Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
KurzhaarModerator: mialxx Re: Kurzhaaraici nu am fost pe faza si nu am mai prins si iepurele....aparatul meu foto de 2 lei are zoom-ul blocat
Re: Kurzhaarsi mai este o chestie....alegi un caine de aret daca esti pasionat de vanatoarea la pasari...la iepuri tot romanul vaneaza la cerc...caine trebuie mai mult pt. recuperare....iar la iepuri prefer o echipa de copoi care este mult mai spectaculoasa decat un caine de aret...chiar pointer....
fara suparare Kristi....discutam in principiu nu ca partizani ai unor rase sau altora...
Re: KurzhaarVa salut din nou cu respect stimati vinatori si crescatori de ciini.
Re: KurzhaarSalut Gica . Chiar imi era dor de tine .
Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
Re: KurzhaarDn. Sorin eu am specificat ca pentru mine nu este pointerul pentru ca nu se incadreaza in stilul meu de vanatoare . Nu am dorit sa spun mai multe pentru a evita anumitele discutii inutile. Tot in principiu discut si eu ,nu neaparat ca partizan al bracului . Mentionez ca mai am doua rase de caini de vanatoare pe langa braci . Nu mai doresc sa enumar ce face unul si ce nu face altul , doar ca PENTRU MINE BRACUL ARE CATEVA CLASE IN PLUS FATA DE POINTER . asta o spun practic si nu teoretic . Cine agreaza vanatoarea cu pointerul cinste lui nu am nimic impotriva , eu nu sant adeptul vanatorii in stilul pointerului .
Re: Kurzhaartocmai despre asta vreau sa vorbim...despre clasele pe care le are in plus bracul cu par scurt peste pointer sau setter....ca si caine de aret...daca vrei sa vorbim despre brac ca si caine scotocitor...hai sa-l comparam cu springerul sau cockerul...putem discuta ani de zile...pt ca am vanat cu aceste rase ani de zile...daca vrei sa vorbim despre brac ca si limier...iar avem ce povesti pentru ca am avut limieri de ani de zile...si inca mai am....
de unde vrei sa incepem? te rog sa intelegi ca nu vreau sa vorbim despre faptul ca al meu e mai bun sau al tau e mai bun....sper ca esti constient de cati caini sunt mai buni deacat ai nostrii....si...de asemenea ca sunt si multi caini mai slabi decat ai nostri
Re: KurzhaarDoamne fereste . Niciodata nu am afirmat si nici n-am sa afirm ca al meu este mai bun . Ceea ce nu ma intelegeti dv. este ca eu cand afirm ca bracul are cateva clase peste pointer , i-au in calcul nu doar cainele de aret ci mai multe . In afara de aceste mai multe pe care le stiti si dv . , mai este si stilul si cheta . Ca sa fiu mai scurt si la obiect pentru ca nu prea am timp , Are un stil in viteza foarte mare si de multe ori trece pe langa vanat , chiar daca nu santeti de acord cu mine asta este adevarul si o cheta foarte lunga [ 300 stanga , 300 dreapta ] care este buna mai mult la examinari decat la vanatoare . Imi cer scuze pentru fanii rasei dar , pe campul de vanatoare cam asa stau lucrurile . Cand o sa am timp am sa va detaliez mai multe lucruri practice intampinate la vanatoare . Cu repect .
Re: Kurzhaarcheta de scurtat se poate scurta...problema e ca nu se poate lungi nici daca-l tragi cu ata...cea mai mare problema este cheta scurta la un caine de aret....eu...daca am un caine de aret cu o cheta de 30 m...de la mine nu primeste mancare...indiferent de rasa....pt. aia au fost inventati caini de aret...ca sa caute departe si sa astepte in aret pana ajunge stapanul...
Re: KurzhaarTeoria ca teoria , practica ne omoara !
Re: Kurzhaarnu trebuie sa fi-m oameni de stiinta...un caine de aret normal isi mareste cheta daca are teren deschis....si o restrange daca are teren acoperit...doar nu o sa vaneze de capul lui....dar un caine de aret in teren deschis care are cheta de springer...trebuie dat repede la o asociatie pentru protectia animalelor
Re: Kurzhaaruauuuu!!!
nu vreau sa zic nimic...nu am stiut ca... Korina are canisa nationala in rest...mult suces...de la Duta unii sperau mai mult....cred ca i-au luat iepele mintile cel mai mult mi-a placut pagina cu rezultatele... la finala agvps in colaborare cu...clubul in cauza...toti cainii erau drahthaari.... Nelu Boloca...sa o suni pe Manuela sa-i multumesti de reclama
Re: Kurzhaarpacat ca nu am fost eu cu springerii sa recuperez ratele din balta in urma lor..ca si la Lipova
Re: KurzhaarSoriu
Nu inteleg bine ce spune...povesteste-ne in cateva cuvinte ideile de baza. Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: KurzhaarCu tot respectul pentru domniile voastre , nu inteleg postarile dumneavoastra . V-ati dat seama ca ... va trebuie un caine de vanatoare . Aici este cu adevarat ,topicul pentru adevaratii caini de vanatoare .
Re: Kurzhaar
Adevaratii caini de vanatoare...hmmmn...imi aduci aminte de discutiile despre adevarata credinta...musulmani...catolici...budisti...ortodoxi...si inca vreo mie de religii...toti zic la fel ca tine, la fel de hotarati...ca detin adevarata credinta... Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: KurzhaarHmmm...parerea mea este ca nu importa carui rit i te incredintezi ,ci important este sa crezi...
Re: Kurzhaarmda...sa crezi...dar respectand crezul celoralti...altfel ajungem la obtuzitatea cu "dreaptra credinta" si la Inchizitie... sau sa punem bombe ...stapanii de braci celor de insulari...sau ...invers .
Imi pac toti cainii de aret...inclusiv bracii...am avut braci... dar si pointer... mai mult imi place pointerul...dar nu pentru frumusetea aretului sau a galopului ...ci pentru eficienta...sa fiu mai la obiect : e dat dracului... Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Ca va place pointer-ul este foarte bine ,chiar este de dorit ...ce ne-am face daca tuturor ne-ar place doar kurzhaar-ul ?Peisajul chinologic ar fi mult prea tern ,cu siguranta !!! Prin postarea de mai sus am vrut sa subliniez doar faptul ca important este daca esti pasionat de un lucru ,caine ,etc sa iti respecti acel "hobby" si sa incerci sa evoluezi crezind in el !
Ma bucur ca mai este cel putin o persoana in afara de mine care militeaza impotriva sovinismului, xenofobiei si rasismului canin Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Re: Kurzhaar2 kurzhaar-i la 4 luni si 3 saptamini ,primul aret...o pereche de potirnichi mai prostovane.
Re: KurzhaarAm inteles Mihai, tu ai dresat cateii sa-ti arate cu piciorul sting directia unde se afla vinatul. Frumosi cateii,si vad ca sunt si dezghetati
Nu Gica , nu imi arata cu piciorul ,ci imi spun direct,i-am invatat sa vorbeasca si imi spun ce fel de vanat este ,ce directie, sexul vanatului ,ce mai ,totul ...si ce usor se pot dresa pt asta , n-ai idee....important este sa ii dai la scoala sa invete alfabetul si citirea bine ,dupa aia totul merge struna.
Dn. Dr. , parerea mea este sa ii dati si la matematica sa invete macar sa inumere ,pentru a va spune si cate piese sant , si daca depasesc doua , sa sunati un prieten . Cu cat imi cunosc prietenii mai bine...imi iubesc cainele mai mult !
La matematica nu-i dau ,ca nici mie nu mi-a placut si d-aia m-am facut doctor ...la mine 1+1 pot face si 3 si 5 ,nu numai 2... ...plus de asta unde mai este surpriza...?
Re: KurzhaarFaina in biologie ca nu prea poti gresi matematic sau poti gasi usor scuze.
Înapoi la Pontatori si scotocitori Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori |
Publicitate
|