Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 20:02

Vanatorul alege!

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatorul alege!

Mesajde blackcrotal pe 08 Apr 2014, 14:23

mcbun2 scrie:.....................

Pentru cei ce nu au arme dar si-ar dori. Veniti si voi. Sunteti bine veniti. Va uitati toata ziua la Discovery-uri la sumedenie de reportaje cu si despre arme. Lumea le foloseste liber si legal ca un mijloc de recreere, de divertisment, ca pretext de a forma comunitati pasionate, pentru a-si celebra istoria si eroii si doar in ultimul rand, rar, aproape necontorizabil la a se apara. Va plac dar nu aveti cum sa accedeti la ele. Atunci faceti fratilor si voi ceva. Deveniti simpatizanti oficiali ai ANDA. Implicati-va, faceti-va auzite vocile si doleantele intru-un fel sau altul.

Da eu asi veni dar Daniel.Marius a scris :
trimiteti pe email urmatoarele acte :

- Copie scanata dupa adeziune completata corespunzator
- Copie BI/CI
- Copie Permis arma sau dupa caz copie diploma cursul de munitii
- Orice alt act care sa ateste ca sunteti indreptatiti sa deveniti membru ANDA (carnet tir, legitimatie servici, etc)
- optional

Eu nu am nici permis de arma nici curs de munitii si nici altfel de curs care sa ma indreptateasca sa fiu membru ANDA . :(
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde romaniac pe 08 Apr 2014, 14:25

Pana ai toate alea, fa ce voi face si eu, cotizeaza ca membru simpatizant daca chiar vrei sa areti ca te intereseaza.
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde acsph pe 08 Apr 2014, 14:31

Sunt si eu mirat ca din 4800 de vizualizari si dupa 500 de postari,inca ne ajung degetele proprii sa ne numaram(vorbesc de inscriere in ANDA).Pentru multi,mediul virtual este doar un mic refugiu unde i-si pot exhiba umorile,protejati de anonimat.Pusi in fata unei implicari sociale active,cu nume si prenume,incep deja sa citeasca postarile pe invizibil.Si mai au o grija.Sa zica des si scurt ca "nu se poate"."Ca nu are rost"..."Ca daca nu s-a schimbat nimic pana acum...." "Ca asta e tara.." Da nene.Asta e tara!!
Intr-o dimineta (sunt 20 de ani de atunci)cand am intrat in biroul unde lucram,am gasit scris pe un perete de 6 m cu litere printate pe A3 urmatorul citat "If you're not part of the solution,you're part of the problem"Daca nu esti parte a solutiei esti parte a problemei.Adica nu exista alternativa.A functionat!(Multumesc Ioanis Arestis)Mi-a limpezit optiunile mai mult decat orice exercitiu de reflectie.
Revenind,le transmit celor care accepta ca nu se poate face nimic si accepta ca "asta e" ,ca exista alternativa la consimtamantul la viol...Dar...c'est la vie,unora le place.
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

Mesajde vanatorul dibaci pe 08 Apr 2014, 14:52

Stai linistit draga @asch(klmnzoprst)-lucrurile se limpezesc si se va aduna apa in matca .
Eu unul personal coc o inscriere in masa (ca doar nu stau sa frec menta degeaba in magazin :wink: )
de asta nici nu m-am anuntat pe lista (si ca mine sunt mai multii ).
Asta este romanul ,se urneste mai greu ce sa faci c"est la vie (asa e in vie :mrgreen: )
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde acsph pe 08 Apr 2014, 15:20

Draga@vanatorul dibaci,
Decat sa zgarii geamul cu unghia,daca tot nu ti-a sunat ceasul la adeziune :wink: ,si intre 2 pauze de frecat puntea,te rog sa-mi comanzi si mie percutoarele alea,sa am motiv sa port vesta de tir :)
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde acsph pe 08 Apr 2014, 15:24

Pe spatele vestei o sa scriu evident : Inscrie-te in ANDA! :lol:
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 08 Apr 2014, 15:50

romaniac scrie:Pana ai toate alea, fa ce voi face si eu, cotizeaza ca membru simpatizant daca chiar vrei sa areti ca te intereseaza.

Salut Romaniac,
Eu daca vreau ceva este pentru ca vreau nu pentru ca vreau sa arat, dar asa cum spuneai chiar tu in urma cu ceva pagini, spre deosebire de tine, noi traim in Romania unde birocratia este inca la ea acasa.
Deci eu CHIAR VREAU si astept ca EI ( un reprezentant, membru, etc. ANDA) sa-mi spuna daca POT sa ma PRIMEASCA .
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde Cristi pe 08 Apr 2014, 16:11

blackcrotal scrie:Deci eu CHIAR VREAU si astept ca EI ( un reprezentant, membru, etc. ANDA) sa-mi spuna daca POT sa ma PRIMEASCA .
Razvan

Da, Razvan, poti sa fii membru si fara sa ai permis de arma
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde mcbun2 pe 08 Apr 2014, 16:30

Cristi scrie:
blackcrotal scrie:Deci eu CHIAR VREAU si astept ca EI ( un reprezentant, membru, etc. ANDA) sa-mi spuna daca POT sa ma PRIMEASCA .
Razvan

Bravo Cristi!!! Bravo!!! Vedeti baieti ca se poate? Acu hai ce, mai stati??!! Azi vii ca membru simpatizant, maine vei putea avea si tu arma (e). Totul depinde de noi. De noi TOTI. Si inca ceva, sper ca lumea sa remarce ca inafara de noi, cei asa zisi cu sacii in carutza, ne pasa si de cei cu sacii in drum.
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Locaţie: Bucuresti, Romania

Mesajde blackcrotal pe 08 Apr 2014, 17:45

mcbun2 scrie:
Cristi scrie:
Razvan

Bravo Cristi!!! Bravo!!! Vedeti baieti ca se poate? Acu hai ce, mai stati??!! Azi vii ca membru simpatizant, maine vei putea avea si tu arma (e). Totul depinde de noi. De noi TOTI. Si inca ceva, sper ca lumea sa remarce ca inafara de noi, cei asa zisi cu sacii in carutza, ne pasa si de cei cu sacii in drum.

Ok , la sfarsitul lunii cand incasez si eu banii trimit cei 130 lei . pana atunci imi pregatesc si eu "dosarul " si apoi o sa pot spune din nou " Bine v-am gasit" .
Va rog putina rabdare !
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 08 Apr 2014, 18:24

Razvan

Cristi se referea la "Membru Simpatizant ANDA" . Pentru acest lucru nu e nevoie de nici un "dosar" si nici o cotizatie. In curand se vor accepta donatii de la membrii simpatizanti, dar mai se lucreaza la cateva amanunte.
Pentru a deveni membru simpatizant @blackcrotal inregistreaza-te aici : http://www.anda.com.ro/wp-login.php?action=register

Daca pe parcurs ajungi sa-ti faci un permis de arma sau cursul de munitii sau devi sportiv de tir etc, cu ce-a mai mare placere te vom primi in randurile noastre ca si Membru ANDA.

Chestiunea e ca poti ajuta si tu pentru o mai buna intelegere a fenomenului vanatoresc, posesie de arme, sportiv de tir prin explicarea acestor fenomene si convingerea tuturor, ca a detine arme si a le folosi nu e doar apanajul infractorilor, politistilor, magistratilor, demnitarilor etc ce si a oamenilor onesti. Membri simpatizanti sunt o componenta majora a Asociatiei ANDA, deoarece ei, desi ca nu au arme sau nu vor sa participe activ in asociatie, pot face tot la fel de mult pentru a ajuta la crearea unui mediu propice si legal a folosirii armelor.

PS. Ce tara am ajuns, in care sa ne gandim ca armele sunt apanajul unei categorii numai si a INFRACTORILOR. 50 de ani de imbecilitate indusa nu se vindeca usor.
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde biriuck pe 08 Apr 2014, 21:14

As vrea sa incercam sa revenim un pic la topic :idea:
Stie careva vreun politician, demnitar curent sau aspirant de ciolan, care sa aiba ceva atitudine favorabila cauzei noastre :?: ? Ma refer la declaratii de presa, luari de cuvant in Parlament, suport la initiative legislative, etc...

Banuiesc ca lista e scurta tare de tot la intrebarea de mai sus dar nu e nimic, putem face si un "Black List" cu indivizi ce au sau au avut atitudini dusmanoase si s-au caznit sa ne puna bete in roate.

Ma gandesc ca dintre aia ce au pus osul sa aleg unul ce imi pare mai simpatic si sa-i ard o stampila ca recompensa daca il am pe liste (sau cate un comentariu favorabil pe unde e vorba despre el in media) si celuilalt sa NU ii dau nimic chit ca vine la mine in campanie cu o galeata plina de coniac si cu cele mai aprige dansatoare :lol:
Acelasi algoritm trebuie aplicat si la nivel de organizatii, incepand de jos de tot de la sefii de grupa si urcand cate o treapta mereu...

P.S. Am reusit si eu sa rezolv cu actele si am trimis mailul la ANDA :D
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde Daniel.Marius pe 08 Apr 2014, 21:17

biriuck scrie:As vrea sa incercam sa revenim un pic la topic :idea:
Stie careva vreun politician, demnitar curent sau aspirant de ciolan, care sa aiba ceva atitudine favorabila cauzei noastre :?: ? Ma refer la declaratii de presa, luari de cuvant in Parlament, suport la initiative legislative, etc...

Banuiesc ca lista e scurta tare de tot la intrebarea de mai sus dar nu e nimic, putem face si un "Black List" cu indivizi ce au sau au avut atitudini dusmanoase si s-au caznit sa ne puna bete in roate.

Ma gandesc ca dintre aia ce au pus osul sa aleg unul ce imi pare mai simpatic si sa-i ard o stampila ca recompensa daca il am pe liste (sau cate un comentariu favorabil pe unde e vorba despre el in media) si celuilalt sa NU ii dau nimic chit ca vine la mine in campanie cu o galeata plina de coniac si cu cele mai aprige dansatoare :lol:
Acelasi algoritm trebuie aplicat si la nivel de organizatii, incepand de jos de tot de la sefii de grupa si urcand cate o treapta mereu...

P.S. Am reusit si eu sa rezolv cu actele si am trimis mailul la ANDA :D

Bine ati venit in ANDA. V-am trimis un email. :)
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde tomi pe 08 Apr 2014, 22:42

Fratilor, deacum suntem pe topicul asta vreo 12 si vanatori si detinatori de arme in acelasi timp.
Astora le sugerez sa mediteze la calitatea de detinator de arma si o a va dati seama ca este o categorie (sa-i spunem filosofica, in gluma) mult mai larga decat categoria de vanator (si asta in mod real, nu in gluma). Ca atare va invit sa dati frau liber mintilor voastre briliante si sa zburam pe cele mai inalte culmi in analizarea situatiei deplorabile a detinatorului, fara a uita bineinteles ca suntem vanatori in primul rand. Tocmai scindarea asta vanator/detonator este o capcana pe care mintile diabolice ale asupritorilor nostrii odiosi au inventat-o si o exploateaza cu success.
tomi
Veteran

Mesajde adisan77ro pe 08 Apr 2014, 22:58

Astazi am platit taxa de inscriere in ANDA si cotizatia ptr 2014 iar maine sper sa reusesc sa trimit si hartoagele.
Noapte buna si la cat mai multi membri laolalta :D !
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
adisan77ro
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Daniel.Marius pe 08 Apr 2014, 23:32

adisan77ro scrie:Astazi am platit taxa de inscriere in ANDA si cotizatia ptr 2014 iar maine sper sa reusesc sa trimit si hartoagele.
Noapte buna si la cat mai multi membri laolalta :D !

Adi, banuiesc ca asa e, eu ti-am schimbat statusul in pagina la noi in "Membru ANDA" :)

Oricum maine astept email-ul cu copiile actelor, iar cand poti trimite te rog adeziunea prin posta pentru a avea la dosar originalul.

Daniel
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde blackcrotal pe 09 Apr 2014, 05:26

Daniel.Marius scrie:

Cristi se referea la "Membru Simpatizant ANDA" . Pentru acest lucru nu e nevoie de nici un "dosar" si nici o cotizatie. In curand se vor accepta donatii de la membrii simpatizanti, dar mai se lucreaza la cateva amanunte.
Pentru a deveni membru simpatizant @blackcrotal inregistreaza-te aici : http://www.anda.com.ro/wp-login.php?action=register

Daca pe parcurs ajungi sa-ti faci un permis de arma sau cursul de munitii sau devi sportiv de tir etc, cu ce-a mai mare placere te vom primi in randurile noastre ca si Membru ANDA.

..........................

PS. Ce tara am ajuns, in care sa ne gandim ca armele sunt apanajul unei categorii numai si a INFRACTORILOR. 50 de ani de imbecilitate indusa nu se vindeca usor.

Salut,
Multumesc Daniel.Marius, am urmata "cararea" deschisa de tine si acum sunt Membru Simpatizant ANDA
Daca adaugi celor 50 ani de "imbecilitate indusa" si cei 24 de imbecilitate fortzata ma intreb catre ce ne indreptam sau la ce ne putem astepta .
Multumiri,
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde OVI762 pe 09 Apr 2014, 08:02

Scutaru asta este un cretin pe care l-am mai vazut latrand aiurea insa spune ce vrea sa auda gloata trepanata dar cu drept de vot-armili ie rele si ucideaza oamenii,deci nu mai avem dobitoci sa ne voteze,deci e rau.Sunt niste nemernici imbuibati care intre scaunul pe care il ocupa vremelnic si puscaria ce ii asteapta cu portile larg deschise lasa in urma lor o dara de rahat ce va mirosii multa vreme,placut pentru unii,multi si cu un neuron vested in cap si neplacut pentru altii putini care insa si-au dat seama de cel mai de pret lucru de pe lumea asta-sunt OAMENI LIBERI.Circula o vorba pe acolo pe unde vietuieste cumatrul @romaniac:da-ti-le politicienilor salariul minim pe economie(luandu-le orice alt venit) si veti ramane uliuti de cat de repede se vor schimba multe lucruri.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde mcbun2 pe 09 Apr 2014, 08:04

Domnul deputat Scutaru si altii asemenea lui fac genul asta de propuneri legislative imbecile pentru ca singurii parteneri reali de discutii sunt (au fost) colegiul medicilor si cel al psihologilor (oameni respectabili asemenea dar rupti de contextul problemei de cele mai multe ori). Noi practic nu am existat in ciuda eforturilor depuse de ANDA, ANCA sau individual. Ei vad problema din punctul lor de vedere, de multe ori individualist, nedocumentat (propune ce-i tuna lui prin creier). Ia sa ne structuram si noi si sa ii combatem la masa discutiilor si atunci nu vom mai vedea asemenea idiotenii. Cred ca daca, organizati fiind, i-am invita pe acesti onorabili domni la o discutie in care sa le explicam ca nu este chiar cum cred ei, probabil si-ar mai tempera avantul restrictionist. Cred ca domnul Scutaru de exemplu nu realizeaza ca au fost 90 de incidente cu arme in timp ce cu topoare, furci, leviere, sape, sabii sau chiar cu pumnii si picioarele sunt mii. Acum ce ar trebui sa faca dansul? Sa impuna test medical si psihologic pentru cutitul de bucatarie, sa introduca obligatoriu detinerea de sapa de cauciuc si sabiutza de infipt in masline? Sau cutite de plastic de unica folosinta? Eu as propune sa ne incepem fiecare zi cu un test psihologic ca cine stie, pana seara te apuca damblaua traind in Romania si poate maine te trezesti criminal si nu-ti dai tu seama. Ce ziceti Domnule Scutaru, ne bagam? :mrgreen:
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Mesajde OVI762 pe 09 Apr 2014, 08:19

Oare onor monsieur Scutarrou ar trece de un psihologic dat pe bune?Pentru neuronul ala lesinat de-l tine sub palarie nu are nevoie de permis de port si...fara folosinta?Astia chiar nu isi dau seama ca cea mai periculoasa si totodata folosita arma este cutitul :idea: Bine ca se mareste gasca la ANDA,abia astept sa-mi ajunga actele cu postalionul sa imi schimb cartile de vizita :mrgreen:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde mcbun2 pe 09 Apr 2014, 08:36

Am citit posturile legate de propunerea legislativa de pe site-ul lui Scutaru. Este un post acolo scris de un anume Marius, ofiter operativ in politie. Va rog sa il cititi si voi. Este confirmarea a ceea ce am scris la un moment dat. Politia nu este populata nici pe departe doar de imbecili. Acest Marius ar trebui facut membru de onoare al ANDA. Marius, daca esti pe aici si citesti, desconspira-te si vino alaturi de noi. Ia-ti si numerosii colegi care sunt sugur ca iti impartasesc opiniile. Parerea mea.
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Mesajde blackcrotal pe 09 Apr 2014, 09:06

Salut,
Art. 74 – Iniţiativa legislativă

(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
(2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.
(3) Guvernul îşi exercită iniţiativa legislativă prin transmiterea proiectului de lege către Camera competentă să îl adopte, ca primă Cameră sesizată.
(4) Deputaţii, senatorii şi cetăţenii care exercită dreptul la iniţiativă legislativă pot prezenta propuneri legislative numai în forma cerută pentru proiectele de legi.
(5) Propunerile legislative se supun dezbaterii mai întâi Camerei competente să le adopte, ca primă Cameră sesizată.

Credeti ca noi ( ma refer la membri ANDA + vanatorii neafiliati + cadrele ale politiei, jandarmeriei si armatei nemultumite de ceva care sa se numeasca "numitor comun" ) putem aduna impreuna cele 100.000 semnaturi ?
Daca daca suntem nemultumiti de mai multe lucruri si initiem cate o initiativa legislativa pentru fiecare problema in parte (ca sa nu poata cu un singur refuz sa taie tot) , putem sa avem cale de izbanda ?
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde tomi pe 09 Apr 2014, 09:08

Politia are o asociatie puternica a detinatorilor de arme de autoaparare, sunt multi inscrisi acolo.
Asociatia aia se lupta alaturi de ANDA pentru legi normale.
tomi
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 09 Apr 2014, 09:10

Scuze , mi-a mai venit o idee dupa ce al lansat precedentul mesaj dar dupa cum stiti mesajele nu pot fi editate.
Ideea este de a se incerca sa se ia legatura cu organizatiile sindicale ale Armatei, Politiei si Jandarmeriei.
Indiferent cat place sau displace cuiva cuvantul sindicat in cazul celor 3 institutii s-a vazut ca sindicatele lor au avut un cuvant greu in lupta cu demnitarii.
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde tomi pe 09 Apr 2014, 09:16

Sindicatele alea se lupta pentru pensie si locuri gratuite la Sovata.
tomi
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 09 Apr 2014, 09:34

din cate stiu eu aceleasi sindicate au scos pe politisti la demonstratie atunci cand a fost faza cu "javra ordinara" .
Dar sa nu ne pierdem in amanunte, daca ANDA are deja o colaborarea cu ei este foarte bine.
Iar daca ne putem da mana si sa-i pisam cu initiative legislative pe incompetentii care ne conduc este si mai bine.
"Picatura chinezeasca" dupa cate stiu are efecte miraculoase.
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 09 Apr 2014, 09:53

@Razvan. bine ai venit! (Ai uitat sa completezi data nasterii)

@mcbun2 - tocmai in ciuda eforturilor ANDA si ANCA + a multor celor care nu au stat cu mana in san, azi acea initiativa se invarte intr-un sertar pe la camera deputatilor. Sa speram ca va murii acolo pe veci si o noua initiativa legislativa va rasarii.

Intradevar, cand vom fi 100.000 de membrii, atunci noi vom face legea. Dar, desi ca, la cati detinatori de arme sunt in Romania, precum vedeti, suntem doar cativa care incercam sa facem ceva. Restul dorm somnul specific romanesc si latra pe la colturi in anonimat si depresie.

Nu vreau sa critic pe nimeni, dar stand cu mana in fund si degetul in gura viata nu se va schimba, EVER.
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde blackcrotal pe 09 Apr 2014, 10:17

Daniel.Marius scrie:@Razvan. bine ai venit! (Ai uitat sa completezi data nasterii)

Intradevar, cand vom fi 100.000 de membrii, atunci noi vom face legea. Dar, desi ca, la cati detinatori de arme sunt in Romania, precum vedeti, suntem doar cativa care incercam sa facem ceva. Restul dorm somnul specific romanesc si latra pe la colturi in anonimat si depresie.

Nu vreau sa critic pe nimeni, dar stand cu mana in fund si degetul in gura viata nu se va schimba, EVER.

Marius , multumesc. Am incercat sa completez profilul dar nu-mi permite sa intru la data nasterii . Eu nu am secrete nacsiste asa ca daca tu poti sa completezi este ok . 6 mai 1951 asta este data nasterii mele .
De fapt am completat CNP-ul si eventual se putea lua de acolo.
Da, ai dreptate, statul cu degetul in fund poate sa producam maxim niste hemoroizi.
Si apopos de somnul specific romanesc mi-am adus aminte de volumul " Somnul ratiunii naste monstri"
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 09 Apr 2014, 10:25

@Razvan. Da, o rezolvasem eu din CNP. Bine ai venit in comunitatea nostra. :)

Si da, in Romania, majoritatea populatiei sufera de hmoroizi. (Asta e pe bune) :lol:
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde madalin122582 pe 09 Apr 2014, 16:00

Si eu membru ANDA de vre-o doi ani; anul trecut am mai "adus" doi impatimiti
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale