Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
epagneul bretonModerator: mialxx Re: caine epagneul bretonMultumesc. Mai are de invatat, dar pana la 2 ani cand se termina formarea sper sa ajungem unde ne-am propus, mai ales ca trece printr-un sezon de vanatoare.
Re: caine epagneul breton
Subscribed Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat iubit pentru ceea ce nu esti...
Am vazut pe F&H un reportaj in care un crescator de bretoni din Franta, prezenta rasa. Zicea ca e una din rasele preferate ale francezilor tocmai pt. ca se preteaza la a fi crescuti in apartament, si ca cei care nu merg la vanatoare, nu sunt in suferinta. Am doua bretonitze, in caz ca n-ai rasfoit topicul. Eu am padoc la firma si cu toate astea, prefer sa le aduc acasa, la bloc, unde ele stau intr-un balcon inchis. Ni s-au lipit de suflet intr-atat, incat nu ma indur sa le las la padoc decat atunci cand sunt plecat din Bucuresti. Sunt mai fericite sa fie langa stapan, decat in padoc. Un amic, vanator cu caini de aret de cateva generatii, mi-a zis ca un caine folosit intens la vanatoare "se uzeaza" tare, comparativ cu unul care nu face asta, si ca in general, acesti caini nu traiesc prea mult. Cred ca la 10-15 ani e de asteptat fie sa nu mai existe, fie sa aibe probleme de sanatate. Pentru orice intrebari legate de rasa, cred ca @Gica, "tata" bretonilor nostri e cel mai in masura sa raspunda.
Re: caine epagneul bretonEu il am la apartament.. si desi e mic s`a adaptat foarte bine.. cand il duc la maica`mea la curte.. parca e in parcul de distractii ) Nu stiu ce sa zic.. eu am avut curajul sa il iau la apartament.. sa il tin in casa .. si nu il vad sa sufere foarte tare... sper ca si pe viitor sa ii placa.. sunt destul de mici ca si talie.. nu necesita spatiu mare..
Intr-adevar Gica poate sa iti spuna ce si cum mai bine decat noi..
Re: caine epagneul bretonasa da... frumos..
Re: caine epagneul bretonSunt dator cu ceva clarificari.
Nu vreau caine in apartament. Am avut caine in apartament timp de 7-8 ani , nu mai vreau , nu mai vreau sa simt mirosul specific de caine in momentul in care trec pragul, nu vreau sa ma imbrac de 2 ori dimineata inainte de a pleca la birou pentru ca m-am asezat undeva si m-am umplut de par, nu vreau sa trec cu aspiratoru de 15 ori pe acelasi petec de covor ca sa scot paru devenit parte din covor, nu vreau sa tin cainele inchis in casa si sa fug 10 minute cu el la plimbare strict cat sa isi faca nevoile din cauza programului meu incarcat...poate mai sunt si alte motive care nu imi vin in minte acum. Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat iubit pentru ceea ce nu esti...
Re: caine epagneul bretonMda.. am primit ban pe celalalt forum.. doar eu.. restu care`s in cardasie n`au primit.. aia a fost ultima intrare pe forumu` respectiv.. acum inteleg de ce nu mai intra multi acolo.. prefer aici unde chiar ma destind.. si chiar exista persoane cu care ai ce discuta ..
DAC.. ai dreptate cu cainele in apartament.. e greu.. dar daca iubirea fata de aceste animale trece peste dezavantaje te face sa iti iei un caine .. eu iubesc mult animalele.. in special cainii.. si mi`am dat seama ca n`o sa`mi fie usor cu cainele in apartament.. pe 23 a facut 3 luni si vreau sa iti spun ca isi face nevoile afara de vreo 2 saptamani.. cam la o saptamana dupa prima iesire... noaptea intr-adevar mai scapa cate o treaba mica.. o data la 4-5 nopti.. cand nu-l scot pe la 12 noaptea si-l scot mai devreme.. iti dai seama ca mi`e mie greu sa ma abtin de la 12 la 7 jumatate.. darmite lui.. Comenzile.. "aici, sezi, culcat, asteapta" sunt floare la ureche pentru el... lucram la ele de vreo 10 zile si le stie perfect.. fara nicio recompensa.. si am observat ca vine si atunci cand e la zapaceala cu ceilalti caini ai vecinilor.. Mersul in lesa e ceva natural.. nu trage si merge la pas fara sa-i mai zic.. stie ca asa e normal sa mearga.. Bravo, Nu si AICI le stie dinainte sa iasa din casa.. ca si numele si la locul tau... Deci daca te ocupi de un caine si il dresezi de mic asa cum trebuie.. incepe sa devina foarte civilizat... iar cu scosul afara.. depinde de fiecare exemplar.. iar aici la noi ma refer.. de cat de activi suntem.. Cu parul in casa depinde de rasa.. acesti caini daca ii perii 1 data pe saptamana nu prea lasa par.. din ce am vazut acum la animalutul meu
Cat de usor sa face banu Sa revin la topic: In foarte multe materiale vad bretonul antrenat sau la vantoare de pasaret imi puteti spune cum se comporta la iepure? Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat iubit pentru ceea ce nu esti...
Re: caine epagneul bretonAzi Hera a trecut testul focului de arma, oarecum cu brio, in sensul ca am dus-o la poligon, a ignorat total bubuiturile vreo 10 minute, dupa care s-a culcat si a dormit pana la finalul sedintei de tragere. Stiu ca am exagerat si chiar putea sa prinda frica cu aceasta ocazie, dar mai inainte o vazusem cum a reactionat la un foc de artificii si asta m-a incurajat. Oricum colegii de stand faceau misto si spuneau ca e surda. Nu prea cred. In schimb eu nu am avut casti si............ cam nasol.
Re: caine epagneul bretonSe pare ca nu prea au probleme bretonii cu zgomotele. Ginger acum cateva luni la o furtuna era foarte curioasa ce s-a intamplat afara si cerea sa ii deschid usa la balcon dupa ce un fulger a lovit paratrasnetul unei cladiri de langa.
Liviu, poate pui cateva poze cu Hera sa o vedem si noi in actiune.
Re: caine epagneul bretonSi eu pot spune acelasi lucru..Hugo e foarte curios cand se aude vre`un zgomot puternic.. nu e vorba despre orice breton.. dar cateii nostri sunt din linii de vanatoare.. genetic ei sunt facuti pt asta au parinti shmecheri weekendul asta o sa il scot si eu pe hugo la poligon cu un prieten... vreau sa vad daca trece testul... sper sa ii fac si un filmuletz..
Re: caine epagneul bretonCateva poze de la un antrenament pentru cheta:
Epagneul Breton training Epagneul Breton training Epagneul Breton training Epagneul Breton training
Re: caine epagneul bretonDar aport nu a facut cu ariciul?
Buna treaba cu antrenamentul. Eu nu prea am mai iesit cu Candy, doar o las sa alerge pe langa casa. Efectiv, nu mai am timp! Plus ca acum este tunsa zero si o mai las un pic sa ii cresca parul. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: caine epagneul bretonAs pune dar nu stiu cum; am incercat de vreo doua ori si m-am lasat pagubas.
Inca nu stiu nicio reteta cu arici.
Re: caine epagneul bretonBuna asta cu aportul )... frumoasa si talentata Ginger ca intotdeauna .. imi pare rau ca nu gasesc un camp frumos sa`l scot pe Hugo.. il scot numai asa pe terenuri d`astea cu iarba mica si in parc ... acum e cam nasol pt el ca e micut si cu seceta asta campurile zici ca sunt capcane.. de abia astept sa mai creasca putin..
Liviu nici eu nu m`am descurcat prima oara.. poate ne ajuta Marius.. eu le`am pus pe www.imageshack.us si dupa am pus link`ul aici.. cine a vrut sa vada pozele a intrat acolo
Re: caine epagneul bretonEu pe Ginger am dus-o din prima zi de cand a avut voie afara la camp. De prima data a fost atrasa de balariile din canalele de irigatii.
Din pacate nu mai gasesc pe youtube cateva filmari de la un crescator de breton care scoatea toti puii in terenuri foarte grele ca sa invete sa le abordeze. Si acum daca il scoti in teren greu sigur o sa te uimeasca si o sa vezi ca nu are nicio problema, mai ales daca este incurajat. Singura capcana de care s-a lovit Ginger in camp a fost latul.
Re: caine epagneul bretonChiar vroiam sa`l scot... dar astept sa se mai racoreasca putin.. saptamana asta.. ca sufera de cald... e negru .. ca un tigan si trage tot soarele la el.. am gasit un camp mai frumos asa
Re: caine epagneul bretonfrumos Marius.. hai sa pun si eu un filmulet cu ce poate sa faca Hugo.. si cam ce ar trebui sa stie la 3 luni.. pe langa joaca si distractie ) mai multe nu incercam ca sa nu ne derutam asa.. unu pe celalalt..
http://youtu.be/KoDCpDzInxo
Re: caine epagneul bretonSper ca v`ati distrat putin la filmu` dinainte.. asta e continuarea zapacelii )
http://youtu.be/S2fcr4A9j5Y
Re: caine epagneul bretonFoarte haios . Sa vezi ce frumosi sunt 2 bretoni cand se joaca.
Re: caine epagneul bretonsper sa am ocazia sa`i vad i`am vazut la Gica.. dar erau micuti.. nu stiau sa se joace asa frumos..
Re: caine epagneul bretonHugo la primele lui focuri de arma http://youtu.be/5jmjnBIXmUE
Re: caine epagneul bretonsalut,
dupa aproape 8 ani de cand am deschis acest topic mi se indeplineste o dorinta : unul din epagneul-ii lui Gica va ajunge la mine la sfarsitul lunii. Ma bucur ca aceasta rasa a prins la noi si sper sa fac cat mai multe vanatori frumoase cu el . Razvan
Re: caine epagneul bretonAi asteptata ceva timp .
Felicitari pentru pui!
Înapoi la Pontatori si scotocitori Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori |
Publicitate
|