Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 22 Feb 2025, 07:40

Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?

Tot ce tine de echipamentul pentru teren al unui vanator , mai putin armamentul . Nici nu stim cite ne vin in ajutor - important este sa le gasim .

Moderatori: liviur, george_ciprian86

Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?

Mesajde HUNTING MAN pe 06 Noi 2013, 20:28

Radu Nastasă scrie:A venit azi: Winchester SX3 Field Black Shadow 12/76 76 cm

Sa o stapaniti sanatos,eu am vrut cu teava de 66 cm pt ca sunt prea pitic pt teava de 76.
Mult vanat in catare va doresc.
HUNTING MAN
Veteran

Mesajde biriuck pe 05 Dec 2013, 22:35

Cam tot ce este in imaginea urmatoare:
Imagine
-o batranica bock 16/70 Gebruder Merkel Suhl fara jocuri, tevi oglinda si 2-3 zgarieturi minore (am botezat-o "Angie" desi stiu ca doamna Merkel n-are nimic in comun cu producatorul)
-toc, curea, cartusiera (toate de piele)
-ulei Balistol;
-ceva cartuse (de folosit si de reglaj)

Imagine
Imagine

Ceva marcaje de cautat prin cartile tatalui meu cand ajung acasa:
Imagine

Lumina chioara de la bec si paharele de Merlot folosit la udatul ei nu ma ajuta deloc sa scot niste poze la fel de frumoase ca aspectul ei.
Corruptissima re publica plurimae leges
biriuck
Veteran

Locaţie: Brasov/Ploiesti

Mesajde pipabh pe 18 Dec 2013, 23:55

un bock nou: bertetta sp1
pipabh
Veteran

Mesajde Ghinda pe 19 Dec 2013, 08:51

Mi-a adus mosu' o pereche de nadragi de vanatoare! :D
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Ghinda pe 29 Ian 2014, 08:42

Vesta si scaunel.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde biriuck pe 29 Ian 2014, 12:39

Sper ca are picioare lungi scaunelul ca e zapada de 1m :lol:
biriuck
Veteran

Mesajde aghiuta pe 29 Ian 2014, 21:18

aghiuta
Veteran

Locaţie: Suedia

Mesajde Ghinda pe 30 Ian 2014, 08:52

biriuck scrie:Sper ca are picioare lungi scaunelul ca e zapada de 1m :lol:

Nu este cazul! Trebuie sa fii trepanat sa mergi la vanatoare acum. :lol: Etica, bla, bla.

Eu maine ma duc!
Ghinda
Veteran

Mesajde biriuck pe 30 Ian 2014, 09:58

Ghinda scrie:Nu este cazul! Trebuie sa fii trepanat sa mergi la vanatoare acum. :lol: Etica, bla, bla.
Eu maine ma duc!

As merge si eu daca as avea unde ca asta e vreme buna de combatere (capritele se duc cu copita in jos prin zapada iar hoinarii zburda pe deasupra)
Mi-am cumparat preventiv niste parazapezi cu fir de otel ca sa nu-mi intre zapada in bocanci :D
biriuck
Veteran

Mesajde Ghinda pe 30 Ian 2014, 14:18

:lol: :lol: :lol:

Ia de cauta si niste rachete de zapada innuit!
Ghinda
Veteran

Mesajde biriuck pe 30 Ian 2014, 16:01

Am incercat si mi se par tare incomode ca nu pot sa merg asa cracanat mult timp. Prefer niste skyuri scurte cu prindere rapida si arhaica cum imi faceam eu la tara pe vremuri :wink:
biriuck
Veteran

Mesajde costica pe 19 Feb 2014, 18:50

Salut!
Tot visez si eu la niste cizme din astea, dar mi-e tarsa ca nu bughesc bine masurile. La un 44 cinstit pe masurile noastre, cam cat sa fie pe stilul lor?
Asta asa, din experienta.

Cu sizing chart-ul lor mi-am mai luat teapa in repetate randuri....

Spre exemplu, mi-am luat asa, pe ne-ve, o salopeta marimea L pentru ca sa o port cu o geaca din acelasi set, insa marimea XL. XL-ul imi vine bine, insa in L-ul ala, mai incape si ......partenera :D
Credeti ca asa au fost concepute? :roll:
costica
Membru activ

Locaţie: Constanta

Mesajde aghiuta pe 19 Feb 2014, 19:03

costica scrie:Salut!
Tot visez si eu la niste cizme din astea, dar mi-e tarsa ca nu bughesc bine masurile. La un 44 cinstit pe masurile noastre, cam cat sa fie pe stilul lor?
Cu sizing chart-ul lor mi-am mai luat teapa in repetate randuri....

La incaltaminte e relativ simplu sa nu iei teapa.Intri aici:
http://www.cabelas.com/custserv/custser ... rtsMenFoot
Apoi faci click unde scrie "Download "Men's Shoes & Boots Sizing Chart" to measure your footwear size" si printezi cele doua coli.Atentie la scalarea printului sa-ti iasa conform indicatiilor lor;un inch intre semne.Apoi pui piciorul in locul indicat si vezi ce masura-ti trebuie.
costica scrie:Spre exemplu, mi-am luat asa, pe ne-ve, o salopeta marimea L pentru ca sa o port cu o geaca din acelasi set, insa marimea XL. XL-ul imi vine bine, insa in L-ul ala, mai incape si ......partenera :D
Credeti ca asa au fost concepute? :roll:

E posibil. :lol: :lol:
aghiuta
Veteran

Mesajde costica pe 19 Feb 2014, 19:32

Asa o sa fac! Maine! Ca acum nu merge sizing chart-ul ala! Cred ca ala care face sizing chart-ul e ....glumet din fire.

Daca vreti sa-mi intelegeti drama, cititi putin review-urile de la produsul asta.

http://www.basspro.com/Columbia-Silver- ... 240501058/

citez: "The sizing is very skimpy ,the rise is too short which makes the pant difficult to put on. The legs are too tight which makes the pant impossible to use for hiking.
Why can't Columbia be consistent in their sizing, and where is the Quality Control to make sure a size 30 hiking pant is a hiking pant and not a tight fitting jean style .
I own many Columbia pants and have never encountered this before." :?

"These pants look like they would have been very good, but the sizing seems way off. 30 x 30 size was very snug through the hips and thighs although the waist fit fine. The 30" length was considerably shorter than 30" length in similar L.L. Bean pants. Unfortunately, without a 31" waist option, can't get the correct fit since 32" is way too large." :?

"I cannot seem to find a size in this pant. The legs on the 34" waist seem like they belong on the 30" size pant. If I move up to 36" waist, the pant seems bulky in the crotch area. Columbia needs to figure out their sizing in pants and start making pants for people who actually have a little muscle in their legs." :shock:

....si sunt 103 astfel de comentarii.

Si orice s-ar spune, Columbia e pravalie serioasa.

Si asa am mai tras un loz de 55 USD. Sau trebuie sa ma consider norocos daca am mai cumparat familiei o pereche de pantaloni :lol:
costica
Membru activ

Mesajde aghiuta pe 19 Feb 2014, 19:52

Te-am inteles.
Sa fiu sincer, eu nu comand de la Bass din doua motive;primul e ala pe care l-ai subliniat si tu.Stau rau la sizing chart.
Al doilea, ca percep +45% fata de pretul de catalog pentru expediere.
Cabela's are si posibilitatea cu doar +25%. In plus n-am prea luat teapa cu masurile.
aghiuta
Veteran

Mesajde costica pe 19 Feb 2014, 20:00

Pantalonii aia pentru toata familia sunt de la Cabelas, marca proprie.
Problema cu nadragii de 55 USD nu e a lui Cabelas, ci a lui Columbia. Am citit si pe site-ul lor si ei au mai multe .....fit-uri. Dracu sa-i ia!

O sa vad cand ii primesc.

Cu expedierea se face altfel. Nu comand direct. Comanda un amic, cu expedierea la New York, sau la Montreal. De acolo le trimite altcineva, reambalate, bla, bla. Pe persoana fizica, cum ar zice Jiji. :D
costica
Membru activ

Mesajde aghiuta pe 19 Feb 2014, 20:35

costica scrie:Cu expedierea se face altfel. Nu comand direct. Comanda un amic, cu expedierea la New York, sau la Montreal. De acolo le trimite altcineva, reambalate, bla, bla. Pe persoana fizica, cum ar zice Jiji. :D

Daca pretenu' nu-ti ia banii pe expedierea spre Ro,iesi mai ieftin.Daca-ti ia,s-ar putea sa iesi la aceeasi bani si daca comanzi direct.
aghiuta
Veteran

Mesajde biriuck pe 26 Feb 2014, 22:54

Ma vad nevoit sa scriu si aici o nota explicativa pentru a evita osteneala inutila a mai multor colegi ce vin cu oferte pentru noua mea achizitie.
Este vorba de carabina Brno 22F in 7x57 luata de la colegul Vechio (adica asta http://www.vinatorul.ro/public/forum/viewtopic.php?f=124&t=13653#p198768)
Sunt sigur ca Ursus ma va injura ca nu am pus poze noi cu ea asa cum ii promisesem dar niste treburi urgente m-au adus in Bucuresti si arma se odihneste la 120km de mine intr-un dulap intunecos.

Cum am ajuns la ea?
Am vazut anuntul pe forum, arma mi-a placut enorm si m-a facut sa ma documentez pe net despre model si ma pregateam sa clatin neincrezator din cap banuind o teapa sau o ruginitura de 77ani. Cum am vazut ca domnul Vechio vindea tot, m-a pus pe ganduri si m-a facut sa-mi iau inima in dinti si sa-l sun. Am un fel de al saselea simt cand vine vorba de caracterul oamenilor si ma cam lamuresc in cateva vorbe de caracterul lor iar acest domn m-a surprins placut.
Nu aveam inca nicio hartie de la Politie (si trecusem deja prin experiente traumatizante la autorizatia precedenta) si domnul trebuia sa ma astepte foarte mult dar mi-a sarit in ajutor si a pus o vorba buna pentru mine si colegul Ursus, cu care sper sa cinstesc o palinca cat de curand!
Saptamanile au trecut si a venit ziua cea mare, drumul de aproximativ 700km pana la Oradea. CFR-ul si-a respectat blazonul si am avut o ora intarziere :lol:
Ne intalnim, stam de vorba si imi aduce arma. Ei bine mi-a facut o impresie si mai buna ca in poze. Pastrata bine, cu zgarieturi putinele si superficiale, eleganta si...surprinzator de usoara!
O iau epolez si m-am bucurat ca nu sunt nevoit sa o revand! Daca nu simteam arma ca pe o prelungire a bratelor nu as fi pastrat-o. O greutate mare ma deranjeaza putinel ca sunt animal maricel (1,83m si 95kg) dar vreau sa fie echilibrata.
Drumul inapoi a fost o adevarata aventura, intorcandu-ma cu un tren de noapte din cauza birocratiei. A trebuit sa stau treaz ca doar nu lasam arma nesupravegheata (ce aventura e sa mergi la buda cu arma dupa tine!) si am asistat la un adevarat spectacol lesbi dat de 2 studente ce veneau in Bucuresti. Nici nu mai stiam la ce sa ma gandesc, la "domnisoara" din toc sau la caprioarele ce se mangaiau lasciv pe bancheta din fata mea. (Prezenta unei familii septagenare in acelasi compartiment a prevenit degenerarea acestui drum intr-o orgie de neuitat, noroc cu numerele de telefon din epoca moderna ca as fi coborat cu regret in Ploiesti! :lol: )
Prin amabilitatea politiei, nu pot sa scot arma in poligon pana saptamana viitoare pentru ca nu mi-a fost trecuta pe loc in permis :(

Ce imi place?
-imi plac ingredientele (doar otel si lemn!) ...suspectez si ceva pasiune!
-imi place ca e "full-stock" sau mannlicher stock cum ii zic americanii. Voi primi oua clocite in cap de la adeptii pragmatismului dar mie mi se pare ca ii da 2 clase de eleganta peste cele half-stock.
-imi place manerul tip "butter-knife";
-imi place ca are luneta si monturile originale;
-imi place calibrul (desi initial ma gandeam la 8x57 sau un 7x64), cred ca este suficient de puternic pentru tot vanatul din Romania (mai putin la loviturile in coada!). Si nu cred ca da nici cu piciorul tare :D
-ador echilibrul ei.
-e full-stock cu teava de 60, eu nu am prea vazut la cele moderne varianta asta. Nu ma ajuta prea tare teava lunga dar daca era un 7x64 era de doua ori un plus aceasta lungime.
-imi place si ca e o batrana ce se tine bine.(1947)
-ca nu mai caut proiectile unice bune pentru 16-le meu, arma pe care o ador oricum.
Ce nu imi place?
-zgarieturile de pe pat le voi scoate printr-o finisare finuta (dar numai dupa ce isi gastiga acest merit, adica dupa primu tap dat jos cu ea!)
-nu imi place cauciucul din spate, este asezat stramb si ma gandesc sa ii caut talpa originala dar nu cred ca voi reusi sa gasesc acea piesa :(
-ca am doar una!

M-a costat 1500lei+500 drumul+ 36 de ore de nesomn si cred ca am facut o afacere buna.

Concluzie: NU vand arma (la niciun suprapret, nu sunt negustor). Poate as accepta un schimb din ala obscen cu ceva de la Ferlach, Purdey sau o alta batranica strasnic de frumoasa ca Mannlicher-Schonauer dar si atunci m-as gandi de 2-3 ori :twisted: . Echilibrul armei in maini face cat ditamai brandul.

Va trebui sa citesc mult pe la munitii si optica(mai ales optica pentru ca sunt un profan absolut). Am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarele probleme:
0. Cum reglez o luneta Meopta inscriptionata 4x6grade (da, grade) ?
1. Ce munitie buna imi recomanda cunoscatorii calibrului pentru:
-mistret (vreau sa descarce energie in el dar sa si treaca de primele straturi de kevlar!)
-caprior (stricaciuni mici la carcasa si razanta mare)
-lup/vulpe (vreau sa strice blana cat mai putin)
-cerb (poate castig la loto, de ce nu?)
La caini trag cu S&B si gata ca e ieftin.
2. Un mester bun pentru finisajul lemnului in Bucuresti/Ploiesti?

Multumesc pentru intelegere si ajutor :)
biriuck
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 26 Feb 2014, 23:35

Bravo mai baiete! Buna treaba ai facut! Aia e o pusca grozava, care seamana al naibii de tare cu un M 1903 Mannlicher Schonnauer. Pana si inchizatorul are aceiasi forma. Si eu cred ca faptul ca e stutzen e mare lucru. Si faptul ca ai luat-o de la Vechio e mare lucru. E un tip grozav.
Luneta aia are reglaj doar pe inaltime, dar nu stiu sa-ti spun neam cum se face. E treaba de armurier. Reglajul stanga-dreapta se face din prindere, asa ca e destul de complicat. Daca gasesti pe cineva sa-mi spui si mie, am si eu o luneta ca aia.
Lemn ca nou iti face viewtopic.php?f=135&t=11156 acest domn. Si la un pret absolut decent.
Eu am calibrul ala pe un driling si trag cu ID Classic de la RWS. Super glont, imi place de mor. Preferatul meu in ultima vreme pentru caprior, super ok si pentru cerb.
Te vei indragosti grav de arma asta. Ai avut mare noroc ca am vazut anuntul abia acum.... :lol: :evil:
Doua studente lesbi??? :shock: :shock: You lucky bastard!!!!
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Alin3006 pe 26 Feb 2014, 23:37

PS. Sa pui mana sa faci poze, ca nu te balacareste Ursus cat te balacaresc eu. Arma e perfecta pentru zona unde vanezi tu. :wink:
Alin3006
Veteran

Mesajde biriuck pe 26 Feb 2014, 23:46

Multumesc de aprecieri, ciudat cum mai multi cunoscuti mi-au sarit cu oferte. Ultima e cu un M98 in 30-06 :lol:
Factorul estetic a cantarit enorm in alegerea aceasta si cred ca iese ceva frumos de tot daca mai investesc putin in ea.
Mersi de informatia cu armurierul, mai vazusem ca este laudat si prin alte parti.
Problema cu munitia este ca am vazut mai multe marci si varfuri in 7x57 dar numai la varianta cu rama :x Probabil din cauza vechilor mixte prezente pe piata (si care au facut treaba strasnica atatea decenii) Pentru 7x57 fara rama toti aveau doar Sellier&Belot SP...mai caut

P.S. studentele erau "bi" dar au o relatie stabila de cateva luni. Politehnica incepe sa-mi para acum la fel de interesanta ca ASE-ul cand eram clasa a 12-a :lol:
biriuck
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 26 Feb 2014, 23:54

Pe langa factorul estetic indiscutabil, Un Brno e o scula foarte bine facuta are isi face treaba foarte bine. Cu munitia e simplu: comanzi cate ai pe permis si iti aduce cam tot ce vrei orice magazin serios. Numai ca astepti un pic dar asta e.
Nu mai spune te rog nimic de fetele alea...auzi la el erau ¨bi¨. Relatie stabila...Offff. :lol: :mrgreen:
Are drepate Ursus, o poza n-ai pune si tu! :evil:
Alin3006
Veteran

Mesajde tehărău pe 27 Feb 2014, 00:21

Să stapanesti sănătos fierul! Cacat pe ţeavă!
Şi neapărat să pui poze cu fetele alea...!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde Ghinda pe 27 Feb 2014, 14:03

Dar numerele de telefon? Poate sa fie si tri! :lol:
Ghinda
Veteran

Mesajde biriuck pe 27 Feb 2014, 21:16

@Ghinda Mai ales numerele de telefon nu le-as face publice! :mrgreen:

Mi se pare mie sau munitia de tip FMJ e rara rau pe la noi, sau poate doar in calibrul meu? Am de gand sa fac o vanatoare din aia, una in viata, in sezonul ce vine si n-as vrea sa stric blana :(
biriuck
Veteran

Mesajde raz2012 pe 28 Feb 2014, 08:49

Asta ..... http://www.gsmoutdoors.com/shopping/mae ... alker.aspx :D
Chematoare Western Rivers cu telecomanda 200 metri, 300 de sunete descarcate pe chematoare, 500 de descarcat de pe site ....
De abia astept sa ies in teren !

PS: la pisica de curte functioneaza :lol:
Razvan

Merkel Suhl 12/70 bock
R93 270W / 9.3x62
UMC 22 Hornet
Beretta AL 390 Silver Mallard 12/76
raz2012
Membru activ

Mesajde Ghinda pe 28 Feb 2014, 09:00

Este si FMJ. Doar cauta!
Dar pm nu se poa? :lol:
Ghinda
Veteran

Mesajde romaniac pe 28 Feb 2014, 20:06

Un CZ-50 in calibrul .32acp si inca o unguroaica Steyr-Mannlicher 95 pentru a suplimenta colectia de arme vechi.

Imagine

Imagine
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde tehărău pe 28 Feb 2014, 21:32

Sa-ti fie de bine achizitiile!
Opriți transformarea nulităților în vedete!
http://www.ajvpsbuzau.ro/ro/descriere/
tehărău
Veteran

Mesajde biriuck pe 28 Feb 2014, 21:40

Ai tras cu baba? Cum se comporta?
Recunosc, sunt invidios :mrgreen:
biriuck
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Echipamente pentru vanatoare