Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 03 Mar 2025, 18:53

Vanatorul alege!

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatorul alege!

Mesajde Cristi pe 05 Mai 2014, 16:43

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde biriuck pe 05 Mai 2014, 18:07

E prea tarziu pentru ceva de mare amploare cu efect la europarlamanetare. Acesta este un "teaser" pentru ceea ce putem sa facem pana la toamna :mrgreen:
Pana atunci ne putem face si noi temele mai temeinic :wink:
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde Daniel.Marius pe 05 Mai 2014, 20:03

Sa revenim cu picioarele pe pamant. Normal ca sunt de acord ca toate tertipurile gasite pana acuma de legislativ cu privinta la aceasta lege a armelor ne inerveaza la culme si ajungem sa ne gandim la lucruri necurate, dar desi ca din cauza lor am ajuns sa gandim mai radical sunt de acord cu tonul gasit de Bill, mai moderat si mai intelept.

De fapt tot ceea ce vrem noi acuma, ma refer la europarlamentare, e sa le spunem ca suntem cu ochii pe ei, si vom sanctiona orice derapaj pe care il vor decide in parlamentul european cu privinta la drepturile noastre ca si posesori de arme, sau alte subiecte care ne preocupa la greu. aici ma refer la vanatoare si gestionarea ei.

Nu putem sa numim asta petie, nici cerere, ce doar un fel de scrisoare deschisa catre ei. Nu ii obliga la nimic faptic, nu vrem sa-i punem cu spatele la zid, ce doar dorim sa stim parerea lor cu privinta la aceste subiecte ca noi sa stim cum sa votam. Intradevar, decizia lor conteaza.

Pe de alta parte, noi trimitem unor oameni care in mod sigur, habar nu au cu ce se mananca aceste subiecte si mai mult ca sigur ca ne va raspunde cineva din staful de campanie in numele lor. Nu cred ca va conta atat de mult raspunsul lor cat faptul ca vor sti ca cineva e interesat de subiect si va sta cu ochii pe ei, va face lobby uneori, petitii, cereri etc. Vor sti ca exista ANDA, noi.

O singura adaugare as mai aduce la ceea ce a pus Bill din ideile noastre, si anume :

X.) Avand in vedere situatia geopolitica si ultimele evenimente dela granita de est a Romaniei, credeti ca o relaxare a legii armelor astfel in cat sa ajute cetatenii onesti sa detina arme, poate fi un factor psihologic bun in cadrul strategiei de aparare nationala? Da/Nu

Y.) Credeti ca dat fiind faptul ca Romania este codasa detinerii de arme in UE la capitolul detinerii de arme, o lege echilibrata care sa ajute cetatenii onesti sa detina arme pentru a le folosi in vederea tirului sportiv, vanatorii, autoaparari ar fi un factor care ar ajuta armata romana sa recruteze cetateni dornici pentru asi apara patria, dupa modelul elvetian? Da/Nu

Poate ca ultima formulare e nefericita, dar chiar is curios cum ar raspunde un viitor parlamentar european la aceasta chestiune.
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde acsph pe 05 Mai 2014, 20:17

Sunt curios si eu ce raspunsuri vom vedea...
In alta ordine de idei,revenind cu picioarele pe pamant :wink: ,va propun totusi ca aceasta petitie,jalba,etc, sa fie trimisa si administratiei prezidentiale si presedintilor celor 2 camere.Decent,solicitam o pozitie..Ce poate fi rau in asta ?
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

Mesajde biriuck pe 05 Mai 2014, 20:27

Daniel.Marius scrie:X.) Avand in vedere situatia geopolitica si ultimele evenimente dela granita de est a Romaniei, credeti ca o relaxare a legii armelor astfel in cat sa ajute cetatenii onesti sa detina arme, poate fi un factor psihologic bun in cadrul strategiei de aparare nationala? Da/Nu

As reformula cam asa: "Avand in vedere sensibilitatea geopolitica a regiunii noastre, credeti ca este benefic pentru siguranta nationala a Romaniei faptul ca populatia sa are unul din cele mai scazute niveluri de inarmare si de cunostinte de manuire a armelor din Europa?"

Daniel.Marius scrie:Y.) Credeti ca dat fiind faptul ca Romania este codasa detinerii de arme in UE la capitolul detinerii de arme, o lege echilibrata care sa ajute cetatenii onesti sa detina arme pentru a le folosi in vederea tirului sportiv, vanatorii, autoaparari ar fi un factor care ar ajuta armata romana sa recruteze cetateni dornici pentru asi apara patria, dupa modelul elvetian? Da/Nu

Poate ca ultima formulare e nefericita, dar chiar is curios cum ar raspunde un viitor parlamentar european la aceasta chestiune.

Ideea nu e rea dar nu cred ca e coapta inca intrebarea si ar fi suficienta pastila de la punctul anterior :?

@acsph Nu e exclus insa cred ca e de dorit sa ne adresam indivizilor intr-o prima faza. Dupa putin timp ar fi bine sa ne adresam si organizatiilor si institutiilor din care fac parte :D
biriuck
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 05 Mai 2014, 20:28

Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde Daniel.Marius pe 05 Mai 2014, 20:34

biriuck scrie:As reformula cam asa: "Avand in vedere sensibilitatea geopolitica a regiunii noastre, credeti ca este benefic pentru siguranta nationala a Romaniei faptul ca populatia sa are unul din cele mai scazute niveluri de inarmare si de cunostinte de manuire a armelor din Europa?"

Ideea nu e rea dar nu cred ca e coapta inca intrebarea si ar fi suficienta pastila de la punctul anterior :?

@acsph Nu e exclus insa cred ca e de dorit sa ne adresam indivizilor intr-o prima faza. Dupa putin timp ar fi bine sa ne adresam si organizatiilor si institutiilor din care fac parte :D

Poate vede si Bill si reface chestiunea.
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde acsph pe 05 Mai 2014, 20:35

Riscul cu adresatul direct indivizilor este sa ne raspunda vreo tanti voluntara si "plicti' fata",angajata pe baza de recomandare,volintir in stufu' de campagne :(
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde biriuck pe 05 Mai 2014, 20:37

Pai si riscul adresarii partidelor si institutiilor este sa ne raspunda un purtator de cuvant oarecare :lol: si apoi sa transmita catre toti "incriminatii" un raspuns standard si ne vom trezi cu cateva zeci de raspunsuri identice.

Eu zic ca e important sa stim si ce gandesc oamenii, poate cativa vor zice ceea ce cred sau stiu... :roll:
biriuck
Veteran

Mesajde acsph pe 05 Mai 2014, 20:41

@Daniel.Marius!
Multumiri pentru initiativa de a da o forma palpabila demersului (dezlanat uneori)!
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde tehărău pe 05 Mai 2014, 20:43

Citii cam la foc automat. Daca intereseaza pe cineva, gasesc formularea lui @Bill foarte potrivita. Consistenta si echilibrata, avand acea nota de atentionare - diplomatic formulata.
Cred ca merita adaugate si completarile lui @Daniel.Marius. Nu cred ca ar cauza.
O semnatura care sa cuprinda mai multe organizatii/forumuri voiam a propune dar mi-o lua @acsph inainte...
Ca tot veni vorba, poate fi trimisa la cat mai multe autoritati. Asa creste probabilitatea de a gasi interlocutori care sa stie cu ce se mananca o arma, precum si respectul si conceptiile ce se afla in spatele ei...
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde acsph pe 05 Mai 2014, 20:46

biriuck scrie:Pai si riscul adresarii partidelor si institutiilor este sa ne raspunda un purtator de cuvant oarecare :lol: si apoi sa transmita catre toti "incriminatii" un raspuns standard si ne vom trezi cu cateva zeci de raspunsuri identice.

Eu zic ca e important sa stim si ce gandesc oamenii, poate cativa vor zice ceea ce cred sau stiu... :roll:

@biriuck,
Sunt deplin convins ca sti exact ceeace am vrut sa spun. :wink: Si eu am inteles exact cum vezi tu dezvoltarea subiectului.Nu avem puncte in dezacord,doar de timing..cred :D
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde biriuck pe 05 Mai 2014, 20:47

acsph scrie:Nu avem puncte in dezacord,doar de timing..cred :D

Bingo :mrgreen:
biriuck
Veteran

Mesajde acsph pe 05 Mai 2014, 20:48

tehărău scrie:Citii cam la foc automat. Daca intereseaza pe cineva, gasesc formularea lui @Bill foarte potrivita. Consistenta si echilibrata, avand acea nota de atentionare - diplomatic formulata.
Cred ca merita adaugate si completarile lui @Daniel.Marius. Nu cred ca ar cauza.
O semnatura care sa cuprinda mai multe organizatii/forumuri voiam a propune dar mi-o lua @acsph inainte...
Ca tot veni vorba, poate fi trimisa la cat mai multe autoritati. Asa creste probabilitatea de a gasi interlocutori care sa stie cu ce se mananca o arma, precum si respectul si conceptiile ce se afla in spatele ei...

Satul sa-ti dau dreptate :wink: ,aprob pozitiv!
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde acsph pe 05 Mai 2014, 20:52

[quote="acsph"][quote="tehărău"]Citii cam la foc automat.

Sa tune cerul!!Perfectul simplu la Buzau ?? :shock: :shock:
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde tehărău pe 05 Mai 2014, 20:58

olaru scrie:Doamne, cita pasiune...Daca aflam si ce trebuie sa alegem,putem demonstra ca sintagma ;prosti dar multi: nu ne apartine... :wink:

Am catelul bolnav rau si nu pot citi si rationa ca de obicei...: Aci ne facusi prosti multi sau multi prosti, la gramada, pe fata? Da´cu ce te deranjaram, bre?

Mai observai niste treburi:
- ca avem colegi care vor neaparat sa aibe dreptate. Nu cred ca e cazul, ajunge sa-ti spui parerea.
- ca avem colegi care utilizeaza de negatie in dialoguri. Uneori, pentru a exprima o afirmatie, uzeaza de negerea negatiei. Apai, normal ca pana la cearta ramane doar un fleac...

Hai mai draga, ca e pacat de efort daca nu suntem atenti si ne pierdem pe drum conflictual... :?
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 05 Mai 2014, 21:08

acsph scrie:
acsph scrie:
tehărău scrie:Citii cam la foc automat.

Sa tune cerul!!Perfectul simplu la Buzau ?? :shock: :shock:

Mr Perfect de la Buzau... :lol:

Dupa indelungi postari, in sfarsit se prinde cineva ca promovez gramatica limbii romane (la nivel minimal, ca am fost si bolnav cand aveam ore cu baba de romana :oops: ), in locurile in care-mi fac, modest, auzit soaptetul...
Si, ca sa se vada ca nu-s cult, o dreg din regionalisme :wink:

PS. Scrisei imediat dupa ce am citit, si d'aia...
tehărău
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 05 Mai 2014, 22:00

Salut,
@teharau are dreptate, ultima varianta propus de @Bill cu completarile lui @daniel suna foarte bine .
Sigur ca Lb. romana are multe capcane si romanii au 16 mil dupa unii , 18 mil dupa altii de profi de lb.romana.
Imi permit sa va reamintesc ca azi este 5 mai si pe 25 mai este votul pt europarlamentare.
Daca totusi vreti ca macar sub forma unei repetitii generale sa trimte-ti aceasta scrisoare deschisa, interpelare sau cum s-o numii si sa se primeasca raspunsuri la ea, cred ca ar trebui grabita EXPEDIEREA EI.
Sunt convins ca in ultimele 7 zile NIMENI dintre candidati sau staful lor nu o sa mai bage in seama problemele noastre.
Ravan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde tomi pe 05 Mai 2014, 23:13

Cam asa sta treaba, vorba multa, saracia omului.
Scrisoarea este formulata corect si diplomatic, se mai pot face ceva modificari din mers.
Pana la europarlamentare nu apucam sa o semnam ca petitie, ma gandesc ca petitia lui @aghiuta a durat ceva pana am semnat-o vreo 400.
Cred ca cel mai bine este sa fie semnata ANDA.
Sa stiti ca noi romanii, chiar foarte bine intentionati, putem strica multe din cauza orgoliulu. Orgoliul este o mare problema la noi, verific asta des in plan profesional.
Noi am mandatat ANDA sa ne reprezinte asa ca sa o lasam sa ne reprezinte si ne spunem in continuare parerea, fara sa ne certam. Pana acum totul a functionat foarte constructiv, asa ca , repet, sa lasam orgoliile si sa facem treaba.
tomi
Veteran

Mesajde biriuck pe 05 Mai 2014, 23:20

Ca sa trimita aceasta scrisoare candidatilor, ANDA are nevoie de niste adrese de mail. Am facut de 2 ori apel la ajutorul colegilor in cautarea acestor adrese pe net si pana acum suntem doar 2 persoane care ne ocupam.

Aveti mai sus link catre listele de la BEC, ramane doar sa dati search pe google dupa fiecare nume+"mail" si sa gasiti adresele ca sa le trecem in lista :wink:

In caz ca pana la finalul actiunii ramanem doar astia 2 nebuni ce fac lucru manual, la prima intalnire cu forumistii va cer taxa cate o sticla de wiskey single malt ca sa va invatati minte :!: Ca incurajarile de pe margine nu prea tin de sete...
biriuck
Veteran

Mesajde tomi pe 05 Mai 2014, 23:45

Corect, o sa incerc sa te ajut si eu. Problema este ca ai sa vezi ce greu o sa fie cu multe sticle de single malt , eu am incercat odata cu multe pahare, care veneau ca cinste din toate directiile, intr-un bar de jazz, rezultatul - la sfarsit totusi inca mai umblam, dar greu.
tomi
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 06 Mai 2014, 07:03

biriuck scrie:Ca sa trimita aceasta scrisoare candidatilor, ANDA are nevoie de niste adrese de mail. Am facut de 2 ori apel la ajutorul colegilor in cautarea acestor adrese pe net si pana acum suntem doar 2 persoane care ne ocupam.

Aveti mai sus link catre listele de la BEC, ramane doar sa dati search pe google dupa fiecare nume+"mail" si sa gasiti adresele ca sa le trecem in lista :wink:

In caz ca pana la finalul actiunii ramanem doar astia 2 nebuni ce fac lucru manual, la prima intalnire cu forumistii va cer taxa cate o sticla de wiskey single malt ca sa va invatati minte :!: Ca incurajarile de pe margine nu prea tin de sete...

Salut,
Ai dreptate ca trebuie niste adrese si in timpul scurt ramas este destul de greu de gasit.
Dar ma intreb daca nu ar fi o varianta sa se trimita direct pe adresa SEDIULUI PARTIDELOR care au anuntat ca au facut propuneri de europarlamentari.
In acest fel suntem siguri ca toti candidatii la europarlamentare vor afla de noi SI NU NUMAI. Pana la urma pe noi ne intereseaza sa ne asiguram sustinerea unui sau mai multor PARTIDE pentru ca atunci cand se propune o lege, la nivel de partid in general se voteaza in BLOC. Noi ii trimitem o scrisoare lui "nea Ion" din partidul XXX dar acel partid are 200 deputati, 50 senatori si ce o mai fi avand el in zona legislativa.
Sper ca nu am fost prea incalcit in exprimare.

Si ca sa fim siguri ca ajunge hartia la candicatii europarlamentari putem sa scriem ca rugam " sa fie pusa la dispozitia candidatiilor ep urmand ca raspunsul primit la acea scrisoare sa ne orienteze candidatii carui PARTID ne vor reprezenta cel mai bine interesele in Parlamentul Europei si eventula si la localele din toamna"
In felul acesta au sa priceapa toti Jiji, Salamii, Clejanii si mai stiu eu cine ca noi vorbim foarte serios.
sanatate
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde biriuck pe 06 Mai 2014, 08:17

@blackcrotal am zis mai sus de ce eu nu as prefera trimiterea catre partide acum (mai tarziu un pic ar fi ok). Acolo ne-ar raspunde un nea Caisa de la relatii cu publicul si ar da un raspuns care sa nu zica nimic. Imediat dupa, ar trimite acel raspuns standard catre candidati si noi nu le vom mai afla parerea, primind doar raspunsuri copy-paste...

Timp este si sa gasim toate adresele, numai ca in 2 e anevoios. :wink:

@tomi te poti ocupa de lista cu cei de la PMP sau PDL? Contact pe mail
biriuck
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 06 Mai 2014, 09:59

biriuck scrie:@blackcrotal am zis mai sus de ce eu nu as prefera trimiterea catre partide acum (mai tarziu un pic ar fi ok). Acolo ne-ar raspunde un nea Caisa de la relatii cu publicul si ar da un raspuns care sa nu zica nimic. Imediat dupa, ar trimite acel raspuns standard catre candidati si noi nu le vom mai afla parerea, primind doar raspunsuri copy-paste...

Timp este si sa gasim toate adresele, numai ca in 2 e anevoios. :wink:

@tomi te poti ocupa de lista cu cei de la PMP sau PDL? Contact pe mail

Da ai dreptate dar candidatii au sa dea:
- fie raspunsul pe care-l cred ei la momentul acela dar POLITICA DE PARTID este cea care dicteaza in care caz raspunsul lui este = o
- Fie are sa supuna intrebarile la nivel de staff si o da primim un raspuns al grupului

Eu cred ca pe noi ne intereseaza cum vor reactiona ca si pardid, ca si grup parlamantar decat niste raspunsuri in varful buzelor care defapt este foarte posibil sa nu aiba sustinerea partidului si care deci sunt = 0
Gadeste-te si tu cati parlamentari , indiferent de partid au avut initiative legislative personale care pana la urma s=au soldat cu un vot favorabil.
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde biriuck pe 06 Mai 2014, 10:31

Daca ne vor da un raspuns si apoi vor actiona altfel, noi ii vom taxa :twisted:
Daca se vor tine de cuvant ii vom lauda...
biriuck
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 06 Mai 2014, 13:34

biriuck scrie:Daca ne vor da un raspuns si apoi vor actiona altfel, noi ii vom taxa :twisted:
Daca se vor tine de cuvant ii vom lauda...

Daca am inteles eu bine , se doreste un raspuns personalizat. Ok , cine reprezinta un partid ? Cine este cel care anunta programul unui partid ?
PRESEDINTELE ! ! !
Poate ca ar fi o idee sa fie trimis acel mesaj, scrisoare cum s-o numi el direct PRESEDINTIILOR PARTIDELOR VIZATE ? ! ?
Si in partea introductiva sa se scrie clar ca dorim sa stim pe cine ne vom baza sa ne reprezinte interesele atata la niovel de Euro Parlamentare cat si la viitoarele alegeri Locale.
De ce sa fragi de cate o petala intreband " Ma iubeste, nu ma iubeste ?" cand poti sa iei intreg snopul de PL, PSD, PNL si celelalte partide cum se numesc ele si sa-l intrebi : MA IUBESTI sa te votez sau votez pe altul ?
Daca azi trimitem scrisori , e-mail- uri la 2,5, 10 euro candidati jucam la mic, si daca la alegerile locale o sa vrem sa trimtem de asemenea la tzashpe membri jucam la mic.
Ei vor putea sa spuna ca " DISCIPLINA DE PARTID...."
Dar daca ne adresam PRESEDINTELUI PARTIDULUI si raspunde atunci avem pozitia oficiala si cat or fi ei de curve, este mai greu sa o suceasca.
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde tehărău pe 06 Mai 2014, 15:29

Citind la repezeală, tind sa-i dau dreptate lui Răzvan. Lucrurile în partide se petrec incalcit. Nu contest calitatea nici unui candidat, cu toate ca sunt cazuri discutabile. Izolat, ce-i drept. Însă mesajul trebuie să ajungă neapărat si la materia cenuşie ce nu apare în media, dar care face cărţile. Oare nu ar fi bine să trimitem în dublu: candidat+partid?
Aş putea da vreo câteva exemple concludente, în care actuali europarlamentari ar avea probleme chiar şi în citirea scrisorii, dar să mai priceapă conţinutul, dar nu vreau să dăm ocazia să fim interpretaţi dendentiosi. Şi le ştiţi si voi...
Deasemeni, vă rog să evitaţi atunci când nu e cazul, numirea unui partid sau candidat. Deja suntem suspectaţi de politizarea forumului...
tehărău
Veteran

Mesajde biriuck pe 06 Mai 2014, 16:19

pai in dublu as vrea si eu :!:
As vrea insa o pauza de 3-4 zile intre trimiteri, adica una catre indivizi sa vedem cam ce ganduri au si alta catre organizatiile lor...
biriuck
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 06 Mai 2014, 18:41

biriuck scrie:pai in dublu as vrea si eu :!:
As vrea insa o pauza de 3-4 zile intre trimiteri, adica una catre indivizi sa vedem cam ce ganduri au si alta catre organizatiile lor...

Biriuck, in ori ce tara normala tu ai avea dreptate. Dar noi inca nu suntem o tara normala. Aici conteaza politica de partid inaintea oricarei alte ideei . O sa spui ca tot oamenii fac politica partidului . Da dar acei oameni care fac politica partidului tin cont numai de interesele personale . Partidul trebuie la randul lui sa tina cont de opinia acestor oameni pt ca fie sunt persoane cu bani multi si finanteaza actiunile partidului fie sunt persoane cu priza la public si aduc voturi.
Ca sa intelegi de ce spun eu ca avem drum lung pana la normalitate am sa te rog sa te gandesti la lautarii, manelistii, cantaretii de muzica populara, fostii sportivi de performanta care au obtinut de mai multe ori un loc in Parlament numai pentru ca se numeste intr-un anumit fel. O buna parte din ei nu au avut o interpelare pentru ca " de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere" dar merg in virtutea inertiei la o alegere dupa alta si de fiecare data isi obtine locul in Camera Deputatilor sau in Senat.
Ce raspuns iti poate da unul din acesta si cat de relevant poate sa fie el. Cand este sa voteze, el voteaza asa cum i-a spus Tatucul.
Vrei si raspunsul lor. Ok . Dar incerca sa obtii in acelasi timp si raspunsul Tatucului pentru ca, in mod normal ! ? !, acela ar trebui sa fie raspunsul corect in momentele cruciale.
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde Cristi pe 06 Mai 2014, 18:48

http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iu ... -europene#
Noi punem niste intrebari , si vom vedea daca acele persoane publice sunt in stare sa raspunda.In functie de asta ne vom calibra strategia viitoare.
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale