Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Dragul meu Nautilus, nu cred ca se putea spune mai bine.
Cu educatia - ai tras bine, taman asta facem, insa e al naibii de greu. Insa asta e mai nou o situatie globala, tot ce tine de a face masele sa devina ¨neprosti¨ - ca sa-i parafrazez pe baietii aia cu clipul ¨carti- te fac neprost!¨- este sugrumat in fasa. Este evident ca un prost e mai usor de pus in genunchi si la munca decat un destept, asa incat optiunea celor care trag sforile - cine dracu or fi nenorocitii naibii, ca sunt o apa si un pamant toti- este clara: cu cat mai prosti cu atat mai bine! Ca sa ma leg de titlu - nu e o intoarcere la Evul Mediu - cea mai mare pacalela pe care ne-au tras-o marii ¨sforari¨, cei care conduc de fapt teatrul de papusi- e faptul ca am fi parasit Evul Mediu vreodata. Da, cea mai mare pacaleala pe care ne-au tras-o e taman democratia. Unde naiba e democratia aia, cand unii sunt mai egali decat noi prostii? De ce p...a mea un deputat sau senator are imunitate parlamentara si e mai presus de lege? Ca sa poata fura, delapida, insela in liniste, fara sa starneasca prostimea, ca e aparat...La noi - daca facem la fel- vin imediat militia, anaful tot tacamu. Libertate? Care libertate? Ei ne-au vandut tara cu noi in ea! Cum putem sa fim liberi cand suntem datori vanduti sute de generatii de acum incolo! Bani europeni??!!! Mai fratilor, sunteti oameni in toata firea: de cate ori v-a dat cineva pana acum bani degeaba? Ce de gasca e FMI si Uniunea europeana, ne da fonduri nerambursabile! Ce dragut... A...un mic detaliu, neimportant. Ca in contractele cu banca, e scris cu litere mai mici decat restul. Daca vrei banii aia, canti exact cum iti dictam noi. NU MAI FACI CE VREI TU NICIODATA! La agricultura stai bine, ai teren arabil...hmmm, crezi tu prietene, in UE sunt niste norme si tu tocmai ai semnat ca le respecti. Ei bine, din acest motiv merele tale bio, frumoase si sanatoase stau in pom, si le mananca mistretii si cerbii. Ca nu indeplinesc normele p....ii. In schimb, iti vindem noi mere, din Germania, Spania, Italia si Franta. Desigur, pline de chimicale, de hormoni, ca asa cres repede in plus de asta daca le mananci plozii tai vor fi obezi si cu deficiente, vor fi foarte bolnaviciosi si ce sa vezi ... iti dam noi medicamente, ca Plafarul tau care face ceai natural si pastile din plante NU sunt conform normelor. Serios prietene, cat vrei sa traiesti, 100 de ani? Pai asta inseamna sa-ti platim o gramada de bani pensie, in loc sa muncesti tu pentru noi pana la varsta pensionarii si apoi sa te cari intr-o lume mai buna, la scurt timp dupa asta, ca n-o sa-ti dea statul pensie. Dar terenul tau arabil si bogat, ei bine terenul ne intereseaza! Tare mult, ca NOI, astia din adevarata UE vrem sa mancam sanatos si la noi in tara nu se mai poate. Facem asa: la tine oricum nu are cine sa-l munceasca, toti tinerii vostrii culeg capsuni la noi, ca ii platim mai bine; noi va vindem voua capsunile alea in supermarket si daca vine un producator local ii dam la m...ie, ca nu are putere de livrare, nu ne lasa cu banii 120 de zile si in general nu ne convine sa-si vanda marfa lui in tara lui, ca nu mai avem noi unde s-o vindem pe a noastra. Asa ca iti corupem guvernul si il facem sa dea niste legi aberante sa puna niste taxe cat China si un impozit atat de mare, incat bunicii tai care au ramas acasa - si pana acum au lucrat acel pamant- sa prefere sa-l vanda ca nu mai face doi bani. Ca nu-l pot munci si chiar daca ar face-o, nu pot face bani produsele lor. Ei, asta e punctul in care la bunicii tai vine un domn din Olanda si le face o ofarta. Ei se gandesc- La dracu, oricum golanu ala e razna prin Germania la furat ( ca asta il invata mai nou sistemul de invatamant si profesorii buni s-au carat si ei in Anglia sau au toneta in piata ca se castiga mai bine daca vinzi portocale din Grecia) ia sa vand eu pamantul ca tot nu am ce face cu el si daca il tin dau impozit pe el de-mi sar ochii. Se vinde - exact ce s-a planuyit de la bun inceput. Cand se intoarce gonlanu de la furat cu BMW vechi de 8 ani nu are bani de piese, si prapadeste si bruma de bani de pe teren. E un nimeni in propria tara! E vina lui?! Si da si nu! Jocul e tare pervers si incepe devreme, de cand micul golanas in formare e spalat pe creier. Daca are parinti puternici si educati, scapa macar partial, in sensul ca nu i se spala creierul total. Daca nu, nu are absolut nici o sansa. E ca si mort. De ce? Pentru ca nu mai avem nici un fel de valori. Satul romanesc s-a dus dracului, a fi taran e o rusine mai mare decat a fi cocalar. Te nasti la tara si nu te mai imbraci cinstit si curat, in haine albe si curate ci in trening si blugi si daca esti fata iti rupi gatul pe tocuri si te imbraci mai mult nu, intr-un fel in care atunci cand existau valori te gonea din sat taman tactu! Dupa ce rupea biciul pe tine! Ai o bruma de bani iti iei scuter si esti un cocalar adevrat, poti sa asculti manele pe telefon, muzica romaneasca nu mai e buna, ne-o fac tiganii acum! Ei sunt mai calificati pentru vremurile actuale - sa minti, sa furi si sa pari altceva decat esti e fix in firea lor. Doar nu esti tampit sa muncesti, cand altii fura si o duc bine! Ei bine, asta o invata micul golanas de cand face ochi si o vede peste tot in jur: la scoala, la piata, acasa si mai ales la televizor! Nu mai exista nici o emisiune de cultura, nici macat una, la statiile comerciale. Vezi numai monden si senzational. In traducere libera, curve si gonani jegosi si tatuati, care nu pot sa lege doua vorbe, au dificultati in a-si scrie numele si pe care daca ii intrebi ce s-a intamplat ¨la pasopt¨ iti trag un cap in gura, ca au senzatia ca i-ai injurat. Ei bine, curvele astea si golanii astia jegosi devin modele pentru copiii nostri, pentru simplul motiv ca exemplul rau e cel mai usor de urmat. De ce sa invat, sa merg la olimpiade si sa vreau sa fiu doctor, cand cocalarii si curvele pot cumpara doctori - oricum aia buni pleaca din tara- si nu-si sparg capul atat sa invete?!! E mult mai simplu sa vinzi p....a la colt sau sa dai in cap, nu platesti taxe si faci muuulti bani. Nu te deranjeaza nimeni, ca au toti partea lor. Ei bine, 9 copii din 10 se duc pe urma micului golanas. Exista inca oameni educati care transfera valori copiilor lor, insa sunt toti mai putini, iar presiunea asupra copiilor tot mai mare. Nu mai au profesori, nu mai au modele, nu mai au valori. Putinii dascali buni sunt batuti in clasa de elevi - ca acum nu ai voie nici sa atingi un elev, insa el are voie se te injunghie ca da tata spaga si scapa! Si cel mai grav este ca nu facem nimic! Am scris oate cele de mai sus tocmai din acest motiv: acest site este cu mare detasare cel mai citit site de vanatoare! Acelasi efort - de a promova petitia - l-au facut si colegii intru suferinta de la alte site-uri si forumuri de vanatoare! Am obtinut un numar penibil de semnaturi pentru ca suntem un popor de oi, vai de capul nostru, niste vite care nu vad mai mult de lungul nasului si care nu inteleg ca nepasarea este o crima. Prostul sta linistit, ca el e inscris in AGVPS si nu isi da seama ca poate veni un moment in care i se va spune ca trebuie sa-si doneze un rinichi ca sa ramana membru acolo, ca asa vrea p...a lu Dom Director si legea pe care putea s-o opreasca a deschis calea unui intreg sir de aberatii, pe care le-ar fi putut opri. Nu imi e rusine ca sunt roman, ci ca romanii sunt in halul asta! Dar spre deosebire de vitele indiferente care au stat cu p....a in sus cand puteau sa faca ceva, eu macar mi-am facut datoria, atat cat pot! Soi inca o mana de oameni, cei care merita numiti asa! Restul sunt doar vite bune de abator! Rusine!
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?mai alin, dar mai ia si tu o gura de aer curat ca o sa faci comotie
acuma mi-a sarit si mie somnul dupa cate ai scris...ca le stiam dar incercam sa le uit. degeaba, pana nu se face o asociatie de pedepsire PRIN VIOLENTA a celor care sfideaza cetateanul...nu se va intampla nimic. pentur mne e cam tarziu, am familie si copil, ma uitam cu speranta la "noua dreapta"...dar sa dus dracu in ridicol. Trebuie o militie civila care sa puna capul in par la primarul corupt si la deputatul care fura... ca legal o sa fie toti spalti bine. Din pacate...nu se vor intampla astea, pentru ca suntem romani si asteptam sa faca alticineva asta...noi nu ne facem pacate
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?O sinteza a lucrurilor foarte bine facuta,intradevar santem atat de umili si cu creierele spalate incat stam la coada la intrarea in abatorul de care ziceai.
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?@soimu': primul pas "ca să se întâmple toate astea" este să te foloseşti de legile economiei în interesul nostru.
Spre exemplu, în cazul de faţă nu trebuie să punem pe fugă potenţialii candidaţi "fiindcă sunt cocalari, ageamii, oameni de oraş şi nu înţeleg natura", ci să promovăm activitatea vânătorească şi accesul în branşă, astfel încât toată lumea, de la magnat până la ultimul golănel din spatele blocului să îşi dorească să fie în această branşă, să o iubească şi să o respecte. (Şi să pună mâna pe carte, măcar cât să ia examenul, dacă alte motive nu au ![]() Când ai de-a face cu cocalari, dar ai în spate o întreagă infrastructură, de la un departament AEST populat de oameni cu cap până la armurieri calificaţi în fiecare oraş mai de Doamne-ajută, e uşor să educi cocalarul într-un vânător. (Exemplu: nordicii şi germanicii au cocalari puţini sau deloc. Şi sunt cele mai înarmate popoare europene.) Când vrei să închizi branşa în aşa fel încât "să nu intre decât nişte merituoşi", intenţia pare foarte lăudabilă la prima vedere... până realizezi că aşa cum cu o floare nu se face primăvară, nici cu câteva mii "de merituoşi" împrăştiaţi prin ţară nu se poate susţine o industrie. Aşa încât ciuciu armurieri specializaţi, ciuciu cotizaţii, ciuciu îngrijirea fondurilor de vânătoare, în schimb ai legi de 3 parale chioare şi presă demnă de Somalia. ~Nautilus
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?@Alin3006 te-ai incins rau, dar te inteleg de ce si iti dau dreptate. Exact asa stau lucrurile, dar din pacate multa lume nu intelege.
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Cred ca abordati gresit problema cu semnarea petitiei ... este important ca vanatori sa semneze aceasta petitie ... dar mai importanti si mai multi sunt restul. Pe aceea trebuie sa ii facem sa inteleaga de ce trebuie sa semneze o astfel de petitie. Ca doar partidele nu ajung la putere ca sunt alese doar de membri lor ...
Se simte nevoia din nou de a pune bazele acelui club de vanatoare, asociatie cu membri din forum sau ONG (2%) ca tot baga unele din ele frica in politicieni si din cate citesc unele nu au nici jumatate din numarul de oameni care au semnat petitia ...doar sper ca de aceasta data unii dintre noi nu se vor mai gandi doar ce vor impusca daca fac parte din aceste "grupari" ... ![]() Stafie Ionut
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Deja magazinele de profil au inceput sa dea faliment, de 3 in Bucuresti stiu eu.
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Se aduna totusi semnaturi.
Acum @aghiuta ar trebui sa ne uitam si sa indepartam pe cei semnati de doua ori, ca nu este ok. Daca poate face oricine aceasta operatiune, spune ca ne apucam.
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?
Nu asta este important.Mai important este sa trimitem mail la deputatii si senatorii cunoscuti de noi,explicand pe scurt ce ne doare si punand si link-ul cu petitia.Fii convins ca se vor uita la numar nu si la nume,mai ales ca multi nu si-au trecut numele acolo. Eu deja am distribuit un text senatorului nostru din zona(cu care am avut si o discutie personala pe tema asta)si deputatei din colegiul nostru(care m-a contactat si am stabilit o intalnire in viitorul apropiat). Am trimis mail si lui Victor Ponta,dar de la biroul dumnealui inca nu m-a contactat nimeni.
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Ma indoiesc,ca vei primi raspuns.Este ocupat cu raliurile si vandutul a ceea ce a mai ramas prin tara dupa ceilalti vandali(dupa portocalii, au venit rosii...).
![]() ![]() Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Nu cred ca au semnat de 2 ori, desi exista si aceasta posibilitate, ci este vorba de IP de calculator.
Au semant mai multi vanatori de pe acelasi calculator. @Cristi cu carabina si lunetistul - cred ca este ceva normal si uman pana la urma - daca stau bine si ma gandesc si eu, poate si noi, cand eram "mai micuti" ne placea si faceam o astfel de paralele. Poate ar trebui sa ai ajutam pe cei care sunt acum "mai micuti", cum eram si noi candva, sa se "maturizeze" si ei la fel ca noi. Nu este chiar asa de descurajand ca nu ne aud ei - e bine macar ca ne putem auzi intre noi si poate mai facem un pas in fata. Stafie Ionut
Nu este nici normal nici uman si nici vorba ca ar fi prea "micuti" sau "imaturi", ba din contra sunt prea mari si isi permit sa interzica orice li se scoala.Doar e sniper rifle sau daca nu e sniper atunci trebuie sa fie de...asalt. Dar asta nu se face peste noapte, se face in timp si cu ajutor neconditionat din partea mass media, asa ca atunci cand vine vremea sa se puna stampila, majoritatea oilor(poporului) saluta bucuros initiativa indiferent ca e vorba de arme sau alt fel de interdictii. Iar de auzit sunt sigur ca ne aud dar asta nu inseamna ca or sa faca ceva in favoarea noastra.Iar daca or sa faca inseamna ca au si ei ceva interese ca doar pe moca nu primiesti nimic, cel putin eu nu am primit nimic pana acum.
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Cred ca vorbim de 2 personaje diferite. Eu ma refer la "omul de rand".
PS: Si nu o sa faca nimeni nimic - adata timp cat societatea nu o sa isi schimbe modul de gandire in privinta armelor si numai cei care au arme o pot face. Inclusiv unii purtatori de arme, daca o sa continuam sa vedem o arma cu teava scurta doar o arma pentru aparare si nu una de colectie sau sport - ne vor curge mult timp balele pe tastatura uitandu-ne la alti si agitandu-ne cu tot felul e texte care mai de care mai colerice pe forumuri. Stafie Ionut
Eu cred ca vorbim de exact aceas persoana.Si ca majoritatea de pe forumul asta(daca nu toti) se incadreaza in categoria omului de rand. Societatea nu o sa isi schimbe mentalitatea prea usor si stii de ce? Pentru ca nu nu detin si nu sunt interesati sa detina vre-o arma.De ce sa aiba vecinu' masina daca eu nu am? Mai bine sa nu avem amandoi.Cel putin dorm mai linistit ![]() Referitor la faptul ca unii vor sa detina o arma scurta pentru aparare si nu pentru colectie mie mi se pare destul de normal.De ce daca platesc o cotizatie de 1-2-n milioane am dreptul sa detin o arma scurta pe care pot dealtfel sa o folosesc pentru autoaparare(daca doamne feri' este cazul) iar daca nu platesc acea cotizatie sa nu am dreptul sa detin unealta respectiva?1-2-n milioane(sau cat o fi cotizatia) ma face mai responsabil?!? PS: scuze ca iar sunt offtopic ![]()
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Ce educatie vreti sa dati astora mai micuti,cind chiar ieri am povestit cu un vinator proaspat intrat in tagma,si care habar nu avea de cele mai elementare reguli de vinatoare,si sustinea sus si tare,ce el de ar fi la conducerea tarii,ar interzice carabinele la vinatoare,doar nu credeti ca ,,colectivizarea''va va permite sa scapati cu una cu doua,doar au nevoie de cotizati,ce conteaza ca porcul ala care se pusca la colectiva,se imparte cum vrea sefu'?veti spune ca e mai bine la ,,colectivizare'',eu nu spun ca nu e bine,o fi daca ziceti voi,dar nu uitati ca somnul ratiunii naste monstri,si daca tot vreti sa faceti ceva,implicati asociatiile de vinatoare in lupta asta,sa cheme toti membri la filiale,si acolo sa=i puna sa semneze petitia,pt ca multi vinatori nu au acces la net,unii imi spuneau ca habar nu aveau ca pe mediul virtual se aduna semnaturi,pt o petitie,si de aici si numarul redus de semnaturi!
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Pe langa semnarea petitiei se mai pot trimite si pareri in nume propriu, pe site-ul senatului. Deci fiecare dintre noi putem scrie cateva randuri aici: http://www.senat.ro/LegiProiect.aspx (pozitia B63/2013) in loc sa se plangem de mila.
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Multam de link mandy, e binevenit.
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Am scris.
Pacat ca nu se poate vedea cati au mai scris si ce anume.
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?am semnat si am dat la toti cunoscutii link-ul cu petitia. ne asteapta vremuri sumbre cu comunistii astia nesimtiti si nesatuli. tot in strada se rezolva ceva ca aici pe forum suntem toti tari dar in realitate plecam capul si ne scotocim prin buzunare care din pacate sunt deja goale. RUSINEEEEEEE pentru acei membrii ai forumului care nu semneaza macar petitia.....
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Acum stau si eu si ma intreb, negustorii de arme si echipamente din Romania ce parere au despre aceste magarii legislative, care lovesc, pana la urma, chiar in baza afacerii lor? Caci pana acum nu am auzit nimic din partea lor, nici aici , nici in alte parti...
![]() The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Si nici nu cred ca o sa auzim prea multe.Avem aceas atitudine de "lasa ca mere si asa" in orice domeniu si inclin sa cred ca afacerea le e tinuta in picioare de pescari si nu de vanatori ![]()
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Am semnat si eu aceasta petitie, dar am senzatia ca suntem putini, dar daca se aplica vorba aia batraneasca din popor, cu buturuga mica...
Cu stima, Vanatorul VGD Pasiunea nu spune niciodata: "Destul"
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?A primit avizul consiliului legislativ
http://www.senat.ro/Legis/PDF/2013/13b063LG.pdf The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Sper ca este gluma de 1 aprilie.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?Consiliul Legislativ emite doar avize consultative, iar caracterul favorabil sau nefavorabil e legat doar de faptul că propunerea legislativă în cauză respectă sau nu normele de tehnică legislativă.
Locul unde se stabileşte forma legii este comisia de specialitate a Senatului sau Camerei Deputaţilor - la lucrările sale participă reprezentanţii AGVPS, MAI şi ai altor organizaţii interesate. Deci locul unde trebuie adresată petiţia este comisia sesizată în fond, atunci când va fi sesizată şi se va publica pe site. ~Nautilus
![]() The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?mai oameni buni cum este treaba pana la urma? daca am permis de vanatoare permanent trebuie sa mai dau cotizatie la asociatie? ca eu oricum nu stau in tara si la asociatia noastra e belea cu banii... vor cat mai multi si nu ofera mai nimic pentru ei. lamuriti-ma si pe mine ca nu mai inteleg nimic . unii zic ca se poate altii ca nu... cum este treaba?
Re: Intoarcerea la Evul Mediu sau boratura AGVPS?ne sparg oamenii astia cu banii! vor banii cu un an innainte.cumva le este teama ca nu mai trebuie sa fim membrii cotizanti sau ce naiba?am avut noi un inceput vijelios cu asociatia asta dar se pare ca s-a cam dus. s-au obisnuit oamenii cu bani multi si acum vor si mai multi.daca am zice ca ramanem numai pe fondul asociatiei fara sa mai platim extra pentru a vana afara (ungaria,polonia) ca este criza si banii nu mai curg ca alta data ramanem degeaba ca fondul este praf de-a binelea. am iesit la iepure iarna trecuta am marsaluit hectare intregi si nu am vazut decat 1 urecheat la vreo 300 de metrii si nu am reusit sa il apropiem nici morti de fazan rata mistret sau caprior nici nu se mai discuta. se pare ca am o problema destul de grava
![]() ![]() ![]()
Înapoi la Unde-i lege nu-i tocmeala! Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: yoghi şi 11 vizitatori |
Publicitate
|