Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxie
52 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieMa intrebam doar cat o sa dureze pana posteaza!
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxie@wallace,
Daca ramai aici in zona asta cu combaterea,eu zic ca nu esti deloc daunator Muget,deci exist !
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieCu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxiePotarnichea nu a disparut din peisajul cinegetic romanesc. Nu stiu de unde ai scos-o pe asta.
Sunt fonduri de vanatoare unde potarnichile prospera iar efectivele depasesc chiar optimul. De fiecare data cand am iesit la vanatoare, am vazut potarnichi,asa ca nu are rost sa facem afirmatii din astea radicale si neadevarate. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieSly, în Ilfov nu am mai văzut potârniche de mai bine de doi ani.
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxiePai cat de des ai iesit in terenurile de vanatoare din Ilfov,si cat la suta din totalitatea fiecarui fond cinegetic ai ,,prospectat,,?
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieCunosc mulți vânători și paznici de vânătoare din Ilfov , care mi-au confirmat faptul că față de acum 3 ani actualmente populația de potârnichi a scăzut dramatic cu mult peste 50%.
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieEste aproape un an de cand nu s-a mai postat la acest topic. Asa ca sa il animam putin.
Zapada,aer curat,timp bun pentru o raita dupa rapitoare. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieDacă fiecare vânător ar neutraliza cel puțin 100-150 ciori și/sau coțofene / ianuarie-martie cu siguranță am avea spor la efectivele fazani, potârniche.
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieS-a introdus cota de recolta si la aceste specii, nu poti impusca "fara numar" !
MELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxie
Pai noi avem 300 cota,asta inseamna ca este de lucru doar pentru doi vanatori. Eu am grive si cotofene pe toate autorizatiile si incerc sa le ciupesc cum si cand pot. Dar tot nu ajung la un asemenea numar. Esti prea exigent bre nea Wallace. Apropo,cate cotofene ai pus jos sezonul asta? Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxiemulte, foarte multe, extrem de multe, fără număr !
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxiePai atunci pune si tu poze multe, foarte multe, extrem de multe, fără număr !
este in noi
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieCred ca este manelist colegu'!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieLa coțofane se poate folosi ca momeală găini moarte
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieAstăzi pe un program tv gen Discovery am văzut un reportaj din Australia în care se arăta cât de agresive sunt coțofenele și cum atacă inclusiv oamenii în luna calendaristică când au pui la cuib.
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxieFrumos.
SI???????????? Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Cotofana(Pica pica)-daunator, profilaxie
daca fac asta in luna calendaristica... când e luna plina fac si altceva? -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
52 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2