Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 08 Apr 2025, 10:06

arme sporting tir talere cu "ported barrel"

Sunt multi dintre Dvs care sunt interesati de latura sportiva si de competitie a detinatorilor de arme . Va stam la dispozitie in acest topic !
Subiectul este generos si asteptam postari pe masura .

Moderator: liviur

Re: arme sporting tir talere cu "ported barrel"

Mesajde violiv pe 20 Iul 2013, 19:56

Uite c-am mai gasit un film, intamplator chiar arata cum merge sistemul inertial de la Benelli. Insa nu asta e chichita. In primele 5 secunde se vede miscarea cocosului si momentul percutiei. Uita-te cu atentie, si de 10 ori daca trebuie si spune-mi cand incepe arma sa se miste spre inapoi ....

Eu zic ca se intampla exact in momentul percutiei. Aceeasi forta care trimite proiectilul spre inainte trimite si arma inapoi in exact aceeasi clipa. Se observa foarte clar cum port-inchizatorul ramane pe loc si sufera o miscare relativa spre inainte fata de arma. Apoi o ia inapoi si roteste inchizatorul timp in care arma se tot misca spre inapoi. Ei bine, treaba este astfel calculata incat inchizatorul sa dezavoreasca complet exact in clipa cand incarcatura iese pe gura tevii. Uita-te si a 11-a oara si spune-mi cam cati mm crezi ca se misca arma inainte ca "glontul" sa iasa pe gura tevii.... eu zic ca vreo 7-8 mm si cu destula viteza.

Dupa definitia reculului, dupa legile fizicii, dupa filmele pe care ti le-am aratat si pe care le negi in ciuda evidentei, arma are recul exact din clipa cand se produce explozia iar "valoarea" acestuia respecta legea de conservare a impulsului.

Daca mai este cineva de aceeasi parere cu tine, rog frumos sa se exprime.

P.S. o sa mut discutia intr-un loc mai vizibil.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde violiv pe 20 Iul 2013, 20:23

violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde romaniac pe 20 Iul 2013, 22:13

Da multa rabdare ai Vio!

Bogdan, eu nu am intentia acuma sa jignesc pe nimeni dar nu-mi vine sa cred ca un prof de fizica nu tine cont de a treia lege a lui Newton: "Fiecărei forţe de acţiune îi corespunde o forţă de reacţiune, egală şi de sens contrar". Incheiat discutia.
Este un mit popular nu numai pe forumuri europene ci si aici peste balta cum ca reculul incepe doar dupa ce proiectilul paraseste teava.
Problema e destul de simpla, pana ca tu sa simti reculul proiectilul de mult a parasit teava.
Daca te uiti la filmari cadru cu cadru (cauta pe youtube) de declansare a unui tun vei observa mai usor.
In rest, de par sa nu va trageti ca discutiile in contradictoriu sunt binevenite. :)
romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Anterior

Înapoi la Poligoane , concursuri de tir , samd