Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Feb 2025, 20:33

ABECEDARUL BINOCLULUI

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Tranan pe 10 Ian 2011, 22:58

Asa este, modelele acestea sunt scoase din circulatie si vor fi inlocuite cu modelele HD.
In general, Bushnell Legend are multa optica la banul platit. Mie imi plac, optic vorbind, si versiunea exemplificata de tine e una destul de reusita.
Cu toate acestea insa, se intampla din cand in cand (mult prea des, dupa parerea mea) ca aceste binocluri sa se decolimeze. Eu am avut destul de multe probleme cu Bushnell Legend. Cred ca in total, de-a lungul anilor am vandut vre-o 80-90 de binocluri Legend, dintre care ca. 30-40% s-au decolimat. Daca insa scapi de nepasta asta, atunci ai un binoclu foarte bun din punct de vedere optic, considerand suma platita.
Daca vrei insa sa fii mai sigur, de calitatea mecanica si de faptul ca vei avea un binoclu, cel putin la fel de bun ca Legend 10x50, ti-as recomanda Nikon Action Ex Extreme 10x50 care la acelasi pret se comporta foarte stabil din punct de vedere mecanic fara prea multe cazuri de decolimare.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde GabrielG pe 16 Ian 2011, 19:33

Va salut cu toata stima. Sunt nou pe acest forum, nou inregisrtat spun. Doream domnule Tranan, sa va cer un sfat. Caut un binoclu in marja a 400 euro, o configuratie 8X42, pe prisme Roof, ceva care sa intreaca putin Nikon Monarch-ul. Deci are Monarch-ul in marja aceasta de pret, concurenta? Va multumesc.
GabrielG

Mesajde Tranan pe 17 Ian 2011, 02:23

Bine ai venit pe forum!

Monarch in varianta de 8x42 si 10x42 nu sunt binocluri foarte rasarite, optica lasand de dorit la ele. Claritatea e slaba la marginea lentilei, au aberatii cromatice vizibile si nu dau rezultat asa de bun in amurg. Nu sunt de loc binocluri favorite la mine si exista fara indoiala alternative mai bune pe care le poti procura, in jurul sumei de €400.

Iata cateva alternative pe care le recomand:
-Minox BD 8x44 BP - e un binoclu porro, dar cu o optica impunatoare la banul platit, plus o luminozitate mai buna.
-Colombia Back Country 8x42 - si acesta un binoclu foarte valoros la banul platit, confectionat de Kreuger Optical. Model roof, cu tratamente destul de avansate ale opticii, mecanica stabila cat si foarte frumos construit.
-Promaster Infinity Elite ELX 8x42 ED - Binoclu cu roof cu tuburi separate si optica foarte buna la banul platit.
-Zen Ray -Zen ED 8x43 si acesta un binoclu roof de foarte buna calitate la banul platit, umplut cu Argon in loc de azot, cu o optica impunator de clara pt. divizia in care joaca.
Toate acestea aterizeaza la sume sub €400.

In comparatie cu acestea de deasupra, Monarch-ul e relativ slabut.
Tranan
Veteran

Mesajde R3ptil3 pe 13 Feb 2011, 04:04

Salut!Am cumparat acum 15 ani de la fratii nostri de peste Prut o luneta 20x50 pe care o am si azi si de care am fost foarte multumit.Cu trecerea anilor si la cat a fost muncita,arata cam jalnic la exterior.Din acest motiv am considerat ca trebuie sa avansez,ca sa ma exprim astfel si fiind "tufa" la capitolul optica,am comandat de pe net,in mintea mea,un super binoclu,crezand ca am dat lovitura.Si uite asa am luat un Sakura de 1.5kg.Cand am privit prima oara prin el,am crezut ca imi vars matele.Astfel am inceput sa caut pe net care e buba si uite asa am gasit aici raspunsul si multe alte sfaturi utile.Pacat ca am ajuns aici dupa ce am achizitionat oribilitatea aceea de Sakura..aviz amatorilor..nu faceti ca mine!Cu luneta mea ruseasca vad foarte clar craterele de pe luna si cam atat pe bolta cereasca,probabil ca nici nu stiu unde sa ma uit.La un buget de 300 ron,ce binoclu imi recomandati ca sa pot vedea mai multe pe bolta cereasca decat luneta ruseasca?Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea si imi cer scuze pentru eventualele greseli...sunt pe mobil.Toate cele bune.
R3ptil3
Nou membru

Mesajde R3ptil3 pe 13 Feb 2011, 05:07

Salut din nou!O completare referitoare la cele scrise mai privind achizitionarea unui binoclu pana in 300 ron.Este de preferat si o luneta in loc de binoclu daca este mai buna d.p.d.v. calitativ.Banuiesc ca la cele ornitologice n-am nici o sansa avand in vedere ca am la dispozitie doar 300ron.Astept raspuns.Toate cele bune.
R3ptil3
Nou membru

Mesajde Tranan pe 13 Feb 2011, 17:57

Bine ai venit pe forum si citind cele scrise de tine, trebuie sa adaug: "Pacat ca nu ai venit mai devreme!!" :lol:
A compara optica ruseasca cu gunoaiele produse de chinezi e un adevarat sacrilegiu, si inteleg de ce socul a fost atat de mare cand le-ai comparat pe cele doua una cu alta.

Pe plan local, cea mai buna investitie pe care poti sa o faci e sa iei un IOR 7x40 militar. Din punct de vedere optic e de multe ori mai bun decat Sakura si desi apar uneori probleme cu decolimarea, in majoritatea cazurilor isi face treaba cu constiinciozitate.
Are o tenta galbuie foarte pronuntata a lentilelor, dar daca vrei sa il folosesti la observatii mai amatoare astronomice, nu afecteaza prea mult.
Un alt binoclu e urmatoarul:

http://www.amazon.com/Nikon-7218-Action ... B0001A3N58

Cu tot cu transport, ajunge cam pe la bugetul pe care il ai si suma nefiind atat de mare, poate ca ai noroc si nu va trebui sa platesti vama. Sau tot acelasi, de aici:

http://cgi.ebay.com/Nikon-Action-10-x-5 ... 5642800078
http://cgi.ebay.com/Nikon-Action-10x50- ... 3f073c8260
daca ii convingi sa trimita si inafara Statelor Unite (ceea ce e uneori cam greu).

Eu am detinut personal un astfel de binoclu si il consider unul dintre cele mai bune de pe piata la suma platita.
Daca il folosesti la astronomie, poate ca vrei sa fie insa cu o magnificatie mai mare, caz in care ceva de genul acesta e posibil sa fie mai interesant:

http://cgi.ebay.com/Russian-BNU-15-x-50 ... 43a5290392 la magnificatia de 15x insa, iti tremura imaginea destul de mult si asta necesita trepied. Se poate si fara dar atunci trebuie sa accepti faptul ca va fi putin mai greu.

http://cgi.ebay.com/Nikon-Action-12x50- ... 4156cce6b4
http://cgi.ebay.com/Olympus-Binoculars- ... 3364fe59bd
http://cgi.ebay.com/PENTAX-65794-12x50- ... 3363a638f0
Desi imaginea tremura si la 12x, tremurul nu e atat de deranjant, in special la astronomie.

Toate trei, foarte bune la banul platit. Problema e ca majoritatea vanzatorilor american sunt foarte speriati si intrucat majoritatea nici nu stiu ca exista o tara care se numeste Romania, e cam greu sa-i convingi sa trimita marfa infara teritoriilor americane. Abia de au aflat unde se afla Irak si Afganistan pe harta. :lol:
Daca e nevoie sa mai vre-o doi trei RON in plus la bugetul de 300, te-as sfatui sa o faci astfel vei cumpara iarasi gunoaie, si acei RON in plus, iti vor da o desfatare care te va ajuta sa-i uiti foarte repede.

In ce priveste o luneta terestra, din pacate, e foarte greu de gasit ceva de calitate, dar iti dau cateva alternative mai jos:

http://cgi.ebay.com/IMAGINE-15-45x-ZOOM ... 4399b1b892 au am vandut cateva dintre astea acum cativa ani si la banul platit au o optica buna. Sa nu te astepti la minuni dar cred ca la o utilizare mai de amatori, isi fac datoria bine.

http://cgi.ebay.com/NEW-TONTA-MADE-TAIW ... 4399b1b9da la fel ca cea de deasupra.

http://cgi.ebay.com/Seben-Razor-Zoom-Sp ... 4cf2dfae84 si dinasta am avut si am fost foarte multumit de ea la banul platit.

Cam astea ar fi, desi imi e foarte greu sa le recomand intrucat eu am cerinte foarte mari de la o luneta terestra, dar daca e sa impaci bugetul cu cele mai bune alternative dintre lunetele de proasta calitate, cele de deasupra sunt printre cele mai de recomandat.

Va trebui deasemenea sa iei in considerare faptul ca vei avea nevoie de un trepied care la randul lui costa. Problema e deasemenea ca majoritatea trepiedelor ieftine sunt adesea relativ inutilizabile din cauza ca sunt din plastic sau aluminiu de proasta calitate ceea ce face ca tremurul la magnificatiile mari sa fie atat de enervant incat e practic imposibil sa folosesti luneta.
Pe de alta parte, un trepied de calitate cat de cat buna, te va costa mai mult decat luneta. In final asadar, cu un buget de numai 300 RON, cred ca e mai intelept sa iei un binoclu de calitate si sa mai astepti cu luneta pana mai faci ceva bani.
Tranan
Veteran

Mesajde R3ptil3 pe 14 Feb 2011, 00:47

Salut!Cand am cautat pe net un binoclu,am sarit peste cele vechi si folosite crezand ca sunt depasite ca in cazul masinilor sau a telefoanelor mobile..dar dupa ce am citit cele scrise de tine aici,am realizat ca am gresit.Dupa ce am luat "binoclul ala minune",am analizat sfaturile tale si tot la un IOR ma gandeam,dar nu stiam daca ar fi facut fata privitor la astronomie.Inca o data ma bucur ca am dat de tine aici,pentru ca am invatat o gramada de lucruri.O sa analizez ofertele pe care mi le-ai dat,iar cand o sa achizitionez unul,am sa ma laud cu el aici.Toate cele bune si sa-ti dea D-zeu sanatate!
R3ptil3
Nou membru

Mesajde Tranan pe 14 Feb 2011, 01:08

Sa te auda Domnul! :)
Singura problema cu IOR-ul la astronomie este ca are o magnificatie de 7x. Asta iti da oricum posibilitatea sa observi detul de multe, dar in general la astronomie e bine sa ai o magnificatie cat mai mare. Andromeda, nebuloasa din Orion, si chiar trei dintre lunile lui Jupiter pot fi vazute cu el.
Iti urez succes oricum cu alegerea facuta.
Tranan
Veteran

Mesajde R3ptil3 pe 14 Feb 2011, 02:39

Salut!Am terminat de studiat ofertele tale si am ajuns la concluzia ai dreptate(ca de obicei) in legatura cu luneta..mai bine iau un binoclu fapt pentru care mai am o intrebare(sper sa fie ultima).Dintre cele 4,respectiv:Nikon,Olympus,Pentax(toate trei 12x50)si cel rusesc 15x50,ce-mi recomanzi?care ar fi mai indicat pentru astro?Cu stima.
R3ptil3
Nou membru

Mesajde Tranan pe 14 Feb 2011, 11:14

La astro, cel rusesc ar fi mai bun intrucat are o magnificatie mai mare. Pe de alta parte, pare destul de vechi si e mai riscant in ce priveste calitatea (desi aspectul acesta il poti discuta cu vanzatorul inainte de a baga o oferta la el) cat si faptul ca la 15x vei avea nevoie de un trepied sau monopied ca sa nu-ti tremure imaginea prea mult. Nu cred ca la binoclul acela se poate monta asa ceva, iar daca vanzatorul nu are un adaptor la el, nu va fi usor sa cumperi asa ceva pe piata.

Deci eu cred ca as opta pt. una din variantele de 12x50, dintre care Nikonul cred ca e cea mai buna. Pentaxul, desi are o optica buna nu e cauciucat la fel de bine ca Nikonul. Prin Olympus nu m-am mai uitat de mult si sunt putin nesigur de cum se compara cu cele doua, desi din cate imi aduc aminte am fost multumit de el.
De Nikon insa, iti garanetz ca nu vei fi nemultumit.
Tranan
Veteran

Mesajde R3ptil3 pe 14 Feb 2011, 18:28

Salut maestre!La Nikon ma gandeam si eu avand in vedere ca e nou.Si intre Nikon si Ior,as alege Nikon..ce parere ai?Cu stima.
R3ptil3
Nou membru

Mesajde R3ptil3 pe 14 Feb 2011, 20:41

Apropo.Ca o completare la ce am scris mai sus,daca m-as opri la Nikon 12x50,de care am vazut ca ai o parere buna,am gasit si Nikon Action 16x50.Sa nu luam in calcul problema cu tremuratul..ce zici?12x sau 16x?Ma refer aici la magnificatie si la claritate.Imi cer scuze pentru avalansa de intrebari dar nu vreau sa mai caut altul decat atunci cand o sa dispun de multi mai multi bani.Cu stima.
R3ptil3
Nou membru

Mesajde Tranan pe 14 Feb 2011, 22:19

Intre Nikon si IOR aleg Nikon. optica mi se pare destul de similara dar binoclul e mai exclusiv si avand un obiectiv de 50mm iti permite o magnificatie mai buna pt. astronomie.
Varianta de 16x50, daca excludem problema cu tremuratul imaginii, e mai buna pt. astro, raportul dintre 16x si 50mm fiind in continuare acceptabil din punct de vedere al luminozitatii. Pe de alta parte, cand e vorba de un binoclu, trebuie sa iei in considerare si faptul ca vei dori sa il folosesti si ca binoclu terestru si nu numai la astro, caz in care unul de 16x50 nu e asa potrivit.

Sincer sa fiu, diferenta dintre un binoclu de 12x si 16x nu va creea o diferenta foarte mare la astro, exceptand observatiil lunare. Majoritatea obiectelor fiind atat de indepartate. Singura diferenta pt. mine, in a folosi binoclul meu de 10x42 si luneta terestra la magnificatia de 20x este ca vad obiectele putin marite. Deci cand ma uit la nebuloasa lui Orion, o vad putin mai mare si mai luminoasa. Diferentele mai pronuntate apar cand urc magnificatia la 50, 60x, caz in care, desi imaginea devine putin mai intunecata, nebuloasa devine mai mare.
Dar cand e vorba de galaxele din Virgo sau nebuloasa cap de cal, nici macar luneta nu mai face fata. Am reusit insa cu ajutorul ei sa vad atat Neptunul cat si Uranusul cu ea.

Un alt dezavantaj terestru, la binoclurile cu magnificatie mare, este ca daca te uiti cu ele catre o zona de padure sau stufaris, te ametesc de cap intrucat de apropie prea mult si campul vizual fiind mai ingust e foarte greu sa faci observatii cu el in astfel de situatii. Cele cu magnificatie mai mica au campuri vizuale mai bune si sunt mai usor de folosit.
Daca folosesti insa binoclul numai la astro, atunci insa cred ca 16x50 e o alternativa mai buna.
Tranan
Veteran

Mesajde R3ptil3 pe 14 Feb 2011, 23:03

Mii de multumiri maestre!Acum am inteles despre ce e vorba si o sa vad in functie de bani la ce am sa ma opresc.Cu toate astea nu am sa ma despart de luneta mea ruseasca ba chiar as cauta o varianta mai performanta.Toate cele bune si ne mai auzim.
R3ptil3
Nou membru

Mesajde Tranan pe 14 Feb 2011, 23:35

Succes si imparataseste-ne parerile dupa ce ti-ai luat binoclul!
Tranan
Veteran

Mesajde Tranan pe 23 Feb 2011, 21:47

In ultimul timp am citit din ce in ce mai multe review-uri referitoare la firma britanica Opticron. E o firma care a existat de multi ani dar a avut o existenta foarte retrasa. In cea mai mare parte, firma e cunoscuta numai in Marea Britanie, dar si printre multi pasionati de ornitologie, ca fiind o firma foarte serioasa cu o optica foarte stabila la banul platit.
Nu mi-au intrat foarte multe exemplare in mana de-a lungul anilor dar ieri am avut marea placere de a avea o intalnire cu dealerul de la Opticron care ne-a vizitat in vederea unei posibile cooperari.

Am avut posibilitatea sa privim aproape prin intreaga gama de produse Opticron si trebuie sa marturisesc sincer, ca de mult nu am fost atat de incantat ca de data aceasta.
Imi place foarte mult folosofia lor, si anume: "Good optics, good price, good size".
Majoritatea produselor lor sunt fabricate in Japonia, atat in ce priveste optica cat si mecanica, unele au optica japoneza dar sunt asamblate in China iar altele sunt fabricate 100% in China. La astea m-am uitat numai asa de curiozitate (desi dealerul a preferat sa nu ni le arate intrucat ne-a instiintat din start ca nu are de gand sa ne vanda asa ceva :lol: ), dar am trecut foarte repede de ele intrucat nu erau cu nimic diferite de alte produse de calitate slaba chinezesti.

Cele japoneze insa, sunt cu totul si cu totul o alta poveste.
Fabricate la Light Optical Works Ltd din Japonia, produsele au o calitate impecabila. Light Optical, e aceeasi firma care produce optica pt. firme de genul Nightforce, Trijicon, Kamakura, Kite si multe alte firme de calitate, o firma considerata printre gigantii actuali ai opticii mondiale.
Parerea mea generala a fost ca binoclurile de la Opticron se situeaza fara discutii in segmentul de binocluri medii catre binocluri de lux, cu avantajul faptului ca preturile sunt mult mai decente decat la multi dintre concurentii lor germani, americani sau japonezi.

Cateva dintre ele insa, m-au impresionat extrem de mult.
Versiunile de Aurora, Imagic si Verano sunt extrem de bune din punct de vedere optic cu o constructie foarte stabila. Sunt insa mai scumpe ceea ce exclude o parte din grupul celor interesati (desi sunt foarte ieftine tinand cont de calitatea oferita) .
Versiunile de DBA, Discovery, Countryman si HR, sunt insa niste binocluri extraordinare la banul platit. Discovery 8x32 e un binoclu atat de mic incat poate fi practic comparat cu un binoclu de genul 8x20, dar cu o optica extrem de buna. Am fost de-a dreptul socat si practic sunt decis sa imi cumpar unul pe care sa il am ca binoclu compact si pe care sa il pot cara cu mine peste tot. Nu am vazut in viata mea un binoclu 8x32 atat de mic, care sa fie atat de valoros.
Versiunile porro de HR, sunt la randul lor fantastice. Sunt binocluri cu magnificatii foarte potrivite pt. vanatoare cu o claritate si luminozitate intalnita numai la versiunile cele mai scumpe germane. Imi amintesc foarte mult de vestitele versiuni de Nikon SE dcf care spre dezamagirea multora, au fost scoase din circulatie de Nikon.

Tot la fel, in ce priveste versiunile lor compacte de binocluri, m-au impresionat foarte mult, intrucat stiu din proprie experienta cat de dificil e sa gasesti binocluri compacte de calitate. Versiunile de DBA, BGA si Verano fiind cle mai tari dar urmate foarte indeaproape de variantele de Aspherical LE si cele "reversed porro" de genul HR si Taiga.

O alta faza tare au fost spotting scope-urile. Doua dintre ele in special, Mighty Midget (numele imi place la nebunie :lol: ) si GS-52, sunt atat de mici incat nu mi-a venit sa cred. Mighty Midget are o lungime de 17.7cm (la fel de mare ca un binoclu) iar GS-52 are o lungime de 20cm. UNBELIEVABLE!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: . Aratau mai degraba a jucarii iar eu si partenerul meu ne uitam un pic neincrezatori unul la altul avand putin senzatia ca dealerul ne lua de fraieri. Si fraieri am si fost, intrucat cand le-am pus la ochi nu ne-a venit sa credem. Ambele lunete aveau diametre de 52mm si magnificatii de 12-36x. Lentile ED si coating de super calitate...ne-au rupt gura. Printre cele mai tari spottingscope-uri pe care le-am vazut vre-odata la astfel de magnificatii. Midget-ul nu cantareste mai nimic (ca. 460g, adica cu ca. 100g mai mult decat Hensoldt-ul meu 8x30) si fiind atat de mic il poti baga in buzunarul de la geaca. Iar GS-52 e practic la fel.
Dupa parerea mea, astfel de lunete terestre vor revolutiona piata, intrucat obstacolul care i-a impiedicat pe multi in a-si achizitiona asa ceva (greutate si marime) a fost indepartat fara a se compromite la calitatea optica.
Pentru orice utilizator, chiar si pt.un orintolog profesionist, o astfel de scula face fata cerintelor din plin. La vanatoare, tot la fel, existand o gramada de situatii in care astfel de scule sunt de nepretuit.

Am avut multa optica in mana de-a randul anilor, si am vazut/testat cam tot ce e pe piata la ora actuala, dar din motive nestiute, Opticron, mi-a scapat din vedere, in pofida faptului ca multi cunoscuti ce se ocupa de optica mi-au marturisit parerile lor. Intr-un fel, ma bucur ca nu am descoperit firma pana acuma, intrucat de mult timp nu s-a mai intamplat sa testez o marca care sa ma entuziasmeze atat de mult.
Tranan
Veteran

Mesajde balalau66 pe 25 Feb 2011, 20:19

am si eu un binoclu daca suntetzi interesatzi il vand ca eu nu am la ce il folosi e nou in cutie balalau66@yahoo.com
balalau66

Mesajde paungeorgica pe 26 Feb 2011, 09:48

balalau66 scrie:am si eu un binoclu daca suntetzi interesatzi il vand ca eu nu am la ce il folosi e nou in cutie balalau66@yahoo.com

Punel la rubrica vanzari si poate vei gasi un cumparator. Nici nu se posteaza aici asemenea anunt si este mult mai greu sa gesesti un cumparator.
Merkel KR1; Beretta Perennia lll; Baikal IZH 18
paungeorgica
Veteran

Locaţie: Focsani

Mesajde R3ptil3 pe 09 Mar 2011, 18:50

Toata stima maestre!Frumoasa descriere,ca de obicei,dar niste preturi despre optica englezeasca ne poti spune cate ceva?M-ar interesa in special acele lunete "minuscule".Tot respectul.
R3ptil3
Nou membru

Mesajde Tranan pe 09 Mar 2011, 22:20

Personal nu le am in stoc inca intrucat ducem tratative momentan cu firma in vederea semnarii unui contract dar in general, cele mai ieftine preturi le-am vazut aici:

http://www.binoculars-uk.co.uk/acatalog ... idget.html

unde, in functie de ocularul ales, aterizeaza intre £282 si £389, cu tot cu ocular, la versiunea de ED si la cea fara ED ceva mai ieftina. Un pret de nimic, considerand valoarea lunetei.
Varianta de GS o ai aici:

http://www.binoculars-uk.co.uk/acatalog ... ieces.html
Tranan
Veteran

Mesajde R3ptil3 pe 18 Mar 2011, 23:54

http://cgi.ebay.com/BAIGISH-Russian-Mil ... 2b54.salut maiestre!ce parere ai despre asta??merita?e ok sau facatura???mi se pare cam mic pretul.cu stima
R3ptil3
Nou membru

Mesajde Tranan pe 19 Mar 2011, 01:47

Sincer sa fiu, e foarte greu de spus care Baighishuri sunt adevarate, facaturi sau cat de multa calitate ofera. Cele la care m-am uitat eu, au fost versiunile mai vechi, construite stabil, in mod rusesc. Astea noi, arata la fel ca binoclurile chinezesti si desi nu prea imi petec timpul testanduri-le, banuiesc ca se apropie de cele chinezesti si in privinta calitatii.
Tranan
Veteran

Mesajde R3ptil3 pe 06 Apr 2011, 21:19

Salutare!am reusit sa ajung la un buget de 100$...nush ce sa aleg...C65 Mini Mak Spotting sau SebenRazor 20-60x60?pretul ambelor e in jur de 100$ dar nu stiu ce sa aleg.un sfat se poate?multumesc
R3ptil3
Nou membru

Mesajde Tranan pe 07 Apr 2011, 00:12

La un astfel de pret e foarte greu sa gasesti ceva de calitate, dar daca ar fi sa aleg dintre cele doua, as sugere Celestronul.
Seben-ul e OK si el la banul platit, dar problema e ca e o luneta foarte lunga ceea ce o face greu de folosit. Optic se descurca amandoua, dar Celestronul, e mult mai usor de manevrat si cred ca si optic, se situeaza putin peste Seben (aceeasi luneta care apare sub numele de Seben Razor, apare si sub numele de Jiehe).
La acest nivel insa, trebuie sa fi in permanenta pregati si pt. riscul ca te va lasa cand ti-e lumea mai draga.
Tranan
Veteran

Mesajde R3ptil3 pe 07 Apr 2011, 12:09

Salut maestre!Referitor la ce am scris mai sus,era vorba de mini mak C70 nu de C65.Si in acest caz sa merg tot pe celestron?Cu stima.
R3ptil3
Nou membru

Mesajde Tranan pe 07 Apr 2011, 13:04

R3ptil3 scrie:Salut maestre!Referitor la ce am scris mai sus,era vorba de mini mak C70 nu de C65.Si in acest caz sa merg tot pe celestron?Cu stima.

E cam tot una deci tot e Celestron poti sa mergi.
Sa fi insa pregatit pt. faptul ca experienta vizuala nu va fi cine stie ce . Daca asteptarile nu sunt prea mari atunci e OK, altfel e risc ca vei fi puternic dezamagit.
Tranan
Veteran

Mesajde DART pe 09 Apr 2011, 11:14

Buna Tranan

As dori sa te intreb de un binoclu pe nume HUNTER 16x50 , care este calitatea lui si cat se poate maximum oferi pe el ?L-am cumparat inainte de a te cunoaste pe tine de la un talcioc si am platit pe el dupa indelungi ”negocieri” 60 de RON(lei)aprox 15 Eur..Am fost pacalit? :lol: :lol: :lol:
Cu stima!
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Mesajde Tranan pe 09 Apr 2011, 12:26

DART scrie:Buna Tranan

As dori sa te intreb de un binoclu pe nume HUNTER 16x50 , care este calitatea lui si cat se poate maximum oferi pe el ?L-am cumparat inainte de a te cunoaste pe tine de la un talcioc si am platit pe el dupa indelungi ”negocieri” 60 de RON(lei)aprox 15 Eur..Am fost pacalit? :lol: :lol: :lol:
Cu stima!

Exista un milion de marci pe piata care au numele de Hunter si e imposibil de spus care dintre ele ar fi. La un astfel de pret insa, nu poti sa iti faci griji ca ai fost pacalit. Cele mai mizerabile binocluri chinezesti de plastic, se vand adesea mai scump decat l-ai luat tu, deci eu unul as ghici ca ai facut o afacere minunata. :lol:
Tranan
Veteran

Mesajde R3ptil3 pe 13 Apr 2011, 21:22

Va salut domnu Tranan.La un buget de 500 ron ce luneta terestra imi recomandati?Ma refer aici sa fie buna cat de cat si pentru astro.Cu stima.
R3ptil3
Nou membru

Mesajde Tranan pe 13 Apr 2011, 23:15

R3ptil3 scrie:Va salut domnu Tranan.La un buget de 500 ron ce luneta terestra imi recomandati?Ma refer aici sa fie buna cat de cat si pentru astro.Cu stima.

Sincer sa fiu, la astfel de bani nu am nimic ce ti-as putea recomanda intrucat nu exista nimic de calitate. Exista bineinteles o serie de alternative dar nici una din ele recomandabila. Sfatul meu, ar fi sa mai ai rabdare si sa mai aduni ceva banuti dupa care sa iti iei ceva cat de cat mai de calitate.
Tranan
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Optica de vanatoare