Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 17:48

Vanatorul alege!

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatorul alege!

Mesajde UlissePro pe 05 Apr 2014, 23:23

Sper ca cei care sunt treji sa nu fie prea putini ca sa mai conteze!
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde adisan77ro pe 06 Apr 2014, 18:06

Doresc si eu sa ma alatur celor inscrisi deja in in ANDA
Intentie de inscriere in ANDA

@acsph
@biriuck
@romaniac
@teharau
@laurul
@UlissePro
@OVI762
@scirocco
@Alin3006
@Sly_Fox
@mcbun2

Sa-nteleg ca este nevoie de o recomandare?
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
adisan77ro
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde tomi pe 06 Apr 2014, 18:34

Pune-te pe lista si rezolvam cumva recomandarea.
tomi
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 07 Apr 2014, 07:51

adisan77ro scrie:Doresc si eu sa ma alatur celor inscrisi deja in in ANDA
Intentie de inscriere in ANDA

@acsph
@biriuck
@romaniac
@teharau
@laurul
@UlissePro
@OVI762
@scirocco
@Alin3006
@Sly_Fox
@mcbun2

Sa-nteleg ca este nevoie de o recomandare?

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va inregistrati aici : http://www.anda.com.ro/wp-login.php?action=register, dupa care va autentificati cu parola primita pe email aici : http://www.anda.com.ro/wp-login.php

Veti fi redirectionati dupa autentificare aici : http://www.anda.com.ro/beneficiile-membrilor-a-n-d-a (atentie, pagina poate fi vizualizata doar dupa autentificare). Descarcati unul dintre formatele adeziunii care va convine, il completati corespunzator mergeti la banca sau prin Internet Banking faceti plata in contul expus pe pagina acolo catre ANDA, si trimiteti pe email urmatoarele acte :

- Copie scanata dupa adeziune completata corespunzator
- Copie BI/CI
- Copie Permis arma sau dupa caz copie diploma cursul de munitii
- Orice alt act care sa ateste ca sunteti indreptatiti sa deveniti membru ANDA (carnet tir, legitimatie servici, etc) - optional
- Fotografie scanata de 3/4 sau un format sa o pot eu printa (le printez eu la mine pe imprimanta)
- Scan dupa OP-ul de la banca sau transferul Internet Banking pentru cei 130 lei (30 lei inscrierea + 100 lei cotizatia pe 2014)

De recomandare, banuiesc ca va recomandati intre voi ... :)

Toate astea merg la office@anda.com.ro sau andacomro@gmail.com . Imediat cu primesc chestiunile de mai sus va schimb statusul din "Membru Simpatizant" in "Membru ANDA" si probabil in cateva zile va trimit pe email (in functie de timp) adeverinta de membru ANDA.

Sau ...

Puneti toate actele la plic si le trimiteti prin posta sau curierat pe adresa ANDA, sau la adresa pe care D-ul Vili Stancu o va indica.

PS. Am incercat sa simplific cat de mult chestiunea pana cand se vor putea face toate online, inclusiv urcarea actelor si fotografiei + plata cu cardul pentru cotizatie si adeziune. Banuiesc ca in cateva saptamani sa se poate face si astea.
Daca mai sunt intrebari, aici sau pe ANDA pe forum.

Daniel Marius Gligor
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde tomi pe 07 Apr 2014, 08:12

Intrucat prin grija si iubirea statului, azi este zi libera in sistemul de sanatate, am timp sa va scanez formularele si sa le completez. Trimiteti-mi adresele pe PM.
tomi
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 07 Apr 2014, 08:17

tomi scrie:Intrucat prin grija si iubirea statului, azi este zi libera in sistemul de sanatate, am timp sa va scanez formularele si sa le completez. Trimiteti-mi adresele pe PM.

LOL. Libera pentru cei care lucreaza la stat. Noi restul , palmasii, ne lingem pe bot. :oops:
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde tomi pe 07 Apr 2014, 10:50

Ce mai face ursul ranit? :)
Inscrie-te si tu. Ieri cat peaci sa ne legitimeze pe toti care am fost pe un poligon care functioneaza de vreo 50 de ani la Tm.
tomi
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 07 Apr 2014, 10:53

tomi scrie:Ce mai face ursul ranit? :)
Inscrie-te si tu. Ieri cat peaci sa ne legitimeze pe toti care am fost pe un poligon care functioneaza de vreo 50 de ani la Tm.

Te referi la poligonul de la Padurea Verde? :)
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde tomi pe 07 Apr 2014, 11:32

Da, este evaluat de Biroul Arme si s-a dat verde, dupa ce s-au pus niste panouri de protectie. Dar ieri vecinii mitocani au sunat instant la 112 cum au auzit focuri.
tomi
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 07 Apr 2014, 11:59

Nu pricep ceva, cand eram elev la silvic si trageam zilnic 5-6 ore acolo, nu se plangea nimeni. Era poligon de tras cu arma, ce naiba. Acuma, multi si-au facut case in apropierea lui si ii deranjeaza. Pai in felul asta o sa se ceara sa se mute si aeroportul ca dooh, fac galagie avioanele si nu mai pot dormi pampalaii care si-au tras case in apropiere de astfel de obiective.

Omaneni inteligenti ...
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde Sly_Fox pe 07 Apr 2014, 12:32

Cu prima ocazie cand ajung pe langa vreo banca Tiriac achit cotizatia si inscrierea,apoi fac si actele necesare si le trimit. Daca am permisul de port arma vizat la termen (in cazul meu 2013) mai trebuie cazier si aviz psiho?
Ma gandesc ca viza de prelungire a permisului de port arma este suficienta,avand in vedere ca printre actele necesare s-a numarat si cele doua documente.
PS: Colegii care mi-au dat mesaje private cu adresele de mail,din momentul in care indeplinesc formalitatile de inscriere,va dau si datele mele. Pana atunci oficial sunt in afara jocului.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Daniel.Marius pe 07 Apr 2014, 12:40

Sly_Fox scrie:Cu prima ocazie cand ajung pe langa vreo banca Tiriac achit cotizatia si inscrierea,apoi fac si actele necesare si le trimit. Daca am permisul de port arma vizat la termen (in cazul meu 2013) mai trebuie cazier si aviz psiho?
Ma gandesc ca viza de prelungire a permisului de port arma este suficienta,avand in vedere ca printre actele necesare s-a numarat si cele doua documente.
PS: Colegii care mi-au dat mesaje private cu adresele de mail,din momentul in care indeplinesc formalitatile de inscriere,va dau si datele mele. Pana atunci oficial sunt in afara jocului.

Nu, permisul vizat la termen e suficient.

Pentru vanatori nu e nevoie de nimic altceva, inafara de permis. Daca permisul e ok, atunci automat si cazierul si si psiho e ok. Asa speram toti! :D
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde tomi pe 07 Apr 2014, 12:45

Da, asa este cum spune @Daniel.
Permis vizat si gata.
Cei de la ANDA sunt romani normali, au desfintat birocratia idioata pe cat au putut.
tomi
Veteran

Mesajde biriuck pe 07 Apr 2014, 12:46

Pentru unii sigur acel aviz psihologic nu este ok! :evil:
Imi aduc aminte de momentul incare mi-am facut eu fisa medicala si am vazut acolo oameni ce isi completau pe hol testul psihologic (consultandu-se intre ei!!!) la o clinica in Ploiesti. Eu imi luasem avizul de la un psiholog cu cabinetul langa Politie si am stat o ora si 40min si astia completau taca-paca...

Vreau locuri de tras, vreau mai multa libertate pentru cetatenii onesti dar mai vreau si ca cei care scot avize pe banda sa fie controlati bine de tot la oua :!:
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde Daniel.Marius pe 07 Apr 2014, 13:04

biriuck scrie:Pentru unii sigur acel aviz psihologic nu este ok! :evil:
Imi aduc aminte de momentul incare mi-am facut eu fisa medicala si am vazut acolo oameni ce isi completau pe hol testul psihologic (consultandu-se intre ei!!!) la o clinica in Ploiesti. Eu imi luasem avizul de la un psiholog cu cabinetul langa Politie si am stat o ora si 40min si astia completau taca-paca...

Vreau locuri de tras, vreau mai multa libertate pentru cetatenii onesti dar mai vreau si ca cei care scot avize pe banda sa fie controlati bine de tot la oua :!:

Daca Premierul e Copy/Paste, ai crede ca un anumit electorat e altcumva? :D

Dap, daca testele acelea nu s-ar lua asa cum se iau si daca cursurile acelea de arme si munitii nu s-ar face asa cum se fac ... deja incepusem sa visez. :lol:
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde Sly_Fox pe 07 Apr 2014, 13:05

Un control psihologic,fie el chiar si sumar,va scoate in evidenta doua lucruri: problemele grave psihologice si nivelul de inteligenta al individului chestionat.
Daca nivelul de inteligenta nu constituie criteriu obligatoriu in acordarea permisului de port arma,in schimb starea psihologica il constituie. Mai mult ca sigur problemele grave se vor vedea imediat.
In cazul unui control extrem si amanuntit,pe langa cele doua enuntate,este posibil sa iasa la iveala si alte ''secrete'' ale mintii subiectului. Am spus este posibil,deoarece nu este o regula.
Asa ca uneori chiar si controalele draconice, nu releva mai mult decat un control de rutina facut de catre un bun psiholog. Eu mereu am crezut ca mintea umana este asa de complicata,incat nici cea mai buna echipa de profesori docenti experti in psihologie nu o vor putea explora in intregime.
Un personaj foarte inteligent, dar cu unele lipsuri la mansarda,daca vrea cu adevarat,poate pacali chiar si cel mai bun psiholog din lume.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde biriuck pe 07 Apr 2014, 13:22

Sunt convins ca un individ cu probleme la mansarda poate trece un test psihologic dar o va face mult mai greu daca vorbim de control serios.
Rolul testului de inteligenta este de a-ti da testul de stabilitate psihica adaptat pe intelectul tau. Un om cu IQ mare va detecta foarte usor intrebarile de control si pe cele la care trebuie sa raspunda in mod conformist :roll:

Pe langa riscurile mari pentru siguranta mai ma deranjeaza si impactul negativ urias asupra cauzei noastre comune. Actiunile unor astfel de indivizi vor fi intens mediatizate si vor fi folosite sa ne scoata noua ochii! ==> pretext (nu cauza) pentru constrangeri mai mari.
biriuck
Veteran

Mesajde tomi pe 07 Apr 2014, 13:31

De accord cu @Sly.
Am invatat putina psihiatrie la facultate.
Testele psiho cele mai amanuntite pot sa contureze un anumit tip de personalitate, ma refer la subiectii sanatosi dpdv psihiatric.
Cei bolnavi pot fi relativ greu depistati printr-un singur test psihologic, oricat de amanuntit ar fi.
Testele psihologice la personae cunoscute ca bolnave servesc la aprecierea si orientarea tratamentului..
Aceeasi situatie insa exista si la soferi, iar dupa o zi de condus in trafic putem trage fiecare concluziile cu cati oameni mai putin echilibrati psihic ne-am intersectat.
tomi
Veteran

Mesajde Daniel.Marius pe 07 Apr 2014, 13:39

Testul psihologic e valabil fix ... pana iese indidividul din cabinet. Nimeni nu are pretentia ca in urma unui control amanuntit (oricare ar fi el) vor iesi la iveala tendinte anormale la un om, dar cel putin psihologul isi va face o parere despre persoana in cauza doar in acel moment. Asadar sunt sigur ca chiar si pentru un individ balansat din punct de vedere psihologic care va fi declarat normal din acest punct de vedere, o stare emotionala sau un fapt anumle il va face sa-si piarda mintile si sa faca ceva necugetat. Nu cred ca acest aspect ar fi cel cautat in urma acestui control. Practic este imposibil sa-ti dai seama de ceea ce va face o persoana pe viitor dintr-un simplu test. Totul depinde de imprejurari etc.

Partea cu impactul negativ ... da, asa e. Si asta deoarece in sintaxa "controlul armelor" nu este vorba despre arme, ce despre control. Multa lume judeca gresit cand ii vede pe cei care sunt impotriva armelor la televizor sau in forurile decizionale crezand ca ei vor armele. Nope, ei vor controlul, oricare ar fi el. Si ei, ca si noi dealtfel, stiu ca nu armele sunt problema ce controlul lor. Ceea ce putem noi sa facem si suntem obligati sa o facem mai devreme sau mai tarziu, este sa le luam acest control din maini, nu doar pentru arme, ce pentru orice aspect care ne afecteaza vietile. Armele sunt doar Fata Morgana in acesta disputa despre control.

Cel mai edificator exemplu e ceea ce se intampla azi in politica. Nu e vorba despre principii, despre viata omulu, despre prosperitate, despre orice ar aduce calitate vietii, ce despre cum o masa de oamani poate fi controlata pentru votul lor, ca mai apoi sa plateasca consecintele a ceea ce decid ei. Armele sunt doar varful icebergului, care ii sperie la culme, deoarece un om inarmat e mai greu de convins sa-si lase viata, averea, siguranta si munca in mana unora caruia nu-i pasa de el.
Daniel.Marius
Membru activ

Mesajde tomi pe 07 Apr 2014, 13:57

Ok.
Deci, acu ii mai scriu lui Ovi recomandata prin posta iar la restul colegilor, cum bine m-a invatat @Teharau le trimit recomandarea prin e-mail, scanata, ca este la fel de valabila.
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 07 Apr 2014, 13:59

Asa ca Ionut nu te mai obosi sa-mi trimiti alte date, am adresa ta e-mail.
tomi
Veteran

Mesajde mcbun2 pe 07 Apr 2014, 14:15

Salut tuturor. Tomi are dreptate. Si eu am facut medicina si cred ca pot sa-mi dau si eu o parere. Pe asta cu testul "pisihologic" n-o so scoata nimeni. Desi toata lumea stie (si vede) ca este cat se poate de inutil in lipsa unui sistem integrat de a se controla antecedentele psihologice ale petentului se acopera si ei de hartii in felul asta. Intr-adevar exista dilii care pot trece cu usurinta un test psihologic de rutina (schizoizii de exemplu care intre doua caderi sunt cat se poate de normali). Apoi mai sunt si caderile nervoase cauzate de aspecte ale viatii cotidiene, deceptii, stari nervoase paroxistice, etc. Avem exemple de la tv har domnului (din pacate cu precadere politisti si jandarmi). In tarile cu un sistem bine pus la punct in lege scrie ca nu ai drept sa ai arma daca apari cu tratamente sau internari pentru afectiuni psiho dar astea sunt atent contorizate. In UK de exemplu am vazut ca medicul de familie trebuie sa confirme daca esti apt sau nu, tie cerandu-ti acceptul scris ca eventualele chestii sensibile in ceea ce te priveste sa fie puse la dispozitia politiei. Deci pana una alta creed ca pe asta trebuie sa o acceptam asa cum este. Ce mi se pare mie insa cam nelalocul lui este testul medical. La ORL sau Oftalmo de exemplu mi se pare un nonsens sa ceri investigatii pentru un colectionar. Care-i baiu ca omu nu este "aviator" la astea. Ce nu-si poate admira colectia si in liniste sau in alb negru, eventual din spatele ochelarilor? Sau nu poate trage in poligon in cartoane ca nu le vede daca-s galbene sau verzi sau rosii? Sau il incurca cu ceva hipoacuzia purtand casti antifon? Sa fim seriosi!
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Locaţie: Bucuresti, Romania

Mesajde florin.t pe 07 Apr 2014, 14:59

Nu stiu cum e cu bolile si testul psiho ca nu-s medic dar vad ca tocmai tagma psihologilor incearca modificarea l295 cu viza la 3 ani, probabil n-au clienti . Daca unu are arma de 20 de ani, n-a avut nici o abatere, de ce sa-l mai duci la test ? La vecinii unguri de ex. faci testul o data si la revedere, dar atunci il faci pe bune. Nu inteleg de ce trebuie sa mai mergi la neurolog (unde semnezi ca n-ai epilepsie de parca asta nu s-ar vedea si sti) sau mai stiu eu la ce specializari sa-ti puna stampila. Zeci de ani se verificau doar armele la viza si gata. Nu erau atatea accidente si probleme , de ce ? Selectia era alta. Deci problema e altundeva nu la medici ci la cei care dau recomandari la vanatori, etc
florin.t
Veteran

Locaţie: malu' Crisului

Mesajde tomi pe 07 Apr 2014, 15:16

Fratii, trimiteti-mi pe PM adresele de e-mail pt recomandare.
Exista pe PM un grup de pe lista asta care si-au scris deja adresele si le-am trimis recomandare.
Il rog pe @Alin sa le trimita la toti de pe lista PM, ca sa le am adresele e-mail.
Chiar daca ne inscriem doar 10 oameni este deja mult.
Felicitari lui @ teharau pentru initiativa.
tomi
Veteran

Mesajde biriuck pe 07 Apr 2014, 15:20

@tomi Da-mi te rog adresa ta de mail sa te adaug la un grup de mail
biriuck
Veteran

Mesajde ferenczi444 pe 07 Apr 2014, 15:28

Stimaţi Colegi !
Pînă traduc LEGISLAŢIA din Ungaria ,vă descriu cît de simplu se face la noi examenul de vînător şi actele ce urmează. 1. Te duci ca simplu muritor la Camera Vînătorilor ,unde spui că vrei să te faci vînător. Secretara foarte amabilă î-ţi ia datele şi î-ţi dă materialul ce trebe învăţat. După cîteva zile sau săptămîni primeşti o scrisoare să te prezinţi la poligonul respectiv la exerciţii .
2. Te prezinţi la poligon ,unde atît exersezi cu lisa şi cu puşca cu glonţi pînă faci punctajul cerut. Ai luat examenul teoretic şi practic, despre care ai primit o adeverinţă.
3. După aceea primeşti o scrisoare unde se anunţă o dată cînd se va organiza Examenul de vînătoare Naţional . Te prezinţi la examenul amintit cu o adeverinţă eliberată de medicul de familie, că eşti apt, participi la examen ,completînd testul. Dacă ai luat examenul, la Camera Vînătorilor ţi se eliberează Biletul de Vînătoare, cu care poţi vîna şi fără să fi membru la o Asociaţie ptr. că ai acest drept. Dar pe bază de invitaţie poţi vîna pe tot teritoriul Ungariei şi oriunde în străinătate.
4. Te duci cu actele la Poliţie ,secţia arme şi în 1o minute ai autorizaţie de cumpărare ptr. orice ară în mînă. Dacă ai cumpărat arma cu actele te duci la poliţie şi ţi se inscrie în 1o minute arma în permis . Dacă eşti perverz ,in 5 minute pot să-ţi elibereze şi Paşaport Internaţional cu care poţi duce arma unde vrei. Ce durează este de la înscriere pînă la examen, că î-ţi dă o perioadă de pregătire. Examene se organizează din 2-3 luni. Asta este avantajul Camerei Vînătorilor , ei te reprezintă, nu ca agvps .
Cu Stimă V Janoş
ferenczi444
Membru important

Mesajde tomi pe 07 Apr 2014, 15:29

Te poti inscrie in ANDA ca detinator doar daca ai permis de portarma, asa ca nu-mi fac nicio remuscare Florin ca nu le-am vazut baietilor avizul psihologic la zi.
Mai ales ca pe baieti ii cunosc si ma cunosc :D
Pot exista insa si alte optiuni ca sustinator al detinatorilor de arme in ANDA, de ex. simpatizant.
In ceea ce ma priveste cred ca este singura solutie actuala ca sa fim reprezentati cumva, cine gaseste si alta, cu drag ma raliez pe loc.
Suntem deja fugariti de diversi cetateni responsabilizati de prezentatoarele de la tv, care suna disperati la 112 ca au navalit psihopatii cu pusca langa casa lor.
tomi
Veteran

Mesajde scirocco pe 07 Apr 2014, 15:45

tomi scrie:Ok.
Deci, acu ii mai scriu lui Ovi recomandata prin posta iar la restul colegilor, cum bine m-a invatat @Teharau le trimit recomandarea prin e-mail, scanata, ca este la fel de valabila.

Doc, ne indatorezi in asa hal incat va trebui sa inchiriezi o trasura,sa te transporte la dormit,dupa ce savarsesti de baut toata cinstea noastra. :lol: :lol:
Patria,in veci recunoscatoare!
Multam frumos si ma inclin!
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde tomi pe 07 Apr 2014, 15:50

Dl Janos ma bucur mult ca le-ati scris baietilor cat de normala este in Ungaria stare de vanator. Si ma bucur ca ne auzim iarasi.
Sorine, este suficienta o roaba si ma duceti undeva la umbra.
tomi
Veteran

Mesajde UlissePro pe 07 Apr 2014, 16:50

Am trimis toate documentele scanate la office@anda.com.ro si cc: andacomro@gmail.com!
Mii de multumiri @tomi.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Locaţie: Constanta

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale