Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 00:48

ABECEDARUL BINOCLULUI

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 06 Sep 2011, 13:40

Eu unul nu am folosit nicidata o astfel de lanterna pe binoclu deci nu cred ca va pot sfatui foarte mult in privinta ei.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde violiv pe 08 Sep 2011, 08:52

mutunel scrie: Am pus urmatoarele:
1. 1 bucata adjustable scope mount
2. 1 bucata binocular mount
3. 1 bucata ND3x50 sun zero laser designator
4. 1 buc presure switch (sub zero model)
5. 1 buc push button switch ( sub zero model)

De obicei aceasta lanterna vine intr-o cutiuta frumoasa cu tot felul de monturi si intrerupatoare....cam tot ce-ti trebe. Nu-i nevoie sa comanzi separat ceva.
Trage o fuga la un magazin Arrow - au la vanzare acest model, cu tot ce trebe in cutiuta - si vezi despre ce-i vorba. Pretul este foarte-foarte aproape de cel de peste ocean cu tot cu drum, exact cat sa nu merite sa-ti bati capul cu o comanda de peste ocean.
Tot acolo au si mai multe modele de binocluri prin care poti trage un ochi iar la Zeiss au preturi competitive. In general vanzatorii mai stiu cate ceva dar nu sunt experti asa ca parerea lor nu e litera de lege.

P.S. se zice ca una din diferentele dintre barbati si femei este ca primii dau doi lei pe ceva ce merita un leu si-l folosesc in fiecare zi pe cand femeile pot da si trei lei pe ceva ce merita un leu dar nu-l folosesc niciodata. :mrgreen:
In general, nu prea o sa vezi barbati care sa poarte o sacosa de rafie colorata pe care au dat 2000 $ numa pentru ca scrie pe ea Louis Vuitton. Barbatii apreciaza cadoul in sine si ce stie sa faca si mai putin pretul lui sau ce scrie pe el. Daca ai fonduri de Swaro sau Zeiss e perfect dar exista optiuni mai ieftinioare care fac linistit 90% din ce fac cele de top....diferentele pot fi si cat sa mai ramana de o poseta L.V. :twisted:

Numai faptul ca te-ai gandit la asa cadou face deja 25% din apreciere iar faptul ca ai vrut sa faci un cadou in cunostinta de subiect, ai cautat forumul si te-ai informat aici face cel putin inca pe atat in ochii sotului - restul e Can-Can :wink:
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde andreigeo pe 10 Sep 2011, 22:55

buna seara.

dispun in mom de fata de 200 euro, si sper sa nu mii ia nevasta in curand.

am citit tot ce s-a postat pana acuma (in mare) si tot ce pot retine este ca IOR este f bun.

la acesti 200 euro as mai putea pune in viitorul apropiat vreo 50.

ajutati-ma va rog, si recomandati-mi si mie un binoclu; nu ma intereseaza deloc astro, [avem un Dobs 8"], as vrea sa imi apropie indeajuns cat sa pot vedea din mana, adica max 10x din cate am inteles. am testat pana acum doua binocluri, 8x36 si 10x42 monarch, si mi-a placut 10x42, dar mi l-ati desfiintat. oricum depasea bugetul. mi-a placut cum se vedea monarch-ul. dar era destul de sus...mi-ati desfiintat si 10x50 action ex. sunt fan nikon, detinand ceva DSLR-uri, dar nu mor daca nu este nikon. nu am ochelari...ce altceva as putea sa mai precizez...la banii astia am vazut ca sunt umplute cu azot, lucru care m-ar avantaja, cred eu, pe iarna... (sper) ... deci as vrea 10x, imi plac detaliile.

dati-mi si mie va rog cateva exemple. am niste amici care imi pot aduce din state ... deci cei 200 euro respectiv 250e devin ceva mai multi daca mi-l aduc ei din state..pt ca nu mai platesc taxe si sunt si mai ieftine, unele, cel putin

va multumesc
andreigeo

Mesajde andreigeo pe 11 Sep 2011, 08:40

si inca o intrebare, nu e prea luminos diametrul de 50?nu sunt nici vanator, nici nu merg pe apa, un exemplu ar fi sa ma uit la varful muntilor din departare...asta visez cel putin...
andreigeo

Mesajde Tranan pe 11 Sep 2011, 08:59

Bine ai venit pe forum!

La €200 ti-as recomanda variantele aceastea:
http://swfa.com/Hawke-10x42-Frontier-Bi ... 46710.aspx
http://swfa.com/Bushnell-10x42-Legend-U ... 13124.aspx
http://swfa.com/Minox-BV-II-10x42-BR-Bi ... 46899.aspx

Daca mai pui inca vre-o €50 atunci ceva de genul acesta:
http://swfa.com/Leupold-10x50-Green-Rin ... P1450.aspx
http://swfa.com/Leupold-10x50-Green-Rin ... 12780.aspx
http://swfa.com/Leupold-10x42-BX-3-Moja ... 48077.aspx

Si, NU, daca nu folosesti binoclul in conditii de luminozitate foarte dificile, e chiar contraindicat un obiectiv mai mare de 42mm intrucat binoclul devine mai greu si dificil de folosit. Eu am un 10x42 si pot sa marturisesc ca in pofida faptului ca am o curea de neopren foarte ergonomica, dupa o juma' de zi de mers cu el la gat, ma cam doare ceafa (in special vara cand am numai tricou).
Cred ca in curand imi voi cumpara ceva de genul asta: http://www.opticsplanet.net/leupold-x-t ... strap.html intrucat usureaza foarte mult.
Cu un astfel de sistem poti sa ai si binocluri cu obiectiv de 56mm fara probleme.
Tranan
Veteran

Mesajde andreigeo pe 11 Sep 2011, 09:14

din cele enumerate mai sus, au toate functia aceea care le ajuta sa nu se abureasca?

imi place bushnell, si leupold bx-3 mojave. am cautat putin ieri si ia uitati peste ce am dat http://www.bhphotovideo.com/c/product/583076-USA/Vanguard_SPIRIT_1042_10x42_Spirit_Binocular_Dark.html. ce parere aveti?
andreigeo

Mesajde Tranan pe 11 Sep 2011, 09:41

Nu, nici unul din binoclurile de mai sus, nu are tratament al lentilelor care sa impiedice aburirea. Ca sa cumperi asa ceva, nu e suficient cu astfel de sume.

Vanguard sunt gunoaie. Eu le vand la mine la magazin dar asta numai pt. ca le cumpar foarte ieftin si pot sa le vand ieftin, dar nu l-as vinde niciodata la un prieten si nu il recomand nici unui client. Evita-le!!

Un binoclu super e Hawke Frontier ED 10x43 dar din pacate depaseste putin bugetul tau. Preturile la care se vinde, e un chilipir greu de gasit altfel.
Tranan
Veteran

Mesajde andreigeo pe 11 Sep 2011, 13:33

http://www.ebay.co.uk/itm/Hawke-FRONTIER-10x43-ED-Binoculars-Case-HA3780-BLACK-/180721100862?pt=UK_Photography_Binoculars_Monoculars&hash=item2a13d1283e

de acesta ziceti?

asta ar veni undeva la 300 euro in loc de 250 ... care nu ar fi o mare problema. dar, acum vine intrebarea: daca am marit plafonul nu este altceva mai bun la acest plafon?
andreigeo

Mesajde Tranan pe 11 Sep 2011, 14:52

Nu, la un astfel de pret e imbatabil. Singura alternativa ar fi sa gasesti ceva german la mana a doua, gen Swarovski, Leca sau Zeiss.
Tranan
Veteran

Mesajde serbanc pe 22 Sep 2011, 17:50

Buna ziua tuturor!

Din intamplare am gasit forumul de discutii, gasind informatiile postate foarte utile pentru cei ca mine, novici in cam tot ce inseamna un binoclu. Fara ca sa o lungesc vin cu urmatoarea intrebare/problema: am achizitionat un binoclu Nikon Action 10x50 CF nou nout care dupa maxim 30 de secunde de folosire imi da ameteli si usoare dureri de cap. Este normal asa ceva sau am ales un binoclu de calitate proasta? Am avut acum ceva ani un binoclu Tasco, nu-mi amintesc caracteristicile optice, dar pe care il puteam folosi si o ora fara sa-mi provoace astfel de probleme! Imi puteti oferi un sfat in problema aceasta?

Multumesc anticipat.
Cu respect
Serban
serbanc

Mesajde Tranan pe 23 Sep 2011, 20:04

Bine ai venit pe forum!

Ceea ce descrii tu pare sa fie un semn cum ca binoclul e putin decolimat (imagine dubla). Uneori decolimarea nu e vizibila dar ameteala, durerea ochilor sau durerea de cap e adesea cauzata de asa ceva. Eu am avut un Action CF 10x50 si desi nu e un binoclu cine stie ce, astfel de probleme nu mi-a facut decat dupa vre-o cateva ore de folosinta, in cazul acesta, cauzate de faptul ca optica era mai slaba.
Tranan
Veteran

Mesajde serbanc pe 23 Sep 2011, 21:45

Multe salutari si bine v-am gasit.

In primul rand multumesc pentru raspuns. Binoclul l-am achizitionat ieri dimineata de la un magazin on-line bucurestean. Un pret ok, spun eu, de aproximativ 450 Lei. Seara cand am ajuns acasa am inceput sa-l folosesc si desi binoclul parea foarte bine si solid construit, imi dadea usoare ameteli si dureri de cap utilizandul. Astazi de dimineata am rugat alte 2 persoane sa-l utilizeze fara sa le spun senzatia mea neplacuta si sa-mi comunice parerea lor, sperand totusi ca mi se pare mie. Raspunsul lor a fost ca binoclul "vede" destul bine ca magnificatie, claritate etc dar ca provoaca un usor disconfort legat de o usoara ameteala si o durere, as spune, "suava" de cap care trece relativ imediat! I-am contactat pe cei de unde am achizitionat binoclul si spre surprinderea mea placuta mi-au raspuns foarte promt, directionandu-ma catre reprezentanta NIkon din Bucuresti pentru teste si o eventuala inlocuire. Mi-au inlocuit fara discutie binoclul (cei de la Nikon)si, desi ei sustin ca cel cumparat de mine initial, nu suferea defecte si , se pare ca cel nou nu provoaca discomfort! Fapt confirmat de cei doi cobai initiali. Din spusele celor de la Nikon se pare ca ar fi vandut in Romania cca 8000 de binocluri din acest model si doar 5 s-au intros la service ca avand probleme. Posibil ca al meu sa fi fost al 6-lea sau sa...fim 3 persoane cu sensibilitate la binocluri nikon. Ramane acum si proba timpului...
Multumesc pentru promtitudinea raspunsului si sumedenia de informatii utile postate! Numai bine tuturor
serbanc

Mesajde Tranan pe 24 Sep 2011, 07:51

Ma bucur ca s-a rezolvat si cinste lor pt. eficienta de care au dat dovada. Asta e atitudinea cu care vrei sa fi intalnit ca client.
Cred si eu in spusele lor intrucat, asa cum am precizat, Nikon Action are in general o reputatie foarte buna in ce priveste mecanica.
Un alt aspect de care e bine sa tii cont e si reglajul dioptriilor. In general eu am intotdeauna "semnul" asezat pe 0 dar exista binocluri la care, uneori trebuie sa il pozitionez la alte cifre. La Swarovski Swarovision 10x42 il am la -1, la Zeiss Hensoldt 8x30 variaza si mai mult in functie de binoclu. Uneori il am la -5, alteaori la 0, alteori la -2 etc. Deci e bine sa fii atent si la faptul ca dioptria la ocularul drept nu trebuie neaparat sa fie pe 0 ci trebuie sa cauti pozitia confortabila pt. ochii tai.
Tranan
Veteran

Mesajde petru100 pe 27 Sep 2011, 22:09

@ Tranan

Buna

Ma bate gandul sa imi iau binoclu pentru vanatoare. O sa vanez doar ziua, am oroare de a cara lucruri grele, locuiesc in Ploiesti si... nu prea mai stiu ce amanunte sa mai dau pentru a-ti putea cere un sfat.
A! suma dispusa pt binoclu: intre 1000 si 2000 RON. Plus-minus ceva.

Ma orientasem catre Nikon Monarch 8 x 42 sau 10 x 42 versiunea mk3 (cea cu acoperire dielectrica multistrat) dar citind forumul am vazut ca ai retineri asupra calitatii lor in versiunea anterioara.
Alta optiune era Olympus 10x42 EXWP I
Nikon monarch 10 x 56 depasind 1 kg ca greutate, dar sunt dispus sa car asa ceva doar daca este muult peste cele de 40-42 mm si daca tu consideri ca am nevoie pentru vanatoare.
Iti cer sfatul in privinta asta si-ti multumesc pentru sfatul pe care-l voi primi.

Petru
petru100
Nou membru

Mesajde Tranan pe 27 Sep 2011, 22:54

Bine ai venit pe forum!

La o astfel de suma exista cateva alternative de calitate foarte buna.
Unul pe care ti-l recomand fara rezerve e Hawke Frontier ED 10x43.

Daca lunetele Hawke au o optica asa si asa, altfel stau lucurile in ce priveste binoclurile lor si in special Frontier ED care e un binoclu super si se incadreaza sub suma ta maxima.

O alta alternativa e Vortex Viper 10x42 cat si Opticron Countryman 10x42. Foarte bune binocluri la banul platit.
Hawke e mai tare decat acestea doua, si mai ieftin deci l-as recomanda mult mai mult.
In ce priveste Olympus si Monarch, nu le consider ca fiind la acelasi nivel in ce priveste calitate vs pret.
Monarch 10x56 e insa un binoclu foarte bun dar e mai greu.
Tranan
Veteran

Mesajde petru100 pe 27 Sep 2011, 23:23

Multumesc pentru raspunsul rapid. Hawke Frontier ED 10x43 nu l-am gasit de cumparat pe site-urile din Romania, de unde si precizarea mea ca sunt din Ploiesti. Unde as putea gasi ceva bun ?

Inca o data multumiri,

Petru
petru100
Nou membru

Mesajde danyab pe 05 Oct 2011, 11:18

Buna Tranan,

Am citit cu mult interes aproape tot ce s-a dicutat aici si am ajuns la concluzia ca pentru o suma de pana in 200 euro poti cumpara un binoclu bun pentru noi amatori care degeaba ne pui in mana o scula foarte buna daca nu stim sa o apreciem.

Asa ca as dori si eu o recomandare pentru un binoclu care sa fie pana in 200 euro si sa fie bun in special pentru teren de munte accidentat.

Ca si caracteristici, m-ar interesa sa fie usor, practic si nu prea mare sa il pot daca e nevoie sa il tin si in torpedoul de la masina.
Astea intr-o prima faza...ar fi preferintele mele dar daca crezi ca la acest pret pot gasi ceva mai bun dar care nu se incadreaza in preferintele mele, cred ca as putea renunta la aele in favoarea calitatii.

Din ce am citit aici netinand cont de preferinte am inclinat spre
* Nikon Action Extreme 10x50 - care am vazut ca l-ai mai recomandat la pretul platit
* NIKON 8x40 ACTION VII Multicoated

Dar poate imi recomanzi altceva, desi sunt cam pretentios si ieftin si bun, dar asta cauta toata lumea :P
danyab

Locaţie: Alba

Mesajde Tranan pe 05 Oct 2011, 17:40

Pai la banul acela, binocluri mai bune decat Nikonurile e can greu sa gasesti.
Ar mai fi insa inca cateva alternative foarte valoroase la banul platit si mult mai compacte decat Nikonurile.
Ti-as sugera deasemenea sa iei unul de 10x si nu de 8x intrucat distantele sunt mari la munte si e bine sa ai o magnificatie mai mare.

http://natur.astrosweden.se/opticron-di ... 42/18971-0
http://natur.astrosweden.se/opticron-di ... 50/18973-0

Ambele sunt mai tari decat Nikonurile si sunt foarte valoroase la banul platit si mult mai mici.
Eu ma folosesc, printre altele, tot de un Discovery 10x32 de care sunt super multumit.
Tranan
Veteran

Mesajde danyab pe 05 Oct 2011, 21:05

Am intrat pe mai multe situri din Romania si n-am gasit pe niciunul acest tip de binoclu recomandat.
Din strainatate nu am prea facut comenzi ca e mult transportul, o sa mai caut 1-2 zile poate totusi gasesc undeva si in Romania si sa vad si pretul pentru ca Nikon Action Extreme 10x50 l-am gasit la 726 Ron un pret destul de bun zic eu.
Oricum iti multumesc mult pentru recomandare, am notat binoclu si in caz ca vreodata dau de el in Ro la un pret bun o sa il iau ca inlocuitor.
danyab

Mesajde danyab pe 05 Oct 2011, 21:22

Am incercat sa editez mesajul anterior dar nu am putut asa ca postez din nou o completare!

Despre Nikon Sporter EX 10x50 ce parere ai e mai bun decat Nikon Action Extreme 10x50 sau sunt cam la fel, pentru ca am vazut ca are cam acelasi design ca si cele recomandate de tine si pretul e apropiat de Action EX...

Multumesc anticipat
danyab

Mesajde Tranan pe 06 Oct 2011, 08:13

Dupa parerea mea, Nikon Sporter X e calitativ similar cu Nikon Action Extreme numai ca e un binoclu roof in loc de porro.
Tranan
Veteran

Mesajde danyab pe 21 Oct 2011, 16:27

Pana la urma am comandat si eu de la Tranan si cu ajutorul lui acest binoclu:

Imagine
Opticron Trailfinder II 10x42

Acum abia astept sa vina, sper sa fi facut o alegere buna :D
revin cu mai multe detalii dupa ce vine :) atat cat ma pricep.
danyab

Mesajde danyab pe 27 Oct 2011, 17:50

A venit binoclu, a ajuns intact si totul este ok.
Prima parere este una multumitoare, adica este ceea ce voiam eu in mare parte, inca nu l-am manuit destul de mult incat sa ma obijnuiesc cu el dar sunt multumit. Curand o sa ma intalnesc cu un prieten care are un IOR de prin 86 sau 84 asa ceva si o sa facem o comparatie, desi din start design, greutate si ce mai e Opticon este mult in fata, asta pentru ca binenteles e un binclu nou.

Inca odata ii multumesc lui Tranan pentru ajutorul acordat si sunt multumit de alegerea facuta.
danyab

Mesajde Tranan pe 27 Oct 2011, 20:39

Ma bucur ca esti multumit.
Spontan insa, e posibil ca IOR-ul sa fie chiar putin mai tare din punct de vedere optic. Lentile SCHOTT sunt lentile SCHOTT chiar daca binoclul e mai vechi. Problema este insa ca e un 7x40 si un binoclu greu fata de Opticron care e 10x42 si mult mai usor.
IOR-ul va fi oricum putin mai luminos intrucat are o puptila de iesire mult mai mare.
Tranan
Veteran

Mesajde serbanc pe 10 Noi 2011, 19:26

Salutare tuturor! Salut Tranan!
Revin cu o mica intrebare asupra unei marci de binocluri si instrumente optice de observatii si anume CELESTRON! Au tot aparut pe piata romaneasca la preturi destul de acceptabile. Este ceva de capul lor? Ma bate un gand sa-mi achizitionez dupa Nikon-ul din postarea mea anteriora un CELESTRON SkyMaster 15x70 , http://www.celestron.com/c3/product.php?ProdID=187
Am citit cateva review-uri pe internet si parerile sunt impartite..Poti sa-mi dai un sfat despre modelul acesta? Multumesc anticipat. Numai bine!
serbanc

Mesajde Tranan pe 10 Noi 2011, 22:37

La banul platit e un binoclu OK. Eu il vand la mine la magazin si foarte multi astronomi il cumpara si le place.
Cerintele optice la observatiile astronomice insa nu sunt la fel de dure. Un astfel de binoclu folosit la observatii terestre nu merge la fel de bine.
Sansele sunt deasemenea destul de mari ca dupa o anumita perioada sa se decolimeze.

Dar pe de alta parte, e un binoclu foarte ieftin si daca tine cat de cat, atunci e OK.
Tranan
Veteran

Mesajde serbanc pe 11 Noi 2011, 09:49

Multumesc mult pentru raspuns. Cred ca am sa trag o fuga pana la un magazin care sa-mi permita si sa-l testez un pic ca sa-mi dau seama cum se comporta si la observatii terestre. Practic sporturi aeronautice, parapantism , parasutism si dorinta mea era sa-l folosesc la observarea colegilor mei in aer sau la decolarile celor incepatori avand in vedere ca distantele sunt olecutica mai mari decat blocul de vis a vis plus ca am vazut intr-un reviw ca vine si cu un adaptor de trepied inclus iar asta ar fi un accesoriu foarte util. Iti multumesc pentru amabilitate si timpul consumat raspunzandu-mi. Numai bine!
Serban
serbanc

Mesajde Tranan pe 11 Noi 2011, 12:33

Dar in cazul asta ar fi mult mai destept sa iei o luneta terestra gen 15-45x60 la care ai deasemenea posibilitatea sa obtii o magnificatie mai mai larga.
Daca tot e sa il montezi pe trepied, atunci e mai eficient cu luneta.

Chiar si o alternativa de genul Celestron Ultima 15-45x60 ar fi OK, desi nu e cine stie ce iar daca mai pui un banut, ceva de genul Celestron Regal ED 15-45x60 e mai mult decat suficienta. Asta iti permite chiar sa montezi si ocular astro pe ea, si atunci poti sa o folosesti la o gramada de activitati.
Tranan
Veteran

Mesajde Vladenko pe 11 Noi 2011, 14:36

Salut, Tranan,

As vrea sa-mi cumpar un binoclu militar de drumetie, si din ce am vazut 8x30 e configuratia cea mai intalnita. Militar - pentru ca vreau sa fie foarte rezistent - insa as vrea si o optica buna, si purtabilitate cat de cat (6-700g maxim).
Cum IOR 8x30 e destul de rar intalnit, sunt foarte tentat de un Baigish BPC 8x30. As vrea totusi nou, ca sa nu am probleme cu eventuale defecte ascunse, etc.
Am gasit pe net mai multe variante. Cea mai "oficiala" ar fi asta:

http://www.army-store24.de/epages/61272 ... D=30230500, an de fabricatie 2010 - insa pretul mi se pare un pic cam piperat pentru acest binoclu. Am vorbit cu ei, ofera garantie de 2 ani.

Am mai gasit asa numita varianta Baigish BPC 8x30M, de exemplu aici:

http://www.priceangels.com/Genuine-Baig ... 20860.html

Diferenta de pret fiind asa de mare, si site-ul fiind din Hong-Kong - am banuit un fals si am dat un mail la KOMZ - dar ei au dat asigurari ca intre 8x30 si 8x30M nu exista diferente. (Am gasit si o replica (banuiesc) fara numar de serie, la chinezi:

http://www.aliexpress.com/product-fm/49 ... alers.html

care se vinde si la noi cu vreo 90 de lei).

Varianta din Germania de 130eu are totusi si cauciuc de protectie si mai mult ca sigur e original, as fi tentat spre ea totusi. Ce zici, isi merita pretul? sau as putea gasi alte variante mult mai multumitoare pana in 150 de euro? (optica buna, durabilitate, fiabilitate, greutate).
Inca o chestie - din descrierile binoclului am gasit ca lentilele ar fi Ruby Coated(?). Am citit pe net pareri proaste despre acest tip de coating. (tu ziceai ceva de zirconiu - dar cine stie - poate ca au mai schimbat rusii intre timp).
Vladenko

Mesajde Tranan pe 11 Noi 2011, 14:59

Bine ai venit pe forum!
Baighisurile de pe site-urile chinezesti poti sa le uiti intrucat sunt copii si gunoaie.

Baighisul de la Army Store nu e nici ala cel mai interesant. E intr-adevar un original dar e o versiune mai noua confectionata pt. piata civila care nu se compara calitativ cu cele originale militare.

Parerea mea este ca cea mai buna afacere o faci cumparand un Zeiss Hensoldt 8x30.
E un binoclu clasic militar, cu o optica excelenta la banul platit, foarte usor (ca. 600g) dar extrem de robust.
Eu ma folosesc personal de un astfel de binoclu si sunt super multumit de el.

O alta alternativa ar fi eventual, un Steiner Ferro D-12 care, dupa parerea mea, nu e la acelasi nivel cu Zeiss Hensoldt, dar e o alternativa buna la banul platit.
Astfel de binocluri le gasesti numai la mana a doua, dar nu are importanta intrucat sunt foarte bune oricum.
Tranan
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Optica de vanatoare