Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 10:31

Vanatorul alege!

Forum dedicat discutiilor de interes general , cu specific vanatoresc , deschis tuturor iubitorilor si practicantilor acestei nobile arte . Va stam la dispozitie 24/24 ore !

Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B

Re: Vanatorul alege!

Mesajde yoghi pe 21 Mar 2014, 02:38

blackcrotal scrie:Salut,
Daca va uitati cu atentie pe acest topic o sa observati ca s-a facut de diverse persoane ( printre care si de subsemnatul ) apel la ANDA si ANCA sa dea un semn de viata si sa spuna daca ne vor sau nu .
Mai mult eu m-am inscris pe forumul uneia dintre ele dar nu am primit nici macar un " bine ai venit".
Deci eu am tras concluzia ( poate gresita ) ca nu suntem doriti acolo.
...

""semnul de viata """ care nu exista este totusi chiar in acest topic

Bill scrie:Va salut oameni buni. Am citit postarile voastre si va admir. Aveti un mare avantaj pe care alte categorii de arme nu-l au. Ma refer la cei ce doresc de exemplu sa practice discipline de tir dinamic. Aveti multe asociatii si practicanti cu miile. Din pacate competentele noastre in relatia cu AGVPS-ul sau cu IGPR-ul se limiteaza strict la problemele legate de arme.

......... Dar fiind atatea asociatii de vanatoare, va puteti constitui intr-o federatie care va solicita la autoritatea nationala de sport.... si nu mai stiu cum ii zice recunoasterea ca disciplina sportiva, apoi federatia va redacta propriile norme de amenajare a poligoanelor. Binenteles, aceasi federatie, poate face initiative legislative si le poate promova cu argumernte mult mai serioase decat o poate face orice alta asociatie, mai ales initiativele legate de legea vanatorii, mai mult aceasta federatie poate alege si modul de reprezentare in forurile nationale si europene.......

Bill scrie:.... Am fost foarte surprins sa constat cat de multi bastani (demnitari) sunt de acord cu cele pe care le sustinem noi. dar linia de urmat o traseaza grupul parlamentar. ...... Foarte multe lucruri le-am rezolvat cu argumentele potrivite. Inclusiv propunerea de a se pune un X la destinatia vanatoare a armelor de la B8. Am prezentat argumentele tehnice si am picat la pace. de aici in colo va tine de legea vanatorii ...

Bill scrie:De fiecare data cand s-a pus problema discutiilor la nivel de IGP pentru modificarea legi armelor, au fost postate pe saituri proiectele de lege cu propunerile de modificare. Nu-mi amintesc ca in acel moment sa primesc propuneri decat de la un numar foarte mic de persoane,......

unii munceste totusi !
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde OVI762 pe 21 Mar 2014, 03:12

Daca tot munceste,sa stie si partidul ca partidul e langa ei,semn sa dea.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 21 Mar 2014, 05:55

OVI762 scrie:Daca tot dormiti la ora asta,sper sa nu fie https://www.youtube.com/watch?v=4_ERgLd0_Z0 sau https://www.youtube.com/watch?v=K5KAc5CoCuk

Respect
Mishto postari si faine clipuri mai cu seama la ora 5 dimineata
Respect,
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde tomi pe 21 Mar 2014, 09:17

Deci , revenim.
La ANDA este @Bill factor de decizie si este suficient sa rasfoiti topicul asta ca sa vedeti ce face si cum gandeste.
La ANCA este @Cristi, supermeserias, dati cautare pe Cristi si vedeti ce posteaza.
Si daca ANCA sau ANDA sunt inexistente, sau rauvoitoare, sau cu aere de superioritate pe forumul asta trageti voi singuri concluziile.
Daca aruncam cu nisip in ochi exact in punctul care directioneaza discutia spre lucruri logice si realizabile, normal ca nu iese nimic.
Dar in westernuri ala care arunca cu nisip in ochi moare.
tomi
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 21 Mar 2014, 14:15

tomi scrie:Deci , revenim.
La ANDA este @Bill factor de decizie si este suficient sa rasfoiti topicul asta ca sa vedeti ce face si cum gandeste.
La ANCA este @Cristi, supermeserias, dati cautare pe Cristi si vedeti ce posteaza.
Si daca ANCA sau ANDA sunt inexistente, sau rauvoitoare, sau cu aere de superioritate pe forumul asta trageti voi singuri concluziile.
Daca aruncam cu nisip in ochi exact in punctul care directioneaza discutia spre lucruri logice si realizabile, normal ca nu iese nimic.
Dar in westernuri ala care arunca cu nisip in ochi moare.

Salut,
@tomi eu am spus ca nu ne baga in seama. Pe rand mai multi colegi au pomenit varianta de a ne uni , a fuziona, a intra in ANCA sau in ANDA si nu a exista un raspuns clar la aceste initiative. O singura data unul dinte cei din ANDA ( posibil chiar @Bill ) a scris ceva de genul ca in afara de arme noi nu avem nici un punct comun cu ei.
Si culmea este ca avea dreptate. Probleme specifice vanatorii nu ni le poate rezolva nici ANCA nici ANDA si se pare ca nici noi. Avem nevoie de o organizatie care sa adune pe cat mai multi vanatori si daca se poate , ar fi bine sa fie si ANDA si ANCA.
Apoi sa ne sustinem reciproc. Are ANDA o problema de rezolvat specifica lor, sa ne adunam TOTI si sa sustinem doleanta ANDA.
Acelasi lucru este valabil si pentru doleantele vanatorilor, ale ANCA , ale ARMURIERILOR, ale Paznicilor de Vanatoare, Ale patronilor de magazine de vanatoare ale sportivilor tiristi etc.
in felul acesta se poate ajunge la un protesc cu masa critica considerabila care nu o sa mai fie asa de usor de nebagat in seama.
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde tomi pe 23 Mar 2014, 12:08

Domnilor, sunt vreo trei saptamani de cand unii s-au ales cu dosar penal pt ca au tras la tinta pe camp.
Legile sunt complet cretine, pt.ce armele cu aer comprimat sunt pe permis de exemplu?
Iar la tinta pe camp, am tras mai multi, cred eu, infractorilor penali!
Daca stam si despicam firul in patru, facem parada de orgolii, ne ironizam unii pe altii, ne gandim "eu sunt prea mare ca sa patesc asa ceva", divagam aiurea de la o tema simpla si altele, nu meritam decat niste legi comuniste cretine, de pe vremea lui Ceusescu.
Bulgaria este cu mult in fata noastra, suntem ultimii din Europa, sigur de tot.
tomi
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 23 Mar 2014, 12:55

Mai multe detalii? In ce conditii s-a facut tragerea la tinta?
Au iesit in camp cu autorizatie valabila la cel putin o specie de interes cinegetic sau au iesit cu armele fara vreo hartie,doar asa sa se mai antreneze ?
Este improbabil ca o persoana ce are pe autorizatie macar o griva,sa fie trasa la raspundere ca a atras cu arma in camp,fie si la tinta. In caz de control arati hartia si spui ca ai tras dupa griva. Daca au iesit fara autorizatie,asta este greseala lor si nu vad nimic aiurea legat de lege.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde yoghi pe 23 Mar 2014, 16:54

mai e un topic pe undeva:un coleg forumist a iesit pe camp cu hartie la mistret.a ranit mistretul si sa nu piarda autorizatia .paznicul a trecut pe hartie ca s.a tras trei focuri la tinta de hartie.Lasam ca paznicul a fost berbec dar cei de la arme cand au verificat autorizatia acolo scria tras la tinta.Atat el dar si paznicul au ramas fara arme cu dosar penal.
Cred ca la asta se referea colegu ...cu ceva timp in urma(cand era mistretulin sezon)
yoghi
Veteran

Mesajde tomi pe 23 Mar 2014, 20:03

Nu stiu detalii exacte, au spus si pe la tv.
Ceva grup iesit cu autorizatie, care au tras la un carton.
tomi
Veteran

Mesajde bliviu pe 23 Mar 2014, 22:10

Cu trasul la tinta ar fi multe de zis ca NEA si-a luat pusca care bate 2km si iasa sa se ,,antreneze,, in spatele curtii :wink: unde il vede lumea si cum telefon au toti in ziua de azi ii gata dosarul.Oricum cu arma nu e de glumit si legea aia care este trebuie respectata.
bliviu
Veteran

Mesajde tomi pe 24 Mar 2014, 08:53

Da , de acord.
Daca ai tras pe camp cu lisa intr-o sticla de plastic cu apa , sa vezi cat de buna e munitia, ca parca nu cade iepurele, esti infractor, cred ca te incadrezi pe la 3-7 ani.
tomi
Veteran

Mesajde tehărău pe 24 Mar 2014, 21:12

Am avut deosebita plăcere să am o convorbire telefonică cu @Bill. Interlocutor pragmatic şi cordial,iute la minte. Nu am timp sa-mi caut cuvinte,aşa că expun concluziile:
- ANDA ne poate absorbi fără probleme, suntem deţinători.
- Statutul ANDA nu trebuie văzut ca o piedică în colaborarea posesorilor de arme cu vânătorii, care pot avea probleme specifice. La o adică, pot fi aduse modificări, dar nu asta ar fi prioritatea.
- Dânşii intentionaza să facă un site al ANDA şi o soluţie de înscriere on line, facilă.

Susţin demersul. Cred ca este cea mai buna soluţie a momentului.
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde bliviu pe 24 Mar 2014, 22:05

Sa ne tineti la curent.
bliviu
Veteran

Mesajde tomi pe 24 Mar 2014, 22:51

Ha, ce-mi place!
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 24 Mar 2014, 22:59

Deci.
Platim cat mai multi cotizatia.
Facem lista cu ce vrem.
Dl. Vili Stancu vorbeste cu placere cu orice om cu bunsimt.
Numim dintre noi pe al mai destept si implicat si ala o sa-l bata la cap pe dl.Vili.
Si cu asta e gata treaba.
tomi
Veteran

Mesajde tomi pe 24 Mar 2014, 23:21

Da' ala desteptul si implicat nu sunt eu.
Ne putem organiza rapid fratilor, fara gluma!
tomi
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 25 Mar 2014, 00:13

Salut,
In sfarsit s-a rezolvat si asta. Buna treaba.
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde yoghi pe 25 Mar 2014, 02:56

tomi scrie:Deci.
......
Numim dintre noi pe al mai destept si implicat si ala o sa-l bata la cap pe dl.Vili.
......

@ursus @jderul @ghinda --ei reprezinta padurea si lupta pt drepturile animalelor
@vanatorul dibaci -- reprezinta puscasii si lupta pt ei
@romaniac --reprezinta NATO si aici e observator
@alin 3006-- reprezinta gazda si da de baut :mrgreen:
era sa uit
@blakrotal- alergator -dupa sponsori (ca asa a rezolvat el cheltuelili ) :lol:
yoghi
Veteran

Mesajde blackcrotal pe 25 Mar 2014, 07:24

yoghi scrie:
tomi scrie:Deci.
......
......

@ursus @jderul @ghinda --ei reprezinta padurea si lupta pt drepturile animalelor
@vanatorul dibaci -- reprezinta puscasii si lupta pt ei
@romaniac --reprezinta NATO si aici e observator
@alin 3006-- reprezinta gazda si da de baut :mrgreen:
era sa uit
@blakrotal- alergator -dupa sponsori (ca asa a rezolvat el cheltuelili ) :lol:

Atunci cand m-ai intrebat am declarat ca NU DORESC vreo functie si eu imi respect intotdeauna promisiunile.
Daca colegul @biriuc are sa-mi dea voie ( nu sunt inca vanator :( ) sa intru si eu in aceasta viitoare organizatie am intru si am sa-mi platesc cotizatia dar pentru ca tu esti atat de bun organizator te propun pe tine sa faci lobby .
De fapt eu am vorbit de lobby nu despre sponsorizari pentru ca atunci cand eu vreau ceva la care am dreptul ma duc si CER nu ma CACIULESC :)
Respect
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde yoghi pe 25 Mar 2014, 11:42

Postarea era o gluma dar daca tu raspunzi serios vezi atunci propia postare

blackcrotal scrie:
yoghi scrie:pe linga denumire , ....
deci ploua -ninge- soare = macar 1400E pe luna. Nu zic despre transportul alergatorului ,despre discutia la un wiski sau cico cu ""dusmanii" , despre discutia la ""o cafea"" cu prietenii (federatiei).

:?

Salut,
Ai dreptate 100% daca faci toate astea in Bucuresti sau daca nu cumva se gaseste un potentat intre noi care sa subventioneze partial sau total macar pentru o perioada de timp cheltuielile.
....
razvan

dar ai dreptate nu esti vanator dar dai sfaturi si binenteles ai traditionalul raspuns:"""nu m.am exprimat bine"""
yoghi
Veteran

Mesajde tomi pe 25 Mar 2014, 12:20

Pe @biriuck ar trebui sa-l punem ceva gen secretar, ca aghiotantul de general, ca-i tanar, entuziast si curat la suflet.
Este calculatorist, face rapid ce trebuie cu informatica.
Acum cred ca e bosumflat putin, da-i trece, ca e baiat destept.
tomi
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 25 Mar 2014, 12:37

Eu impreuna cu @vanatorul dibaci ne-am hotarat: eu optez pentru postul de femeie de servici C.O.R.=911201, iar colegul, pentru postul de bibliotecara C.O.R.=262202.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde vanatorul dibaci pe 25 Mar 2014, 13:16

Vezi Ursule daca pui mana mai iute pe bibliografia de concurs -sa o trimiti si la taica.
Eu doar ce am fost la oftalmolog sa pun si ochelari sa dau bine la interviu :wink:
Sunt curios cine aplica pentru postul de secretara personala :mrgreen:
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde Ursus2006 pe 25 Mar 2014, 14:00

Ca sa fim corecti, pun bibliografia pentru concurs aici, s-o poata studia toti cei interesati:

http://www.youtube.com/watch?v=JVcAQJJ8UEo

http://www.youtube.com/watch?v=hntBHhcuavo

O proba sportiva, eliminatorie:
http://www.youtube.com/watch?v=RMcl4OaA4rY

http://www.youtube.com/watch?v=HSuawzIHto4
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde blackcrotal pe 25 Mar 2014, 14:53

yoghi scrie:Postarea era o gluma dar daca tu raspunzi serios vezi atunci propia postare

blackcrotal scrie:
yoghi scrie:pe linga denumire , ....
deci ploua -ninge- soare = macar 1400E pe luna. Nu zic despre transportul alergatorului ,despre discutia la un wiski sau cico cu ""dusmanii" , despre discutia la ""o cafea"" cu prietenii (federatiei).

:?

Salut,
Ai dreptate 100% daca faci toate astea in Bucuresti sau daca nu cumva se gaseste un potentat intre noi care sa subventioneze partial sau total macar pentru o perioada de timp cheltuielile.
....
razvan

dar ai dreptate nu esti vanator dar dai sfaturi si binenteles ai traditionalul raspuns:"""nu m.am exprimat bine"""

Draga yoghi de ce alegi tu chiar si in gluma numai ce-ti place ? In postul imediat urmator elui citat de tine explicam si CUM se poate cu cheltuieli mult mai mici fara sa intindem mana.

referitor la acel constat eu obsesiv pentru tine "nu m-am exprimat bine" am sa-ti raspund si eu tot cu un citata " erare humanum est. perseverare diabolicum !
Daca gresesc eu stiu sa-mi cer scuze, daca nu gresesc si sunt luat in "balon " stiu si nu ezit sa ma bat pentru ideiile si/sau parerile mele indiferent cine este interlocutorul . :lol:
O seara buna
Razvan
Razvan
blackcrotal
Veteran

Mesajde yoghi pe 25 Mar 2014, 16:03

Bine colega ; e ca tine.
...m.am exprimat eu gresit.
:wink:

-----
Fata de ""federatie""eu vad alta problema.Topicul
are 9 pagini dar la discutii au participa 10-12 persoane. Restul inca gandesc ,iar cand vor trebui sa plateasca cotizatia va testul suprem.
yoghi
Veteran

Mesajde vanatorul dibaci pe 25 Mar 2014, 16:25

yoghi scrie:Bine colega ; e ca tine.
...m.am exprimat eu gresit.
:wink:

-----
Fata de ""federatie""eu vad alta problema.Topicul
are 9 pagini dar la discutii au participa 10-12 persoane. Restul inca gandesc ,iar cand vor trebui sa plateasca cotizatia va testul suprem.

Cand vor trebui sa plateasca cotizatia - o sa raman si eu si Ursu fara posturile mult ravnite :lol: :mrgreen:
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde tehărău pe 25 Mar 2014, 17:02

:D
Unii sunt pesimisti, altii optimisti si vreo doi... nebunisti! Am ras de ma doare-n gat!

Acu' om vedea ce-om face. Om mai sta seara la taclale si-om vedea ce si cum. Da' cu functiile, faceti bre topic separat dupa ce-om avea vreo 5-7 sute de forumisti inscrisi acolo. Ca mai aveati un pic si gaseati cate o responsabilitate la toti participantii la discutii... :mrgreen:

Nu-i bai ca nu a scris multa lume. Las' sa iasa ceva bun si se ingroasa randurile. Nu promite nimeni nimic, discutie serioasa si cu bataie lunga, de ce ar fi nevoie de corul vanatorilor? Rabdare...
Despre cotizanti si bani cheltuiti pentru cotizatie, eu zic sa nu pariati pe zgarciti: in ultima vreme am vazut o gramada de oameni stransi tare la punga care au inteles ca chiar moca nu se poate. S-a mai schimbat norodul, au mai venit printre noi tineri cu alte conceptii, oamenii cu bani au vazut ca nu spaga e totul, mai trebuie si oameni valorosi care sa produca plusvaloare (valabil si pentru vanatoare) si ca asta se plateste. Si asta o afirma unul care nu este al naibii de risipitor :wink:
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 25 Mar 2014, 18:19

- Propuneri reglementari arme si munitii

- locuri de tragere
- iesire cu pusca in mod solitar, conditionata si reglementata, nicidecum interzisa
- transparenta si dialog din partea alesilor in raport cu alegatorii
- sistem informatic eficient si centralizat la Politie astfel incat verificarile facute de acestia cand ai nevoie de autorizatii sa se faca instant. Acelasi sistem ii poate ajuta prin functii de raportare si sa le scoata zilnic un raport cu oamenii ce se pot afla in afara legii din diverse motive
- dreptul la arme scurte, lungi etc.(Garantarea dreptului la viata, dreptul la sanatate (si asta unul fundamental) pe relatia arme-sport-sanatate si apoi dreptul al securitate/siguranta (la fel) o relatie evidenta.)
- inchizatoarele carabinelor,penele sau alte componente functionale ale armelor sa nu se mai tina separat de arme. Aceasta obligativitate de a tine inchizatoarele si penele separat poate duce la unele probleme acestor componente.
Argument: in cazul majoritatii carabinelor cu repetitie sistem bolt action,armarea arcului ce lanseaza percutorul se face la deschiderea boltului,astfel atunci cand el este scos din arma,in vederea pastrarii separate,acest arc ramane tensionat pe o perioada mare de timp. Tinerea arcului sub tensiune o perioada mare de timp,poate duce la probleme de functionare a armei in ansamblu,probleme precum forta insuficienta la lovirea capsei cartuselor si posibilitatea aparitiei fenomenului de foc intarziat sau foc lung. Asemenea incidente nedorite cauzate de functionarea incorecta a armei duce la posibilitatea aparitiei unor accidente.
Pentru a preintampina folosirea neautorizata a armelor ca si asigurare suplimentara,in loc de pastrarea inchizatoarelor separat, sa se introduca obligativitatea ca pe timpul pastrarii si transportului ,acestea sa fie dotate cu blocatoare de tragaci.
- solicitarile privind eliberarea autorizatiilor de cumparare pentru a doua,a treia arma sa fie rezolvate pe loc.
Deoarece solicitantul are deja o arma in posesie,dovedind astfel ca a indeplinit toate conditiile impuse de catre lege,eliberarea autorizatiilor pe loc,pentru urmatoarele arme,ar elimina birocratia si ar ocupa mai putin din timpul personalului BAESP. Totodata solicitantul are posibilitatea de a achizitiona rapid arma dorita,care uneori sta la vanzare foarte putin timp,este inclusa intr-o oferta delimitata in timp,etc.
- termenul valabilitatii permisului de arma sa ramana neschimbat,adica 5 ani.Aici nu ar trebui sa se intervina cu modificari.
Scaderea valabilitatii permisului de arma de la 5 la 3 ani nu ar avea niciun temei. Aceasta perioada de 5 ani este acceptata atat de catre vanatori cat si de catre organele de politie abilitate,prevederea neprimind obiectii pe perioada de la adoptarea legii 295.
- modificarea numarului de cartuse pentru o arma,ce pot fi detinute de catre un vanator. Propun ca numarul maxim de cartuse de vanatoare sa creasca de la 300 la 500 de cartuse.
In timpul migratiilor de vara,acolo unde exista cote destul de mari la specii precum prepelita,uneori vanatorul poate utiliza un numar mai mare de 300 de cartuse,mai ales daca dupa vanatoare mai trage si intr-un poligon. Uneori fondurile de vanatoare pe care vaneza,pot fi la mare distanta de magazinele autorizate sa comercializeze munitie,astfel ca partida se poate intrerupe nejustificat din cauza acestei prevederi legale. Prin marirea numarului maxim de la 300 la 500 de cartuse,vanatorul va putea sa tina aceste cartuse la domiciliu,desfasurand astfel partidele de vanatoare fara a recurge la aprovizionare fortata de imprejurari.
- permiterea incarcarii cartuselor. Motivatie: Exista multe calibre exotice cu oferta de munitie foarte mica sau deloc. Riscul de accident exista oricum dar asta priveste pe fiecare. Apreciez grija autoritatilor dar prefer sa ma lase in durerea mea...
- scoaterea limitei diametrului minim al alicelor de 5mm. Macar pentru cele ce nu sunt de plumb initial(Performante mai scazute la cele moderne pentru acelasi diametru). Zice clar in lege sa dai cu unic la anumite specii, dai cu altceva ==> pedeapsa.
- blocatorul de tragaci propus de sly_fox sa fie optional, adica solutie alternativa;)
- expirarea vizei sa fie contraventie. Nu e ca si cum o arma ar fi in posesia unui neica nimeni de pe strada.
- scoaterea din uz a armelor sa poata fi facuta facil. Avantajul e si al celui ce vrea sa scape de ea cat si al colectivitatii prin eliminarea riscurilor
tehărău
Veteran

Mesajde tehărău pe 25 Mar 2014, 18:20

- Propuneri si reglementari vanatoare

- reintroducerea vanatorii in pasajul de primavara la sitar.(Argument - si-asa la sitar vaneaza foarte putini si in plus dobandirea lui prin foc de arma este destul de dificila.)
- reintroducerea vanarii cocosului de munte, cote severe, calculate cinstit.
- reintroducerea vanarii la ierunca - (despre numarul de ierunci cred ca nici n-au existat statistici vreodata, macar scoase din burta. Si in mod sigur nu vanatoarea le imputineaza.)
- reintroducerea vanarii la ras -(cand merg la padure, la munte, aud ca rasul apare nu chiar extrem de rar in goana, cam ca lupul.)
- legat de vanatoarea cu pasari de prada, eu nu sunt absolut deloc incantat ca x sau y practica soimaritul intr-o tara vestica, unde acest mod de vanatoare este legal si ne insira noua tot felul de episoade din ce se intampla prin vest. In acest fel, nu se promoveaza absolut deloc soimaritul in Romania. Si daca analizam topicul dedicat soimaritului, vedem ca e aproape mort. De ce oare ?! Usule, te rog sa detaliezi un pic. Eu nu ma uit deloc la subiectul respectiv si sunt pe dinafara, asa ca te rog sa fii un pic mai concret.
- modificarea legii privind suprafata unui fond ,min 5000ha este mult ptr o asociatie si ptr un paznic,asa s ar da posibilitatea mai multor asociatii mai mici ,care sigur ar gospodari mai bine,;sunt asociatii cu fonduri de vanatoare imense,10000-150000ha ,care le au in gestiune de peste 20ani,in care nu exista un sopron amenajat,nu au facut si nu au nimic....
tehărău
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vanatoare discutii generale