Ghinda scrie:In ce ai dat doctoratul?
In medicina, Mugurele . Omul e medic.
Lupul
118 mesaje • Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Lupulnu are nici o legatura cu lupul....doctoratul meu....dar sa stii ca alaturi de oameni cainii snt cei mai dispusi la tipul asta de maladie. si majoritatea studiilor se fac pe cainii in domeniu in care l-am precizat.
Nu exista pe lume placere mai mare...decat:
Pusca si cureaua lata....
Re: Lupulsalutari
nu am apucat sa citesc toate postarile despre lup dar o voi face in continuare . as dori sa va intreb ceva daca ati fi vazut mort in drum un lup superb lovit de o masina cu o blana ne afecata de accident si cu un craniu superb ce ati fi facuta in locul meu ? io lam lasat in drum lam tras in sant de fapt ce puteam sa fac ? ca nu puteam folosi blana si craniul ca trofeu . Clau Hunter
Re: LupulSal'tare!
Claudiu, macar puteai sa faci cate o bucurie mare, la cateva persoane: - Aratai lupul mort la cel mai apropiat cioban sau la cativa ciobani din zona si te aveau astia la suflet o vreme, iar tu erai asigurat de branza si de miel... Nu era mare inselaciunea ca ei se bucurau de lupu' mort iar tu ramaneai cu respectul lor si cu ceva...pe deasupra...(Oricum ciobanii au de unde...). -Pe de alta parte , chear daca nu l-ai impuscat tu, blana are aceeasi valoare si peste ani era frumoasa in fata ...semineului... ( Lupul oricum era mort)... Decat sa-l manance cotofenele si corbii iar frumusete de blana sa putrezeasca Astea toate, doar din punct de vedere practic...Poate mai putin etic...Da io' asa as fi facut... Si cand imi amintesc ca anul trecut am ratat un lup cat casa de mare... Soarta!... Sal'tare! Donbazil - Faget.
Re: Lupulmultumesc pentru sfat Donbazil
cu ciobani nu mam intalnit inca ca am fost racit zilele astea si nu am prea fost la vanatoare si pe afara da oricum ei nu ma agreaza pt. ca ma tot cert cu ei de la niste terenuri ( 200 ha ) care sunt in administratia noasta la serviciu si pe care ei le folosesc fara a ne respecta regulule. cat despre lup am aflat mai multe . a fost lovit sambata noaptea pe un drum judetean de un prieten de al meu care conducea o masina de teren dar care nu e vanator . De fapt el stie ca a lovit un caine . zice ca lupul era ametit si umbla cat intro parte cat in alta in fata lui pe drum . carosabilul era acoperit cu zapada si multa gheata deci se circula incet . lupul a iesit in drum printrun loc de trecere ( o trecatoare foarte importanta si frecventata de toate soiurile de animale ( iepuri, viezuri, pisici de padure , caprioare si mistreti ) animalele care le avem in fondul nostru . normal ca si lupu tot pe aici trece ( dupa prada ) pe mine ma intereseaza de unde exact a iesit lupul din fondul nostru , din fondul vecin, pt . ca drumul desparte 2 fonduri iar la numai 2 km. aproximativ e limita c un al doilea fond . deci 3 fonduri. ma gandesc ca lupul ar fi putut fi lovit de o masina mai mica inainte de al lovi si omora prietenul meu cu masina de teren . Sau ca lupul era bolnav avea ceva si umbla ametit pe drum . de foame nu cred ca umbla pt ca mancare are in zona si chiar foarte multa . Clau Hunter
Re: Lupul
Si daca la 3 km distanta era un filtru de politie si gasea lupul in masina ?pana se clarifica treaba ca nu e impuscat si asa mai departe ce puteai face te luau la verificat timp pierdut nervi?Am vazut pe marginea soselei un tap lovit accidentat si m am gandit la treaba asta, sa transporti un tap fara autorizatie in masina mai ales ca esti si vanator,in ziua de azi atat asteapta sa te agate indiferent cum.
Re: Lupulbai dal dracu de tap .sunt destui peste tot dar lup, ma si bateam cu politistu sau ii spuneam ca e ciinele meu si un nenorocit de sofer la lovit
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Lupuleu am impuscat trei lupi .doi la pinda si unul la goana.
Nimic nu se compara cu momentul in care dupa ce ai inghetat 3-4 ore in mijlocul padurii ,in apropiere se aud urlete; parul ti se ridica pe sub caciula iar singele ati circula cu 200km pe ora prin degetele inghetate.frigul dispare instantaneu si toata fiinta ta asteapta aparitia fiarei. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: LupulAzi am stat la panda la vulpe, ca s-au inmultit ca naiba si ce-mi vine la ochi? LUP! Mascul , superb ! M-a simtit ! Incredibil ce simturi dezvoltate are...a avut... Nu cre' ca dorm in noaptea asta, - am la ce ma gandi...
8 x 68 e tata lor ...
Re: LupulNici eu nu l-am vazut toata iarna. Doar urmele a 2 lupi, prezenta destul de mare pe un areal relativ restrans,(chiar m-am mirat !) , iar periodic cate 3 lupi (altii) sezonieri.Mai rar cate unul singur.
Ideea este ca s-au inmultit, sau "sedentarizeaza" ! Insa am vazut ceva foarte rar- acvila de munte- la 15m de mine,pe sol, facandu-si siesta si aranjand meticulos fiecare pana la locul ei! Ma jur ca-mi implantez un aparat foto in frunte sa nu-l mai uit... 8 x 68 e tata lor ...
Re: LupulFELICITARI pt blana sarata si blana lupului meu e la fel tot sarata diferenta e ca io lam gasit in dum lovit de o masina da am profitat de ocazie nu aveam cum sa ratez ocazia numa bine Clau Hunter
Re: LupulSomn usor, vise placute, puricii (de pe blanurile lupilor) sa va sarute.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re:
35% din populatia lupilor europeni e in Romania-ar fi pacat sa-i pierdem!
Re: Lupulpai noi doar ii puscam !
mai e putin pina la zapada si apoi inca putin pina la noptile geroase si cu luna. Mi-am lustruit pusca, am ascutit cartusele ,am vorbit cu paznicul, si am pus deoparte si un colt de palinca! Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Re: LupulAzi toamna conducand cam plictisit spre casa unui amic am observat un lup la marginea drumului. Manca dintr-o carcasa de capra probabil lovita de masina. Am oprit chiar langa el si nu s-a speriat. Mi-am dat seama ca era ranit la piciorul din spate si probabil de aceea fiind foarte flamand nu ma baga in seama asa ca am avut posibilitatea sa fac 2 poze si am plecat sa nu-l mai stresez. Specific ca pozele sunt facute din masina nu m-am dat jos sa fac pe eroul si sa-l speriu si nici nu aveam pantalni maro in caz ca maraia el la mine!
By tzaranuwi at 2011-02-26 By tzaranuwi at 2011-02-26 Acu 10 ani aici in Wisconsin daca auzeai pe careva ca zicea ca a vazut un lup era mare minune. In zilele astea populatia a crescut atat de mult incat e la ordinea zilei sa-i vezi si sa auzi de pagube produse de lup. Animale pradate pe la ferme si chiar caini domestici pradati in propria ograda.
Re: LupulCel mai probabil lovit de masina:
Re: LupulBraconierii şi-au găsit naşul:
http://www.crisana.ro/stiri/reportaj-24 ... 11144.html Nu-i de râs, dar asta-i viaţa când ai 14 - 20 de câini la stână. La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: LupulMare tampenie legislatia asta romaneasca. Ursul, lupul, rasul si pisica salbatica sunt specii trecute in anexa 2, deci vanarea lor este interzisa. Cu toate acestea se pot vana cu autorizatie speciala, ba chiar se da si cota. O mare prostie.
Daca tot sunt specii protejate ar trebui sa nu mai existe nici o derogare de la lege, vanatoarea interzisa total. Ori este alba, ori neagra, vrajeala cu autorizatia speciala este de tip comunist, adica pentru tovarasul X... Vad ca unii forumisti spun ca au vanat lupi la greu. Chiar asa trecere aveti la autorizatii pentru aceasta specie? Ori poate la vreo panda la vulpe a iesit lupul si pac? Hai sa nu mai ziceti iar ca tin cu ursul, nu este adevarat. Acum tin cu lupul. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
118 mesaje • Pagina 3 din 4 • 1, 2, 3, 4