Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
CAINII VAGABONZIRe: CAINII VAGABONZIIn cazul descris de Marius, fuga nu a fost de loc rusinoasa, ba chiar foarte sanatoasa si bine gandita. Vanatorul a avut de ales intre a lua viata unui om sau a fugi evitand astfel confruntarea. Nu stiu ce s-a intamplat dupa, insa eu vad aici dubla tentativa de omor cu mana inarmata, port ilegal de arma alba si uz ilegal de arma alba. Un avocat ghidus poate gasi chiar mai multe acuze. Deci vad clar niste ani grei de puscarie pentru cei doi ciobani.
Moose_Masta
Re: CAINII VAGABONZIcand cineva evita un [eventual] dezastru prin fuga, nu face rau ce face. pentru 'criza' de moment, a fost un lucru extraordinar. dupa insa, trebuia aplicata o 'corectie' grava acelor ciobani . nu se poate asa... 'cu cutitul la gat,,cu cuna cu doua..'. daca nu cu autoritatile macar cu 'prietenii' tot trebuia, o cale pajnica cu acesti nenorociti car nu stiu decat legea cutitului nu cred ca este valabila.
2 marius... personal am doua cartuse cu cauciuc[ 3 la fund sau breneker] cu trei la fund cumparate de la arow int si nu m-as sfii sa 'le dau' pe nimeni.. la nevoie. respect ps: la o asa 'mare nevoie' cum a povestit marius, ma gandeam ca poate incurcam cartusele. confundam 'nevoia de cauciuc, cu nevoia de plumb'. Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: CAINII VAGABONZIchiar am discutat cu baietii la ultuima intalnire de aceste trei la fund de cauciuc[ruber buckshot]. cred ca nici un vanator nu ar trebui sa faca abstractie de ele. sunt parca 3lei/buc si din 10-15 metrii prin haine este doborator. este de ko instant.. cu urlete si imobilizare maxima. asta asa ca sa nu mai fim nevoiti sa fugim din cale unor nenorociti cu 2 clase. care una doua scot cutitul.
ceva idei pro si contra [vav de raspunsul armat] la o asa problema grava? personal mi-a crescut tensiunea acasa numai cand citeam ce a povestit marius...da pai sa mai fi fost la locul faptei. respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: CAINII VAGABONZIoff.
acu ceva timp parte din ecipa aventuri la pescuit a avut parte de o interventie grea din partea unui dezaxat. plecand de la o partida de pescuit de pe o balta, au sesizat ca pe marginea drumului unu batea un cal inhamat la caruta cu o grebla. batea calul ca sa traga mai bine la caruta. il batea cu grebla, cu 'dintii' inspre cal, ca in patimile lui isus. baietii nu au suportat, au dat geamul jos, si au intervenit. stiti ce rapuns au avut..??? bai firar mama voastra a draq de bucuresteni, ce va bagati voi ba acii peste minii?? ia stati asa...!! si nici una nici doua a venit si a dat cu grebla pe geamul deschis in ei. le-a bagat grebla pe geam, retras grebla si a mai dat inca o data. cu fata aceea de tamp dadea cu grebla in stanga si in dreapta. baietii au demarat in tromba cand au vazut ce se intampla.. si cat de sifilitic este 'detinatorul greblei'. am mai povestit/scris si treaba cu ala cu drujba ce a aparut si vroia sa ne taie pe motiv ca vanam in spatele satului... hai sa judecam cum ar trebui [la rece] reactionat in asa cazuri. respect ps: refuz treaba cu fuga de la fata locului; hai sa vedem alte idei.. Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: CAINII VAGABONZIcu arma in mana si cu cutitul la gat???? never
chiar daca nu as fi tras, un pat in gura tot ii dadeam, asta daca nu aveam timp sa schimb cartusele cu alea de cauciuc care sunt bestiale la fazele astea wild wild...est
Re: CAINII VAGABONZICumva ma bucur sa nu mai fiu in situatie din asta. In principiu oi vedea dupa ce o mai fi. Nu de alta dar am mai fost si ma stiau aia pe la procuratura ca pe cal breaz. Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: CAINII VAGABONZILa violenta eu nu as putea raspunde decat cu violenta.
Sa nu ma intelegeti gresit. Nu sfatuiesc pe nimeni sa se bata. In principiu prefer sa evit scandalurile. Trebuie tinut cont si de proportia scandalului si de eventualele urmari... In cazul de mai sus...e greu de spus... Nefiind de fata nu pot sti pana unde merge nebunia unui om... Poate as fi facut la fel... sau poate i-as fi rupt amandoua mainile.. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: CAINII VAGABONZIin alta ordine de ideii...trebuie facut ceva cu cainii vagabonzi...
Sunt extraordinar de multi... Zilele astea ma gandeam sa-mi cumpar un 22Hornet pentru combatere...pentru ca este foarte greu sa te apropii de ei in camp. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: CAINII VAGABONZI2 ventura.
ai dreptate cu cainii, dar aici vorbim de combatere in general, nu de un 22h care tragi tu si eu si altul cu el. este poate prea putin. trebuie iesit in teren ori de cate ori se poate cu lisa este de ajuns. tras si din masina si din orice unghi la caini[in raza armei]. doar asa se poate face fatza cat de cat cainilor 'bagabontzi'[vb lu' jiji] respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: CAINII VAGABONZIRaportat la relatarea lui @ Marius,
nu cred ca in acea situatie, ar mai fi trebuit facuta vreo diferenta intre combaterea de caini vagabonzi si cobaterea de ciobani vagabonzi ! Nu ca ash avea eu ceva personal cu ei ... , dar ma intreb de ce nu ne-a dat Dumnezeu cate o bucatica de pamant american sub fiecare turma de oi , sa invete si pazitorii turmelor de (caini) oi cum sta treaba cu respectul legii si cu proprietatea ... Atentie, eu NU instig la violenta ! sho pe ei ...sho pe ei ...sho pe ei ... 8 x 68 e tata lor ...
Re: CAINII VAGABONZI
Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Musule, nu se face puscarie in romanika nici pentru fapte mult mai grave, decum pentru asa ceva... 8 x 68 e tata lor ...
Re: CAINII VAGABONZITimexim nepoate, stie unchiu bine ce spui. Din pacate este foarte adevarata afirmatia ta. Insa trebuie facut ceva. Nu se pot lasa lucrurile in felul asta. Nu exista problema fara rezolvare. Ceva trebuie facut pt ca intr-o "rea" zi unul dintre voi va fi intr-o situatie asemanatoare si nu va sti ce sa faca. Sa apese tragaciul dupa care sa ia in piept consecintele sau sa fuga si sa lase sa triumfe din nou barbaria si primitivismul.
Te pupa Unchiu'
Re: CAINII VAGABONZIE destul de usor sa spui din spatele monitorului ce este de facut...si eu sunt de perfect de acord cu rezolvarea "pasnica" a turbulentilor(in acest sens mi-am facut si eu aprovizionarea cu bile de cauciuc ) dar ma gandesc in momentul acela cand trebuie sa iei o hotarare rapid, fara ezitari,si e destul de greu ca doar nu troznim toata ziua la mameluci sa avem antrenament(ar fi bine sa avem si noi un "clan" ).Ma transpun in pielea celui care a stat cu cutitul la gat si simt cum ma invaluie o sfanta manie.Teoretic, ar fi bine sa il somezi cu doua cartuse cu alice si apoi sa bagi cauciucul si sa-l linistesti pe mitocan.Dar...cine mai are timp frate, cand nemuricul invarte custura pe la beregata ta?Jos cu el si pe urma vom mai vedea.Traiasca Iovan, ca a creat precedentul...Tiiihaaa,ce alice in genunchi ar fi meritat ala cu sisul...sa mearga tot restul vietii in ciomagul ce cu drag il sprijina.
Tragi,nu tragi...vremea... trece!!!
Re: CAINII VAGABONZIDe pe un alt forum...
Bogdan Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
Cu siguranta ca nu e rezolvarea cea mai legala si nici cea mai sigura dpdv al protectiei cetatenilor, dar cu toate ca se vor isca scandaluri pe aceeasi tema dar cu diferite variatiuni, vor fi destui aceia care spun (probabil in gandul lor) ca bine au facut aceia care au puscat cainii, ca mult i-au mai muscat sau au adus o gramada de boli, etc, etc. Ideea de baza care cred eu ar trebui sa ne intereseze major pe noi, ar fi aceea a cainilor vagabonzi DIN FONDURILE DE VANATOARE... 8 x 68 e tata lor ...
Scuze pentru off-topic , dar stie cineva daca sunt legale aceste proiectile din cauciuc ? In sensul ca nu pici curu'n p... dupa folosirea lor in legitima aparare cu arma de vanatoare. 8 x 68 e tata lor ...
Re: CAINII VAGABONZIAzi am mai eutanasiat, de exemplu, 2. Si mereu vad altii aparand in zona. Aruncati de caritabilii din Bucuresti!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: CAINII VAGABONZIAici pentru abandonul unui animal pe camp iti iei 1000$ amenda. Iar daca animalul are urme de vatamari fizice sau este nemancat sau neangrijit te baga la mititica pentru cruzime, "bad treatment" si alte alea.
Re: CAINII VAGABONZIacele rubber buckshot sunt de calibrul 12. sunt legale, se vand pe permisul de port arma; ma gandesc ca nu sunt pt imobilizarea vanatului. maine chiar o sa merg la politie sa intreb vav de ele ce si cum..
postez dupa.. [asta daca nu 'ma leaga' intre timp.... ]. respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Vai ! Au cam trecut 24h de la mesajul tau, si nimic,- nici o veste !! Oare te-au legat intre timp? 8 x 68 e tata lor ...
Re: CAINII VAGABONZI2 timexim.
nu m-au legat frate . sunt atat de slab coordonati , ca azi la 16.00 cand trebea sa merg la el, de fapt el tocmai pleca... asa ca a ramas pe alta data. ca doar nu se intorcea inapoi asa ...fara vre un motiv clar. respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: CAINII VAGABONZIsa ne tii la curent cybelle
astep sa vad ce zice politia numai bine
Re: CAINII VAGABONZIhm..
pai ce draq sa zica.. ca ei trebe sa ne aduca la cunostinta ce scrie pe foaia aia si trebe sa semnam ca atare. daca suntem pusi in situatia ca cineva sa ne ia viata , sa ne bata rau samd, sa ne gandim de 2 ori pana sa tragem cu arma in vre-un fel ca poate facem puscarie samd. niste imbecili de 2 lei care habar nu au pe ce lume sunt. in momentul in care am deschis discutia vav de cartuse cu cauciuc, tot acolo s-a ajuns si anume ca nu ai voie 'sa raspunzi cu atac disproportionat' adica in termeni clari... la intrebarea mea daca unu ma ataca cu o drujba/sabie/etc si vrea sa-mi taie capul cu ea...??? el mi-a raspuns ca in mod normal nu am voie sa atac cu arma deoarece se considera disproportionat. traim in romania si suntem inconjurati de imbecili si asta este. ce zice 'cap de creta' asta trea sa faci ca daca nu 'treci la bulau'[asta in opinia lui]. cand am dischis discutia despre avocat.net si ca acolo zice... si ca asa si pe dincolo.. mi s-a raspuns ca acolo este 'drept' si ca acolo nu se baga si ca ce sa mai in colo si in coace. cu arma de vinatoare in opinia lui nu se trage decat in vanat si atat.[la fel, tot in opinia lui] respect ps: concluziile le trageti voi, eu ma simt prea bine asta seara ca sa mai trag concluzii. Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: CAINII VAGABONZI2 ghinda...
cu ultimul post am fo off rau de tot. scuze. respect Vand carti de gramatica. E ieftine...
Re: CAINII VAGABONZIRamane. Urmatoarele care sar de obiect se sterg.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: CAINII VAGABONZITare as mai vrea sa am o autorizatie, daca se poate permanenta la combatere ciini vagabonzi.As trage ca la nunta.
Asa......, e c-am greu, unde dracu sa te duci pe cimp dupa ei.Cum s-a auzit un foc, pac si frontiera. Si cind ii vad,,ai dracului cit de bine se organizeaza pentru haituirea vinatului,m-a puca disperarea,stau si ma uit ca prostu din masina cum haituie iepurii si capriorii.
Re: CAINII VAGABONZIIo nu vad de ce Cibele a fost off-topic si mai ales de ce si-a cerut scuze. Intradevar un pic confuza postarea lui, insa cand vehementa si amarul te ineaca nu este chiar usor sa fii Ion Creanga. In rest omul nu si-a aratat decat indignarea. Care-i problema ca io n-o deslusesc ?
Moose_Masta
Da po' Musule, multi dintre noi nu deslusim multe in lumea asta ! Io cre' ca moderatorul o fo' destul de bland si-i multamim pa calea asta... Off-topicuri sunt peste tot, dar vrem,nu-vrem , povestile ne duc alta parte decat subiectul principal. Si ca sa revin,- intrebare : Am auzit o stupizenie incredibila din partea autoritatilor sanitar-veterinare: " cainii vagabonzi combatuti vanatoreste pe fondurile de vanatoare, trebuie ingropati , intrucat pot constitui o sursa de boli si un focar de infectie dupa decesul acestora si parasirea lor pe camp" Io, no comment. Voi, - abia astept ! 8 x 68 e tata lor ...
Re: CAINII VAGABONZIcainii si animalele puscate la combatere trebe adunate intr-o groapa/putz parasit si turnat var pe ele [ca sa se albeasca precum ACE... ]
RESPECT ps: la litera legii poate raspunde mugurel ..si ne lumineaza clar. Vand carti de gramatica. E ieftine...