Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 16:35

Vanatorul alege!

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatorul alege!

Mesajde acsph pe 02 Apr 2014, 07:59

Update

Intentie de inscriere ANDA.

@tomi membru ANDA
@acsph
@biriuck
@romaniac
@teharau
@laurul
@UlissePro
@OVI762
@scirocco
@Alin3006
@Sly_Fox
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Locaţie: Ploiesti

Mesajde tomi pe 02 Apr 2014, 08:18

@tomi membru ANDA
@acsph
@biriuck
@romaniac
@teharau
@laurul
@UlissePro
@OVI762
@scirocco
@Alin3006
@Sly_Fox
@mcbun2
tomi
Veteran

Mesajde Cristi pe 02 Apr 2014, 09:21

tomi scrie:Lasati naibii discutiile despre drumul la Oradea, ala este punctul slab, sigur @Bill gaseste solutia.
Nu mai dinamita cand vezi ca se leaga!
Succes in dezinformare!

Nu trebuie sa faca nimeni un drum la Oradea pentru inscrierea in ANDA. Trebuie trimis doar formularul cu recomandarea
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Cristi pe 02 Apr 2014, 17:50

Imagine
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde acsph pe 02 Apr 2014, 18:34

Multumesc Dlui Gligor pentru ajutor.Formularul a postat anterior de @Cristi.

Buna ziua,

Aveti atasat formularul de adeziune.
Va rugam insa sa va inregistrati si pe website la adresa http://www.anda.com.ro/wp-login.php?action=register
Dupa inregistrare si imediat ce vom primi formularul completat, va vom actualiza statutul la Membru ANDA.

Plata cotizatiei si inscrierii se poate face direct in contul ANDA :

Asociatia Nationala a Detinatorilor de Arme din Romania
CIF: 14412931
IBAN : RO10BACX0000003007551000 - Unicredit tiriac - sucursala Oradea

si este in valoare de 130 Lei (30 lei inscrierea + 100 Lei Cotizatia pe anul 2014)
Formularul si dovada platii le puteti trimite si scanat, dar cel mai bine ar fi prin posta sau curier, pentru a fi atasata si fotografia.

In curand vom implementa si o forma de urcare a fotografiei online, dar mai dureaza.

Cu stima,
Daniel Marius Gligor
Membru ANDA
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde tomi pe 02 Apr 2014, 22:54

Deci, calea este simpla, numele si numarul de legitimatie al persoanei care face recomandarea.
Actele prin posta, banii prin banca.
Clar de tot.
Haida baieti, mariti lista aia, alta varianta nu vad.
Cred ca @mcbun2 a scris dincolo ca ar trebui sa intre intr-o asociatie a detinatorilor de arme si cei cu permis de arma neletala, care sunt multi, vreo 90000.
Avand in vedere ca nu demult s-a propus ca cei cu pistolul cu bila sa-si tina arma doar in casa, ca pe strada e liniste de la 112, iar cei cu arme cu aer comprimat nu au poligoane unde sa traga, deci oricum tin arma doar ca sa se uite la ea, ma gandesc ca vreo cativa din ei ar putea fi interesati sa aiba ceva drepturi.
Tot dincolo este o postare foarte interesanta despre o grupa de vanatoare care au dosare penale, la Comarnic, niste infractori desigur, ei au tras la tinta pe camp, ba chiar aveau si masina de aruncat talere ilegala, nenorocitii naibii.
Suntem foarte prosti ca rabdam toate astea.
Pe vremea lui Ceausescu regimul armelor a avut perioade in care era mai permisiv decat acum.
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 02 Apr 2014, 23:10

Pe vremea lui nea Nicu, copil fiind, trageam cu arma cu aer comprimat pe unde voiam, ca tata ma verificase si avea incredere. Abia prin 82 au bagat-o pe permis de arma de foc, pana atunci era la liber.
Acum daca tragi cu ea in curte, te leaga, ca nu e poligon curtea.
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 02 Apr 2014, 23:41

Cam decand au bagat armele cu aer comprimat la permis de arma neletala, sunt vreo 6 ani parca , ne-am lins pe bot de drepturi. Insa atunci am acceptat toti foarte usor aceasta masura inteleapta, a fost de fapt un test de toleranta.
O sa acceptam la fel de usor si alte masuri intelepte pentru securitatea cetateanului si a vanatului (astea erau argumentele), vor veni foarte repede si se spera sa ne prinda la fel de dezbinati si fara interes.
tomi
Veteran

Mesajde mcbun2 pe 02 Apr 2014, 23:48

Asa este Tomi. Imi aduc si eu aminte cam la fel. Da, pacat de noi si de apetitul nostru neostoit de a inghiti orice mujicie ni se impune. Ce sa mai zic de aberatia cu 22 LR si cred ca si cu PM-urile alea de Cugir. Chestia cu aprobarea de iesit cu ele la poligon. Cerere, taxe trezorerie, data, ora ziua, traseul, mijlocul de transport, doua drumuri la politie si unul la trezorerie. Bai fratzilor treziti-va, unde suntem??!! O aberatie ridicola si fara margini. Eu l-am vandut pe al meu (bineinteles dupa ce am luat aprobare ca sa ma "deplasez" cu el la magazin). Ca sa zic asa m-au invins. Adica m-au facut sa renunt desi eu l-am avut ca arma de vanatoare intre 1990 si 1995 sau '96 cand s-au scos. Si cate si mai cate.... Mai spuneam eu pe aici o vorba zisa parca de un fost presedinte american: " Daca acepti sa ti se ia un drept, in scurta vreme ti se vor lua toate drepturile". Cam p-aici suntem noi.

La fel cum nu inteleg de exemplu de ce nu poti folosi o arma de colectie la vanatoare. Ce cred ei ca porcu zambeste altfel la un Mauser k98 din razboi fatza de un Blazer sau Steyr mai de prin zilele noastre? Sau Moisin Nagant nu pune in popou un tzap sau o vulpe? De ce nu se poate? Pentru ca acceptam. Pistoalele alea cu bile si gaze ar trebui sa fie la liber ca si armele cu aer comprimat si cu codoi (ca sa citam din clasici). Ce ne tot aburesc ca nu stiu ce vor face romanii cu ele. Nu fac cu ele fac cu barda, cu bate, furci si cutite si sabii ca in evul mediu. Un cretin aplecat spre violenta va fi violent cu orice ii cade in mana. A facut-o, ia-l si leagal, baga-l la zdup 100 de ani fa-l exemplu national de pedeapsa sa vada tot idiotul ce pateste daca e dus cu capu', dar nu ma considera pe mine om normal si cinstit ca fiind nascut potential infractor si ma umple de limitari legislative care imi insulta inteligenta si puterea de intelegere. mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Locaţie: Bucuresti, Romania

Mesajde romaniac pe 03 Apr 2014, 00:03

Deci eu ca "membru simpatizant" cum fac?
Cazier, certificat psiho, cetatenie romana, buletin (care nici nu mai stiu cum arata decum sa am unu),poza, alea alea... bai fratilor eu doar vreau sa cotizez pentru o organizatie care militeaza pentru drepturile romanului de a detine arma! Iar miroase a elitism.

Bai fratilor, aia de adera la Cutu-Cutu au nevoie de toate astea?

Iar pentru lectura, de pe site-ul NRA https://membership.nrahq.org/forms/sign ... id=nrajoin.
Si ce mai zice acolo: "Applicants outside of the US and Canada, please disregard State and Zip fields."
Deci daca esti din Togo poti sa cotizezi.

ANDA nu poate avea un buton de PayPal pe site pentru donatii? Nu vreau sa am legitimatie sa ma laud ca sunt membru, doar vreau sa ajut cauza!
Nu mai pricep nimic si nici mentalitatea.
Sa traiti bine!
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde romaniac pe 03 Apr 2014, 00:08

mcbun2 scrie:
La fel cum nu inteleg de exemplu de ce nu poti folosi o arma de colectie la vanatoare. Ce cred ei ca porcu zambeste altfel la un Mauser k98 din razboi fatza de un Blazer sau Steyr mai de prin zilele noastre? Sau Moisin Nagant nu pune in popou un tzap sau o vulpe? De ce nu se poate? Pentru ca acceptam. Pistoalele alea cu bile si gaze ar trebui sa fie la liber ca si armele cu aer comprimat si cu codoi (ca sa citam din clasici). Ce ne tot aburesc ca nu stiu ce vor face romanii cu ele. Nu fac cu ele fac cu barda, cu bate, furci si cutite si sabii ca in evul mediu. Un cretin aplecat spre violenta va fi violent cu orice ii cade in mana. A facut-o, ia-l si leagal, baga-l la zdup 100 de ani fa-l exemplu national de pedeapsa sa vada tot idiotul ce pateste daca e dus cu capu', dar nu ma considera pe mine om normal si cinstit ca fiind nascut potential infractor si ma umple de limitari legislative care imi insulta inteligenta si puterea de intelegere. mcbun2

Pe mine, cu asta m-ai convins ca mai sunt si oameni care gandesc in Romania!
respecte
Romaniacul
romaniac
Veteran

Mesajde yoghi pe 03 Apr 2014, 01:13

mcbun2 scrie:......
La fel cum nu inteleg de exemplu de ce nu poti folosi o arma de colectie la vanatoare. Ce cred ei ca porcu zambeste altfel la un Mauser k98 din razboi fatza de un Blazer sau Steyr mai de prin zilele noastre? Sau Moisin Nagant nu pune in popou un tzap sau o vulpe? De ce nu se poate? Pentru ca acceptam.......

colegu !
totusi aici te inseli. orice arma lunga de colectie -mai putin AKM-ul si 22lr - poate fi cumparata/folosita ca arma de vanatoare ! daca propietarul este vanator si daca o inscrii/transferi in permis B.
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde biriuck pe 03 Apr 2014, 08:03

romaniac scrie:Deci eu ca "membru simpatizant" cum fac?
Cazier, certificat psiho, cetatenie romana, buletin (care nici nu mai stiu cum arata decum sa am unu),poza, alea alea... bai fratilor eu doar vreau sa cotizez pentru o organizatie care militeaza pentru drepturile romanului de a detine arma! Iar miroase a elitism

Las ca se va gasi o solutie. Daca nu, imi virezi mie banii si voi face dedicatii cu ei :lol:

Din ce mai vad pe aici si din ce mai vorbesc cu alti cunoscuti, treaba asta cu locurile de tragere si cu formalitatile necesare unei simple iesiri la poligon cu armele de colectie ridica cele mai multe probleme. Degeaba ii dai unui copil o jucarie daca il pui sa vina cu cerere scrisa contrasemnata de educatoare si de comitetul de bunici pentru a se juca cu ea...
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde mcbun2 pe 03 Apr 2014, 08:08

Salut yoghi. Ai dreptate doar partial dupa parerea mea. Stiu ca asa este si asa se face. Unde se poate, sau daca se poate. Dar de ce trebuie sa facem asa? De ce acceptam mereu sa ne scarpinam la urechea dreapta cu mana stanga? De ce ne bucuram mereu la frimituri? Aici este de fapt problema mea cu legea. De ce sa trebuiasca eu cetateanul sa pun botul la toot felul de alambicusuri? Eu nu am arme de colectie si nu am fost pus in aceasta situiatie. Dar ma gandeam si eu asa, la cazul general, pentru cei care au si poate nu reusesc sa si le transfere, uzitand aceasta portitza legislativa contra naturii.

Nici akm nu am si nu am avut (decat cu pat rabatabil si apoi in format psl in armata). Dar si aici mi se pare ilogic sa nu il poti folosi la vanatoare atata vreme cat de exemplu exista ca arme de vanatoare pustile Saiga. Daca nu gresesc, sunt de fapt niste PM-uri in alti chilotei. Sau aceeasi Marie cu alta palarie.

In fine, acest mult discutat 22LR. O arma excelenta dupa parerea mea, pentru tir, condimentarea timpului liber, copii si vanatoare la chestii mici, mici de tot. Stim cu totii ca "cica" s-au scos pe motivul (intemeiat in buna masura) ca se braconeaza cu ele. Dar ce?! Acum nu se mai braconeaza si fara ele??!! Sau tot cu ele? Sa fim seriosi. Bai fratilor, ala care are microb de braconier in el braconeaza si cu pusca cu ventuze. In schimb toti ceilalti care nu vor sa braconeze si respecta legea au ajuns sa se uite la ele ca la stripteusa de pe bar. Adica poti sa o atingi da nu poti sa gusti din placerile ei. Sau au facut ca mine. Le-au vandut dracului, de scarba legii de kk pe care o suportam.

mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Mesajde UlissePro pe 03 Apr 2014, 08:51

Initial si eu am vrut sa vand .22LR-ul! Dar intre timp a aparut un junior in schema si dupa cum a zis si @mcbun2 este o arma excelenta de poligon pentru copii si va fi pliciul lui. Sunt dispus sa fac 30 de drumuri la trezonerii si BAEST pentru o iesire la poligon doar asa ca legea este de cacat si nu vreau sa renunt la dreptul de a avea si a folosi cat mai multe si mai diferite arme! Asta este si motivul meu de adeziune la ANDA (cu drepturi depline sau simpatizant chiar nu conteaza) - sa sprijin aceasta asociatie in demersurile ei in a ne proteja drepturile de detinatori de arme.
Numai bine.
Ultima oară modificat de UlissePro pe 03 Apr 2014, 08:54, modificat 1 dată în total.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
UlissePro
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde vanatorul dibaci pe 03 Apr 2014, 08:52

Nu am inteles niciodata de dracu ,romanul cumpara altoiul si nu ia copacul gata de sadit ?! :?:
Se ia una bucata lege din marea familie europeana facute de cativa zecii de ani si care a demonstrat ca functioneaza -dupa se cere si sprijin logistic la producator (sunt foarte multe persoane care doresc sa faca asta benevol) si apoi ne prezentam la masa negocierilor.
Pe pricipiul ca aceasta a functionat si functioneaza de atata timp -se poate implementa si la noi mult mai simplu si usor .
Daca totusi nu se gaseste intalegere la partea patriotica -se trece la jalbe catre parlamentul european (ca nu vrem sa ne armonizam legislatia ) -la papa de la roma la avocatul poporului si mama omida .
Citeam undeva ca noi-poporul roman suntem alesi lui D-zeu -cred ca aveau dreptate dar numai pentru TESTE :mrgreen:
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde tomi pe 03 Apr 2014, 08:58

Ceea ce pot sa va scriu drept consolare este ca din momentul in care Nicu a inceput sa dea legi tot mai antipopulare (a inceput cu austeritatea la mancare, ca sa plateasca datoria, cam atunci s-a luat si de arme, ca-i era frica de poporul inarmat), au trecut cam 8 ani si a fost impuscat.
tomi
Veteran

Mesajde yoghi pe 03 Apr 2014, 10:00

vanatorul dibaci scrie:....
Se ia una bucata lege din marea familie europeana facute de cativa zecii de ani si care a demonstrat ca functioneaza -

Nu ai auzit raspunsul oficial(ilor)??
"""Romanii nu sunt inca pregatiti moral sa aiba arme"""

vanatorul dibaci scrie:..
Daca totusi nu se gaseste intalegere la partea patriotica ...
:shock:

crezi tu ca mai exista asta la functionarul public sau alesii poporului??
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde tomi pe 03 Apr 2014, 10:12

Ok.
Haidati sa revenim la lista aia. Inscrieti-va, ca nu-i mult 130 de ron pe an ca sa stiti ca lupta cineva pt.drepturile voastre.
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 03 Apr 2014, 10:15

Rectific, 100 ron pe an, 130 cu inscrierea.
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 03 Apr 2014, 11:28

Care vreti recomandare dati-mi PM si va trimit datele ca va cunosc pe toti de pe lista :D
tomi
Veteran

Mesajde laurul pe 03 Apr 2014, 11:47

Ai PM.
Multam.

Ce nu inteleg e,la partea cu anexele, in afara de permisul de arma,ce rost are cererea de cazier juciciar, psihopupu, permis de conducere etc ??!!

Nu de alta, dar nu le am, si chef de alergatura nici atat.....

Diferenta intre membru simpatizant si al cu drepturi care e?... o fii ca la oo !? participa dar nu se implica?
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde tomi pe 03 Apr 2014, 12:23

Inscrieti-va pe site-ul lor, este specificat mai sus, luati contact direct si intrebati toate detaliile.
Exista si numere de telefon, se pot obtine usor.
tomi
Veteran

Mesajde acsph pe 03 Apr 2014, 12:53

Am avut astazi o discutie punctuala cu Dl Gligor de la ANDA.

@romaniac,
Siteul ANDA va fi modificat in sensul din interventia ta (buton de PyPal) in max 2 saptamani.Din motive de siguranta si de protejare a organizatiei,pentru cei care nu pot prezenta un cazier sau un permis de port arma valid,ramane deocamdata varianta afilierii pe site ca membru simpatizant

@laurul,
Permisul de port arma valid este suficient

@tomi membru ANDA
@acsph
@biriuck
@romaniac
@teharau
@laurul
@UlissePro
@OVI762
@scirocco
@Alin3006
@Sly_Fox
@mcbun2

Plata cotizatiei si inscrierii se poate face direct in contul ANDA :

Asociatia Nationala a Detinatorilor de Arme din Romania
CIF: 14412931
IBAN : RO10BACX0000003007551000 - Unicredit tiriac - sucursala Oradea

si este in valoare de 130 Lei (30 lei inscrierea + 100 Lei Cotizatia pe anul 2014)
Formularul si dovada platii le puteti trimite si scanat, dar cel mai bine ar fi prin posta sau curier, pentru a fi atasata si fotografia.
Muget,deci exist !
acsph
Veteran

Mesajde tomi pe 03 Apr 2014, 13:14

Trebuie trimis prin posta formularul de inscriere impreuna cu fotografie tip buletin, ca sa va faca legitimatie.
Eu am primit si o dovada scrisa ca sunt inscris, pentru obtinerea permisului de tip A la politie.
tomi
Veteran

Mesajde romaniac pe 03 Apr 2014, 14:20

acsph scrie:@romaniac,
Siteul ANDA va fi modificat in sensul din interventia ta (buton de PyPal) in max 2 saptamani.Din motive de siguranta si de protejare a organizatiei,pentru cei care nu pot prezenta un cazier sau un permis de port arma valid,ramane deocamdata varianta afilierii pe site ca membru simpatizant

Beton, inteleg ca vocea mi-a fost auzita. :D
Ma duc sa ma tavalesc gol in zapada de bucurie.
romaniac
Veteran

Mesajde mcbun2 pe 03 Apr 2014, 15:46

Asa sa faci romaniacule. Si trage si doua focuri pentru mine cu coltul ala 1911 din poza (parca asta ar fi). La voi in Wisconsin (cred ca asta este WI-ul din avatar) nu trebuie autorizatie sa iesi la poligon nu?! Nici sa fii colectionar ca sa ai asemenea pistol?! Si nici taxe la trezorerie nu aveti nu? Da la ghiseu la politie stati cu capul plecat si caciula in mana? Cum, nu??!! Si cum, nu vine seriful sa iti numere cartusele din 5 in 5 ani si sa te intrebe de ce ai arme?. Sa vada daca ai test psihologic sau nu esti discromat sau surd? Macar sper ca trebuie un cazier judiciar acolo..., luat de la politie si depus tot la ei. Hai mai, nici asta?? Bai fratzilor e o tzara de kk-olu. Aveti o viata plata si nu stiti sa traiti. Vino inapoi aici la plaiul mioritic. Sa vezi viatza palpitanta ca vorba aia, "altii moare si-asa n-are". mcbun2
Membru ANDA
mcbun2
Membru activ

Mesajde tehărău pe 03 Apr 2014, 20:06

Am fost doua zile pe drumuri. Vad ca ati tras tare, nu gluma. Bravo voua! Cum ajung la banca, pun banii si trimit formularul.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 03 Apr 2014, 20:14

@mcbun2,
ma bucur ca ai gasit parteneri de dialog. Cum ai putut sa stai fara sa scrii atata timp, nu stiu?! Mare pierdere, atitudinea asta ar fi avut un impact tare pozitiv. Sper sa refulezi cat de des :wink:
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde OVI762 pe 03 Apr 2014, 20:30

Omul probabil vaneaza numai la panda :wink: Oricum,ma bucur tare ca a iesit cu noi la goana.
este in noi
OVI762
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale