Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Povestea unui cuib de epagneu bretonModerator: mialxx
18 mesaje • Pagina 1 din 1
Povestea unui cuib de epagneu bretonIncepe acum 5-6 ani. Imi doream un epagneu, vazusem o dracie din asta la vanatoare si auzisem cate ceva despre ei. Am capatat o pointerita, Tasha, unii o cunosc. M-a invatat vanatoarea la pana, a murit la 1 an jumate, calcata.
Apoi a aparut Candy de Arad. Multumesc Gica! To be continued...... Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonSi totul nu a mai fost cum a fost.
Era altceva, vana din pasiune, ma rog nu stia exact despre ce era vorba, dar era pasionata. Si a fost mai intai un Tamas, o intalnire de cainari. M-am implicat un pic, eram curios, erau disputele de pe forum, era Wachtelfeld, era Korinna, era Sorin Flutur, si altii, ascultam, ma uitam, citeam si nu prea ma lamuream cu era cu cainaritul. Si s-au facut explicatii, demonstratii si apoi cu fazanii decedati se facea un fel de cautare si aport. Si Candy fura fazanul de la altii, care stapanii ii ridicau la rang de Zeus . Crestea inima in mine cu gagalicea aia de caine. Au trecut momente, am inceput cu sezi, vino, aici, culcat, f..... ti alea alea, neamuri etc., linistitire, luat de la capat. De, dresaj sa nu ne facem de gura lumii pe unde mergem. ea, Candy de Arad, capoasa, eu catar, dar am picat la pace si ne intelegem de minune. Si a venit prima iesire la prepelita. Eu putin fudul, ea nedumerita. M-a facut de bacanie, nimic. Eu ofticat! Si inca una, si inca una, si inca una si nimic. Clar, am stricat cainele. Apoi a urmat primul aret, primul aport, prima cheta, prima si prima, si toate la o iesire. Avea 8-9 luni. Si-a dat drumul. Si a venit fazanul, potarnichea, a prins primul iepure ranit, a adus vanat la traista cand nu trasesem un foc si multe alte. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonFrumos. Sa ti traiasca Mugurele...Pune si tu niste poze sa ne delectam ochii...
==========================
Mai Taie Din Ele Da-le Dracului
Re: Povestea unui cuib de epagneu breton@GHINDA
. Si-a dat drumul. Si a venit fazanul, potarnichea, a prins primul iepure ranit.... Deci si-a dat drumul pana la urma si apoi au venit si fazani sai potarniche si iepuri ....deci puiutii sunt un iepure , o potarniche si un fazan ... Sa fie sanatosi ....
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonSi a venit si timpul cand dupa varsta de 2 ani, a intrat in calduri. Nu pentru prima oara Mihai . Pentru prima data cand doream sa ii fac cunostinta cu un epagneu.
Si ia pe Gica la telefoane, suna un grec, nu este bine, avea caine de umbla pe camp la field trial. La Campina sau prin zona aia, nu doream, vazusem cainii si imi pareau total nepotriviti. La Scornicesti nu era intrare. Domnul Cash din Bucuresti avea prin stramosi ceva displazii. O nebunie. Pana la urma hotarat ca ma duc la Arad, avea Gica un mascul. Nu zic ca toate pedigree le dadeam la Gica sa le studieze, sa vada daca is compatibili, sange de calitate etc.. Si apare pe forum @ashiah. Cica are el epagneu, pe aproape, pe langa Gaesti. Tabara pe om, fa rost de pedigree, mail Gica. Telefon. Pai vezi ca asta de la Gaesti e frate cu ala de la Arad si este foarte bun, ca il stiu pe caine si nu are rost sa vii pana aici. Bucurie mare, ada pe Rocky la domnisoara sa ii faca felul. La vremea respectiva, Rocky era tubular de gras, nu reusea sa se arcuiasca cum trebuie. Circ, show, tine cainii, potriveste-i, manevreaza-i, nimic. Vecinul meu medic veterinar, cu cabinet. Veneau in fiecare zi pe caini sa le faca felul. Nimic. S-au facut 2-3 recoltari de sperma, inseminare artificiala si om vedea. Nu am vazut nimic. Dezamagire cat casa pe noi. Hai ca om vedea data viitoare. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonSi a venit 2010, asa mai catre toamna spre iarna. Postare, ajutor pierdut pereche epagneu breton.
M-a luat cu lesin. Cum mai Adi, etc etc. Jale mare. Deja ma vedeam ca milogu pe la Arad la Gica cu imputita pamantului la monta. Nasol, mai ales daca este greu sa te fofilezi de la munca. Departe, nervi pe drum, ca de traim in Romania lui Basescu. Asta este, da cu telefoane pe la asociatie, poate doar aflu ceva de disparuti. La un timp, telefon, am gasit pe Rocky, slabit, muscat, dar teafar. Respir usurat, trece o saptamana, hop, intra Candy in calduri. Schimbam tactica, o duc pe cumatra la domnu' acasa, cu cateva zile mai iute, sa nu pierdem momentul optim, gazdele primitoare. Trec zilele nimic, Ala lesinat de dat din cur in gol, domnisoara sictirita. Vecinul doctorul, adu-i acasa pe amandoi, sa vedem poate ca or face aici ceva, ii mai indemn de la spate si daca nu, iar o artificiala. Vine alaiul acasa, 2 zile nimic, noi disperati. Deja, conform socotelilor era in a 15-16 zi de ciclu, teoretic, iesita din perioada fertila, ura si la gara. Ii fac o artificiala azi, maine una, apoi inca una si om vedea, decide Liviu. doctorul. Facut, separat cainii noaptea, era o poveste intreaga. A doua zi pe la la 10 primesc un mms. Cine credeti ca era in poze. Candy cu Rocky inacarligati de mai mare dragul. Pur si simplu s-a intamplat zice Liviu, eu ma pregateam cu sonde, manusi etc sa recoltez sperma, i-am lasta impreuna sa se intarate el. In 2 minute, cand m-am intors catre ei, deja erau imbarligati. A doua zi s-a repetat figura. Si toata lumea a rasuflat usurata. Deci, practic cuplarea in cazul de fata s-a petrecut in afara dogmelor stiute, ca intre a 11 si 14 zi, etc etc. In a 17 si 18 zi. A plecat si maestrul Rocky acasa si a inceput asteptarea. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonPai eu ce spuneam Mugure ...din 2 epagneuli bretoni a iesit un iepure , un fazan si o potarniche ....sa-ti opresti potarnichea pt. tine ca-i cu noroc , asculta la mine.
Si Mura si Ania au fost imperecheate in a 16-a si a 18 -a zi ...e cu noroc si la Candy. Doamne Ajuta si sa aiba noroc puiutii si mamica lor !
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonSi inainte de Craciun, de ca se poarta, s-a mers la ecografie. Rezulta: 2 pui minim, zice neneade acolo. Si da-i si asteapta. Candy, lua proportii. Pe 12 ianuarie program de concediu, o Austrie, un pic de Budapesta cu sosire pe 23 ianuarie, noaptea. Prognoza de fatare incepand cu 20-22 ianuarie. Ajung acasa, Candy era pe maini bune(Kiti), facuta cub de la sarcina. Amarata, se taraia pe jos, nu se mai fataia din cur, statea pe spate sa o mangai. Bine ca nu a fatat, sa o vad si eu. Ne culcam pe la 1 noaptea, pe la 5 ochii mari. Fatase saraca, trei dracusori. Repede cu culcus, stai de straja, jivinele s-au mufat la tate si gata. Ea mama grijulie, i-a lins, a facut curatenie la locul de munca, din cand in cand ofta. Era terminata, sta la supt si din cand in cand ridica capul si verifica situatia.
Primul s-a nascut Arian(sange pur , de aia l-am numit asa), al doilea Adolf(asa il chema pe un mare conducator), amandoi alb cu negru. Si a treia Andreea(dupa bunica ei), alb cu orange. Cu codite, mici, vai mama lor, numa sugeau si chitaiau. Venit Liviu, verificare, e gata, injectii cu te miri ce. Seara, pe la ora 7 a mai scos un puiut , mort din pacate. Avea cutia craniana insuficient dezvoltata. Asta este, regrete, oftica etc. Era femela alb cu negru. Sa ne bucuram de cei trei. Pe 1 februarie au ramas si fara codite si au crescut de nu imi vine sa cred. Acum astept sa deschida ochii. Si Andreea va pleca la Cuscru, stapanul lui Rocky ca isi dorea o bagaboanta pe orange, apoi urmeaza fratele Carlos sa isi aleaga un mascul. Iar ultimul va pleca la un vanator, care a reusit sa ma convinga ca isi merita un epagneu breton. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonin completarea celor scrise de Mugurel, pun niste poze pe care le-ati mai vazut si la alt topic:
saptamana asta vor veni si altele "proaspete"
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretoncrestem, crestem ...
la 16 zile de la nastere e mare forfota in cuib . baietii, niste mancaciosi, sunt primii la masa, iar fata, curioasa din fire, exploreaza continuu perimetrul, reusind chiar sa sara din "patut"
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonAm ramas putin in urma.
E mari cateii , forfoie prin covata nevoie mare, doar-doar or evada. Baietii se haraie intr-una, ea sta mai deoparte. In schimb cand se potolesc golanii ii activeaza fata, e cea mai jucausa din cuib. Au trecut de 3 zile sa haleasca crocotei inmuiati, au dinti si gheare ascutite. Biata Candy intra la ei, le da sa suga si in juma de ora ii paraseste. Cred ca nu mai suporta sa o zgarie si sa o muste. O sa ii scot prin curte dupa ce o trece zapada asta toata ziua, sa lerge pana or lesina. Dupa 1 martie o sa incepem raspandirile . Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonMaine fac copiii 1 luna!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonDracii sunt ca mig-urile prin ograda. Rod si darama tot ce prind. Au luat cate un vaccin si cip dupa ceafa ieri. Si au si certificate! , si pasapoarte. Si de maine ravasim stana!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonSa iti traiasca. Sunt frumosi.
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonSa fie sanatosi si sa aiba parte de stapani buni si care sa-i iubeasca!
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonA mai ramas doar Adolf. Dar pleaca si el astazi la Carlos.
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonAici se incheie povestea. Toti trei sunt jucausi, isi vad de treaba. O sa doresc si solicit daca se poate sa ramana topicul aici, prin august poate punem niste poze de la prepelita cu 4-5 bretoni in actiune. Sa vadem si la teren cum se manifesta genetica!
Multumim Gica pentru sfaturi, lui Liviu pentru ingrijire si multe bucurii sa le aduca lui Adrian, Ovidiu si Florin! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Povestea unui cuib de epagneu bretonCu siguranta va ramane Mugure , fara probleme ....de altfel nu vad de ce ar vrea sa plece !
18 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Pontatori si scotocitori Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori |
Publicitate
|