Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 16:21

Vanatorul alege!

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatorul alege!

Mesajde tehărău pe 03 Apr 2014, 20:41

Bre nea Lucica,
nu ne mai certa bre! Nu vezi ca ne miscam? Pai mata vrei sa ne americanim deodata? Facem si noi ce putem... :roll: :D
Las´ c-or gasi oamenii aia vre-un mod de a-ti accepta sponsorizarea. Chiar sa devii membru. Crezi ca s-au gandit ce impact vor avea cand au constituit Asociatia? Nu vezi si noi dupa cat timp ne-am coalizat si am decis ca merita? :oops: Stii ce om modest este @Bill? Crezi ca s-a gandit ca vor americanii sa simpatizeze cu ei?
Hai sa dau din casa (rog cititorii sa interpreteze partea constructiva a lucrurilor, nu sa treaca pe moca!):
Ieri conduceam si ma preocupa faptul ca promisesem ca revin cu formularele de la @Bill (le cerusem pe mail in ziua precedenta). Asa ca il sun. Si imi zice cu site-ul, ca n-are timp, ca alea alea (deja vad ca sunt expuse). Alta-i treaba, printre astea, zice:
- Noi nu insistam sa intrati in ANDA, noi oricum sustinem doleantele voastre...
- Pai daca tot faceti acest efort, nu e normal sa va sustinem macar prin cotizatie?
- Dar nu ne atribuim nici un merit...
- Vi-l atribuim noi!
Si tot asa...

Asa oameni modesti si dezinteresati merita respect!

Hai la banci colegi, lasati vrajeala! :)
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 03 Apr 2014, 20:43

OVI762 scrie:Omul probabil vaneaza numai la panda :wink: Oricum,ma bucur tare ca a iesit cu noi la goana.

:D
tehărău
Veteran

Mesajde OVI762 pe 03 Apr 2014, 21:13

Candva ziceam ca daca ne adunam 10% din astia cu puscoace si latram intr-un singur fel vom fi auziti.Acum zic alta:daca 10% din astia care suntem vii pe aici ne inscriem in ANDA(de exemplu)suntem o forta.Nu imi plac cuvintele pompoase,nu imi plac bibiliturile dar daca 10% facem treaba asta suntem o FORTA.Este an electoral,ce dracu',daca acum nu ii facem sa joace cum cantam noi,cand ii mai facem?Peste 4 ani?Fie-mea cea mica inca nu are 4 ani...Eu spun ca acum trebuie sa mergem peste javrele astea.Ne adunam la cale de mijloc,stam o zi,doua, cat este nevoie,facem planul si actionam;suntem multi,cu toate restrictiile astea mizerabile,si CONTAM.Haideti sa o facem sa conteze.Altfel,suntem doar niste alte gaini din fundul cotetului.Sa nu uitam ca DOAR oamenii liberi au dreptul sa poarte arme,nu si sclavii.Suntem oameni liberi sau sclavi?
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde tehărău pe 03 Apr 2014, 21:37

OVI762 scrie:Eu spun ca acum trebuie sa mergem peste javrele astea.Ne adunam la cale de mijloc,stam o zi,doua, cat este nevoie,facem planul si actionam;suntem multi,cu toate restrictiile astea mizerabile,si CONTAM.Haideti sa o facem sa conteze.Altfel,suntem doar niste alte gaini din fundul cotetului.Sa nu uitam ca DOAR oamenii liberi au dreptul sa poarte arme,nu si sclavii.Suntem oameni liberi sau sclavi?

Mai nea Ovi, fii bre mai explicit ca noi stim ca esti pasnic... Citeste naibi organu´de servici si da alarma ca ne strangem si ne ducem peste ei... in calitate de oameni care au dreptul sa poarte puscoace... :lol: :lol: :lol:
tehărău
Veteran

Mesajde OVI762 pe 03 Apr 2014, 21:48

Pasnic,pasnic,da'...combativ :lol: Organu' sa stea linistit,nu ne ducem peste el...inca :evil:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde mcbun2 pe 03 Apr 2014, 22:25

@teharau. Multumesc de cuvinte frumoase si incurajatoare. Intr-adevar desi am citit mai mereu am fost foarte tacut. Dar m-am hotarat sa devin vorbaretz ca simt ca nu-i mai inghit. Sunt un impatimit al vanatorii si al armelor si vad ca astia incet incet ne imping in mantinela. Si asta nu (mai) pot sa o inghit. Vin din neam de vanatori seriosi si de traditie si am doi baieti care vor la randul lor sa vaneze dar sa si aiba arme neingradit aici ci nu in America. Spuneam ca acu ceva vreme am vandut 22LR. Baiatul cel mare aproape ca a plans si mi-a zis atunci ca l-am dezamagit dandu-ma batut. Am inteles atunci ca nu am si nu avem dreptul sa ne lasam calcati in picioare. Si nu pentru noi cat pentru a nu le ruina idealurile lor, de a nu le spala mintile inca ramase bio.

@OVI762. Omul m-a citit.... Da vanez cu mare placere la panda si ma dau in vant dupa rapitoare cu par la chematoare si "long range shooting" cum ar zice francezul.... :mrgreen: De altfel asa am invatzat eu sa vanez din povestile spuse de bunici, unchi si parinti. Insa sunt si un bun partener de goana si asta se va confirma in timp. Dupa 24 de ani in campul muncii (ca de aia facem protectia muncii inaintea vanatorii- of ce limbaj de lemn), imi e mai usor sa insir ce nu am impuscat decat ce am impuscat insa, ma intorc la fel de fericit si de la partidele la care am impuscat ceva si de la cele la care doar am purtat pusca cu prietenii.

In ceea ce priveste organu care devine alert la rascoala.... am un sfat. Istoria a aratat ca un organ destept trebuie intotdeauna sa se pise in directia vantului ci nu impotriva lui. Voi ce credeti?? :wink: mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Locaţie: Bucuresti, Romania

Mesajde OVI762 pe 03 Apr 2014, 22:36

My favorite.Si eu mor si inviez si mor iarasi dupa panda la rapitoare,de toate neamurile,rasele si speciile.Imi plac si alelalte dar rapitoarele au un je ne sais quois...vorba englezului :D .Ne-om intalnii vreodata...
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde mcbun2 pe 03 Apr 2014, 22:48

Mi-ar face placere sa va cunosc pe fiecare dintre voi. De vanat impreuna ce sa mai vorbim. mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Mesajde OVI762 pe 03 Apr 2014, 23:18

Nu stiu de ce dar cand este vorba de panda o asociez automat cu asta https://www.youtube.com/watch?v=xaPoBhiMkgs#t=33.Ma linisteste la maxim,dupa cum ma linisteste si asta https://www.youtube.com/watch?v=kQVISXgcYI4.Suna cumva,dar ma linisteste si brusc devin foarte atent.A nu se intelege gresit,nu ascult in timpul pandei ci inainte,in masina,caruta,ozn etc.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde mcbun2 pe 03 Apr 2014, 23:33

OVI762 scrie:Nu stiu de ce dar cand este vorba de panda o asociez automat cu asta https://www.youtube.com/watch?v=xaPoBhiMkgs#t=33.Ma linisteste la maxim,dupa cum ma linisteste si asta https://www.youtube.com/watch?v=kQVISXgcYI4.Suna cumva,dar ma linisteste si brusc devin foarte atent.A nu se intelege gresit,nu ascult in timpul pandei ci inainte,in masina,caruta,ozn etc.

A doua melodie este prea mult pentru mine. Insa cu prima recunosc ca mi-ai luminat seara!!! Incredibil de frumos. Mi-a adus aminte de diminetile petrecute in roua padurii la crapatul zorilor sau intre cetina brazilor cand tocanitul cocosului de munte rupe negura noptii facand loc luminii. Absolut fantastica interpretare. Aproape ca am simtit si mirosul acelor dimineti, ascultand-o. mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Mesajde OVI762 pe 03 Apr 2014, 23:49

Prima melodie este cheia spre ce de-a doua.Sunt cam 50 de ani diferenta intre ele care insa pe mine ma duc in acelasi punct.Oricum,cea de-a doua melodie incepe abia pe la min 18 dar nu stiu eu cum sa decupez.Mie ambele imi aduc aminte de brad,miros de lamai rase,foc in soba cu plita , cozonaci calzi si https://www.youtube.com/watch?v=TT1E93ZrM6M.Asta este,oltean 109%.Mai tarziu pe calea cea de neoprit imi aduce prima melodie aminte de o panda la caprior cand se asternea roua pretutindeni si niste blestemate de cotofene se chinuiau sa ne tradeze locul,dar asta altadata...
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde acsph pe 04 Apr 2014, 11:32

Recapitulare.

Intentie de inscriere ANDA.

@tomi membru ANDA
@acsph
@biriuck
@romaniac
@teharau
@laurul
@UlissePro
@OVI762
@scirocco
@Alin3006
@Sly_Fox
@mcbun2

Plata cotizatiei si inscrierii se poate face direct in contul ANDA :

Asociatia Nationala a Detinatorilor de Arme din Romania
CIF: 14412931
IBAN : RO10BACX0000003007551000 - Unicredit tiriac - sucursala Oradea

si este in valoare de 130 Lei (30 lei inscrierea + 100 Lei Cotizatia pe anul 2014)
Formularul si dovada platii le puteti trimite si scanat, dar cel mai bine ar fi prin posta sau curier, pentru a fi atasata si fotografia.

Noua forma de adeziune simplificata,

http://imageshack.com/a/img23/817/7ixq.jpg

@romaniac,
romaniac scrie:
Beton, inteleg ca vocea mi-a fost auzita. :D
Ma duc sa ma tavalesc gol in zapada de bucurie.

Ma duc sa ma tavalesc gol in zapada de bucurie.[/quote][/quote]

@romaniac,
Pur si simplu i-am transmis Dlui Gligor pe email mesajul tau cu copy paste .Raspuns in aceeasi zi: "In 2 saptamani se rezolva".QED
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

Mesajde acsph pe 04 Apr 2014, 11:49

Am facut plata.Astept recomandarea de la @tomi.
Va propun (celor din lista ) sa facem schimb de adrese de email (in MP),astfel incat sa avem tot grupul conectat (in CC) la corespondeta care are legatura cu subiecte comune.Exemplu:Dau un email catre ANDA,pun tot grupul in CC.
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde tehărău pe 04 Apr 2014, 12:40

Buna treaba!
Eu am fost azi la banca si brd nu face plati cu numerar pt alte banci. La BRD tocmai ce inchisesem toate conturile. Daca stiam, plateam ieri la Constanta, la Tiriac... Aman pentru saptamana viitoare. :(
Treaba cu mail-ul e utila. Pe MP-ul de aici e naspa ca tot trebuie sa stergi din corespondenta.
tehărău
Veteran

Mesajde UlissePro pe 04 Apr 2014, 14:28

acsph scrie:Am facut plata.Astept recomandarea de la @tomi.
Va propun (celor din lista ) sa facem schimb de adrese de email (in MP),astfel incat sa avem tot grupul conectat (in CC) la corespondeta care are legatura cu subiecte comune.Exemplu:Dau un email catre ANDA,pun tot grupul in CC.

Foarte buna ideea (traiancojocaru@gmail.com) .
Luni dimineatza platesc si eu, iar cum vine recomandarea de la @tomi trimit plicul la Oradea.
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Alin3006 pe 04 Apr 2014, 15:50

[quote="mcbun2"]@tomi membru ANDA
. Scurt CV. Nume, Mihai Claudiu BUNDOI (aka mcbun2)

Trei ani sa-mi fi spart capul si nu prindeam de la ce vine :lol: :lol:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Alin3006 pe 04 Apr 2014, 15:53

acsph scrie:Am facut plata.Astept recomandarea de la @tomi.

Acum am inteles si PM-ul; 8)
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde laurul pe 04 Apr 2014, 15:55

Nu te cred, macar la un Marin Constantin Buntu, si tot te ducea capu'......... :lol:
...trendul e ingrijorator , Alica.
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde acsph pe 04 Apr 2014, 16:24

A o mica dilema.Gratie unui demers articulat si unui schimb de ideii decente noi:
@acsph
@biriuck
@romaniac
@teharau
@laurul
@UlissePro
@OVI762
@scirocco
@Alin3006
@Sly_Fox
@mcbun2
ne-am trezit mai tarziu,ca trebuie sa ne alaturam ANDA.Totusi din cei 6000 de membrii ai formului doar @tomi este deja membru ANDA?
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde tomi pe 04 Apr 2014, 21:36

Trebuie platit la banca Tiriac.
O sa va trimit ce v-am scris, fratii.
Mai este cred @Cristi membru ANDA, cel putin in logo-ul lui (asa se numeste trebulita aia care se scrie jos?) este adresa de net a societatii ANDA.
Desi eu tot am crezut ca dl@Cristi este la ANCA.
tomi
Veteran

Mesajde adiluk pe 05 Apr 2014, 07:58

Astept si eu o recomandare, daca se poate (adilukian@yahoo.com).
Luni trimit dovada platii si restul de acte.
Cu stima.
adiluk
Nou membru

Mesajde Cristi pe 05 Apr 2014, 08:39

tomi scrie:Trebuie platit la banca Tiriac.
O sa va trimit ce v-am scris, fratii.
Mai este cred @Cristi membru ANDA, cel putin in logo-ul lui (asa se numeste trebulita aia care se scrie jos?) este adresa de net a societatii ANDA.
Desi eu tot am crezut ca dl@Cristi este la ANCA.

Sunt membru ANDA
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde romaniac pe 05 Apr 2014, 21:36

Pana acuma cam scurta lista mai fratilor. Oare care este impedimentul? Acea cotizatie sau lipsa de solidaritate?! :(
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde biriuck pe 05 Apr 2014, 21:39

Romanul s-a invatat sa gandeasca pe termen scurt, el vede cei 100 ron/an (adica nici macar un pachet de tigari/luna) dar uita de mizeria in care trebuie sa inoate tot timpul ca sa-si urmeze pasiunea si doar se vaita ca e tara de rahat si ca e frumos afara. Banuiesc ca ei isi inchipuie ca organizatii gen NRA au ajuns asa puternice doar prin voluntariatul unora... :evil:
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde UlissePro pe 05 Apr 2014, 22:01

Nu cotizatia este problema! Unii sunt ingnoranti si le place balaceala amintita mai devreme, iar altii tind sa cred ca nu pricep ce se dezbate pe acest topic.
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde mcbun2 pe 05 Apr 2014, 22:04

biriuck scrie:Romanul s-a invatat sa gandeasca pe termen scurt, el vede cei 100 ron/an (adica nici macar un pachet de tigari/luna) dar uita de mizeria in care trebuie sa inoate tot timpul ca sa-si urmeze pasiunea si doar se vaita ca e tara de rahat si ca e frumos afara. Banuiesc ca ei isi inchipuie ca organizatii gen NRA au ajuns asa puternice doar prin voluntariatul unora... :evil:

Ca bine le (ne) zici coane. mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Mesajde tehărău pe 05 Apr 2014, 22:10

Si problema banilor poate fi un motiv. Dar asa e omul, nu romanul: mai asteapta sa vada care-i treaba! Cred ca sunt dintre noi membrii in AND/CA si merg blat. Oameni evoluati. Nu fac misto, stiti cand colegul @Aghiuta ne-a dat o lectie cu trimiterea a nu-s ce scrisoare? O trimisese, da´statea omul in banca lui... Sau, mai adineauri, @olimpiusorin statea blat la 295 si cand a fost nevoie striga ca-i acolo...?
Toamna se numara bobocii - zice romanul - si dorinta de epatare e evaziva (Doamne Iarta-ma; ca vorbesc prostii! :D ) - cum ar zice @acsph... :D

Las ca nu-i rau nici asa! Si or sa mai vina daca si reusim cate ceva, cu conditia sa si stim sa prezentam reusita.
tehărău
Veteran

Mesajde mcbun2 pe 05 Apr 2014, 22:15

Transferat de la 295 la rugamintea lui @teharau:

"Eu sper sa modificam ceva din ea macar in punctele care "ne doare" asa, din mers. Ar fi o victorie covarsitoare pentru rahatul in care ne zbatem de fapt. Insa de fond, pentru viitor, poate ca ar merita sa ne zbatem sa devenim o fortza de lobby. Poate pana la viza viitoare a lor (alegeri adica) sa putem structura ceva organizat beton la nivel national. Si daca ei nu vor raspunde la cerintele vulgului care i-a trimis acolo sa ne reprezinte nu sa ne infrunte, poate nu le mai dam noi viza. De aceea spuneam si eu mai acum ceva vreme ca o organizatie nationala puternica sub umbrela careia sa intre orice roman cu sau fara arma dar care isi doreste intr-o forma sau alta sa aiba access normal la acestea este o conditie absolut necesara daca vrem sa ne facem auziti. Ca aceasta organizatie exista (ANDA, ANCA, etc.) sau trebuie inca una (of prea multa diversitate totusi duce la haos) asta trebuie sa judecam si sa stabilim impreuna. Sau poate o federatie a tuturor acestor asociatii, nu?! In orice caz o organizatie structurata, cu oameni hotarati care sa o conduca, cu grupuri de lucru bine definite (de ex, vanatoare, tir, arme aparare, arc si arbaleta, etc, etc), cu echipa de avocati seriosi si grup de lobby. Ia ganditi-va la scenariul conform careia devenim o organizatie cu vreo 4-5 sute de mii de cotizanti (poate chiar milionul, de ce nu?), oameni din toate colturile tzarii. Cu sponsori seriosi din partea producatorilor si retailerilor, cu grup media care sa te puna in ziar si pe sticla, cu membri influenti si tot tacamul. Orice partid te vrea in conditiile astea ca prieten. Faci conventie scrisa cu ei sa iti promoveze initiativele legislative si daca nu o respecta ii chemi in justitie sau mai stiu eu cum se face ca sa-i tragi de guler instant si nu la patru ani (precis sunt juristi si avocati vanatori care ar stii sa faca asta pentru noi). In orice caz pentru viitor trebuie sa facem ceva structurat. Altfel astia ne inghesuie pana ne sufocam. Si de prohod ne dau si o flegma in bot. mcbun2"
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Mesajde biriuck pe 05 Apr 2014, 22:18

UlissePro scrie:...iar altii tind sa cred ca nu pricep ce se dezbate pe acest topic.
Numai bine.

Pai cred ca trebuie sa le tinem pilde din alea mobilizatoare cum se predau pe vremuri la scoala despre "Mos Ion Roata si Unirea" :lol:
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde mcbun2 pe 05 Apr 2014, 22:30

biriuck scrie:
UlissePro scrie:...iar altii tind sa cred ca nu pricep ce se dezbate pe acest topic.
Numai bine.

Pai cred ca trebuie sa le tinem pilde din alea mobilizatoare cum se predau pe vremuri la scoala despre "Mos Ion Roata si Unirea" :lol:

Adevarul este ca se vede lipsa pildelor din ultimii 25 de ani. Nu tu imn, nu tu drapel, nu tu juramant, nu tu nimic. Ne-am pierdut incet incet identitatea si busola mandriei nationale. Traim in turme nu in comunitati, mancam din ce ramane la altii si ne bucuram ca descoperim cum putem eluda cacaturile impuse de conducatori vietii de zi cu zi. Dar ne-om reveni noi.
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale