Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Vanatorul alege!Moderatori: adrian_ppp, biriuck, Sly_Fox, CCM, von BRAUN, Mircea-B Re: Vanatorul alege!- Forme de asociere si solutii organizatorice
- contactarea ANCA; ANDA; AGVPS - cu acesta din urma se preconizeaza eventuale discutii in contradictoriu. Prevad si acolo niste schimbari, macar in atitudine... - SINDICAT OCUPATIONAL. Sindicatul in mod legal poate vorbi in numele membrilor , poate propune legi si sa le inainteze parlamentului. Sindicatul ar trebui sa invite pe toti cei care prin activitatea lor au legatura cu ARMELE sa intre in randul lui: - vanatori - sportivi - persoanelor ca datorita ocupatiei sunt posesori de arme letale sau nelatale - paznici silvicoli - paznici de vanatoare - importatorilor de arme, de sisteme optice, de accesorii necesare vanatorii si tirului sportiv - proprietarilor de magazine de arme - proprietarilor de fonduri private de vanatoare. contra argumente solide: - Publicata in M. Of. 322/2011, Legea dialogului social ( Legea 62/2011) abroga, incepand cu data de 13.05.2011, urmatoarele acte normative: ......, legea sindicatelor Nr. 54/2003, extrase din noua lege62/2011 - w) sindicat – formă de organizare voluntară a angajaţilor, în scopul apărării drepturilor şi promovării intereselor lor profesionale, economice şi sociale în relaţia cu angajatorul. (2) Pentru constituirea unui sindicat este necesar un număr de cel puţin 15 angajaţi din aceeaşi unitate. k) unitate – persoana juridică care angajează nemijlocit forţă de muncă; -Federatie a asociatiilor de vanatoare aici trebuie adaugat si ca una deja exista: <federatiavanatorilor@yahoo.ro> precum si un numar de telefon Dorian Neagu 0724221971. - Subiecte cu potential dar care mai au nevoie de timp disponibil din partea initiatorilor: - modul de functionare al Deutsche Jagdschutz-Verband (reprezentanta Germaniei la FACE) - Dacă nu aveţi o bază vă pot da tradus Modul de lucru ,compoziţia şi funcţionarea Kamerei Vînătorilor. Acolo ,aveţi dreptul de a fi aleşi, dreptul să luaţi la răspundere conducerea şi să-i daţi în judecată. Să vedeţi programul lor . Foarte democratic.
Re: Vanatorul alege!Am incercat sa fac un rezumat "modo grosso" fara pretentia de a cuprinde tot ce e important. Sesizati scaparile si completam. Vreau doar sa nu pierdem firul...
Re: Vanatorul alege!
Un mic amendament aici... Eu cred ca intai trebuie sa ne lamurim ce vrem de la o eventuala federatie (ce sa faca, cum, prin cine, cum prevenim eventuale abuzuri in cadrul ei etc) si abia apoi sa comparam statutul cel mai apropiat de optim cu cel al acestei organizatii deja existente. Adica organizatia poate ca este deja structurata conform nevoilor noastre dar intai sa ne lamurim, pentru ca nu e suficient doar sa se numeasca "federatia vanatorilor" ca sa corespunda ![]() Un principiu sanatos impotriva eventualelor abuzuri cred ca ar fi: "conducerea federatiei sa nu aiba niciun fel de beneficii materiale, toata munca sa se faca voluntar pentru interesul comun". Altele care imi vin acum in minte ar fi "limita de 2 mandate consecutive pentru conducere" si "toate deciziile conducerii sa se ia doar dupa un vot online consultativ al tuturor reprezentantilor asociatiilor membre". Corruptissima re publica plurimae leges
Da, dar din cate stiu eu aceste puncte existau si in vechea lege si totusi . . . Eu cred ca este nevoie de un sistem care sa permita ca sa ne putem apara adrepturile . Si daca sindicat nu se doreste sau nu se poate imi trece prin cap o alta enormitate : Partidul vanatorilor, armurierilor, ...... Este o idee idioata, dar daca nu avem posibilitatea sa ne aparam si sa ne promovam ideeile , de ce dracu mai facem o organizatie ?
- Federatie reuneste niste organizatii existente. Ce organizatii reunim ? - Este buna o traducere a statutului Deutsche Jagdschutz-Verband dar acolo trebuie verificata si legislatia Germana . Daca la ei legea in ansamblu ei este diferita de legislatia romaneasca nu ne mai ajuta la nimc. Exemplu : - Cate persoane trebuie sa semneze o petitie in Germania pentru ca o lege sa se abroge, sa se modifice sau sa se poata introduce amendamente la ea ? - Dar in Romania ? Daca in Germania este suficient ca 1 milion de oameni sa semneze o petitie pentru ca legislativul sa-i bage in seama si in Romania pot si 4 milioane sa se dea cu curul de pamant si nimeni nu le acorda atentie , atunci la ce este bun statutul Deutsche Jagdschutz-Verband ? Noi trebuie sa ne asiguram ca ceea ce vom dori se v-a implini ! ! ! . Cum facem asta ? Realizand constructia potrivita, si apoi prin tatonari vazand cat putem sa intindem coarda. razvan Razvan Razvan
Re: Vanatorul alege!aici trebuie vazut nu neaparat in a face ceva sa inlocuiesti altceva! identificate lucrurile de neputinta de nepricepere de neimplicare ale AGVPS,si facut altceva diferit si eficace ,sa i dam si parghiile necesare, suportul material necesar;de ce nu ,pastrarea AGVPS cu alta gandire alta metoda de lucru mai harnica mai ecomica,cu oameni competenti si dornici de treaba,
totul plecand de la ce ne nemultumeste....identificat...vazut de ce nu avem vanat ce trebuie si cum sa facem,fara birocratie excesiva(ex vezi scriptologia ptr a evea o autorizatie de iesire?cand simplul crotaliu le rezolva pe toate)
Salut, Ai dreptate dar ai vazut lista de probleme identificate de colegi pana acum care ar trebui rezolvate. Majoritatea nu se pot rezolva decat prin modificarea legilor actuale . ex.: - Regimul armelor - Regimul Poligoanelor de tragere - Regimul vanatorii. Deci noi avem nevoie sa putem actiona la nivelul de varf al legislativului . Vor si cei din AGVPS, ANCA, ANDA sa se implice, este foarte bine , nu vor sa se implice , asta e. Deci ce forma de organizare putem sa alegem pentru ca : - sa ne putem implica direct in sustinerea doleantelor nostre - sa putem face lobby sau presiuni la partidul aflat la putere exact cum fac cei din UDMR Asta cred ca trebuie sa rezolvam si pe urma o sa fie mai usor. Razvan Razvan
Re: Vanatorul alege!pe linga denumire , membri si obiective in viata reala mai exista :: cheltuelili
sediu = secretariatul si sala de sedinte ==chirie +utilitati = minim 300E personal =macar secretara si ""un alergator ""(cu diferite hartii ) = 500+500= 1000E chelueli =hartie ,pix si telefon = 100E deci ploua -ninge- soare = macar 1400E pe luna. Nu zic despre transportul alergatorului ,despre discutia la un wiski sau cico cu ""dusmanii" , despre discutia la ""o cafea"" cu prietenii (federatiei). ![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Salut, Ai dreptate 100% daca faci toate astea in Bucuresti sau daca nu cumva se gaseste un potentat intre noi care sa subventioneze partial sau total macar pentru o perioada de timp cheltuielile. Dar, in primul rand ar trebui identificata POZITIA si POSIBILITATILE pe care se doreste sa le ocupe forma organizatorica indiferent cum s-ar numi ea. POZITIA inseamna pozitia fata de putere ( vasalitate, subordonare, egalitate, superioritate) POSIBILITATILE rezulta clar din POZITIE Apoi ar trebui sa ne gandim la POPULARITATEA acestei organizatii. Acest topic a generat discutii aprinse , s-a scris mult dar din cele peste 6000 persoane ingeristrate pe forum nu stiu daca au participat 10 la discutii. Vorbeam zilele trecute cu prietenul meu Sorin Panait, presedintele Sindicatului National al Apicultorilor (SAN). Ei sunt acum peste 100 membri cotizanti dar atunci cand au avut o problema de rezolvat si s-a declansat un protest sindical s-au prezentat 10-12 apicultori. Noroc ca SAN este membrul unei Confederatii Sindicale si au adus aia mai multi membri. Deci sunt suficiente puncte de gandit si rezolvat. razvan Razvan
Exact aici se blocheaza treaba.
Salut, @yoghi a facut o socoteala curata si la "rece" dar nu toate lucrurile sunt asa cum se vad la prima strigare. - Sediul ( secretariat + sala de sedinte) se poate rezolva chiar la "Presedintele" federatiei , sindicatului sau cum se va numi el . Cheltuieli = 0 euro - Presedintele = Secretara si cum presedintele dupa cum bine a propus @biriuk v-a face munca voluntara si aici cheltuielile = 0 euro - 1 imprimanta laser + hartie + pix + 1 abonament la Cosmote cu telefon cu tot = in prima luna 100 euro Apoi cheltuieli lunare exact cei 5-10 euro / luna abonamentul telefon Cine are nevoie suna, dl presedinte foloseste e-mail , YM, iar pt conferintele pe tara se foloseste pe post de tele conferinta Team Speack 3 care este total moka. Deci se poate in orice mod, dar dupa cum spuneam, nu cheltuielile trebuie sa ne ingrijoreze. Respect, Razvan Razvan
Re: Vanatorul alege!Deci ? Eu cu cine .....http://www.youtube.com/watch?v=kAti4lEM6Kc
![]()
Re: Vanatorul alege!Sindicate, voluntariat, petitii... Mai oameni buni, pe bune?
O organizatie menita sa apere asemenea drepturi trebuie sa faca Lobby. Lobby nu se face fara bani pentru ca asa e politica, o curva. Aveti careva de aici macar un mic interes in a afla ce face NRA-ul ? Pentru ca fara el si alte organizatii demult nu mai aveam dreptu la arme in america. Au politicieni fideli lor nu din simpatie ci pentru ca ii ajuta material pentru a ajunge in senat sau in parlament. Ala e parte din Lobby.
Re: Vanatorul alege!La noi nu exista lobby, cica-i spune trafic de influenta si e de la 2 la 7 ani, inchisoare.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Horica, vrei sa-mi spui ca o organizatie nu poate dona oficial bani in contul de campanie al unui senator? Vrei sa-mi spui ca nu exista grupuri de presiune? Pai cutu-cutu cum o reusit atatea? Traficul de influenta e cu totul altceva.
Re: Vanatorul alege!Povesti vanatoresti. Cica non-profit. Pai AGVPS-ul din Romania nu e non-profit ?? Da o adresa de mail, sa-ti trimit ceva despre AGVPS-ul asta non-profit al nostru. Si inca ceva: sunt cativa politicieni de la noi care au facut ori mai fac si acum puscarie pentru lobby de-asta.
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: Vanatorul alege!Inca o dovada ca Romania nu o avansat niciunde in 24 de ani.
Daca vrei sa-mi trimiti informatia (ca m-ai facut curios) vezi ca adresa de YM e sub nick-ul meu.
Re: Vanatorul alege!Avem ANDA si ANCA @romaniac, acolo sunt vreo 4000 de oameni? Sau 8000?
Organizatiile astea s-au implicat eficient. Este echivalentul in mai mic a lui NRA - organizatia nationala a puscasilor americani. Ar trebuie sa se uneasca si sa ne inscriem cat mai multi aolo, ca toti iubim armele de foc. Asta ar fi usor. Si unirea (au oameni foarte inteligenti si pasionati in conducere) si adeziunea unor iubitori de arme normali la cap si la fel de pasionati. Dupa aia facem o sectiune doar de vanatori, gasim un subsef si treaba e gata. Se mai pot face sectiuni de tir vanatoresc, tir cu pistolul, cu carabina, posesori de poligoane, etc. Taxa de membru la ANDA este de 100 RON pe an, nu cred ca la ANCA este ingrozitor de mare taxa. Si asa Geco a trecut pe permis de tip A si sunt multi care iubesc Geco - 22Lr in traducere. Si inca foarte multi care iubesc armele scurte de foc. Au si ei tot felul de frictiuni si de orgolii (unele chiar tampite), @Cristi a dat la un moment dat un link spre forumul de la ANCA, dar: conducerea face treaba eficienta la amandoua organizatiile, ceea ce este suficient. Deci ar fi o solutie aparent simpla, insa prima problema, care poate fi mare este unirea lui ANDA cu ANCA. Ursule ai spus-o iar pe a dreapta, ca lobby-ul la noi pare a fi echivalent cu bulaul, dar totusi sunt sigur si variante de lobby curat, chiar cu finantare, exista sigur legi pt. asta si la noi
Deci se pare ca nici tu nu ai observat ca eu de mult timp propun asta pe forum. ![]() Ce ma deranjeaza insa, e ca se uita de aceasta afiliere si toata lumea vrea ceva doar pentru vanatori. E ca si cum vanatorul are un statut superior (privilegiat ca pe timpuri) altor detinatori legali de arme din romania si de ce nu potentialului detinator. Pare ca toata lumea uita ca afilierea va face organizatia ANDA mai mare! Dupa aia se poate povesti si lucra si la alta pentru legile de vanatoare samd. De ce nu se vrea a se lucra acuma cu ceva care functioneaza si a luptat si pana acuma nu doar pentru detinatorii de arme de tir si autoaparare dar si pentru vanatori nu inteleg!
Re: Vanatorul alege!Si eu sustin asta, sunt memebru la ANDA.
Re: Vanatorul alege!@romaniac, romanul e mai cu mot, de ai si vanatorii sunt mai cu mot sau ANCA e mai cu mot decat ANDA, ce stiu eu?
![]()
Re: Vanatorul alege!Ala este Browning hipower - si eu am.
Daca te referi la poza mea, e un springfield 1911 GI in .45. Macar sa o dam pe off-topic ca vad ca o lasa deja lumea moale cu subiectul asta. ![]() Sa zicem ca macar 10000 de vanatori ar deveni membrii ANDA si ar cotiza anual 100 de lei, deja 1 mil de lei in contu ANDA pt lobby. Da cum sa le deschizi ochii ca nici faptul ca o luptat si pentru ei pana acuma nu-i impinge de la spate sa devina membrii.
Re: Vanatorul alege!Pai sa-i futem naibii peste cap ca poate iau viteza.
Seamana Sringfieldul la contur, asta e.
Salut, Daca va uitati cu atentie pe acest topic o sa observati ca s-a facut de diverse persoane ( printre care si de subsemnatul ) apel la ANDA si ANCA sa dea un semn de viata si sa spuna daca ne vor sau nu . Mai mult eu m-am inscris pe forumul uneia dintre ele dar nu am primit nici macar un " bine ai venit". Deci eu am tras concluzia ( poate gresita ) ca nu suntem doriti acolo. @romaniac ref la lobby la noi se numeste "bacshish, ciubuc, mita, trafic de influentza" pentru ca asa suntem noi, ne place sa punem punctul pe I. Daca imi aduc eu bine aminte unul din cele doua partide importante din USA a trebuit cu ceva ani in urma sa dea socoteala pentru ceva "greseli" la fondurile de alegeri. Dar, tu ii spui lobby, ok , eu ii spun acces la puterea de decizie, pana la urma este cam acelasi lucru . Oricum nu cu trepadusii se rezolva treburile, trebuie ajuns la varf cu lobby sau cu ce se poate. Respect Razvan Razvan
Re: Vanatorul alege![/quote]
Salut, Daca va uitati cu atentie pe acest topic o sa observati ca s-a facut de diverse persoane ( printre care si de subsemnatul ) apel la ANDA si ANCA sa dea un semn de viata si sa spuna daca ne vor sau nu . Mai mult eu m-am inscris pe forumul uneia dintre ele dar nu am primit nici macar un " bine ai venit". Deci eu am tras concluzia ( poate gresita ) ca nu suntem doriti acolo. Razvan[/quote] Incep din pacate sa am cam aceeasi senzatie. ![]()
Re: Vanatorul alege!Pana acu' nu ma băgai.Vă lăsai,mă uitai,mă gîndii,ma sucii,vă zic:noi suntem OI.Pai daca astia cu pusca in mana si cu barba sura nu se mai pot aduna in tarisoara asta,cine mai poate?Daca noi astia care mai intelegem ce inseamna aia libertate stam cu capetele plecate,ce dracu vreti sa faca restul turmei?Sa-l manance ei singuri pe lup?Not quite.Ne plangem ca aia e asa,aia e asa,aia nu e asa,dar la dracu,ne-am vazut vreodata in strada?Am stat mandrii si cu pieptul in fata cand ne dadeau jandarmii cu spray pe la nas?Nu prea cred.Avem anda si anca.Foarte bine...de ce le avem?Nu sunt prezenti nici macar la o discutie gratis.Ok,totul costa,ziceti voi astia de la anda sau anca cat si fac pariu ca vreo100,200 din astia care suntem pe aici cotizam.50.100 sau mai stiu eu cat ron pe an putem sa ne rupem de la teava astia 200 de care zic dar sa va vedem ca va vedeti.Chiar daca nu ne dam seama,chiar daca suntem prea orbi sa vedem realitatea,haideti sa nu cadem in capcana lui Perice,acel Pericle ce spunea acum cateva mii de ani:daca pe voi nu va intereseaza politica ,nu inseamna ca pe politica nu o intereseaza de voi.Hai...SA FACEM CEVA!
este in noi
Re: Vanatorul alege!Ha, deruta totala.
Ok. Facem o organizatie a noastra, maine o putem face, ii spunem federatia vanatorul.ro, de ce nu, pe forumul asta discutam. Dam 200 ron pe an cotizatie, nu e mult, jumate de plin la masina. Problema este ca trebuie cativa sa se implice si nu se implica nimeni. Eu, doar cu gura - imi place ce spune Pericle, nu stiam, este adevarat. Asta este de fapt singura intrebare, cine vrea sa se implice ? Sa se lupte? Ca o cotizatie se plateste usor. Iar cu iesitul in strada sa mirosim sprayul jandarmilor, foarte putin probabil, nu prea merge si cu permis de arma si "golani" vorba lui onorabilul Bunicuta Ilici.
Re: Vanatorul alege!Bun.Facem asa:eu ultimul membru din fundul cotetului,achit cotizatie cat o fi sa fie,nu fac figuri,ies in strada,iau spray in ochi ca am mai luat,hau,hau,hau(Ursule,my brother,caine pana la moarte si dincolo de ea).Nu glumesc,nu fac misto.Alegem for indrumator de la capitalie ca este mai aproape de institutiile care este de trebuinta la care sa se face lobi si toate cele.Daca anda si anca nu se baga,rusine lor.Vad ca se comporta ca francmasonii,tre sa te uiti la discovery sa aflii de ei.Treaba lor,daca ei nu ne vor nici noi nu ar trebui sa ii dorim.Rau,urat,asta este.O reactie la lipsa de reactie a voastra.To be continued...
este in noi
Re: Vanatorul alege!Daca tot dormiti la ora asta,sper sa nu fie https://www.youtube.com/watch?v=4_ERgLd0_Z0 sau https://www.youtube.com/watch?v=K5KAc5CoCuk
este in noi
Înapoi la Vanatoare discutii generale Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 32 vizitatori |
Publicitate
|