Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Stiati asta?... Diverse trucuri utile...
150 mesaje • Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Exact ca varsa, doar ca muult mai mica. Am incercat anu asta in alta tara si merge, doar ca trebuie sa ai rabdare si 1-2 ore sa vina ceva fate. Merge facut si nuiele de salcie sau altele nuiele maleabile pentru o capcana de pesti. La fel ca varsa pusa in cursul apei(daca e mica) sau chiar capcana cu usa ce se deschide intr-un singur sens. La capcane mai merge pus cauciucul de la prastie ca "motor" in cazul in care la campie nu gasesti lemn destul de elastic. Ma duc sa fac poze la iasca deja preparata pentru a fi aprinsa cu scantei de la pietre.
Ultima oară modificat de bogdanm pe 21 Dec 2008, 19:40, modificat 1 dată în total.
Motiv: legea romaneasca... Never say never
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Testokick,
Trebuie sa le spunem oamenilor ca capcanele sunt ilegale in Romania, si aici sunt prezentate informatii cu scop strict academic. Chiar tu spui ca le-ai incercat in alte tari. Asta ca sa se stie. Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Capcanele sunt interzise, iar confectionarea sau uzul lor se pedepseste prin lege. Informatiile prezentate aici sunt cu scop informativ. NU recomand folosirea lor. Fiecare este responsabil pentru faptele sale si direct raspunzator in fata legii. In plus, nu confectionati asa ceva fara un cadru legal si un instructor calificat. SUNT dispozitive foarte periculoase ce pot produce raniri grave sau chiar moartea.
PS Exista spatii special amenajate si cursuri de specialitate in cadrul armatei sau civile pentru asemenea scopuri. Never say never
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Interesant, da! Totusi cred ca sansele cresc considerabil, daca ai si ceva laturi undeva pe mal.
![]() "Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Ma refeream la pescuitul cu PET-ul.
"Decat sa dai pomana calicilor sambata, mai bine da ceva de baut mahmurilor, marta." I. Creanga
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...
![]() Never say never
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Baieti, poate repet ce s-a scris aici, daca da, scuze.
Am citit azi pe un forum american de vanatoare ca un vanator a fost salvat din apele unui rau. Era la vanatoare cu caiacul, singur, apele erau mai mari si curentul mai puternic decat stia el, cert e ca a ajuns intr-o situatie critica. Caiacul s-a rasturnat si el a ramas undeva agatat de un copac din apa. A reusit sa sune 911 pentru ca avea telefonul mobil intr-o punga ermetica si astfel, nu s-a udat. Asa deci, cei care mergeti (mergem) in zone cu ape (rauri, lacuri) nu neglijati acest aspect. Se gasesc astfel de pungi cu "fermoar", dar eu nu stiu unde. Daca stie cineva, sa spuna aici, va rog.
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Se numeste "ziploc" si se gaseste la orice supermarket la raionul de ...furculite, lingurite etc(din plastic), pungi de gunoi, folii de aluminiu etc. Intelegeti voi unde.
Moose_Masta
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Nu s-a spus pana acum. Este o informatie buna nu numai pentru vanatori sau pescari. Odata ce ai plecat din civilizatie via natura e bine sa faci asta oricum.
PS Zip lock-urile sa fie ceva mai grosute sa tina. Ca ale mele... ![]() Never say never
Cum sunt ale tale? De unde le iei?
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Si eu sunt curios. Cred ca sa iau de la state!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...V-as trimite eu cate vreti. Dar sa platesti transport si vama o caruta de bani pe niste pungi stupide de 1.5$ cred ca este aberant. Si in plus ia ganditi-va, in cate situatii ati udat celularul? In cate situatii ati trecut prin apa pana la gat? Cred ca in situatii "ude" o banala punga bine rasucita in jurul telefonului sau actelor si cu o banda de scotch(sau un elastic strans bine) isi face treba exemplar.
Cel putin asta este parerea mea. Moose_Masta
Vin din state dar nu cu posta. Le aduce cineva cand vine in tara. Personal le folosesc doar pentru lapte praf, faina etc. Una peste alta, oricum le mai pun intr-o punga pentru siguranta. N-as vrea sa raman la peste sau pe munte fara bannock. Never say never
Goanga!!! Pulberea arsa doar a sterilizat si cauterizat plaga, dar veninul circula fara probleme...si nu este afectat de foc... Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Si baidauiei: povestea aia cu cartusul taiat si etc este cliseu decupat din Rambo, partea 3-a.
Moose_Masta
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Cred ca Rambo era la liceu cand s-a scris cartea...
![]() ![]()
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Nu stiu daca Rambo a facut liceul. Depinde de ce i-a dat la treapta intaia: daca i-a cazut "Fefeleaga" cred ca a avut ceva sanse, daca i-a dat "Comunistului" a incurcat-o.
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Pungi care se închid ermetic - la IKEA. Nu mai ştiu preţul, cred că 5 RON un set de 50 de pungi/ 2 sau 3 dimensiuni. Groase, rezistente. Eu ţin in aşa ceva şi permisele, mi-e groază să mă gândesc la alergatura după unele noi în cazul în care le-aş uda/distruge.
Multumim de pont! Oare o fi CEVA pe lume sa nu se gaseasca la IKEA ??? Dag seama ca trebuie sa-mi adun curajul sa fac o "excursie " l...
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Da' care-i treaba cu IKEA ? Aici este doar un magazin de mobila. De ce tre sa-ti faci curaj sa te duci intr-un magazin de mobila?
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...E simplu Moose !
![]() ![]() ![]() ![]() Respect
In plus, aici devine inect incet un stil de viata!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...[quote="Moose_Master"]Da' care-i treaba cu IKEA ?[=quote]
IKEA este un magazin de mobila, in proportie de peste 90% mobila de proasta calitate. Incontestabil se gasesc si piese de mic sau mare mobilier ok. In afara de mobila, gasesti un milion de alte tâmpenii, unele chiar foarte utile si pe care nu le poti gasi in alta parte. In plus, la preturi cu adevarat imbatabile. O tigaie "wok" cam 15ron, borcane de sticla cu capac cu garnitura siliconica si clema metalica de inchidere intre 3,5 -6,5ron, in functie de capacitate, acele pungi cu inchidere ermetica pe care nu le-am gasit in alta parte, la pret mic, si lista poate continua, pana la milionul de accesorii. Unele utile, unele nu. A, sa nu uit: termometru pentru mancare, cu senzor intr-o tija metalica cu cablu metalic impermeabil, care poate fi introdusa si in ciorbe, lichide sau fripturi. Cantar electronic cu masurare din 0.5 in 0.5 grame, max. 3 kg, 35ron.
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Despre IKEA stiu ce si cum ca este si aici si cunosc milionul de maruntisuri pe care le gasesti acolo (de altfel buna treaba cand ai nevoie de te miri ce). Eu nu intelesesem care-i treaba de trebuie sa te inarmezi cu curaj ca sa te duci la IKEA (un banal magazin de mobila). Apoi mi-au explicat baietii si am inteles de ce iti trebuie curaj.
Multumesc pentru informatii, in felul asta mai aflu si eu ce mai e prin tara. Moose_Masta
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...intra aici http://www.jurnalul.ro/camere_video/ si o sa vezi live diferite locuri din tara. Ai si "camera trafic Baneasa" ca sa iti faci o idee despre ce s-a vorbit referitor la aglomeratie.
Aici live Barbu Vacarescu http://193.226.118.238/cgi-bin/guestimage.html
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Multumesc pentru informatii. Am stat si m-am uitat peste tot vreo ora. Acum astept un accident ca s-a aglomerat.
Moose_Masta
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Corelatie intre presiunea atmosferica si directia fumului de la case sau fumului de tigara:
-Daca fumul o ia direct in sus , presiunea este in crestere. -Daca fumul are directie orizontal-oblica , presiunea este stationara. -Daca fumul se lasa in jos , presiunea scade rapid Asta ca sa ne facem o idee asupra prognozei meteo. Un semn popular referitor la cresterea umiditatii este zborul la nivelul solului al randunicilor. Musculitele cu care acestea se hranesc absob umiditate (in invelis), devin mai grele si zboara mai jos. Implicit, randunicile zboara mai jos. Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Re: Stiati asta?... Diverse trucuri utile...Da daca fac cerculete din fum ? La ce tre sa fiu atent ?
Tare de tot postarea ta . Stai cu ochii pe web ca vei vedea si singe pe asfalt la un moment dat ![]() ![]() Respect
150 mesaje • Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5