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
Se poate colegu -uite aici saytul http://www.czub.cz/cz/Default.aspx -scrie taticule ca te servesc oameni cum sa nu -dupa ce o aduci acasa sa ne spui de curiozitate treimea aia era in plus sau un minus ? ![]()
Re: as dori un sfat legat de carabinaSite-ul producatorului CZ: http://www.czub.cz/cz/Default.aspx
Nici eu nu cred ca merita sa te complici cu arme de afara. Chiar daca le gasesti la pret bun, te omoara transpotul care, pentru Romania, este cel putin dublu fata de orice alta tara din UE. Plus ca vei fi surprins ce preturi bune ofera unii distribuitori de la noi. Daca nu te-ai decis deja pentru CZ, ar merita sa te uit si la alte variante. Eu unul tot CZ mi-am luat ca prima arma, dar nu am avut prea multe optiuni pe atunci. Acum, pentru vanatorul atent la buget, Savage mi se pare o alternativa foarte buna - mai ales daca vrei sa-i pui si luneta.
Eu acum am vazut ! Colegu nostru oferea 1700lei pe o arma NOUA ![]() ![]() Colegu @catalinsima! Nu este nevoie sa ne spui difertenta (noi o stim ) ![]() ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: as dori un sfat legat de carabinaEu acum am vazut ! Colegu nostru oferea 1700lei pe o arma NOUA
![]() ![]() Colegu @catalinsima! Nu este nevoie sa ne spui difertenta (noi o stim ) ![]() ![]() yoghi,yoghi,yoghi.
Re: as dori un sfat legat de carabinaPoate ar trebui sa iei in calcul si ceva la mina a doua si atunci cred ca poti gasi ceva bunicel la banu asta
![]() ![]()
Re: as dori un sfat legat de carabinacine stie? mai functioneaza fabrica de arme de la cugir?eu am cautat pe net si am gasit siteul lor e in limba engleza. am incercat sa intru pe site ,dar imi afisa ca nu poate citi fisierul.
Re: as dori un sfat legat de carabinaMai functioneaza numai cea "militara" si de la ei nu poti cumpara.
Bucatica ce facea arme pentru civilie face acum cutii de viteze pentru Mercedes. Oricum, nu-i nicio pierdere. Chiar nu exista in circulatie arme noi mai proaste decat cele facute la Cugir.
imi poti da si mie linkul cu Mosin's de vanzare? ms
Re: as dori un sfat legat de carabinaContacteaza-l pe @yoghi de pe forumuri, poate mai are si are magazinul in B.
Re: as dori un sfat legat de carabinao indrumare pentru o arma cu glont va rog,eu am gasit un KRIEGHOF 6,5X57 la 500 euro si un FEG GV 7,62X53 cu accelerator si luneta zeiss diavari 1,5-6x36 cu montura rapida la 650 euro daca aveti dumneavoastra alte indrumari pt mine la un buget de pana la 750 euro va rog sa postati MULTUMESC.
Re: as dori un sfat legat de carabinaFEG este de fapt vechiul Mosin-Nagant aflat prin depozitele ungurilor si cosmetizat cu ceva ani in urma pentru vanatoare. La unguri se vinde cu 2-300 euro. Nu recomand pentru vanatoare decat daca esti chiar un "nostalgic nepotolit" si vrei mortis sa vanezi cu arma lui Ivan din WW I si WW II.
Cealalta este o carabina facuta cine stie cand pe o mecanica la fel de militara dar mult mai in uz, adica pe cea a vechiului si bunului Mauser 98 ... cu toate bunele si relele modelului. Dinspre mine vazuta, ca si singura carabina, pacatuieste prin calibrul la limita pentru a fi un "universal", masa foarte mare a armei, mai ales pentru un calibru asa mic, de obicei dotate cu luneta si/sau montura din epoca bunicilor, greu sau aproape imposibil de schimbat cu ceva mai nou. La arme atat de vechi trebe sa fii foarte priceput cand vrei sa le cumperi. Cauta ceva mai nou - chiar daca nu se numeste asa celebru ca "KRIEGHOF" e foarte posibil sa faca treaba mai buna. bugetul e 750 E numai arma sau cu tot cu optica ![]() ![]() P.S. au fost CZ-uri la vanzare sub pretul asta si cred ca mai gasesti daca mai sapi putin. Savage Axis ar fi alta varianta.
Re: as dori un sfat legat de carabinabugetul este 750 pentru arma si optica dar as putea renunta la optica si sa trag pe catare un sezon, optica as vrea pt goana s-au goana si panda!
Re: as dori un sfat legat de carabinaPe care dintre ele mi-ati recomanda-o; cz 550 standard ,zastava s-au savage axis si in ce calibru 30 06 ,308, 7,64 ?
Re: as dori un sfat legat de carabinaCZ 30-06 sau 7x64 ca nu e nici-o diferenta de bagat in seama.
Re: as dori un sfat legat de carabinaZastava ultima in lista ... e cam cea mai slabuta arma de pe la noi.
La un nivel de pret in limita celor 750 E pentru arma si luneta poti lua aproape numai AXIS in varianta cu luneta de fabrica, pe care o vei schimba ulterior. 750 E NUMAI pentru arma cresc posibilitatile. Ori o Axis "cheala" si-ti mai raman ceva bani, ori o Sabatti la fel de cheala, ori o CZ ... numai daca o gasesti la bani buni s-h. Undeva am explicat de ce nu cred ca o CZ noua merita investitia .... cel aproape 1 kg in plus la masa armei se simte rau de tot uneori si teava de 60 cm mai adauga un minus la folosirea in goana. Ca-i 308, 30-06 sau 7x64 poti da cu banul. Diferenta practica intre ele e prea mica.
O diferenta de luat in seama este gramajul. Cele mai mari in 7x64 sunt de 11g si putin, din ce stiu, daca vrei ceva mai greu clar trebuie sa te orientezi spre 30.06. Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
Re: as dori un sfat legat de carabinaNoroc ca ai ridicat un pic anuntul, ca mi-am amintit de el:
viewtopic.php?f=124&t=12704 Mie Zolli din anunt mi se pare cea mai buna oferta de pe piata actuala s-h, atat ca raport pret/ce ofera cat si ca pret achizitie s-h fata de pretul armei noua ... nu e de neglijat ca iei o arma la sub 2/3 din pretul ei de noua, cu atat mai mult cu cat e vorba de o arma chiar frumoasa si foarte bine lucrata. Uzura e minimala, nu pierzi nimic la calitate dar te alegi cu o arma mult mai buna pentru un buget aproape minimal pentru o carabina decenta. Numa cine n-a pus vreodata alaturi o CZ si o Zoli o poate recomanda pe prima la paritate de bani. Ca si calibru, 9,3x62 bate de ceva vreme mai orice "universal" consacrat gen cele amintite mai sus si e tare greu sa-l poti egala atat ca ce poate cat si ca varietate/pret munitie. Nu e nimic ce 30-06 sau 7x64 sa poata iar 9,3 nu, in schimb sunt ceva lucrusoare pe care 9,3 le face mult mai bine. De la urs pana la capra neagra face fata la orice comparatie .... poate doar la combatere sa fie mai scump de folosit.
Re: as dori un sfat legat de carabinaBuna,cu ajutorul dumneavoastra am achizitionat un cz 550 in 30-06 acum as vrea un 243 dar bugetu este de 2000 lei m-am gandit la ij 18 dar azi am vazut un ANSCHUTZ (SAVAGE) 243 cu doua tragace sh ,cei de la mag. nu au stiut sa-mi dea innformatii despre ea ma puteti ajuta dumneavoastra?Multumesc.
Re: as dori un sfat legat de carabinaAnschutz este cea mai galonata firma care produce arme sportive de calibru mic (22 LR) renumite prin precizie, folosite in toate competitiile de tir ,biatlon ,etc .Cum Anschutz dorea sa se lanseze pe piata si cu arme de vanatoare, a ales sa plece de la un model de carabina cunoscut deja ,diferit de ce exista pe piata germana la acea data ,sa-l produca si modernizeze. Intre anii 1963-1981 a existat o colaborare intre Savage si Anschutz pentru producerea unor arme de vanatoare,proect comun, de f buna calitate care pe piata germana se numeau Anschutz-Savage iar pe piata USA se numeau Savage Anschutz ,probabil pt a plati taxe mai mici .Intre arme nu era nici o diferenta fie ca se vindeau pe piata europeana sau americana . Carabina care ai gasit-o ,are un singur tragaci ,celalalt este accelerator foarte comun carabinelor de vanatoare europene din anii "60-70".
Daca vrei sa o cumperi ,tinind cont de varsta avansata si avind in vedere ca 243W este un calibru vitezist care cam papa ghinturile daca s-a tras mult cu arma ,ar fi bine sa o verifici in poligon sa vezi cum grupeaza Daca grupeaza bine cumpara-o pt ca dpdv mecanic si tehnic depaseste multe arme care se fabrica astazi
35 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori |
Publicitate
|