Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 17:45

Propunere modificare lg.295

Modificari recente ale legilor legate de vanatoare

Moderatori: biriuck, liviur

Re: Propunere modificare lg.295

Mesajde scirocco pe 26 Noi 2013, 21:08

@blue

Colegu',fi atat de bun si nu mai scrie cu litere mari.Se cheama ca tipi la noi.Referitor la ceea ce ai scris,nu este nimic nou sub soare.In goana dupa senzational sau chiar la comanda,mass-media se mobilizeaza exemplar.Zilele astea,s-a dus o adevarata campanie impotriva detinatorilor de arme,sustinuta de principalele televiziuni,ingrijorate,vezi doamne,de "inarmarea poporului".Culmea,intr-o perioada foarte sensibila,cand se discuta modificarea legii 295.Pute, al dracului de tare, a imixtiune politica. Sigur ca nu ne convine dar asta este realitatea din pacate. :(
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Cristi pe 04 Dec 2013, 22:01

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde GeKados pe 04 Dec 2013, 22:22

La cate s-au intamplat in ultima perioada chiar este de mirare o asemenea declaratie de sustinere a relaxarii regimului armelor si munitiilor! E bine de stiut si faptul ca nu sunt toti impotriva noastra.. :wink:
GeKados
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 04 Dec 2013, 22:30

In sfarsit un politician care vede lucrurile asa cum sunt ele in realitate. Bravo.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde hunt25 pe 05 Dec 2013, 01:21

Unu politician ok la cati derbedei?E bine si asa rau, macar avem unu care nu ne vede ca pe niste infractori.Poate avem norocu de s-or mai destepta si altii da parca pasarea malai viseaza de prea multa vreme.
hunt25
Membru important

Mesajde radubichis pe 05 Dec 2013, 12:45

Cristi scrie:http://www.inpolitics.ro/surpriza-psd-militeaza-pentru-extinderea-folosirii-armelor-personale-art68774.aspx

:shock: Se apropie alegerile?
A,europarlamentarele :)
radubichis
Veteran

Locaţie: Hunedoara

Mesajde safe&sound pe 05 Dec 2013, 12:56

Iata ca totusi exista si un deputat roman care intelege si explica intr-o maniera de bun simt pasiunea pentru arme si nevoia ca intr-un stat democratic, al cetatenilor liberi, acestia trebuie sa aiba neingradit fara sens dreptul sa detina arme.
Cred ca acest deputat trebuie incurajat in aceasta chestiune, sper ca in cazul in care va primi un numar mare de mesaje de sustinere venite de la noi, pasionatii de arme, acest om ar putea incerca chiar sa contracareze demersul initiat de IGPR si sustinut de ponta, stroe, scutaru, oprea si restul.

Putem trimite mesaje care sa reflecte suportul nostru acordat d-lui deputat Nistor la urmatoarele adrese de posta electronica:
laurentiu.nistor@cdep.ro
laurentiu.nistor@gmail.com

Un simplu mesaj trimis acestui domn deputat de catre fiecare dintre noi cred ca va insemna foarte mult. Doua-trei propozitii cred ca sunt suficiente asa ca puneti mana pe tastaturi si scrieti!
safe&sound
Nou membru

Mesajde safe&sound pe 05 Dec 2013, 13:06

radubichis scrie: :shock: Se apropie alegerile?

In acest moment cand un grup puternic de politicieni face demersuri fara precedent impotriva posesorilor legali de arme din Romania cred sincer ca pentru noi posesorii legali de arme nu ar trebui sa mai conteze care sunt motivele celor ce se opun acestei initiative de modifiare a legii armelor. Chiar daca miza centrala a acestui domn deputat sunt "europarlamentarele" , daca va face si demersuri de sustinere a posesorilor legali de arme din Romania stiu sigur ca de suportul meu se va bucura.
safe&sound
Nou membru

Mesajde Ursus2006 pe 05 Dec 2013, 13:56

radubichis scrie:
Cristi scrie:http://www.inpolitics.ro/surpriza-psd-militeaza-pentru-extinderea-folosirii-armelor-personale-art68774.aspx

:shock: Se apropie alegerile?

Radule, mi-ai stricat ziua. :(

Hai ma, sa nu-mi zici ca nu-l stii pe fostul primar de la Soimus. E al doilea mandat de deputat. E si presedintele PSD pe judet.

El nu e vanator, dar sunt alti amici de-ai mei vanatori: unul dintre viceprimarii Devei si senatorul Cosmin Nicula, ambii PSD. Se vede ca nu mi-am racit gura degeaba. Cu dovezi taica, nu poezii!!! :wink:

P.S. Off-topic: Lasa ca aveti voi un primar la Hunedoara mai de cacat decat americanul Hada!!! :evil:
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Ursus2006
Veteran

Locaţie: Deva. HD

Mesajde rosys pe 13 Dec 2013, 19:12

Daca tot vor astia sa modifice legea, am si eu o propunere, ca tot au bagat-o cu acciza...

Sa se permita reincarcarea cartuselor de vanatoare, cum este si in restul Europei.
Sau trebuie sa se modifice legea doar in sens restrictiv ...?
rosys

Mesajde vikkktor pe 13 Dec 2013, 19:44

momentan, initiatorii de la IGPR, chestor Marinescu Niculae si cms Cosgarea Daniel, precum si deputatul Scutaru si senatorul Oprea, sustinatori ai restrictiilor au cam luat-o peste bot, dupa cum reiese din Raportul asupra Propunerii legislative pt modificarea si completare Lg 295/2004, emis pe 10/12/2013 de catre Senat...un scurt rezumat

- s-a scos obligativitatea de maxim 2 a armelor de aparare si paza
- nu s-a aprobat restrictia armelor de colectie de a fi fabricate pana in 1938
- nu s-a aprobat idee politiei de a te trimite la psiholog de cate ori au chef
- s-a marit numarul de munitie pentru armele de aparare paza de la 50 la 300
- s-a respins interdictia de a fi purtate neletalele, motivul este ca incidentele de 0.01 procente nu prezinta o motivatie pertinenta
- a disparut obligativitatea de a avea numai 12 cartuse la armele de aparare si paza
- s-a respins aberatia sa ai arma aparare si paza numai 10 ani de la trecere in rezerva, retragere
- s-a respins aberatia ca arma de aparare si paza sa o ai numai cu aprobarea ,,sefului,,
- s-a marit dreptul de a detine munitii in sensul ca poti avea 500 cartuse pt fiecare lisa si 200 cartuse pt fiecare carabina...

din pacate
- se pare ca viza la permis va fi facuta la 3 ani, nu la 5 ca pana acum
- instructorii in poligon, sportivii si antrenorii de tir, vor avea dreptul de a detine si folosi arme de tir, numai daca justifica prin exercitarea efectiva a unei activitati ce impune utilizarea unor astfel de arme..aici e cam ambigua formularea...
- se scoate permisiunea de a avea 25 cartuse pentru o arma pt care s-a acordat dreptul de detinere...

Personal multumesc semnatarilor, senator Corneliu Dobritoiu, senator Nasta Nicolae si nu in ultimul rand deputatului Marius Manolache...prietenii stiu de ce...
vikkktor
Membru important

Mesajde vikkktor pe 13 Dec 2013, 23:35

scuze...nu se scot cele 25 de gloante de la colectionari...IGPR-ul a eliminat articolul respectiv si comisia a eliminat, eliminarea...
vikkktor
Membru important

Mesajde alinboboc pe 14 Dec 2013, 08:08

Unul dintre initiatorii de la IGPR, comisarul Cosgarea Daniel a fost fix soferul, da soferul chestorului Sandu Florin.
In concluzie, ce are "penicilina cu motorina"?
Asta pentru a ne da seama cine ne poarta noua sambetele!
PS
A nu se intelege ca am ceva cu meseria de sofer, dar in astfel de cazuri....
alinboboc
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Cristi pe 14 Dec 2013, 16:02

“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde aghiuta pe 14 Dec 2013, 16:11

alinboboc scrie:A nu se intelege ca am ceva cu meseria de sofer, dar in astfel de cazuri....

Un amic mi-a spus odata ca exista oameni buni,oameni rai si soferi.
El fiind din a treia categorie. :mrgreen:
aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde vikkktor pe 15 Dec 2013, 13:32

da, dar cel amintit mai sus, este din subcategria soferi rai...drept urmare cu ceva timp in urma l-am atentionat pe Toba sa il repuna pe postul pe care il merita cf pregatirii...vezi ultimele randuri ale inscrisului...

Stimate Domn Inspector General,

Subsemnatul Alexandru Tamaianu, va aduc la cunostiinta aspecte ce denota lipsa de profesionalism a subordonatilor dv, persoane ce sunt factori de conducere in structura DAESP-IGPR.
In urma faptului ca am sesizat in repetate randuri nereguli in desfasurarea activitatii DAESP-IGPR, mi-am atras animozitatea conducerii acestui serviciu. Punctul culminat a constatat in procesul verbal completat de catre cms sef Carstea Razvan si de catre dispozitia de anulare a dreptului de port, detinere, folosinta arme, semnata de chestorul Marinescu Niculae.
Nu comentez temeiul in care s-au constatat prezumtive fapte, ale carui autor se afirma ca as fi fost, deoarece exista instantele de judecata care vor hotara asupra acestui aspect.
Dar, in calitate de cetatean contribuabil, sunt ingrijorat profund de profesionalismul lucratorilor de politie din cadrul DAESP-IGPR, avand in vedere ca nu sunt capabili sa completeze un simplu proces verbal de contraventie, dupa cum urmeaza,

1. dupa cum observati in attach, procesul verbal AS 2101363 nu are completata rubrica ,,jumatate din minimum amenzii, adica suma de ...,, deci sa inteleg ca eu nu am dreptul sa platesc jumatate din suma respectiva?
2. nu se specifica data pana la care pot face plangere impotriva procesului verbal, deci, sa inteleg ca eu nu am dreptul sa fac plangere?
3. nu se specifica locul unde sa depun respectiva plangere, deci in consecinta o sa o depun la dv.?

Mai mult decat atata, asa cum se observa in procesul verbal, prezumtiva fapta, a fost facuta in intervalul de timp 28.02-06.03 si amendata in 08.11. Va sugerez sa impuneti lucratorilor din cadrul DAESP-IGPR, sa studieze aritmetica si sa aprofundeze prev art 13, alin 1 din OG 2/2001 actualizata care prevede ca

,, Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale, se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei,,

Actul dispozitiei de anulare a autorizarii si de retragere a permisului de arma nr 1664895/07.11.2013, pe care il inaintez in attach, este completat si semnat de chestorul Marinescu Niculae in data de 07.11.2013 iar procesul verbal prin care se aplica masura contraventiei, vezi attach, este intocmit in data de 08.11.2013. Deci, conform calendarului au trecut 8 luni si 2 zile, lucru ce atrage nulitatea actului. Dar, probabil, IGPR-ul are fonduri pentru decontarea pastrarii armelor mele la armurier si a cheltuielilor de judecata.
Eu cunosc nerabdarea chestorului mai sus mentionat in a aplica masuri punitive impotriva subsemnatul, dar, trebuie sa cunoasca totusi ca masura anulari dreptului, este o masura care completeaza ulterior o fapta contraventionala, consfintita de un proces verbal, deci, aceasta trebuie redactata dupa intocmirea procesului verbal si nu in avans.
Aceasta masura semnata de Marinescu Niculae, se gaseste si in procesul verbal de contraventie, deci sa inteleg ca mi-a fost anulat de doua ori dreptul de arme, ca sa fie siguri??
Totodata va rog sa imi comunicati daca chestorul Marinescu Niculae are imputernicire din partea inspectorului general, pentru a semna asemenea acte. Va amintesc ca in conformitate cu prev HG 130/2005, Anexa 9, decizia de anulare a dreptului de port, folosire, detinere arma, trebuie semnata numai de catre inspectorul sef, adica seful unitatii. IGPR-ul este condus de chestorul Marinescu Niculae.??
Avand in vedere cele semnalate mai sus, va rog sa imi comunicati daca respectivii lucratori de politie din cadrul DAESP-IGPR, chestor Marinescu Niculae si cms sef Cirstea Razvan, au urmat cursuri de pregatire profesionala.Daca in conducerea unei directii din cadrul IGPR, ofiteri superiori, nu au habar sa intocmeasca un banal proces-verbal de contraventie, ce pretentii mai putem avea de la un agent de politie de la o sectie rurala.
Nu doresc sa comentez aici atentia exagerata, sicanatoare si hartuitoare a lucratorilor DAESP-IGPR vis-a-vis de subsemnatul, punctata cu suficiente abuzuri, dar, daca dupa un an de cercetare a subsemnatului, am fost amendat, ilegal si fara just temei, inseamna ca problemele din fisa postului le-au rezolvat, lucru pentru care-i felicit. Deci sa inteleg ca nu mai avem arme detinute ilegal in tara, nu mai exista infractiuni la Lg 295/2004, atunci de ce se mai chinuie zilele astea sa schimbe legea in sens restrictiv si abuziv in discutiile pe care le poarta la senat?
Asa cum poate aveti cunostiinta, aceasta ,,cercetare,, a subsemnatului dureaza de aproximativ un an, cand cms Cosgarea Daniel m-a acuzat de fapte ce nu erau pedepsite de lege, dar, domnia sa le vedea ca pe infractiuni.Procurorul de pe langa Curtea de Apel, a avut o alta parere si imi cer eu scuze in numele lui, ca nu l-a satisfacut pe cms Cosgarea Daniel. Nici acesta nu cunoaste legea, dovada ca dosarul care mi-a fost facut la instigarea lui, s-a solutionat cu neanceperea urmariri penale. Asa se intampla cand soferii de chestor avanseaza fulminant la grade de comisar si ajung sa conduca servicii. Poate este cazul sa il transferati la logistica, unde cred ca ar da dovada de abilitati remarcabile in a se ingriji de masinile parcului auto.Nu mai conteaza ca a risipit fondurile ministerului pentru o cauza care nu avea temei, prin deplasari in orasul meu, comisii rogatorii, audieri...etc, important este ca exista suplimentari de fonduri de la buget si deci poate in continuare sa actioneze in consecinta.
Nu astept raspuns de la domnia voastra, va multumesc pentru timpul acordat lecturii prezentelor randuri, dar, ceva este in neregula la DAESP-IGPR...

cu efuziune,
Alexandru Tamaianu
Ultima oară modificat de vikkktor pe 15 Dec 2013, 13:39, modificat 1 dată în total.
vikkktor
Membru important

Mesajde alinboboc pe 15 Dec 2013, 13:39

Cand am spus ca a fost soferul chestorului Sandu, nu am exagerat cu nimic.Omul chiar a fost sofer, nu avea nici o legatura cu militia.Era angajat civil la militie.Dupa, s-au agitat apele, a ajuns comisar si acum are initiative legislative.
Scuze de off topic.
alinboboc
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde vikkktor pe 15 Dec 2013, 13:49

alinboboc scrie:Cand am spus ca a fost soferul chestorului Sandu, nu am exagerat cu nimic.Omul chiar a fost sofer, nu avea nici o legatura cu militia.Era angajat civil la militie.Dupa, s-au agitat apele, a ajuns comisar si acum are initiative legislative.
Scuze de off topic.

citeste postarea de mai sus...sunt perfect de acord cu tine si cunosc f bine biografia stimatului ,,proaspat,, comisar Cosgarea Daniel, sef la Serviciu Autorizari DAESP-IGPR, precum si ,,modul sau de lucru,, in teren... crede-ma...a fost adus la arme de fostul adjunct Isac si a pus umarul la inlaturarea lui Grumezescu si a lui Amuza, luand locul acestuia la autorizari...din pacate sunt inca destui care acopera faptele acestui mult prea luminat lucrator si din pacate chiar din randul celor care conduc asociatii de colectionari sau firme care comercializeaza arme...el isi manifesta fatis dezacordul cu privire la lege vis-a-vis de colectionari si nu numai...nu i-a mers sa propuna restrictii pe vremea lui Grumezescu si a lui Pintilescu, dar, acum cand a revenit la conducere Marinescu, zis Nicky, totul a mers ca pe roate si ne-am trezit cu interdictiile astea aberante propuse de DAESP-IGPR...Marinescu a fost foarte receptiv, pentru ca a fost anchetat despre modul cum a semnat autorizatia de arme a lul Vladan si asta l-a facut sa devina un dusman al detinatorilor de arme, lucru speculat de soferul-comisar Cosgarea Daniel...Ambii in opinia mea sufera de hoplofobie..
vikkktor
Membru important

Mesajde vikkktor pe 15 Dec 2013, 14:10

si pentru amuzament, am adresat printre altele si urmatoarele, chestorului Marinescu, sef DAESP-IGPR,

Stimate Domn Chestor,

Subsemnatul Alexandru Tamaianu, am fost citat astazi, 04.12.2013, de catre subordonati ai domniei voastre, din cadrul DAESP-IGPR, pentru a purta discutii in legatura cu dosarul nr 1672811/2013.
Permiteti-mi sa va felicit pe aceasta cale despre faptul ca aveti in subordine ofiteri, ca dl cms sef Amuza Danut si cms sef Dragusin Ion Eugen. Ambii in discutia constructiva purtata cu subsemnatul, au dat dovada de pregatire profesionala si au respectat intocmai deontologia profesiei de politist. Pentru aceste aspecte si pentru faptul ca mai aveti inca si astfel de lucratori in cadrul directiei pe care o conduceti, nu imi ramane decat sa va asigur de intreaga mea congratulatie.
Totodata, am primit felicitarile dv si colectivului pe care il conduceti, transmise prin intermediul dl-ui cms sef Amuza Daniel, chiar daca acestea au fost facute cu o oarecare intarziere...
Sunt insa nedumerit, stimate domn chestor, cand aveti in subordine asemenea ofiteri superiori valorosi, de ce totusi, mentineti ca sef al unui serviciu, pe fostul sofer al chestorului Sandu Florin, Cosgarea Daniel ? Dupa cum v-am adus la cunostiinta, in repetate randuri, numitul Cosgarea Daniel, nu numai ca nu cunoaste legile in vigoare, dand dovada de o ignoranta crasa, impardonabila, dar, afiseaza un comportament care nu face cinste uniformei de politie, pe care inca o poarta, aspecte ce nu pot decat sa umbreasca realizarile colectivului care are onoarea de a fi condus de dv. Este inexplicabil, cel putin pentru mine, faptul ca un ofiter de cariera, cu Academia de Politie absolvita, cu realizari in domeniu, cu o vasta experienta si cu un comportament ce face cinste institutiei, ca dl cms sef Amuza Daniel, sa fie schimbat din fruntea Serviciului de Autorizari din cadrul DAESP-IGPR si inlocuit de un fost sofer, cu o facultate cu renume discutabil si controversat, absolvita la ,,distanta,, si incadrat de cativa ani, din sursa externa in corpul subofiterilor, avansat ulterior in cel al ofiterilor si avansat de mult prea multe ori ,,la exceptional,, pana la actualul grad de comisar.
In calitate de cetatean, stimate domn chestor, sunt ingrijorat si preocupat de asemenea aspecte, ce, nu pot decat sa creeze prejudicii directiei pe care o conduceti si nu in ultimul rand, Politiei Romane.
Sper ca cele prezente, sa va fie de folos in actiunile dv viitoare , asa cum v-au fost si celelalte aspecte relatate de subsemnatul, pentru care mi-am insusit felicitarile domniei voastre.

cu efuziune,
Alexandru Tamaianu
vikkktor
Membru important

Mesajde cpt.gabriel pe 27 Feb 2014, 13:11

cpt.gabriel
Membru important

Locaţie: Ploiesti

Mesajde aghiuta pe 27 Feb 2014, 13:35

Ne asteapta zile negre cu imbecilii astia la decizie.
Si nu doar in ce priveste armele.
aghiuta
Veteran

Mesajde zahei pe 27 Feb 2014, 19:04

in afara de faptul ca nu mai pot imprumuta si nu mai pot fi imprumutat cu arme, nu am gasit alte prevederi care sa imi ingradeasca libertatile de vanator..
eu am un hobby, mie nu-mi place istoria.
zahei
Membru activ

Mesajde aghiuta pe 27 Feb 2014, 19:24

Da' faptul ca te poate trimite Garcea la psiholog nu te deranjaza?
Sau ca vizezi permisul la trei ani?
aghiuta
Veteran

Mesajde zahei pe 27 Feb 2014, 19:30

sincer, nu. e incomod dar nu e un capat de tara. dand la o parte cazurile extreme in care unui garcea din o suta i se pune pata pe un vanator dintr-o suta, nu vad de ce m-ar trimite la psiholog fara motiv. si daca se intampla se poate reclama abuzul. viza la 3 ani.. se putea si mai rau, nu? ok, se putea si mai bine, dar nu imi simt libertatile ingradite. mai putin p-aia cu imprumutul, care ma deranjeaza putin, recunosc.
zahei
Membru activ

Mesajde aghiuta pe 27 Feb 2014, 19:39

Ca si concluzie unica, daca ar fi sa tragi,legea in forma ei noua,este mai restrictiva sau mai permisiva?
aghiuta
Veteran

Mesajde zahei pe 27 Feb 2014, 20:34

ca si concluzie unica, nu imi simt afectate libertatile de vanator. legea pare mai restrictiva cu alte categorii de detinatori de arme de foc, cum ar fi politistii, dupa ce nu mai sunt politisti. ajustarea asta in particular mie mi se pare de bun simt. ce-i drept, nu sunt politist.

ca sa fac mai clar unghiul din care privesc lucrurile, unica mea calitate de detinator de arma letala e cea de vanator. din acest punct de vedere nu ma simt suficient de afectat de noua lege astfel incat sa iau pozitie. daca in viitor apar modificari care sa imi dea sentimentul de pierdere de drepturi, voi lua si eu pozitie.

inteleg insa ca celelalte categorii de detinatori de arme letale sunt afectati si le respect indignarea, insa nu le-o impartasesc momentan.
zahei
Membru activ

Mesajde aghiuta pe 27 Feb 2014, 20:50

Ok,procedezi cum crezi.
Eu o sa mai scriu doar doua citate referitoare la actiune-reactiune,luare de pozitie chiar fara afectare personala.Apoi nu mai spun nimic.
“Pentru ca răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.”
Si al doilea:
„La început, i-au luat pe comunişti şi n-am spus nimic, fiindcă nu eram comunist. Apoi i-au luat pe sindicalişti, dar am tăcut, căci nu făceam parte din niciun sindicat. Pe urmă i-au luat pe evrei, dar eu nu eram evreu. I-au luat pe catolici, dar am tăcut din nou, căci eu eram protestant. Iar când au venit să mă ia şi pe mine, nu mai era nimeni în jur, ca să se ridice în apărarea mea”.
aghiuta
Veteran

Mesajde scirocco pe 27 Feb 2014, 21:01

Pe mine ma deranjeaza si inca bine de tot.Mi se pare ca trei ani trec foarte repede iar cheltuielile legate de reavizarea permisului,sunt destul de mari,plus ca A.E.S.T-ul este deja depasit, ca termen de rezolvare a petitiilor,sunt termene de doua-trei luni(poate si mai mult),de avizarea permisului,pur si simplu nu mai fac fata.
Vor fi "pedepsite" anumite persoane,care nu sunt placute de organ si trimise des la psiholog,conclusiv se vor face abuzuri.
Si nu in ultimul rand,pe mine unul ma atinge grav in calitatea de colectionar,(mi se vor incalca anumite drepturi,unele deja dobandite),impunandu-se legi aberante si restrictive TOT impotriva oamenilor onesti,ca infractorii nu au nevoie de autorizatii si nici nu-i deranjeaza nimeni. :evil:
Asa ca nu pot decat sa fiu de acord cu colegul Aghiuta si achiesez in totalitate la opiniile lui.

P.S Asa cum scrie si doctorul mai sus,cu asa o atitudine,o sa vina vremea in care nu vei putea detine decat o arma de vanatoare(de preferinta o lisa,"ce iti trebuie mai mult?") si aceasta va sta la Politie in fiset de unde vei face cerere,care se va solutiona in doua trei saptamani, sa o ridici pentru trei ore("ce iti trebuie mai mult?"), cat mergi la vanatoare,impreuna cu cele cinci cartuse cu alice si doua cu proiectil unic("ce iti trebuie mai mult?"). :(
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde zahei pe 27 Feb 2014, 21:15

va respect parerile, dar e absolut normal sa avem opinii diferite. daca viata ar fi usoara si am avea tot timpul si energia din lume, ne-am dedica tuturor cauzelor nobile. in realitate ne focusam pe propriile noastre probleme si greutati. pe de alta parte recunosc ca cu greu as putea fi considerat tipul de temperament de militant si activist. din nou, e perfect normal sa fim diferiti, cu prioritati si agende diferite. n-am sa scriu petitii nici pentru sustinerea legii..
zahei
Membru activ

Mesajde violiv pe 28 Feb 2014, 08:24

zahei scrie:in afara de faptul ca nu mai pot imprumuta si nu mai pot fi imprumutat cu arme, nu am gasit alte prevederi care sa imi ingradeasca libertatile de vanator..

Cred c-ai citit din doi in doi. Articolul 57 este "procurarea, instrainarea armelor NELETALE".

Este exact acelasi proiect de lege ce se tot discuta de un an incoace. A trecut de senat prin aprobare tacita si-a ajuns la Camera, for decizional in aceasta lege.
Ce naiba? Iar o luam de la capat?
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala!