Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Moderatori: liviur, george_ciprian86 Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Valdada IOR 3-12 x 50 MP-8 Dot Reticule, inele tactice IOR
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Nu chiar saptamana asta - Butollo Blatter pentru caprior si inca o chematoare de rata.
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?O pereche de bocanci Viking GTX, cu hidroizolatie goretex, frumosi, pe care astept sa-i probez la iarna. Multumiri lui @adrian -ppp aka @Lordul din Horness.
Poze : [IMG=http://img404.imageshack.us/img404/5145/dscf0022ks.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us [IMG=http://img828.imageshack.us/img828/1116/dscf0029do.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Pe rand, monturi Warne, talpa reglabila si super-amortizanta, obrazar moale, IOR 4-14x50 si un Z-Aim (chestia aia ciudata, in zig-zag, de sub uluc) pentru X-Bolt:
![]() ![]()
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Felicitari!
Deci tot un Z-aim a iesit pana la urma. Ma bucur! Asteptam niste recenzii dupa ce l-ai frecat putin sa vedem daca romanii sunt la fel de multumiti de el ca cei de pe aici. Ar fi aratat mai mai fain insa cu unul din-ala incorporat in uluc dar probabil ca nu ar fi mers. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Era ratacit printr-un magazin de pe la noi. Cureaua face toti banii, deja (in poze e doar o mica parte din curea si inca ma mai gandesc la cate moduri de folosire i se pot gasi). Suportul e bonus
![]() De la prima vedere i-am gasit un bai: modul in care suportul se fixeaza de sina ce ramane pe uluc e deficitar...daca iei arma in spate, de curea, pleaca la plimbare - asa c-a trebuit inca o gaura si un surubel si a devenit cat se poate de fix. Oricum am dat o gaura mare in uluc pentru surubul din spate ca doar nu eram nebun sa-l fixez in locul surubului anterior al sistemului, cum zic ei in prospect. De ce am ales Z-Aim in loc de un bipod mai obsinuit? Oricum arata rau orice ai pune pe un uluc subtire da' cum arata bipozii chiar nu mi-a placut niciodata, asa ca un rau mai mic.... De stabil pare stabil. In plus, gama de inaltimi in care se poate folosi e mai mare decat la bipozi. Permite tragerea si din culcat si din sezut. Astept sa-l testez si-n poligon.
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?
Si eu abia astept sa-mi dai telefon,sa vin si eu cu bipodul meu. ![]()
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Da e faina si cureaua. Nu eram sigur ca era cea vestita a lor intrucat in pozele facute de tine era incompleta. Acum insa, inteleg de ce.
Sa le folosesti sanatos! I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Scrisesem mult, cu explicatii amanuntite da' s-a dus naibii cand sa postez. Revin doar cu o concluzie (pana-mi mai trec dracii ca sa rescriu tot):
- sudezii trebe sa fie niste vanatori excelenti si foarte probabil c-ar fi imbatabili daca ar folosi si chestii cu adevarat utile la vanatoare. Ca si tubul de pix cu punct rosu botezat Aimpoint si folosit pe post de sistem de ochire rapida si Z-Aim-ul este o catastrofa ca suport pentru arma. Nu face nimic din ce-ar trebui sa faca un suport, nu ofera nici cel mai mic comfort....bani complet aruncati in vant, gaurit patul de pomana si inca o fieroaica inutila in lada de vechituri. Luati-va Harris, modelul cel mai scump, cu detasare efectiv rapida si cap rotativ daca vreti sa trageti comod.
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Nu stiu daca sa rad sau sa plang.
![]() ![]() I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Nu ai de ce nici una nici alta...nu-l folosesti si esti fericit.
Cum tocmai ma pregatesc sa-l dau jos de pe arma si mi-aii mai trecut dracii, hai sa detaliez: - montaj - numa in mintea inventatorilor ar fi OK sa inlocuiesti surubul anterior de fixare a culatei de pat cu ceea ce livreaza ei - chiar daca s-ar potrivi un singur surub la multitudinea de filete existente, materialul din care e facut e "tabla de conserva" nu otel de calitate, tratat termic si facut sa reziste in pozitia aia. Surubul cu pricina este cel mai important surub al armei. In plus, cum am mai spus, chestia cu "rapid detasabil" nici in prospect nu functioneaza, nicidecum in realitate - asezat pe pozitie - merge la fix acasa pe podea da-n teren real sta numa cum vrea el, imposibil sa-l asezi asa incat sa stea arma drept - ajustarea pe inaltime se face in trepte mult distantate - cu ceva "noroc" una e prea jos cealalta prea sus - daca incerci sa indrepti arma din umar ramai sprijinit intr-o muchiuta sau chiar numa intr-un colt daca terenul e normal denivelat; nu te poti sprijini efectiv in el, nu poti pune tensiune in el, nu poti impinge umarul in arma, nu poti stabiliza patul din umar....arma se misca complet necontrolat in toate directiile - ca urmare, la tragere, reculul armei este preluat complet deficitar si este realmente amplificat atat pe componenta orizontala cat si pe cea verticala. Pe verticala arma sare atat de mult incat suportul se muta "automat" pe treapta urmatoare de inaltime iar ideea de a urmari focul este complet nerealizabila - readucerea suportului la inaltimea anterioara presupune sa folosesti ambele maini pentru manevrarea dispozitivului si sa tii arma in dinti in acest timp si asta se intampla si atunci cand vrei sa-l strangi complet - la tras din sezut nu este suficient de inalt si stabilitatea este mult sub folosirea doar a genunchilor, coatelor si curelei armei ca sprijin - a mers la tras de pe capota masinii ![]() - la tras din picioare, pentru ca ocupa toata lungimea utila a ulucului esti nevoit sa-l tii in mana - o placere avand in vedere profilul patratos, muchiile si proeminentele cu care este dotat Una peste alta este o catastrofa de la proiectare la realizare si in special la folosire. Pentru cine nu a tras cu arma poate parea o chestie interesanta da' pentru necesitatile din teren, o biata ranita cu ceva in ea sau o cutie de carton turtita un pic (asta am folosit ieri ca alternativa) este net superioara in orice privinta. Apropo de Z-Aim, am vazut pe site-ul lor o serie de lunete: 10 x zoom !!! au gasit ceva chinezi ca sa scrie pe ele Z-Aim sau e ceva de capul lor - nu de alta dar pe site e o bogatie de informatii despre ele, in care chiar te pierzi? Nu ca as mai incerca ceva de la ei, doar asa: ca fapt divers http://z-aim.com/list_varugrupp.asp?t=R ... 06&lang=en 10 x zoom de la Deon le-ai criticat si costa ~3000 E bucata. 10 x de la Z-Aim sunt OK la ~2500 lei? (Coroana suedeza 1 SEK=0,44 lei)
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Mai ca imi vine sa traduc ce ai scris tu si sa le trimit recenzia. Ingrijorator de proasta!! Eu unul nu le-am vazut inca pe viu si dupa ce citesc ce ai scris nici nu ma prea intereseaza.
Acum, in ce priveste lunetele, care e insa subiectul care ma intereseaza pe mine, situatia sta in felul urmator. Cele cu 10x-zoom sunt scoase numai de catva timp. Primele exemplare pe care le-am vazut, nu m-au incantat de loc. Erau foarte badaran concepute si cu o optica asa si asa. Cat de robuste sunt, e imposibil de spus deocamdata intrucat nu au fost testate cum trebuie, In ultimul timp le-au mai imbunatatit ínsa atat in ce priveste finishul cat si optica insa noile versiuni nu le-am vazut inca si nu pot sa ma pronunt. Cea mai interesanta varianta pt. mine insa, este cea de 1-6x24 pe care au bagat-o recent in oferta. Am vorbit chiar acum o saptamana cu unul din baietii de la Z-aim si mi-a promis ca imi va trimite un exemplar sa o testez impreuna cu inca doi baieti care testeaza optica. Pe mine ma intereseaza in principal partea optica si modul in care functioneaza iluminarea pe cand ceilalti doi prieteni o vor freca la poligon si in camp. Sa vedem ce e de ea. Motivul pt. care le-am criticat pe cele de la Deon a fost, in parte, din cauza ca magnificatia era la unele modele, mai mare decat diametrul obiectivului si pe de alta parte pt. ca foloseau magnificatii foarte mari de genul 80x la care apar niste miraje foarte urate. In cazul Z-aimului situatia nu este insa aceeasi. Lunetele Z-aim insa, sunt chinezesti si nu japoneze. Optic asadar nu sunt de loc niste minuni (si asta in ce le priveste cele pe care le-am vazut). Lunetele sunt insa fabricate special pt. ei si conform cerintelor lor, deci nu sunt lunete no-name stampilate cu marca Z-aim. Reticulii sunt creati tot de ei. Eu astept cu nerabdare sa le vad pe cele noi de 1-6x24 si sa vad ce pot. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Asteptam si noi.
Si ca sa nu fiu chiar rau de tot, la o adica, la o tinta de talia unui tap pana spre 150 m (sau la o sticla de 1,5 l la 100 m), se poate trage cu Z-aim. Da' la cocosul de munte in varful bradului la 300 m (sau o doza de cola la 100 m) doar cu foarte mare dificultate. L-am demontat, oricum.
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Despre curea ce poti sa spui?
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Ca idee e OK, ca folosire implica un pic de obisnuinta, reglaje multe ca sa stea cum trebe da' cred ca merge.
Sunt doua cleme de legatura intre diferite componente care sunt facute dintr-un plastic destul de firav. Una e doar de sprijin dar cealalta ar trebui sa si poarte ceva greutate si nu-mi inspira foarte multa incredere. S-o vad si la lucru - cu prima ocazie o sa incerc cum functioneaza ca suport pentru mana stanga. Pentru portul armei ca rucasac si cum te poti strecura prin vegetatie cu ea agatata asa mai trebe s-astept.
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?O lanterna LEDWAVE xenon-Z4.cu suport pentru luneta,intrerupator panglica si set filtre verde ,rosu ,albastru.
Lanterna da multa lumina(220 lum.)Cu putin noroc am gasit distribuitorul direct in apropiere de Barcelona si am cumparat-o la la un pret f.bun fata de ce am vazut in magazinele de vanatoare-aproape de jumatate pret magazin.
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Azi dimineatza am primit un red-dot AIMPOINT COMPML2 si o luneta NIGHTFORCE NXS 5.5-22x56.
Multumiri Domnului Tranan cu aceasta ocazie. R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Raptors of the Wolrd - Helm Identification Guides
![]() ![]() ![]() Collins Bird Guide - Birds of Great Britain and Europe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Collins Bird Guide e cel mai bun ghid de specii de pasari europene la ora actuala. L-am folosit de ani de zile si nici un alt ghid nu ma multumeste. Eu am insa editia I si nu II. As vrea sa imi iau editia a doua intrucat e mult mai actualizata in ce priveste hartile de migrare, noi specii cat si noi extinderi ale speciilor, dar am atatea notari facute in cea veche incat mi-ar trebui vre-o luna de zile sa le transcriu in cea noua, asa ca va trebui sa mai continui o perioada cu a mea.
Ornitologii care au scris ghidul sunt printre cei mai tari la ora actuala. Un englez si doi suedezi care au petrecut muuulti ani de zile la ghidul acesta. Pe Dan Zetterström l-am vazut chiar personal cand a demonstrat pe viu cum face desenele. Omul e un gigant. Detaliile pe care le surprinde la pasari sunt extraordinar de complexe ceea ce e de apreciat cand esti in teren si vezi doua specii asemanatoare. Sper sa il si pui la bataie si cu ajutorul lui sa cutreieri plaiurile Romaniei, si nu numai, bucurandu-te de aceasta noua lume care sa se deschida in fata ochilor tai. E de-a dreptul fascinant!!! Felicitari! I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Merci.
Da ai zis foarte bine "Fascinant", prezentarea grafica de exceptie, iar numarul de specii prezentate este incredibil! R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?As dori si eu un exemplar.Va multumesc.
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Da exact, Amazonul sa traiasca, de acolo l-am cumparat si eu!
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Vezi sa nu cazi in ispita de a-l cumpara in versiune Hardcover. Arata fain in biblioteca dar e nasol de folosit in teren. Versiunea Paperback e mult mai buna de folosit in natura intrucat are loc in buzunarele mai mari.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Sau iti iei Hardcover si cand ajungi acasa daca ai reusit sa le faci o foto ceva descoperi ce pasare a fost! (dupa luni si luni in cazul meu
![]() R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Cam asa vine Nightforce-ul pe arma!
![]() ![]() R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Dupa luni de chinuri, de studii, de nopti pierdute pe forum, astazi e a mea. si tare e frumoasa: Zastava M70 30.06 Spring. Tocmai am luat-o acasa. Revin cu poze dupa ce imi mi se duce efectul adrenalinei
![]() Membru ANDA
Re: Ce v-ati mai cumparat saptamana asta ?Domolește-ți bataile inimii si hai cu poze sa ne bucuram alaturi de tine.
![]() Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Înapoi la Echipamente pentru vanatoare Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori |
Publicitate
|