Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 30 Dec 2024, 06:12

CAINII VAGABONZI

Subiect dedicat combaterilor organizate sau in grup restrins la principalii daunatori ai vanatului in extra sezon . Acces la autorizatii , probleme , etc .

Moderatori: Ghinda, CCM

Re: CAINII VAGABONZI

Mesajde timexim pe 15 Dec 2009, 21:40

Rezolvati "ecuatia" urmatoare:

-Se vinde o autorizatie individuala la mistret. Beneficiarul autorizatiei impreuna cu paznicul de vanatoare, ies la panda. DUPA innoptare, apare prin padure o turma de ...oi . Bineinteles ca "la revedere porci !" . Paznicul merge la ciobani (printre latraturile cainilor cu jujeu aproape regulamentar :x ) , si le explica poezia cu procesul verbal de constatare al contraventiilor cinegetice . Acei ciobani se afla pentru prima oara in fondul cu pricina, asadar paznicul nu i-a recunoscut, drept urmare refuza sa se identifice si sa paraseasca locul "de pasunat" ! Completarea procesului verbal de contraventie este apa de ploaie in acest caz, adica finalitate nula ! Cainii- jujeu... :? Locatia intalnirii- la marginea padurii , intr-o livada...deci nici padure - nici pasune !

-Intrebare :care este rezolvarea legala, EFICIENTA si prompta asa incat partea vaduvita aflata in conflict, sa fie multumita ?
Astept raspunsuri avizate !

... in continuare va prezint solutia aplicata deja:

...Timpul trece tensionat, alcoolul din vezicile ciobanilor isi face efectul in dibla lor,... de la o vorba buna se ajunge la amenintari, etc, etc. Noroc ca paznicul , baiat istet, se retrage, inghite galushca, si are inspiratia sa ne sune pe cativa din grupa ! Ce-a urmat... intuiti voi ! Tablou de final : 9 caini morti, sticle de alcool sparte de occipital prin caciula, aprox 150 de oi impastiate pe cateva zeci de hectare, reclamatii la politie a doua zi , cum ca cineva (!) , nu stim cine iar fi batut fara nici un motiv , etc, etc. :wink:
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde Ghinda pe 15 Dec 2009, 22:45

Si nu ati rupt si niscai membre? Slaba finalitate! :oops: Bravos meserie! Asta este metoda a mai blanda!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde timexim pe 16 Dec 2009, 20:12

Cred, dar eu intrebam chiar foarte serios, cam care credeti ca ar fi metodele de aplicare a contraventiilor in cazul in care ciobanul refuza sa se identifice sau o face fals intentionat... :(
Stiti si alte" trucuri" in afara de poze sau martori? :?:
Raspunsul tipizat al celor de la ITRSV il stiu... :evil:
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde Ghinda pe 16 Dec 2009, 21:00

Teoretic sa il tii in loc, potera chemata, nu are acte il ia la post pana se identifica. Si boraste tot daca e militianu al dracu!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Mesajde CINEGETICUS pe 04 Ian 2011, 20:38

La cat de mult rau face vanatului prezenta activa a cainilor hoinari, ar trebui ca fiecare dintre noi sa declare aici pe forum cati caini s-au impuscat la fiecare iesire in teren. Si inca o idee: haidem sa infiintam o Fundatie pt protectia vanatului si sa contribuim astfel de cresterea efectivelor de vanat mic si prin eradicarea cainelui hoinar.
CINEGETICUS

Mesajde Ghinda pe 04 Ian 2011, 20:43

Or fi peste 500-600 !
Ghinda
Veteran

Mesajde CINEGETICUS pe 04 Ian 2011, 20:54

Nu inteleg la ce te referi cand spui 5-600. Caini hoinari "sterilizati" de tine in teren ???
CINEGETICUS

Mesajde CINEGETICUS pe 04 Ian 2011, 23:33

CINEGETICUS scrie:La cat de mult rau face vanatului prezenta activa a cainilor hoinari, ar trebui ca fiecare dintre noi sa declare aici pe forum cati caini s-au impuscat la fiecare iesire in teren. Si inca o idee: haidem sa infiintam o Fundatie pt protectia vanatului si sa contribuim astfel de cresterea efectivelor de vanat mic si prin eradicarea cainelui hoinar.

http://webtv.realitatea.net/actual/o-ca ... din-sinaia
CINEGETICUS

Mesajde Ghinda pe 05 Ian 2011, 08:39

Asomati, eutanasiati, impuscati, ucisi, asasinati sau chiar vanati cum vrei sa spui. Pana la urma, in teren si asta este o vanatoare. Este o placere sa pui un foc de arma la peste 200 metrii la cainele ca te fenteaza sistematic si pe care il urmaresti de juma de an.
Ghinda
Veteran

Mesajde Vechio pe 05 Ian 2011, 16:53

Ghinda scrie:....Este o placere sa pui un foc de arma la peste 200 metrii la cainele ca te fenteaza sistematic si pe care il urmaresti de juma de an.
Darămite când e în apropiere şi stăpânul metişilor :D :lol: . Să-l vezi cum se kkă pe el :lol: :lol: :lol: .
Sunt ţaca :wink: .
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Vechio
Veteran

Locaţie: Malul Crisului

Mesajde cios29 pe 05 Ian 2011, 21:19

29 septembrie 2 caini impuscati...arma nerecuperata nici pana acum...atentie cu caini...foarte scumpi caini astia hoinari...mai scumpi ca aia de acasa ...
tinta localizata
cios29
Membru activ

Locaţie: Navodari

Mesajde Sly_Fox pe 05 Ian 2011, 22:03

cios29 scrie:29 septembrie 2 caini impuscati...arma nerecuperata nici pana acum...atentie cu caini...foarte scumpi caini astia hoinari...mai scumpi ca aia de acasa ...

Cios29, referitor la problema ta, cu un avocat te-ai consultat? Poate ca un avocat te poate ajuta in rezolvarea problemei, grabind demersurile in vederea recuperarii armei si implicit a dreptului de vanatoare.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde CINEGETICUS pe 05 Ian 2011, 22:49

CIOS29 chiar nu stiu care a fost problema ta. Eu am impuscat PERFECT LEGAL zeci de caini hoinari si nimeni nu m-a acuzat cu nimic.
CINEGETICUS

Mesajde chriss_hunter29 pe 06 Ian 2011, 20:38

cainii hoinari sunt considerati daunatori deci se pot impusca legal ...daca ai ramas fara arma inseamna ca ceva nu a fost in ordine acolo...da si tu mai multe detalii
chriss_hunter29
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde madalin122582 pe 06 Ian 2011, 21:42

Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde Sly_Fox pe 16 Ian 2011, 18:41

Sambata la vanatoarea colectiva de iepure: au iesit 4 vagabonzi, intr-o padurice, au fost lecuiti pe vecie. Toti aveau ,,etichete'' la urechi, semn ca autoritatilor li se rupe de problema vagabonzilor.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde scirocco pe 16 Ian 2011, 20:32

Sly_Fox scrie:Sambata la vanatoarea colectiva de iepure: au iesit 4 vagabonzi, intr-o padurice, au fost lecuiti pe vecie. Toti aveau ,,etichete'' la urechi, semn ca autoritatilor li se rupe de problema vagabonzilor.

Poate ca nu era lipsit de interes, sa fi luat tag-urile de la urechile cainilor si facuta o ancheta,sa vedem ce "suflete iubitoare de caini" le-au dat drumul pe camp... :twisted:
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
scirocco
Veteran

Mesajde adigeo pe 17 Ian 2011, 10:18

scirocco scrie:Poate ca nu era lipsit de interes, sa fi luat tag-urile de la urechile cainilor si facuta o ancheta,sa vedem ce "suflete iubitoare de caini" le-au dat drumul pe camp... :twisted:

Mai bine nu! Sunt sigur ca marii iubitori de caini ar fi chemat televiziunile si ar fi sustinut ca tocmai cautau cotarlele si vanatorii cei rai le-au omorat ,bla-bla,,,,,
adigeo
Veteran

Mesajde gabi el cazador pe 18 Ian 2011, 13:44

Salutare tuturor.Am citit parerile si intimplarile dvs de mai sus si am hotarat sa va povestesc ce mi s-a intimplat mie.Ma aflam la tara si un vecin m-a rugat sa ma duc pe camp sa impusc doi caini ca in noaptea precedenta i-au mancat doi curcani.Cainii erau ai nimanui.Mi-am luat pusca si am plecat,luand cu mine si cateaua mea[nu e de rasa].Cand am ajuns la zavoi am intrat intr-o zona cu vegetatie mai inalta s-au napustit asupra mea nu mai putin de 4 caini ,din instinct am ochit am tras si a si cazut primul caine ceilalti s-au pus pe fuga. Am mai impuscat unul, iar cei ramasi au fugit.I-am urmarit si ce credeti traiesc in vizuini ca vulpile,le-am astupat vizuinile de mai multe ori dar degeaba.Daca nu aveam pusca la mine putea sa se termine ff urit pt mine.Unii se bat cu pumnul in piept pt dreptul animalelor,dar daca muream mincat de caini drepturile mele care erau.Cand am plecat acasa cateaua ara atat de speriata ca nu mai pleca de linga mine.Pana la urma ,dupa mai multe zile de pinda am reusit sa impusc 7.Daca nu ai impuscam pe toti pana la toamna se fac la loc si adio vanat in zona.Unde altadata se impuscau 15 ---20 iepuri acum doar am vazut trei.Cu stima ------Gabi el cazador
gabi el cazador
Membru important

Mesajde Sly_Fox pe 18 Ian 2011, 15:18

Doua sfaturi pentru tine:
1) Nu te mai duce singur sa impusti caini, poate iesi urat daca te gasesti cu ,,organul''. Singur nu ai voie in teren, nici chiar cu autorizatie.
2) Nu mai lua catelul cu tine in astfel de cazuri, daca acesta vede impuscat alt caine, capata o frica permanenta de pusca.
Sly_Fox
Veteran

Mesajde gabi el cazador pe 18 Ian 2011, 15:34

Sly_Fox scrie:Doua sfaturi pentru tine:
1) Nu te mai duce singur sa impusti caini, poate iesi urat daca te gasesti cu ,,organul''. Singur nu ai voie in teren, nici chiar cu autorizatie.
2) Nu mai lua catelul cu tine in astfel de cazuri, daca acesta vede impuscat alt caine, capata o frica permanenta de pusca.

Multumesc pt sfaturi Sly-Fox
gabi el cazador
Membru important

Mesajde Cristi pe 31 Ian 2011, 15:38

gabi el cazador scrie:Cand am ajuns la zavoi am intrat intr-o zona cu vegetatie mai inalta s-au napustit asupra mea nu mai putin de 4 caini ,din instinct am ochit am tras si a si cazut primul caine ceilalti s-au pus pe fuga. Am mai impuscat unul, iar cei ramasi au fugit.I-am urmarit si ce credeti traiesc in vizuini ca vulpile,le-am astupat vizuinile de mai multe ori dar degeaba.Daca nu aveam pusca la mine putea sa se termine ff urit pt mine.Unii se bat cu pumnul in piept pt dreptul animalelor,dar daca muream mincat de caini drepturile mele care erau.

http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 14891.html
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 31 Ian 2011, 15:47

Unde sunt "verzii" sa le mai ia apararea la cainii vagabonzi? De ce nu au sarit ei sa o apere pe femeie? De ce nu fac acum galagie sa nu mai impuscam caini vagabonzi? De ce alte tari ca Germania au reusit sa elimine cainii vagabonzi? Cat costa viata unui om? 5 caini? 100 de caini? 1000 de caini? Se multumesc sa ii castreze? Trebuie anihilati fratilor. Cainii vagabonzi sunt violenti, sunt purtatori de boli. ANIHILARE !!!
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Mesajde OVI762 pe 31 Ian 2011, 22:12

Subscriu la cele mentionate de Madalin;eu oricum am o socoteala personala cu jigodiile plimbatoare si recunosc cu mana pe inima ca e singura lighioana in care am tras si voi trage in continuare fara autorizatie si fara parere de rau indiferent de situatie.E doar parerea mea si nu instig pe nimeni sa faca asa cum fac eu dar care se ,,deda''la astfel de practici are o bere de la mine la prima intalnire.Si nu glumesc deloc indiferent de marimea berii :D
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde madalin122582 pe 31 Ian 2011, 22:30

Ovi, la urmatorul drum in Craiova (adica luna viitoare), te caut sa dai berea promisa :D
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Mesajde OVI762 pe 31 Ian 2011, 23:17

madalin122582 scrie:Ovi, la urmatorul drum in Craiova (adica luna viitoare), te caut sa dai berea promisa :D

Oricand si cu toata placerea.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde OVI762 pe 31 Ian 2011, 23:32

Ma gasesti la 0752 154 076 sau la ovi762@yahoo.com oricand.
este in noi
OVI762
Veteran

Mesajde Zoly pe 01 Feb 2011, 10:56

Pe anul trecut eu am 2 impuscati anul asta ca cat mai multi si mie si dumneavoastra
Dati pe ei
Zoly
Membru activ

Mesajde romaniac pe 04 Feb 2011, 17:06

romaniac
Veteran

Locaţie: WI

Mesajde OVI762 pe 04 Feb 2011, 21:13

Bun articol,toata stima.Am ras cum nu am mai ras demult
este in noi