Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Vulturii si RomaniaModeratori: Ghinda, goshawkrst, Peregrinus, Sly_Fox
17 mesaje • Pagina 1 din 1
Vulturii si RomaniaBuna ,
Am mai discutat pe forum problema vulturilor din tara , sint curios ,tinind cont de acele discutii si de linkurile pe care vi le dau referitoare la cele 4 specii de Vulturi disparute din tara cu multi ani in urma , daca va sare in ochi un aspect mult disputat pe media cu citi-va ani in urma : Vulturul alb : http://www.rarebirds.hu/species.php?id=44 Vultur sur : http://www.rarebirds.hu/species.php?id=43 Vultur negru : http://www.rarebirds.hu/species.php?id=42 Zagan : http://www.rarebirds.hu/species.php?id=41 Uitati-va in special unde in tara au fost observate de-alungul anilor cele 4 specii !! O zi buna Andrei .
Re: Vulturii si RomaniaVad ca, inafara de zagan, vulturii declarati disparuti totusi apar pe teritoriul Ardealului.
Ca nu sunt semnalati si in alte zone ale Rom., poate sa tina de scoala de ornitologie de la Cluj, Tm. sau Tg Mures, unde probabil sunt oameni seriosi.
Re: Vulturii si RomaniaSau de scoala de la Budapesta, ceea ce ne umple de glorie ornitologica.
Re: Vulturii si RomaniaBuna Tomi ,
precum scrie si sub headerul site-ului , sint observatii facute doar in " The homepage has reached the 600 images of rare bird records in the Carpathian Basin ". Andrei .
Re: Vulturii si RomaniaVulturul alb a fost vazut si in zona Oradei granita cu Ungaria, mi-a spus un prieten si nu stia ce ii dar a disparut.
Ar fi loc cred si pt vulturi la noi in tara, dar avand in vedere ca migreaza mult nu stiu cum se poate aduce si la noi, interesant ar fi zaganul, fiind foarte mare , frumos si manaca in mare parte maduva din oase, orcum nu cred ca este vultur sa vaneze, dar.............
Re: Vulturii si RomaniaBuna george ,
de adus se poate readuce in tara fiecare din cele 4 specii de vulturi disparute din avifauna tarii , un mare semn de intrebare si problema il reprezinta insa constientizarea / sensibilizarea maselor , mai ales a vinatorilor etc ... Andrei .
Re: Vulturii si RomaniaPai daca chear vrei poti sa faci, poti sa vorbesti cu vanatorii, se pot organiza sedinte cu toti membrii vanatori , sau numai cu paznici si li se vor explica ca nu influenteza cu absolut nimic animalele , li se vor rapunde la intrenari, cu rabdare pt ca poate multi habar nu au despre ce este vorba si astefel vor fi persoane care inteleg si persoane care poate nu o sa inteleaga dar sansele ca pasarile sa nu fie impuscate cresc mult. Daca mergi si vorbesti se pot rezolva mult treburii, ideea este sa vrei sa faci asa ceva, nu sa faci lucrul de mantuiala.....
Re: Vulturii si RomaniaBuna George ,
cu o portie buna de vointa si ambitie se pot face multe , dar pt. a reusi cit de cit este nevoie ca si statul sa puna umarul , aplicind legile acelea nenorocite de pe hirtie in practica altfel nu prea dau sanse mari de reusita proiectelor de aceasta natura. Andrei .
Re: Vulturii si RomaniaDa, poate trebuia incercat inainte de alegeri.
Am vazut pe la mine ceva cu partidul ecologistilor
Re: Vulturii si RomaniaAfise mai exact, noul partit care participa la candidarea orasului (cred)
sa speram ca eventuala noua conducere sa tina mai mult cont de natura si de necesitatile ei ... Andrei.
Re: Vulturii si RomaniaPoti sa stai linistit Andrei, conducerea ii prea ocupata sa se gandeasca numai la asa ceva....
Re: Vulturii si RomaniaBuna ,
cu timpul va trebui sa-si faca timp si pt. natura ... asa nu poate merge la infnit . Andrei .
Re: Vulturii si RomaniaAsa este, sper numai ca si neamurile noastr de acum 100-200 de ani sa nu fi spus acelasi lucru
Re: Vulturii si Romania...asteptam sa vedem cum vor evolua in continuare lucrurile in acest sens ...
Andrei
Re: Vulturii si RomaniaDaca asteptam nu se va intampla mai nimic, trebuie sa actionam si noi cumva, cum putem!
" Daca asteptam nu se va intampla mai nimic, trebuie sa actionam si noi cumva, cum putem! " - problema la noi consta in faptul ca teoretic stim actiona foarte bine - aproape de nota 10 , dar cind este vorba de ceva de transpus in practica ( ceva ce s-a discutat pe forum bineinteles ) - pauza totala pe tot frontul ...nu avem , nu putem , nu avem timp , le facem in mod voit uitate si discutam lejer mai departe ca si cum nu s-ar fi discutat nimic , nu s-ar fi hotarit nimic , etc - cum vreti atunci sa miscati / schimbati ceva in sensul dorit de voi in tara acea ??? Andrei .
17 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Vanatoarea cu pasari de prada Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori |
Publicitate
|