Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 18 Feb 2025, 23:49

Cod

Locul in care sa povestim despre noi, sa ne strangem amintirile, sa ne cunoastem mai bine. Sa daruim si celorlalti o particica din bucuriile noastre. Si sa ne consemnam peregrinarile pentru anii cand ne vom hrani din amintiri.

Moderatori: the_mav, Mircea-B

Cod

Mesajde cod pe 09 Feb 2012, 21:25

Buna seara,

Am 25 de ani, provin dintr-o familie de vanatori (unchi, mosi, nasi, verisori, etc.) insa anul trecut am participat la prima vanatoare.
M-am inscris la Asociatia Vanatoreasca Oltul (din judetul Olt se subintelege cred).
Pana acum am participat la cateva vanatori, in calitate de batausi si/sau asistent.
Eu locuiesc in schimb in Berlin dar calatoresc foarte mult, datorita serviciului (sunt fizician si lucrez in domeniul NDT - examinari nedistrctive de materiale, deci va pot examina diverse componente pentru a vedea daca sunt sau nu fisurate sau daca au sau nu diferite neconformitati)iar cand vin in Romania stau mai mult in Bucuresti, facand naveta la Bals-judetul Olt pentru a participa la vanatoare.
Sper ca la vara cand se v-a organiza examenul sa pot veni in tara si sa il sustin si sa il si promovez.
Pentru inceput nu sunt hotarat ce pusca sau pusti o sa imi cumpar, insa cred ca sanse mari o are MP153 - Baikal (asta am citit aici pe forum si am ramas incantat de aceasta pusca).
Sper sa reusesc sa devin vanator anul acesta si sezonul viitor sa particip la cat mai multe vanatori.
Sper ca aici sa tin un jurnal, in care sa spun cum v-a evolua situatia mea in procesul de a ajunge vanator si dupa aceea.
Tot o data sper sa reusesc sa imi fac ceva cunostinte in aceasta breasla in Bucuresti sau in apropiere, deoarece calatoresc foarte mult si cel mai des cand ajung in tara stau in Bucuresti.

P.S. Detin o arbaleta in Germania cu care trag doar la tinta.
Am plutit alaturi cu moartea de câteva ori, ne-am privit adânc in ochi, si ne-am luat ramas bun.
cod
Membru important

Locaţie: Noua Zeelanda

Re: Cod

Mesajde Alin3006 pe 09 Feb 2012, 22:20

Bun venit pe forum.
Interesanta meserie ai, asteptam cat de curand povesti despre primul tau vanat doborat. Cand ajungi in Bucuresti da un semn, noi ne strangem - cativa de aici - aproape in fiecare joi la o bere si-o poveste.
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde GeKados pe 09 Feb 2012, 22:28

Alin3006 scrie:Bun venit pe forum.
Interesanta meserie ai, asteptam cat de curand povesti despre primul tau vanat doborat. Cand ajungi in Bucuresti da un semn, noi ne strangem - cativa de aici - aproape in fiecare joi la o bere si-o poveste.

Nu vreau sa ma autoinvit dar...mai am si eu drum din cand in cand in Bucuresti (de ex. chiar asta seara am sosit si plec duminica..) ...poate ma alatur voua la o bere (asta daca e ok din partea voastra :wink: )
GeKados
Veteran

Mesajde GeKados pe 09 Feb 2012, 22:29

@ Cod bine ai venit pe forum..
Bafta
GeKados
Veteran

Mesajde cod pe 09 Feb 2012, 22:31

Acum sunt in tara, este joi, dar probabil pica intalnirea.

Astept ziua de maine sa aflu daca o sa se faca vanatoare la Bals si atunci o sa merg acolo pentru sambata.
Saptamana viitoare insa trebuie sa ma duc la munca deci, plec din tara. Sper sa avem ocazia sa ne intalnim data viitoare cand ajung "acasa" in Bucuresti.

Va multumesc si va salut
Am plutit alaturi cu moartea de câteva ori, ne-am privit adânc in ochi, si ne-am luat ramas bun.
cod
Membru important

Mesajde madalin122582 pe 09 Feb 2012, 22:39

Bine ai venit !
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde Alin3006 pe 09 Feb 2012, 22:57

GeKados scrie:

Nu vreau sa ma autoinvit dar...mai am si eu drum din cand in cand in Bucuresti (de ex. chiar asta seara am sosit si plec duminica..) ...poate ma alatur voua la o bere (asta daca e ok din partea voastra :wink: )

Pai taman asta seara nu am iesit, ca ne-am vazut la pranz de data asta. :wink: Insa esti binevenit, desigur.
Alin3006
Veteran

Mesajde chivi pe 10 Feb 2012, 08:11

@Cod, bine-ai venit pe forum !!! S-ar parea ca nu ai timp sa te plictisesti :))))))
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
chivi
Veteran

Mesajde GeKados pe 10 Feb 2012, 08:34

Alin3006 scrie:
GeKados scrie:

Pai taman asta seara nu am iesit, ca ne-am vazut la pranz de data asta. :wink: Insa esti binevenit, desigur.

Ok, multumesc....ramane pe altadata :)
GeKados
Veteran

Dupa o noapte alba

Mesajde cod pe 10 Feb 2012, 14:38

Dupa ce am stat de veghe toata noaptea cu gandul la o vanatoare si m-am perpelit pe toate partile de am fost amenintat de logodnica ca ma da jos din pat am aflat astazi ca nu se v-a face vanatoarea sambata la Bals, deci ratez ultima mea ocazie din sezonul asta de a mai participa la o vanatoare.
Trist...si toata noaptea am visat cu ochii deschisi ca o sa merg la vanatoare maine...
In fine pana una alta ma ocup cu ceva chestionare pe site-ul asta http://www.prit.ro/vanator/ si pe aceasta cale ii multumesc celui ce l-a creat! Este de mare utilitate.
Deci sper ca sezonul viitor sa fie cu mai multa activitate din partea mea.
Pana atunci o sa ma documentez in acest domeniu.
Si cat am sperat ca o sa mai apuc o vanatoare sezonul asta...
cod
Membru important

Mesajde cod pe 10 Feb 2012, 18:13

Pana la urma maine o sa particip la o actiune de combatere organizata la Bals. Ma bucur ca cei mai mari au luat aceasta decizie si mai apuc sa fac o iesire! O sa pun maine poze cu ce am facut pe acolo!
cod
Membru important

Mesajde Anndrei pe 10 Feb 2012, 23:33

wellcome! :D
Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Anndrei
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde eti79ety pe 11 Feb 2012, 12:48

Bine ai venit @cod!
Pe ninsoarea asta, nu stiu ce combateti voi, dar asteptam foto! :wink:
Decat prieten mincinos, mai bine dusman!
Trateaza oamenii, asa cum vrei sa te trateze ei pe tine!
eti79ety
Membru activ

Locaţie: Olt

Mesajde cod pe 11 Feb 2012, 16:22

Doar ce m-am intors.
Am avut parte de o vreme crancena, am ajuns in teren pe la ora 10 si am cautat ceva maracini de laturi.
Am decis sa ne intoarcem deoarece riscam sa ramanem acolo din cauza zapezii troienite (mergand acolo cu masina mica)
Am vazut 2 fazani, 3 fazanite si un stol de potarnichii (4 - 5)
Am vazut 5-6 caini si un caz ciudat, un caine manca un alt caine mort (asta am vazut in drum)
Poze nu am facut...si nici nu aveam la ce sa fac pe viscolul acela, sunt bucuros ca am reusit sa ajung in Bucuresti.
cod
Membru important

Mesajde SILE31 pe 28 Feb 2012, 19:08

bine ai venit printre iubitorii acestui sport
SILE31
Nou membru

Locaţie: hd

Mesajde cod pe 28 Feb 2012, 19:30

Multumesc frumos.
Pe 10 martie sper sa particip la o actiune de numarat animale, nu am inteles exact ce si cum la telefon, ideea e ca mai prind o actiune in sezonul acesta chiar daca s-a incheat.
Sper ca de data asta sa reusesc sa fac ceva poze.
cod
Membru important

Mesajde cod pe 11 Mai 2012, 03:42

Astept sa fie programat examenul pentru a deveni vanator, sper sa ma anunte din timp sa pot imi iau concediu si sa ajung la examen.
Intre timp am fost la pescuit si am zis sa pun cateva poze:
Imagine

Imagine

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Pana sa reusesc sa scot cele doua exemplare am scapat 5, lipsa de experienta.
Momeala folosita a fost miez de paine iar nada un amestec de paine cu malai si ceva ierbotenii.
Numele pestelui nu il cunosc, cred ca este un fitofag sau poate pangasius. Erau foarte puternici si naravasi, luptau frumos.
Am pescuit intr-un iaz amenajat, unde toti pestii aveau cam aceiasi dimensiune.
Daca cineva cunoaste specia il rog sa imi spuna si mie :D
Iazul se afla in Pattaya, Bangkok, Thailanda.
cod
Membru important

Mesajde vanatorul dibaci pe 14 Mai 2012, 08:10

Draga @Cod - examenul de vanatoare la OLT -tocmai se va tine pe data de 19.05 .12 va fi poligonul si pe data de 02-06-12 -proba teoretica .
Ce prieteni ai de nu te instiinteaza?
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde cod pe 14 Mai 2012, 08:37

vanatorul dibaci scrie:Draga @Cod - examenul de vanatoare la OLT -tocmai se va tine pe data de 19.05 .12 va fi poligonul si pe data de 02-06-12 -proba teoretica .
Ce prieteni ai de nu te instiinteaza?

Salut,
Este vorba despre examenul de la AJVPS - Olt sau de la Asociatia Vanatoreasca Oltul? Sau este unul si acelasi?
Prieteni, ca oricare altii ...nimic de comentat.
Daca examenul este unul si acelasi o sa il ratez cu brio, eu fiind in Thailanda acum.
Trist, totusi sper sa nu fie vorba despre cel de la Asociatia Vanatoreasca Oltul.
Daca poteti sa ma lamuriti va sunt tare recunoscator!

Cod
cod
Membru important

Mesajde vanatorul dibaci pe 14 Mai 2012, 10:22

Asociatia de vanatoare oltul nu cred ca poate organiza examen (daca ar fi putut trebuia acum impreuna cu cele 2 asociati care dau examen -AJVPS -OLT o alta asociatie privata )
Tu practic poti da oriunde examen chiar la bucuresti -dupa poti vana linistit si la noi la olt.
vanatorul dibaci
Veteran

Mesajde cod pe 14 Mai 2012, 10:30

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru promptitudinea cu care a venit.
Cred ca nu ma mai stresez sa vin in tara acum (timpul fiind foarte scurt), am sa sun sa il intreb pe unchiul meu ce si cum, si am sa vad cum ma orientez atunci cand vin in tara sa dau examenul, daca spuneti ca se poate da oriunde in tara.
Va multumesc!
Sa aveti o zi cat mai buna!

Cod
cod
Membru important

Mesajde cod pe 12 Apr 2013, 10:06

Pregatire intensa pentru examen, scoruri intre 85 si 95% pe site-ul lui Vrasitorul (caruia ii multumesc).
Sper sa reusesc sa sustin examenul in luna mai (probabil 11 mai la Brasov).
cod
Membru important

Mesajde cod pe 02 Sep 2013, 18:25

Sambata trecuta, la Sibiu, am reusit sa promovez fara emotii examenul de vanator, asta si datorita unui coleg de forum (Vrajitoru), caruia ii multumesc inca o data.
Duminica, 1 septembrie am participat la prima vanatoare de prepelita, din viata mea, spun prepelita pentru ca am vazut doar una :mrgreen: dar si putina combatere, 3 din 5 caini care cautau in haita pe camp au cazut.
Mai joos poze cu doi catei (au 8 luni) care promit mult:
Imagine
Imagine
Imagine

Imagine
Dupa masa, adica in partea a doua a zilei am fost sa punem porumb si sare la o hranitoare:
Imagine
Imagine
Imagine

Acum urmeaza ultima etapa, alegerea armei de vanatoare...o alegere destul de grea, dar timpul si colegii de forum sunt sfetnici buni...cu bugetul nu ma prea inteleg dar rezolvam intr-un fel.

Asa ca, in urmatorul concediu, in decembrie sper sa am pusca si sa particip la prima vanatoare in calitate de vanator.

P.S. Recitind jurnalul, imi dau seama ca joia aceasta sunt in Bucuresti, deci oare or mai bea colegii ceaiul de joi seara? 8)
cod
Membru important

Mesajde scirocco pe 02 Sep 2013, 20:29

Cu siguranta ca vor bea ceaiul alaturi de tine!Felicitari pentru reusita si te asteptam la vanatoare. :D
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Mesajde ego_1303 pe 02 Sep 2013, 21:06

Este posibil sa ajung si eu la ceai :)
MP153/12/89 Syntetic , Ij 58/12/70, AC Gamo5.5, Savage AxisII 30-06
ego_1303
Membru activ

Mesajde cod pe 06 Sep 2013, 07:18

Am participat la intalnirea de joi seara. Ceaiul a fost aromat, fursecurile bine preparate iar compania de neegalat. Povestile si glumele bune au facut ca atmosfera sa fie foarte placuta si relaxata.
Clar seara de joi trebuie rezervata pentru acest eveniment.
cod
Membru important

Mesajde chivi pe 09 Sep 2013, 11:43

@Codule felicitari pentru promovarea examenului, nu ca ne-am fi facut probleme in ce te priveste... Cat despre ceai, frumoasa descriere, m-ai c-as trage si eu cate o fuga de la 200km cand as fi pe-acasa
Desteapta-te, ROMANE !!! Deci, inca dormim
chivi
Veteran

Mesajde cod pe 24 Sep 2013, 08:50

In asteptarea autorizatiei de cumparare ma tot gandesc si razgandesc ce arma sa cumpar.
Bugetul maxim alocat este de 4400 lei (1000 euro).

Inclin spre un model rusesc, inca nu am cotatia de pret (poate puteti ajuta), de la Baikal, MP-233 Sporting and Hunting Gun, varianta MP-233EA - single selective trigger http://imzcorp.com/en/company/100.html

Rationamentul este urmatorul:
Prefer o arma mai ieftina si mai multa vanatoare in perioada scurta in care o sa vin in tara;
Imi plac lucrurile noi :roll:;
Avand in vedere ca eu nu o sa stau in tara (doar in concediu) v-a trebui sa depozitez arma la un armurier/asociatie sau alt vanator :| .

Atunci cand o sa am timp mai mult pentru vanatoare o sa aloc si un buget mai mare pentru o a doua arma insa acum este important sa pacan cat de mult in poligon sau la vanatoare, oriunde in tara (sa imi fac mai multi prieteni si sa invat cat de mult).

Daca mai arunca cineva un ochi pe aici as fi bucuros sa primesc un feedback (sau mai multe) :mrgreen:

Multumesc,
Cod
cod
Membru important

Mesajde Alin3006 pe 24 Sep 2013, 18:06

Ma bucur ca am reusit sa ne cunoastem, in sfarsit.
Legat de arma, nu stiu daca e cea mai buna varianta, poate una cu doua tevi ar fi mai potrivita.
Alin3006
Veteran

Mesajde Alin3006 pe 24 Sep 2013, 18:19

Hai c-am trantit-o! :lol: Am vazut MP si m-am repezit, crezand ca e o semi. :oops:
Alin3006
Veteran

Următorul

Înapoi la Jurnal de forumist