Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Ursul carpatin
52 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Ursul carpatinAparent bland si greoi,Ursul-vanat nobil si nu la indemana oricui-este de multe ori surprinzator,ca de altfel toate sabaticiunile.Este "slab la foc" dupa parerea "meseriasilor",pica si cu 5 mm Cert este ca trebuie sa ai ...smolens pentru a nu "parchinsona" la momentul zero.Acum cateva zile pregatind o vanatoare pentru cei cu "dare de mana"am fost la observatie si am facut ceva poze.Nestapanind prea bine aparatul am ratat niste imagini cu care nu stiu daca ma voi mai intalni
[img] [URL=http://img180.imagevenue.com/img.php?image=48054_pana102_051_122_381lo.jpg][/img] [/URL]
Sa traiesti "Boierule",
frumos, pozele sunt facute la Chilia? Pe unde v-ati preumblat, pe ce meleaguri ati colindat, ce oameni ati intalnit? Nici o intamplare , intamplatoare, nimic. P.S.Eu i-am trimis ca ne-am cam saturat de ei pe aici. Astept sa particip si eu in sezonul asta la o vanatoare (cu straini sigur ca la roman nu-i da mana sa plateasca) la urs. De obicei fac dublura la vreun 'Mare Mahar" strain, dar oricum eu stand pe jos si nu in stand ma simt mai "puternic" decat el(maharul are incredere in mine, cum ca- ursul n-ar urca la el in stand ca doar ma are pe mine pe pamant si numai cu un bock in mana-).
[img=http://img167.imageshack.us/img167/3692/img0926ua7.th.jpg]
[img=http://img84.imageshack.us/img84/8711/img0983ho6.th.jpg] L-am si vazut dar nu am apucat sa-i fac poza.
In zona noastra,la inceputul acestei luni,a fost la vanatoare pentru cateva zile un grup de 10 vanatori straini,printre care si varul printului Charles.Au impuscat 30 de mistreti si un urs,cu toate ca aveau dreptul la un numar aproape dublu de piese-50 de mistreti si 2 ursi.Insa,din spusele organizatorilor,s-au comportat ca niste adevarati vanatori,refuzand sa traga in animalele tinere,care nu erau de trofeu.
"Nu este pe lume,placere mai mare..."
Salut,
ieri am fost la o vanatoare la urs (pentru straini normal). Dimineata vremea frumoasa, padurea infrunzita toata, peisajul super dar numai dupa vreo ora a inceput ploaia. Nu a mai trebuit nimanui vanatoare, mai ales gonacilor care erau imbibati cu apa. Asa ca din prima goana, care nu sa terminat prea bine sa incheiat vanatoarea. Ca dracu, ca dupa ceva timp sa oprit ploaia si sa luminat cerul, dar cine mai intra in goana cu atata apa pe padure. Pacat ca nu am putut continua. Si greieru' poate sa vaneze!
noroc cu ploaia ca mai apuca Danut inca cateva zile pana data viitoare viata trebuie apreciata sub toate formele ei - dar aspectul asta unora le scapa
Re: Ursul carpatinUrs sa se doboare cu 5mm????!!
Re: Ursul carpatinDa alexandreea, eu am ramas la fel ca tine , numai ca uneori, poveshtile vanatoreshti sunt adevarate!
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
Re: Ursul carpatin
Pai cum?Nu stiu daca tehnic este posibil, decit poate la maxim 15 m,ca atunci functyioneaza ca si un proiectuil unic(ma rog p-acolo).
Re: Ursul carpatinPoate la 15 m. o fi pushcat cineva urs cu 5mm n-am de unde sa shtiu, dar daca n-ar fi, nu s-ar povesti!
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
Re: Ursul carpatinSalut,
o fi puscat urs cu 5mm.. dar avea cartusul taiat din dreptul burei. Si greieru' poate sa vaneze!
Ei draci!Cind mergi la urs, nu mergi cu cartuse taiate.Esti pregatit cu alta munitie.daca nu cumva...............
Tras de la 5 metri snopul de alice se comporta ca un brenneck... Asa ca... Teoretic, cel putin, este posibil. Practic... Dumnezeu, stie...
Re: Ursul carpatinDaca e sa vorbim de povesti din auzite, eu am auzit una cu un mos de 80 ani care a impuscat ursul din 3 metri chiar cu alica de 5, nu cartus taiat...sange in el mosu...e drept ca nici nu avea mare lucru ce pierde
Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Tare chestia asta!
Re: Ursul carpatinMELANISM: orice, cu conditia sa fie vopsit de catre doamna Melania!
Re: Ursul carpatinDin cate imi aduc aminte a alergat vreo 3-4 goane pana a dat de el...
Re: Ursul carpatinhttp://stiri.rol.ro/ministrul-mediului- ... 37549.html
Ungurul sef de la Mediu vrea sa vanda ursii din padurile Romaniei. Cica sunt prea multi. Ia numarat el si ia dat cu virgula, acum trebuie sa faca cumva sa ii ramana numar intreg. Rau a mai ajuns biata tarisoara. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Ursul carpatinAsta nu stie limba romana, darmite ce se intampla in padurile din Romania. Sau poate stie de sogorul Verestoy si Atilla dupa numele mic.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Ursul carpatinE bestial. Am ras cu lacrimi.
Re: Ursul carpatinMare pisicher a fost ala de a pus clipul asta pe Youtube.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Cred ca s-a umplut de bani pisicher-ul din campania asta....
52 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2