Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.da...dar numai daca se impune...si doar atat cat e necesar...adica doza minima terapeutica
"-Sunt multi...dar prosti Maria Ta...
-Sunt prosti...dar multi..."
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Daca ai stii cat imi prescrie mie doctorul...ca doar imi este var Anofelul s-a dovedit a fi baiat destoinic si de comitet asa ca fac mea culpa.O merita.E baiat bun,de-al nostru
ps Cu tot vegetarianismul tau,bem un pahar de...ce beti voi...odata.cooh sa aiba.Oricum,nu beau decat ce cunosc sau recunosc. este in noi
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.buna seara. as dori sa stiu daca pasii de urmat scrisi in primul post din acest topic sunt actualizati la 20013 deoarece postul este de ceva ani si nu gasesc o eventuala data de up_date. si daca se poate ca la fiecare etapa sa fie si pretul! sper ca nu cer prea multe.o seara buna si daca nu mai vb Un calduros LA MULTI ANI Tuturor.
Savage Axis II 30-06
Baikal IJ 27 M CZ 557 223rem Fabarm XLR
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.E bine. Preturile depind de fiecare asociatie.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Salut,
Asa cum deja m-am obisnuit materialul scris de Alin si actualizarile facute de voi toti sunt " calitatea 1 a speciala" asa ca nu am sa intreb daca azi 10 februarie 2014 mai sunt de actualitate pentru ca eu sunt optimist din fire . Banuiesc ca stiti bancul cu optimistul si pesimistul , iar cine nu-l stie sa dea MP si il spun ca sa nu intoxic pe toti cu bancuri vechi dar . . . bune Am cateva intrebari si eu pentru ca am o situatie de exceptie si vreau sa caut cea mai buna rezolvare :
si Sly_Fox completeaza:
Presupun ca cele doua acte bolduite sunt necesare la examenul de vanatoare . Intrebarea este daca pentru examenul de permis arma este musai sa depui exact aceleasi acte sau pot sa abuci alte acte scoase DUPA ce ai dat examenul de vanatoare ? Ca sa nu spuneti ca sunt nebun si ma gandesc sa imbogatesc pe medici sau statul cu banii mei am sa va explic de ce intreb acest lucru. Dupa aproximativ 1 luna si 1/2 de cand sunt membru al acestui forum mi s-a destelenit partial si mie creierasii ( multi sau putini atatia cati am ) si am ajuns la concluzia ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si cheltuielile se pare ca sunt mult mai mari decat ma asteptam. Este adevarat ca @yoghi m-a avertizat de la inceput dar atunci nu va cunosteam de loc si am apreciat eronat interventia lui ( scuze yoghi si sper ca greseala recunoscuta este iertata macar pe jumatate ) . Deci eu in 12 luni de acum in colo nu am cum sa adun banii si pt examene si pt o arma NOUA ( o arma veche reprezinta o problema pentru mine ca m-am cam spurcat la bunaciunile prezentate de voi si parca asi prefera sa astept pana adun diferenta ) In acest context ma gandeam sa ma apuc de stagiatura anul asta si sa dau examenul de vanatoare atunci cand se poate si apoi sa depun actele pentru permisul de arma dupa 6-9 luni de la examenul de vanatoare mai precis atunci cand se aduna malaiul sau apare cine stie ce arma la orizont . In acest context ma gabndeam ca adeverintele medicale, psihologice etc ( cela care au termen de valabilitate) daca expira o sa trebuiasca sa scot altele noi si intrebarea era daca cei de la politie se pot eventual basica ? Multumesc Razvan Razvan
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Daca fisa medicala anexata la dosarul tau din momentul examenului de vanator iti expira pana la data depunerii actelor la politie (sau in timpul perioadei necesare verificarilor acestora) atunci ei NU iti vor elibera autorizatia de cumparare a primei arme. (valibila o perioada limitata!)
(Nu exista examen pentru permisul de port-arma ci e un examen pentru obtinerea acelui atestat de la cursul de arme si munitii! Si e valabil toata viata ala.) Pentru permisul de port-arma te prezinti la Politie cu arma cumparata in baza acelei autorizatii si ei iti vor elibera permisul in aproximativ 2 saptamani (sau pe loc). Acest act trebuie vizat periodic (mare grija cu asta ) Termina cu prostiile, toti ne uitam cu profunda admiratie la arme de la Purdey sau H & H dar asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la pasiune doar pentru ca nu avem capitalul unora. E la fel ca la femei, e frumoasa Eva Longoria (sau alti "iepurasi") dar asta nu inseamna ca stau si ma imbolnavesc de jale in loc sa imi fac treaba cu o taranca mandra si vanjoasa de pe la noi Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Salut @biriuck si multumesc.
Sti bancul cu "grecul om cinstit, n-ar bani , nu pune mana" ? Asa sunt si eu Inteleg oricum ca politia nu are de ce sa se basice daca aduc fisa medicala, cazierul judiciar si adeverinta psihologica noua in cazul in care cele cu care dau examenul de vantor vor expira. Alta intrebare de 100 de puncte. Am citit la un moment dat pe forum itr-un topic pe care nu-l mai gasesc ceva despre o asociatie care nu are fond de vanatoare si unde taxa este modica. Si era chiar cineva de pe forum care se ocupa de acea asociatie. Ma puteti ajuta sa-i gasesc ( promit sa nu-i mai pierd ) . Multam fain. Razvan Razvan
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.O nelamurire am, esti pasionat de vanatoare sau de arme? Sau de ambele dar mai tare de arme?
Daca esti mai tare de arme atunci mergi la colectionari. Daca pasiunea pentru vanatoare este cea care te mistuie atunci mergi mai departe, te asigur ca mai mult (mult mai mult) vanat s-a impuscat in Romania cu arme "modeste" decat cu Blaser sau mai stiu eu ce minunatie din Ferlach Si eu ma mandresc cu arma mea dar sa nu cadem in pacatul snobismului. Sfatul meu e sa nu te incurci cu asociatii din astea "fantoma", ai mari sanse sa dai de oameni neseriosi. Cat despre frica ta de arme vechi, ia legatura pe privat cu violiv si poate te lamureste (a mai explicat el treaba asta dar nu gasesc unde pe forum). Daca intelegi ce anume sa verifici la o arma, iesi mult mai convenabil cu o arma SH (mai ales ca incepator)... Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.
1. Raspunsul cinstit este " Si de una si de alta " . Visez vanatoarea de foarte multi ani si armele sunt indragostit de mult timp de ele. Pana prin '87 am avut sansa sa am foarte multe iesiri la poligon in fiecare an si sa trag cu mai tot ce se chema armamentul din dotare a unui batalion de infanterie. Dupa acea perioda a intzarcat balana si cam asta a fost. Asi vrea eu Fabarm dar in primul an este imposibil si poate si in anul 2 sau 3. Sincer asi vrea o semiautomata de 12 pentru ca mi se pare mai usoara decat un bock iar la 63 ani incepi sa te gandesti la fiecare gram pus in spate. Daca gasesc o arma la un pret accesibil care sa ma duca macar pana la 80 ani este ok si de ocazie pt ca , chiar si o arma noua de 2500 ron este greu de atins dupa cheltuielile de administrative de pana la depunerea cererii pt dreptul de portarma mai cu seama daca pentru ca sa obtin carnetul de vanator trebuie sa platesc taxa pe primul an de 2000 ron chiar daca mai este 1 sau 2 luni din anul respectiv. 2. Pentru asta ma gandeam ca imediat dupa examen sa incerc sa folosesc fie aceasta varianta pentru ca sa nu blochez atatia bani pentru 2 luni in care oricum nu o sa am banii de cumparat arma . Sigur ca mai ramane o varianta de diminuare a taxei de vanatoare pentru ca eu sunt pensionar si am auzit ca unele asociatii aplica o reducere de 50 % pentru pensionari. Dar tot asa , am auzit ca aceasta taxa redusa o platesc numai vanatorii care au minim 4 ani vechime ca si vanator. Acum a fost si vremea asta idioata dar cum se mai aranzjeaza vremea am de gand sa iau asociatiile din Bucuresti la vizitata ca sa vad cand au perioada de examen si care este taxa anuala de vanatoare efectiva pentru ca am inteles ca si asta depinde de la o asociatie la alta. Uff , incurcate sunt caile omului dar asta face "farmecul vietii " multam Razvan Razvan
Dupa sustinerea examenului de vanatoare,odata cu inceperea formalitatilor de autorizare pentru prima arma,deci a hartoagelor ce trebuiesc depuse la politie,poti cere de la asociatia unde ai sustinut examenul sa iti restituie aceste documente,pentru a nu le mai face din nou. In cazul in care totusi aceste documente expira,va trebui sa le faci din nou. Politia cere documentele legale,nu conteaza ca sunt cele depuse la dosarul de vanator sau alt set facut ulterior. Odata ce le aduci documentele necesare,nu se vor basica deloc. Vor doar hartoagele valabile si atat. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Salut Sly_Fox si multumesc pentru raspuns . deci pana la urma mai gandesc si logic politistii
O seara buna Razvan Razvan
@blackcrotal, in primul rand: Ziua buna! Nu am avut ocazia sa o fac pana acum. In randul al doilea, te rog frumos sa faci bine sa sa ne intoxici cu bancuri! Ne face mare placere sa le citim chiar daca le stim, mai ales ca daca sunt scrise impreuna cu o alta afirmatie se transforma in chichirez... ´Geaba iti citez bancu`in privat daca nu-i in context, nu prea se leaga... De exemplu io, acu`: ma apucai sa citesc la rand tot site-ul. Sa vad cam care mai e sfaraiala, da`sa ma si amuz... Si mata ma privasi numa`in topicul asta de doua bancuri...! Pai nu-i normal!
Salut, Inainte de '89 in magazine si in piete nu se prea mai gasea nimic de mancare. Atunci PESIMISTUL spunea : - Mai rau de atat nu se poate ! OPTIMISTUL rasbundea : - Ba se poate ! Daca stai bine si te gandesti , chiar daca este un banc vechi este de mare actualitate pentru ca atunci nu aveam CE acum nu avem CU CE Scuzati off topic Razvan Razvan
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.salut alin postez pentru un prieten care e posesor de permis de arma tip b si vrea sa sa dea examen in martie in ialomita pentru obtinerea unui perms de vinatoare. mai trebuie sa faca fisa medicala si testul psiho.?precizez ca viza pe permisul de arma sa pus in luna 09 2013
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Da trebuie sa faca fisa medicala si testul psihologic.In anul de stagiatura nu a aflat ce-i trebuie pentru dosar? Crezi ca politia ii da lui fisa medicala si testul din dosar?
stiu ca unele comisii accepta copie dupa permisul de port arma in locul fisei medicale si testului psihologic . pina la urma fisa medicala are legatura cu arma si nu cu calitatea de vinator
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.MODERAT
moderatorul de serviciu romaniac
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Buna,
As dori sa ma lamuriti si pe mine cu o chestie. Am facut stagiatura pentru a deveni vanator, am facut cursul de manuire a armei.In curand o sa am permis arma tip B,(pentru pusca cu aer comprimat). Urmeaza sa dau examen pentru vanator. MAI TREBUIE SA FAC DIN NOU FISA MEDICALA, PSIHOLOGICA SI CAZIERUL chiar daca am permis port arma tip B? Am gasit pe un blog cele de mai jos: http://paznicfond70.blogspot.ro/2009/12 ... nator.html ATENTIE la amandoua etapele: - daca ai absolvit o scoala la care ai avut curs de vanatoare(in general liceu silvic, facultate silvica, cinegetica) nu este necesar acel an de stagiu; - daca esti deja posesor de permis de portarma, trebuie o copie dupa el care va suplini fisa medicala si cazierul judiciar. Daca stie cineva alineat din lege sa ma ajute si pe mine.Va multumesc in avans Savage Axis StainleissSteel ,cal 308w
Beretta A300, cal 12 Gamo Whisper IGT ,cal 5,5
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Examenul de vanator nu are legatura cu permisul de port arma.
Pentru sustinerea examenului de vanator trebuie indeplinita metodologia si intocmit dosarul cu actele cerute conform regulamentului privind obtinerea permisului de vanatoare. Am mai enumerat pe aici care sunt actele necesare dosarului: -actul de identitate,original si copie -cerere prin care se solicita inscrierea in cadrul asociatiei vanatoresti (asta in mod normal se depune cu un an inainte de sustinerea examenului) -raspunsul/comunicarea din partea organizatiei vanatoresti privind fondul catre care a fost repartizat candidatul sa isi desfasoare stagiatura -adeverinta care sa ateste absolvirea unor cursuri de pregatire teoretica si practica pe linie de vanatoare (de obicei se anexeaza la dosar de catre asociatie) -fisa de stagiatura in care sunt inscrise activitatile desfasurate in cadrul unei grupe de vanatoare (trebuie sa contina si semnaturile sefului de grupa/gospodarului)-cel putin 5 actiuni specifice. -certificat de cazier judiciar -declaratie pe proprie raspundere,autentificata la notariat,din care sa reiasa faptul ca in ultimii 3 ani candidatul nu a savarsit fapte care sunt incadrate infractiuni la Legea vanatorii si protectie fondului cinegetic (exista exemplar tipizat,se poate cere la asociatie) -certificat medical din care sa reiasa ca stagiarul este clinic sanatos. -aviz psihologic,eliberat de catre un psiholog autorizat pe linie de siguranta si securitate nationala. La inregistrarea dosarelor,organizatia vanatoreasca intocmeste,pentru fiecare dosar,cate o fisa de evidenta a documentelor prezentate de catre candidat. In cazul in care dosarul nu este complet sau comisia de examinare a dosarelor constata ca cel putin un document este expirat,candidatul nu este primit in sala de examen. Atentie mare la acest aspect,anul trecut doi candidati nu au fost primiti in sala de examen deoarece filele medicale expirasera cu cateva zile. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.avand in vedere experienta, nu zic ca nu aveti dreptate.
Dar mi se pare ciudat.Vice Versa se poate. Daca esti vanator poti achizitiona o arma cu aer comprimat fara a mai face dosar. Daca nu esti vanator , faci dosar cum se face in mod normal. Singura diferentiere ar fi scopul obtinerii armei (tir sau vanatoare) si aici vad rolul examenului si a stagiaturii. In principiu eu trebuie sa fac 2 dosare identice , unul pentru aer comprimat si unul pentru arma letala (vanatoare) ?TRebuie sa atest de 2 ori ca sunt apt mintal si fizic si ca nu am antecedente?(se pot elibera 2 caziere judiciare pentru acelasi scop simultan?(port arma) super....iubesc romania Savage Axis StainleissSteel ,cal 308w
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Sa dau un exemplu din experienta proprie:
Cand mi-am facut dosarul medical stiam ca imi iau arma cu aer comprimat dar nu stiam cand se dau examenele de vanator asa ca am rugat toti medicii sa imi parafeze pe 2 fise identice explicandu-le la fiecare in parte ce si cum. Inclusiv rezultatul testului psihologic l-am cerut in dublu exemplar. S-a putut. Toti au fost intelegatori si au facut cum i-am rugat. Primul dosar l-am bagat pentru obtinerea autorizatiei de cumparare a unei arme cu aer comprimat. Din al doilea dosar nu am mai putut folosi decat examenul psihologic pentru ca a fost la 5 luni distanta, iar examenul psihologic are valabilitate 6 luni iar celelalte examene medicale numai 3 luni. Asa ca fisa medicala am mai facut-o odata cand am depus dosarul pentru examenul de vanator. Binenteles ca mi-am scost cazierul numai de 2 ori: prima data cand am depus dosarul pentru AC si a doua oara pentru examenul de vanator. Dupa ce iei examenul de vanator ti se inapoiaza fisa medicala si examenul psihologic pentru a putea fi folosite la politie pentru autorizatia de cumparare a primei arme letale. Mie nu mi s-a parut nimic nelalocul lui atunci. Examenele medicale pe fise au un anumit timp de valabilitate si m-am legat de asta. Poate ca era normal ca la politie si la examenul de vanator sa pot sa folosesc o copie a permisului de portarma pentru ca atesta ca am depus un dosar medical dar atunci nu mi-am pus problema asa.
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.si eu tot astept un examen de vanator de 1,5 ani.Cand s-a dat anul trecut in august , am fost plecat din tara.
Recent m-am gandit sa mi iau o arma cu aer comprimat.Numai bine dupa ce am depus pentru autorizatie , sunt instiintat ca in luna mai , se da examen pentru vanator. Sincer sa va spun pentru a intra in posesia armei cu aer comprimat a trebuit sa mi iau 2 zile de concediu si sa ma inarmez cu multa rabdare. Lucrez in piatra neamt ,dar sunt din vaslui.Pentru a obtine cazier a trebuit sa ma duc in vaslui (1 zi de concediu). Dupa ce am depus dosarul pentru autorizatia, m-am prezentat la politia mun neamt, am vb cu un agent una alta, iar mai apoi primesc telefon de la politia vaslui ca trebuie sa trec si pe la ei sa dau nush ce declaratie scrisa (alta zi de concediu). Din aceasta cauza sunt revoltat , pentru ca stiu prin ce kkturi trebuie sa trec pentru a depune un dosar pentru arma. Savage Axis StainleissSteel ,cal 308w
Gresit. Daca esti vanator,pentru achizitionarea unei arme cu aer comprimat,trebuie sa faci dosar. Numai ca acest dosar se completeaza in functie de un singur criteriu: daca ai sau nu permis de port-arma(poti fi si vanator fara permis de port arma-ex.proaspat vanator). Daca ai permis de port arma trebuie mai putine hartoage,si anume: -copie act identitate -cerere pentru eliberarea autorizatiei -copie permis de port arma -chitanta de la trezorerie Daca nu ai inca permis de port arma,doasarul este mai stufos: -copie act identitate -cerere eliberare autorizatie -fisa medicala tip -cazier judiciar -aviz psihologic -copie curs pe linie de arme si munitii -chitanta de la trezorerie care sa ateste ca ai platit taxa de eliberare autorizatie In cazul in care solicitarea se face pentru arma de vanatoare,pe langa actele mentionate,se mai cere copia permisului de vanatoare permanent,iar unele Birouri cer si copie dupa asigurarea impotriva accidentelor de vanatoare.
Depinde,in functie de perioada de timp cuprinsa intre achizitionarea armei cu aer comprimat si a armei de vanatoare. Daca le achizitionezi pe amandoua odata,depui doar un rand de acte,completand cererea pentru doua arme. Daca achizitionezi armele pe rand,prima data faci dosarul complet,cel stufos,a doua oara pe cel mai subtirel. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Buna ziua,
M-am pierdut putin prin acest forum (nu ca nu ar fi explicit, sunt eu mai ametit) si e posibil sa fi ratat informatia pe care urmeaza sa o cer. Am nevoie sa-mi fac acel certificat medical pentru sustinerea examenului de membru vanator. Daca ma poate intruma cineva unde as putea sa fac acest lucru in Bucuresti ar fi perfect. Pana acum am gasit ca il pot face la Medicover si Regina Maria, dar in ambele situatii ma costa peste 700 lei, incluzand examenul psihologic. Daca stiti de vreo varianta mai... putin piperata, as fi recunoscator. Multumesc, Alex
Dai dracu de hoti cum sa ceara 700 RON ? Baga ochiul aici - http://www.cmsphera.ro/index.php/opertepromotionale maxim 200 Ron cu tot cu psihologic
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Cum sa ceara 700 de lei? Poate 70 de lei fisa si vrei 40-50 lei certificatul psiho. In Slobozia este 120 lei ambele documente,si la clinica privata.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Cum devin vanator ? Pasi de urmat.Are dreptate cand spune de peste 700 ron la Medicover si Regina Maria.Fiind unitati private, cand te prind te consulta si apoi te f....la bani.
Vis a vis de Real in Titan, este o clinica privata.150 ron fisa medicala, se elibereaza de pe o zi pe alta iar pshihologicul 60 ron.
La Spitalul Militar 120 lei toata fisa fara nici o spaga nimic. "Imi cunosc limitele. Dar pur si simplu le ignor"
Friedrich Nietzsche
Salut, Si psihologicul tot la Spitalul Militar l-ai facut ? cat costa sau este cuprins in cei 120 lei ? Razvan
Înapoi la Sunt incepator, am nevoie de sfaturi! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori |
Publicitate
|