Uite c-am mai gasit un film, intamplator chiar arata cum merge sistemul inertial de la Benelli. Insa nu asta e chichita. In primele 5 secunde se vede miscarea cocosului si momentul percutiei. Uita-te cu atentie, si de 10 ori daca trebuie si spune-mi cand incepe arma sa se miste spre inapoi ....
Eu zic ca se intampla exact in momentul percutiei. Aceeasi forta care trimite proiectilul spre inainte trimite si arma inapoi in exact aceeasi clipa. Se observa foarte clar cum port-inchizatorul ramane pe loc si sufera o miscare relativa spre inainte fata de arma. Apoi o ia inapoi si roteste inchizatorul timp in care arma se tot misca spre inapoi. Ei bine, treaba este astfel calculata incat inchizatorul sa dezavoreasca complet exact in clipa cand incarcatura iese pe gura tevii. Uita-te si a 11-a oara si spune-mi cam cati mm crezi ca se misca arma inainte ca "glontul" sa iasa pe gura tevii.... eu zic ca vreo 7-8 mm si cu destula viteza.
Dupa definitia reculului, dupa legile fizicii, dupa filmele pe care ti le-am aratat si pe care le negi in ciuda evidentei, arma are recul exact din clipa cand se produce explozia iar "valoarea" acestuia respecta legea de conservare a impulsului.
Daca mai este cineva de aceeasi parere cu tine, rog frumos sa se exprime.
P.S. o sa mut discutia intr-un loc mai vizibil.
Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |