Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
cutite Soimosan CristianModeratori: liviur, george_ciprian86 Re: cutite Soimosan CristianAi putea construi o lamă pentru un toporaş de mici dimensiuni, după desenele mele, şi dacă da, la ce preţ? Mulţumesc.
Re: cutite Soimosan Cristian
imi pare foarte rau, nu fac topoare personal folosesc suedeze si sunt tare incantat de ele mai face si tclipa toporase din otel de arc
Re: cutite Soimosan CristianIndica-mi te rog un topor suedez....unul pe care il pot cumpara in tara.Multumesc!
din tara mai greu, nu stiu, eu le cumpar din Germania de la dictum (ca tot imi iau materiale... nu platesc transport in plus din alta parte) maine fac o comanda pentru ceva otel si alte maruntisuri (o sa le vedeti inainte de sarbatori daca sunt sanatos) si comand pentru un prieten si http://www.mehr-als-werkzeug.de/product ... rs-Axe.htm in principiu pot sa iti aduc orice de aici http://www.mehr-als-werkzeug.de/categor ... 1_3572.htm ... la pretul de catalog doar ca trebuie sa platesc inainte te costa doar transportul arad- timisoara, cel din germania e gratuit (la comenzi de peste 450 euro)
Re: cutite Soimosan Cristiancu mare parere de rau, Imi, baiatul care facea tecile a murit in 1 ianuarie la doar 43 ani lasand in urma si un copil mic. Cu acordul moderatorului, am sa postez la rubrica de vanzari cateva cutite ale lui pe care sotia ma rugat sa le vand.
Va prezint totodata si ultimele cutite pe care le-am finalizat anul trecut sau la inceputul acestui an. teci incepute de Imi dar finalizate de mine (din pacate la mare distanta de ce putea Imi sa faca). si la final...sa inceput lucrul la un lot de cutite din noul otel K390 Bohler este o pulbere metalurgica de generatia a 3 a pentru scule taitoare la rece. Se pare ca in teste este PESTE S390, desi duritatea recomandata este de 61-63 HRC (la S390 este 65-68 HRC).
Re: cutite Soimosan CristianDumnezeu sa-l ierte si sa le aduca alinare celor ramasi! M-a intristat enorm aceasta veste. De fiecare data cand voi lua in mana cutitul de la tine ma voi ruga pentru sufletul lui.
Re: cutite Soimosan CristianSa ii fie tarina usoara O intrebare pentru soimu de ce nu pui si preturile ? daca nu e secret?
Re: cutite Soimosan Cristianpe viitor am sa pun si preturile unde este cazul, dar in principiu aici imi prezint munca in anasamblu, adica primul este vandut, al doilea il tin ca si amintire ca fiind una din cele 2 teci pe care Imi le-a inceput si eu doar am cusut-o ( cum m-am priceput si eu) urmatorul, desi are manerul din lemnul stabilizat cel mai forumos pe care am lucrat, cred ca va trebui sa il sparg cu ciocanul intrucat am gasit o fisura in lemn si este posibil ca in timp sa cedeze acolo, urmatorul este vandut ...etc
totusi, pe viitor, am sa un preturile la cutitele care nu sunt pe comanda. Intradevar, imi revin si eu foarte greu dupa plecarea fulgeratoare a lui Imi, cred ca am si un transfer emotional ( copil mic de aceeasi varsta cu al meu si noi cu personalitati foarte apropiate). Familia lui a trecut printr-o groaznica incercare si acum se confrunta cu un viitor incert (din punct de vedere financiar), dar sunt sigur ca Dumneazeu o sa ii ajute si o sa fie bine pana la urma.
Re: cutite Soimosan CristianSi un numar scris cu carioca pe un bilet linga cutit cind ii faci poze ar ajuta sa ne intelegem despre care cutit se vorbeste gen..895/2014 Imi place cel pe care este scris 09 01 2014 0ra 18,38 un pret daca este posibil fara teaca
Re: cutite Soimosan Cristianfacut si teaca la el, otel K390 bohler, 63 HRC, lama 10-11 cm
otel M390 maner raffir verde...facut la comanda otel K390 bohler 62 HRC maner piele, facut la comanda otel S390 bohler, duritate 65 HRC maner raffir , inca nu are teaca otel K390 bohler, duritate 63 HRC maner corn, nu are teaca inca otel K390 bohler, duritate 63 HRC maner corn, nu are teaca inca da, si primit de la Abraham Zoltan cele doua din S90V la care le-a pus grada de argint...mai sa pun maner si sa le graveze
Re: cutite Soimosan CristianMaestre Soimosan,
O persoana cu talentul si realizarile dvs ar face legenda in Japonia. Nu intamplator spun Japonia ci o spun pentru ca am vazut ca la o parte din lamele dvs ati folosit vechi tehnici de forjare si calire specifice numai in cazul confectionarii Katanelor . Cutitul de pescuit este exact ce este nevoie iar modul in care ati rezolvat manerul mi se pare ARTA . Daca acel material rezista si la apa este excelent . In curand am de gand sa va trimit si eu o comanda. Inca o data , felicitari. Razvan Razvan
domnule Razvan, pentru inceput va multumesc foarte mult pentru apreciere in ce priveste tehnica de forjare.... nu este meritul meu otelul suminagashi il cumpar gata laminat in pladbanda moale si forma rectangulara. Eu o cumpar prin firma Dictum germania si este fabricat in Japonia. Dupa ce il primesc, il decupez in forma generala a cutitului, il incalzesc la temperatura de forjare si il mai prelucrez la cald pentru forme mai complicate, apoi grinduiesc taisul, gauresc, calesc, se face revenirea... si lama este gata pentru maner. Despre cutitul fish3... da, este din otel AEBL si este inoxidabil, este un model cu care ma mandresc ca imbina ergonomia prizei cu o utilitate deosebita a lamei.
Am vorbit de otelul japonez deoarece cred ca am vazut in poze ca unele lame aveau hamon ori din cate stiu eu acesta se obtinea la lamele katanelor prin forjarea a doua tipuri de otel fara ca cele doua tipuri sa fie amestecate ( asa cum se proceda la lamele de Damasc ) si apoi prin calire finala diferentiata folosind argile diferite. Oricum , cutitele dvs sunt superbe. Respect, Razvan Razvan
Re: cutite Soimosan Cristiancateva cutite foarte mici din otel K390 si M390
cutit din K390 calit la 65 HRC maner din corn de cerb lama de aproape 8 cm lungime si 4,5 mm grosime cutit din otel K390 calit la 65 HRC cu tais de aproape 4 cm si 4,5 mm grosime, maner piele de piton. cutit din K390 calit la 65 HRC tais de aproape 4 cm lungime, maner cu snur de piele cutit din K390 calit la 65 HRC, maine primeste pe maner o piele de pisica de mare cutit otel M390 calit la 61 HRC maner lemn exotic si un cutit la care maestru Zoli a gravat garda din argint, lama este CPM S90V calita la 63 HRC cu lungimea lamei de 13,5 cm si grosime de 5 mm manerul este din imitatie fildes
Re: cutite Soimosan CristianUaaaa .Extraordinar de frumoasa sculptura.Multa munca,super rezultat.Cinste mesterului si..il invidiez pe proprietar
este in noi
Re: cutite Soimosan Cristianotel CPM S90V
lama 12 cm total...sincer nu stiu scuze epoxiul de la garda, o sa dispara la final un cutit din Suminagashi PM cu lama de 17 cm si 7 mm grosime maner din corn de ren un alt fel de toxic green otel K390 si raffir verde (iarasi, epoxiul va disparea, doar in poze l-am vazut) unul mic din K390, lama are 8 cm lungime maner din fildes artificial un alt suminagashi PM mare lama 17 cm lungime si 7 mm grosime maner din corn de cerb cu alama
Re: cutite Soimosan Cristiansuminagashi PM 3 mm garda argint si fildes artificial
Pulbere metalurgica K390 si raffir suminagashi PM usurel hunter 1...lama K390 si maner fulltang din corn de cerb inca un hunter 1 dar din otel M390, os camila si sculptura Alexandru Blaj si inca un hunter 1 tot din M390 dar cu corn de cerb doua fish 3 , primul cu micarta pentru un membru de pe forum, altul cu raffir
Re: cutite Soimosan CristianCutitul din ultima fotografie, fish 3, cu raffir e disponibil ? Daca da, un pret cu teaca cu tot imi trimiti si mie ?
este facut la comanda, imi pare rau
Înapoi la Echipamente pentru vanatoare Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori |
Publicitate
|