Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 21 Dec 2024, 00:26

Vulpea

Discutii despre vanatoarea de lup, ras, pisica salbatica, vulpe sacal, jder, dihor - in general tot ce inseamna vanat rapitor

Moderatori: Ghinda, CCM

Re: Vulpea

Mesajde Alin3006 pe 22 Noi 2012, 15:48

Bravo Dragon, bravo si pustii din spatele lui ! :wink:
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Kristi pe 22 Noi 2012, 20:23

Multumim frumos ! Si Dragon si ...pusca din spatele lui ! :wink: :lol:
Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Kristi
Veteran

Locaţie: CONTESTI DAMBOVITA

Mesajde catalin.vrabie pe 14 Ian 2013, 13:06

Duminica:

Imagine
catalin.vrabie
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde Clujeanul pe 14 Ian 2013, 14:45

Imagine
Clujeanul
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde Kristi pe 28 Ian 2013, 17:34

Acelasi decor ...ghimpari si macesi , acelasi actor principal , Dragon ...decat obiectul muncii este altul ...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Kristi
Veteran

Mesajde ferenczi444 pe 01 Feb 2013, 16:47

Stimaţi Colegi !
Î-mi cer iertare ,ptr ceea ce voi scrie şi vă rog să nu -l luaţi în nume de rău ,dar am impresia că ce scriem noi pe aceste pagini ,din bunăvoinţă ,sau din bunăvoinţa altor colegi nu le citeşte în afară de noi nimeni . Ce dorim noi să schimbăm ,sau să ajutăm este o luptă continuă cu morile de vînt . Iar ajung interesele private înainte de toate ,iar nouă nu ne rămîne doar amintirile acelor clipe care le-am petrecut în faţa monitoarelor cu speranţa că poate cineva o va citi şi se va distra spunînd că strigătul măgarului nu se aude în rai . Nu mă deranjează acest lucru ,pur şi simplu sînt dezamăgit ,de orele petrecute în faţa monitorului cînd scriu aşa de prost şi incorect .Dar sînt dezamăgit ptr. Francisc cine scrie atît de frumos şi corect şi petrece ore ,zile în faţa monitorului furnizînd cele mai documentate date ,relaţi, idei rezolvări etc ,şi pentru cine face toate astea ? Credeţi că face pentru el ? După părerea mea , nu .El cred că şi -a găsit rostul . În cîţiva ani a ajuns la culme ,unde mulţi ar dori să ajungă ,dar cred că el ar renunţa la recunoaştere ,apreciere situaţie materială stabilă ,ptr un pic de posibilitate de a face ceva cu folos în România .A-şi continua ideea începută . Mi- am adus aminte de importanţa gospodăriri cu dăunători cu păr şi pene . Să alegem cu permisiunea voastră Vulpea .(Vulpes vulpes ) Nu doresc să scriu despre etologia vulpi că este plictisitor ,pentru uni . Să vorbim doar de rolul vulpelui pe fonduri cu vînat mare şi pe fondul cu vînat mic : Pe fondul cu vînat mare , populaţiile de vulpi sînt prezente în cel mai mic număr .Din cauză că nu găseşte varietatea de hrană ce îi asigură zona de deal sau cîmpie .Fiind omnivor de la hoit la struguri tot consumă ce găseşte pe fond însă din cauza cantităţi neabundente de hrană ,nu trebuie să ne temem de creştere drastică ,mai ales că are o grămadă de duşmani naturali .Are un rol deosebit de important fiind sanitarul terenului curăţind tot de mizerie ,însă este şi transmiţătorul de boli care ar putea afecta turmele de oi sau de vite la munte .Din păcate vînătoarea la vulpe şi-a pierdut vraja din cauza că blana nu are valoare însă după mine este la fel de distractiv ca o vînătoare de mistreţi .Vînători de obicei nu trag la vulpe în speranţa că va veni mistreţul din cauza focului dar eu spun că dacă vrea să vină va veni oricum tageţi liniştit . Abia cunosc vînători care practică vînătoarea la chemătoare (jder,iepure ,şoarece ) .La goană vine primul şi vînători nu trag să nu sperie mistreţul .Sînt ani cînd populaţia prezintă creştere sau scădere . Natura î-şi face treaba .
A-şi continua ideea . Hrana principală al vulpelui în zonele de munte ,nu prezintă o scară prea largă ,dar este fapt dovedit că populaţiile de vulpi nu sînt în pericol ,ceea ce înseamnă că stagnează ,sau periodic oscilează de la plus la minus ,depinde de purtători de energie care le asigură hrana . Continuăm : Nu doresc să intrăm în amănunte că rolul lui în zonele montane prezintă mai mult o apariţie plăcută ,un eveniment decît un pericol real. Gospodărirea cu pop. de vulpi în zonele de deal şi şes . Toţi vînători ştiu că în zonele de şes în afară de şoareci şi insecte vulpea dacă are posibilitate mai consumă şi din animalele vînabile cum ar fi iepure , fazani ,potîrniche ,chiar şi dintre cele domestice .În trecut cînd vînau strămoşi noştri ,în sezoanele de vînătoare ,aproape în todeauna se împuşca 1-2 vulpi sau chiar mai mulţi . Blana avea valoare ,vînătorul era felicitat totul decurgea în modul cel mai sportiv şi normal . Se organizau vînători la vizuină, se organiza goană la vulpe etc. Populaţia stagna ,nu prezenta creştere drastică .Se mai găsea un Nene care să pună nişte capcane ,totul era frumos şi etic.
Aici stimaţi colegi voi prezenta ce este în momentul de faţă în unele zone din Ungaria ,dar dacă vedeţi asemănări sau cazuri similare acum să interveniţi să nu ajungeţi în situaţie . Începem istoria din data de 1997 perioada cînd a început o nouă epocă în vînătoare ,cînd noi proprietari de pămînturi ,şi prieteni lor oameni de Afaceri noi cu permisele de vînătoare noi pe care abia s-a uscat cerneala ,cu cele mai noi tipuri de arme ,în calibrele de super şi ultra Magnumuri au ajuns la Asociaţi ,la început duceau porumb şi orice era nevoie doar să vîneze cîteodată Doamne fer.să ceară ceva în schimb .Invitau toţi membri la casa lor de Week -End ofereau băuturi ,mîncare etc etc. ,pînă au cumpărat pur şi simplu voturile celor proşti . Şi iată-i ajuns în organizaţie ,unde cîţiva susţonători l-au recomandat şi în conducere ,fiind un om inteligent şi bun om de afaceri sau nu ? Astfel a ajuns Asociaţia pe mîna unor diletanţi ,nepricepuţi ,care nu frumuseţea ,recreerea ,relaxarea văd în vînătoare ci Afaceri. Aceşti diletanţi la max .un an şi-au adus semeni în conducere şi cu cîţiva prieteni cu concepţi asemănătoare au adus reguli interioare care este bun doar ptr. ei dar nimănui în afara lor .Să nu credeţi că ei vor citi o carte despre vînătoare ,că vor însuşi cunoştinţele a 3-5 ani de studi . Nu ei au alte idei , cum să întoarcă bani investiţi . În Ungaria în momentul de faţă nu pre sînt cursuri de calificare ptr. paznici . Sînt şcoli profesionale ,licee, facultăţi .Nu se dau acele hîrti degeaba ,se cer cunoştinţe măcar de bază .Dar diletanţi dau indicaţiile ,modalităţiile cum să lucreze etc şi aici am ajuns la DEZASTRU . Deci este nevoie de oameni calificaţi ? NU .Istoria se repetă .Sînt perioade cînd se face ceva cu cap ,cu rezultate ,după care urmează chaosul din cauza diletanţilor ,nepricepuţilor ,. Dau exemple . Să începem cu perioada de împerechere la vulpe ,decembrie, ianuarie,( vorbesc de Ungaria ) Este perioada cînd condiţiile sînt ideale ptr. vînătoarea de vulpe dar coincide cu perioada de vînătoare la mistreţi, la individual . Bineînţeles că noul Preşedinte nu a permis vînătoarea că deranjează prieteni pe observatoare .La vînătorile organizate în timpul zilei rar întîlneşti vulpi ptr. că perioada lor cea mai activă este noaptea .În timpul zilei rar întîlneşti cîte unul întîrziat în careva stuf. Urmează perioada de primăvară cînd paznicul ar trebui să fie la vizuină ori cu cîinii ,ori cu otravă, cu gaz ,sau pur şi simplu cu arma . Dar Preşedintele nu aprobă benzină ptr. deplasări şi nu dă bani ptr. muniţi că urgent participă la o şedinţă importantă.Urmează perioada la Ţapi cînd preşedintele ptr. bani vinde cei 10 piese de 300 - 500 gr. şi rămîn ţapi de 2 ani ptr. perioada dealergat în iulie -august .În această perioadă nu se trage la vulpe ,să nu deranjeze musafiri la Ţapi . Aceasta este perioada cea mai activă a vulpelui cînd trebe să procure hrană ptr. 5-7 guri. Ar rămîne perioada de toamnă cînd vulpea majoritatea zilei o petrece în vizuină ,care-l părăseşte doar în timpul nopţi. Deduceţi concluziile.
Şi acum date concrete. Să presupunem că avem un fond de vînătoare pe care avem 5 vizuini ,cu o pereche de vulpe în fiecare .Sîntem în perioada martie cînd fată vulpea cinci pui . Am luat o medie ,că putea şi 7 ,sau şi 4 pui. Din cei cinci 3 sînt femele şi doi masculi .În total avem 35 vulpi .La anul vom avea cei 20 femele x5 (pui ) egal 100 +15 masculi .În total 115 vulpi .Să presupunem că 45 vulpi vor deceda din oarecare motive ,ne vor rămîne pe fond 70 de vulpi . Mai este un factor important .Întodeauna cînd este un fond bun unde condiţiile de trai sînt bune ,un loc rămas liber imediat se ocupă de la vecini . Deci nu este suficient să se vîneze cîţiva vulpi pe un fond cu vînat mic ,ci trebe gospodărit ceea ce înseamnă cele trei metode : Puşca, capcana, şi otrava . Doar aşa poţi ţine în mînă pop.de vulpi.. Vă dau un caz concret : Cînd am lucrat în România seara la patrulări vedeam la lumina farului cam 20-30 de vulpi , şi nici un iepure . Am intervenit ,iar rezultatul în octombrie 15-20 iepuri şi mulţi fazani observaţi în timpul zilei .La o populaţie de vulpi unde nu se face nimic în doi ani rămîi fără vînat mic .Deduceţi concluziile
Să mă scuzaţi ptr. limbaj şi dacă am supărat pe cineva dar din păcate asta este realitatea .
Vă doresc un sfîrşit de săptămînă plăcut Janoş
ferenczi444
Membru important

Mesajde madalin122582 pe 01 Feb 2013, 17:11

ferenczi444 scrie:nu trebuie să ne temem de creştere drastică ,mai ales că are o grămadă de duşmani naturali .

Janoş, la cine te referi la dusmani naturali? Poate are alte specii cu care concureaza pentru hrana cum ar fi cainele salbaticit, pisica salbatica, sacal s.a.Dar dusmani naturali, nu-mi vine nici unul in minte
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde ferenczi444 pe 01 Feb 2013, 19:03

Da Stimate coleg la cei ce concurează la obţinerea hranei sau pe cei care îi deranjează cu simpla prezenţă la un hoit ,sau pe revierul ,locul semnat de ,lup ,rîs , urs ,şi cîini ciobanilor unde îşi desfăşoară activităţiile .

Un Week- End plăcut şi o seară plăcută Janoş
ferenczi444
Membru important

Mesajde Clujeanul pe 02 Feb 2013, 07:53

Multe vulpi mor lovite de masini. Cred ca mai multe decat impuscate+prinse de caini sau alte animale.
Clujeanul
Veteran

Mesajde ferenczi444 pe 02 Feb 2013, 10:50

Stimate coleg !
Am impresia că foarte subtil dar cu bun simţi mă provoci la o discuţie . OK . Cum timpul î-mi permite voi scrie . Într-adevăr cad foarte mulţi vulpi călcaţi de maşini ,dar unde ? În apropierea aşezărilor omeneşti . Cine sînt victimele 80-90 % ? Pui din anul respectiv ,din lipsă de experienţă . În zonele unde nu sînt aşezări omeneşti şi acolo majoritatea vulpilor căzuţi sînt dintre cei tineri. În afară de asta în ultima vreme perioadele cele mai active ,în afara perioadei de împerechere al vulpilor este noaptea ,ce înseamnă că dacă vînători doresc să organizeze vînătoare la vulpi la goană şansele de a le captura sînt destul de mici .În zonele unde au apărut şacali chiar sînt în pericol . Numai ca fapt divers vreau să-ţi scriu ,indiferent de părerile noastre sînt legi scrise şi nescrise în gospodărirea vînatului unde limitările de populaţi chiar se fac tocmai cu scoaterea natalităţi din acel an plus 10-30 % din cei de anul trecut şi atunci stagnează populaţia respectivă , nu prezintă creştere . Alt lucru ce este important ,că mai ales în zonele cu vînat mic ,dacă gospodarul fondului doreşte să aibă vînat ,în continuare trebuie să se gîndească la gospodărirea cu dăunători cu păr şi pene cum se gospodăreşte şi cu vînatul mic. Dacă am inţeles bine despre asta doreai să discuţi ,iar dacă nu ,te rog să fi mai concret că destul de greu citesc în spatele rîndurilor .Mă bucur că ai o părere ,înseamnă că te interesează subiectul . Dacă doreşti să discutăm despre ceva anume ,scrie-mi te rog .
Cu Stimă V. Janoş
ferenczi444
Membru important

Mesajde Clujeanul pe 03 Feb 2013, 05:18

Pe fondul nostru se impusca an de an tot mai putine vulpi. Din ce se impusca exemplarele tinere sunt si ele tot mai rare. In paralel cu asta turmele de oi cu cainii fara jujeu sunt din ce in ce mai numeroase si mai stabile in teren. In zonele cele mai frecventate de turme, se vad destul de des vulpi raioase. Fazanii se cam grupeaza in enclavele nepasunate dar acolo apar si pisici salbatice care ii rezolva mai tare ca vulpile.

As fi curios cam cum se poate determina ce densitate de vulpi este totusi benefica in teren pentru fazan, in situatia in care turmele bat campul non-stop si terenurile cultivate se imputineaza in fiecare an. Sa zicem pe un fond de deal, de 12000 de hectare, aproape de Cluj.

Cu respect.
Clujeanul
Veteran

Mesajde ferenczi444 pe 03 Feb 2013, 19:02

Stimate Coleg !
Cunosc zona de dealuri în apropierea şi în jurul Clujului . Cînd mă duceam la părinţi sau la vînătoare în apropierea oraşului meu natal ,mereu treceam lîngă aceste zone şi chiar mă miram, oare la ce vînează săraci vînători în pustietatea asta ? Înseamnă că am avut dreptate şi aproape la nimic.În zona respectivă ar fi fazani şi iepuri ,unde tufărişul le -ar asigura oarecare protecţie şi nu ar fi nevoie doar de culturi şi linişte ce din păcate turmele şi cîini însoţitori nu garantează .Să începem cu vulpile . Dacă au o populaţie în scădere după cum am inţeles din scrierile tale ,cauzele ar putea fi : Ori sînt prinşi de cîini ciobanilor unul cîte unul deja cînd sînt pui fără experienţă ,astfel populaţia nu poate creşte din cauza pierderi natalităţii ,ori din cauza lipsei de culturi agricole unde se găsesc populaţi bogate de şoareci şi insecte care ar asigura cantitatea necesară de hrană de bază al vulpilor precum şi cantitatea de hrană la începutul vieţi fazanilor de 2-3 săptămîn cînd se hrănesc în exclusivitate doar cu albumide ( insecte ) Unul dintre cauzele sigure că nu vedeţi vulpi destui şi fazani pe fond . Dacă condiţiile de trai se înbunătăţesc vor apara din nou şi vulpi ,care vor invada zona ,dar dacă fondul este cu vînat mic eu personal a-şi purta discuţi serioase cu ciobani şi nu neapărat repopularea cu vulpi a-şi dori .Hrana principală al vulpelui nu fazanul trebe să fie ci şoareci ,ce pe noi în cazul nostru nu ne ar deranja .Trecem la fazani : Dacă nu aveţi fazani destui pe fondul respectiv ,cauzele pot fi din nou mai multe : Ori aveţi o Agricultură intensivă pe fond unde din cauza ierbicidelor şi a pesticidelor nu aveţi insecte care ar asigura hrana fazanilor ,ori nu aveţi nici culturi agricole şi nici hrănitori cu ce să acordaţi hrana necesară. Ori este atît de mare deranjul şi lipsa de hrană în totalitate că fazani au părăsit fondul şi s-au stabilit în altă parte unde condiţiile sînt mai puţin severe . Fazanul intră într-o noapte într-un şanţ şi face 8-10 km şi te trezeşti că nu ai nici o pasăre pe teren . În orice caz să vă daţi seama de problemă în cazul că nu cunoaşteţi ar fi nevoie de un meseriaşi . În cazul că cunoaşteţi problema ,de ce nu rezolvaţi ? A-şi putea să-mi spun părerea care oricum nu va interesa pe nimeni, dar,rezolvarea problemei ar consta în semănarea pe fond de culturi ptr. vînat cîteva hectare la început ,urmărirea şi observarea populaţiei de fazani ,suspendarea vînători dacă este cazul, combaterea dăunătorilor cu păr şi pene ,patrularea pe fond intensiv ,reducerea numărului de cîini la turmele ciobanilor ,şi alimentarea şi în perioada de vară a populaţiilor de animale existente pe fond . Asigurarea fîşiilor de tufe şi păduri precum şi a unor surse naturale de apă .Deocamdată . Asta va costa .Deci nu o veţi face . Dar în cazul că o faceţi şi nu veţi obseva creştere considerabilă să mă sunaţi şi să spuneţi ce doriţi să vă fac .
Cu Stimă Vînătorească Janoş
ferenczi444
Membru important

Mesajde OVI762 pe 03 Feb 2013, 23:22

A-şi putea să-mi spun părerea care oricum nu va interesa pe nimeni,zice Janos.

Ba pe mine ma intereseaza,de exemplu.Am citit pana acum tot ce ai zis despre vulpi si din punctul meu de vedere nu ai gresit cu nimic.Chiar constat ca cele descrise de tine se potrivesc realitatii din terenul unde vanez eu(din ce in ce mai putin,din pacate.Timpul asta....)Cu toate ca http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=Szs ... =endscreen. :wink:
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Kristi pe 04 Feb 2013, 08:25

Cu mult respect pentru tot ceea ce ai scris colegule , sunt si situatii in care , chiar daca de ex presedintele nu aproba benzina pentru deplasarile paznicului de vanatoare , exista vanatori pasionati care isi doresc mult mai mult pe fondul lor si cheltuiesc de la ei bani si timp pentru a putea combate vulpile sau cainii ori sacalii . Cine nu a inteles sa se implice in aceste munci si vrea numai sa vaneze ...exact ca un sofer care se urca la masina numai sa.i dea talpa , fara sa mai repare din cand in cand ...atunci in viitorul apropiat nu v.a mai avea la ce sa vaneze !!
Kristi
Veteran

Mesajde ferenczi444 pe 04 Feb 2013, 20:20

Stimate Coleg !
Da ,aşa s-a procedat şi la Unguri la început . Cînd cîţiva vînători adevăraţi căreau pe spate hrana ptr. mai multe populaţii şi pe propria lor cheltuială să ajute vînatul în perioadele grele ,iar ptr. acest lucru au fost recompensaţi cu posibilităţi de vînătoare . Mai tîrziu din aceşti iubitori ai vînători s-au specializat adevăraţi meseriaşi al Gospodăriri cu vînatul care au adus glorie şi recunoştinţă ţări ,ce dovedesc recordurile Mondiale . Personal pe mine mă distrează cum unele persoane ptr. a-şi dovedi calităţiile de om de afaceri a licitat la fonduri private ,cu care să se poate lăuda la întîlniri luxoase ,dar este un avar cînd e vorba să investească în gospodărire ,cînd sînt convins că cheltuie averi ptr. prietenă ,sau chefuri sau chiar bijuteri dezgustătoare . Dar cum am mai scris asta este o părere care oricum nu interesează pe nimeni .
Cu Stimă V... Janoş
ferenczi444
Membru important

Mesajde Kristi pe 04 Feb 2013, 20:28

Aici trebuie sa te contrazic ...daca nu interesa pe nimeni , nu mai aveau loc aceste dialoguri !
Kristi
Veteran

Mesajde WALLACE CINEGETIC pe 16 Feb 2013, 23:56

Acum, în această perioadă când are loc împerecherea vulpilor, trebuie acționat pentru reducerea numerică a exemplarelor din această specie care s-a înmulțit fără precedent !
WALLACE CINEGETIC
Membru important

Mesajde cristian pe 17 Feb 2013, 21:13

Kristi scrie:, sunt si situatii in care , chiar daca de ex presedintele nu aproba
......sau pur si simplu nu-ti da hartie, ce te faci Kristi?
Acest aspect l-ai luat in considerare?
Te invit la o vanatoare de vulpi ca am vazut ca ai un Jagd!
IJ 43 EM 12/70 ,Ejectoare, Dreapta 0.5 shock, Stanga 1.00 shock
cristian
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Kristi pe 18 Feb 2013, 02:50

cristian scrie:
Kristi scrie:, sunt si situatii in care , chiar daca de ex presedintele nu aproba
......sau pur si simplu nu-ti da hartie, ce te faci Kristi?
Acest aspect l-ai luat in considerare?
Te invit la o vanatoare de vulpi ca am vazut ca ai un Jagd!

Hartie la vulpi nu are cum sa nu dea ...asta ar fi culmea!...hai ca nu aproba bani de benzina pt paznic ...dar hartie trebuie sa.i dea! :wink: ...Cat despre vanatoarea de vulpi ...vin cu mare placere !
Kristi
Veteran

Mesajde paungeorgica pe 18 Feb 2013, 08:25

Kristi scrie:Hartie la vulpi nu are cum sa nu dea ...asta ar fi culmea!...hai ca nu aproba bani de benzina pt paznic ...dar hartie trebuie sa.i dea! :wink: ...Cat despre vanatoarea de vulpi ...vin cu mare placere !

:roll: :roll: Sunteti sigur?
In primavara trecuta am vorbit cu paznicul de a merge la o vanatoare de vulpi dar paznicul mi-a zis "ok, mergem dar mergi dupa autorizatie" si.... surpriza, nu mi s-a eliberat, din motive mai bine sau mai putin intemeiate nu am primit dar m-a si degustat situatia ca nici nu am mai incercat sa obtin alta :( .
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
paungeorgica
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde Kristi pe 18 Feb 2013, 16:52

Sincer , s.ar putea sa existe si astfel de imprejurari ...eu ma gandeam asa ca logic si normal ar trebui sa dea ...dar de ce nu a mers insusi paznicul ? Ca asta nu inteleg !! La noi in mare parte paznicul se duce dupa autorizatia de vulpe!
Kristi
Veteran

Mesajde adileafu pe 18 Feb 2013, 17:44

Daaaa si participarea vanatorilor este una de mare exceptie...... sambata am fost patru cu tot cu Adi.(tu ai avut o scuza pertinenta, dar ceilalti care asta iarna umpleau campul ???????)
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde Kristi pe 18 Feb 2013, 20:26

adileafu scrie:Daaaa si participarea vanatorilor este una de mare exceptie...... sambata am fost patru cu tot cu Adi.(tu ai avut o scuza pertinenta, dar ceilalti care asta iarna umpleau campul ???????)

La noi asa a fost mereu Adi...la merinde inainte ! Stii ca eu nu ma dau inapoi de la actiuni de acest gen ...dar a trebuit sa ajung la Tg Secuiesc sa.mi iau cartofii de samanta ...deci era imposibil sa aman !
PS Si paznicul sa tina si el cont si sa nu mai puna zile in folosul asociatiei la toata lumea! :wink:
Kristi
Veteran

Mesajde adileafu pe 18 Feb 2013, 21:04

Corect ! Asta a fost si parerea mea si a fost incheiat PV cu doar patru persoane .
Din pacate nu am gasit vulpi dar cum timp este -vulpi sunt ,ma bazez pe tine sa organizam o iesire frumoasa si cu multe vulpi la crangulet .
Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat imi iubesc mai mult cainii!
adileafu
Membru important

Locaţie: Targoviste

Mesajde Kristi pe 18 Feb 2013, 21:23

adileafu scrie:Corect ! Asta a fost si parerea mea si a fost incheiat PV cu doar patru persoane .
Din pacate nu am gasit vulpi dar cum timp este -vulpi sunt ,ma bazez pe tine sa organizam o iesire frumoasa si cu multe vulpi la crangulet .

Promit ca imediat cum se inchide sezonul ma duc personal si iau autorizatie la vulpe si organizez una adevarata ... :wink:
Kristi
Veteran

Mesajde Kristi pe 12 Mar 2013, 20:47

Am fost si eu in seara asta cu un camarad la o panda ...am puscat una ...dar cel mai frumos spectacol a fost cantecele potarnichilor care se imperecheau ...a fost magnific ...chiar le uitasem cantecul ! Vulpea a cazut intrun canal cu apa si nu am reusit s.o recuperam de acolo ...i.am facut cateva foto direct in canal si am fost nevoiti sa o abandonam acolo ...
Kristi
Veteran

Mesajde Kristi pe 13 Mar 2013, 21:06

Am avut noroc si in seara asta ...ori am atractie la ele ! Din pacate nici in seara nu am putut face foto de aproape ...am impuscat,o pe celalalt mal si mergatorii mei nu.mi permite.au sa trec prin apa ...
Kristi
Veteran

Mesajde Kristi pe 14 Mar 2013, 09:31

Am reusit sa descarc foto ...cumetrele in ipostaze nu tocmai bune pentru ele ...scuze de calitatea fotografiilor ...sunt cu telefonul , la distante cam mari , pe inserat !
Imagine
Imagine
Kristi
Veteran

Mesajde WALLACE CINEGETIC pe 18 Mar 2013, 19:37

Acum e momentul optim să atacăm vulpile, cele răspânditoare de turbare! Ofer premiu pentru fiecare vulpe împușcată !
WALLACE CINEGETIC
Membru important

Mesajde Ghinda pe 18 Mar 2013, 20:35

Mai prietene Wallace, mai usor te rog.

MODERATORUL
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Rapitoare cu par