Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Ian 2025, 05:15

CAINII VAGABONZI

Subiect dedicat combaterilor organizate sau in grup restrins la principalii daunatori ai vanatului in extra sezon . Acces la autorizatii , probleme , etc .

Moderatori: Ghinda, CCM

Re: CAINII VAGABONZI

Mesajde Dudex pe 20 Dec 2008, 17:26

Sly_Fox scrie:Si eu sant de acord.
Problema este ca banii donati pot sa ajunga foarte bine si prin unele buzunare adanci, foarte adanci.
Si in cazul acesta nu e bine deloc.

E deosebit de corect ("corect" neavand insa termen de comparatie in lima romana, am accentuat acuratetea raspunsului de mai sus)
Dudex
Membru important

Locaţie: BRAILA

Mesajde newuser pe 27 Dec 2008, 15:37

Marius scrie:
violiv scrie:Cu tot respectul pentru animalul care este cainele domestic, cainele salbaticit sau numa hoinar pe campuri nu mai are acest statut privilegiat.

Ar trebui considerat alta specie. Este o salbaticiune.

asta cam asa e
wild wild...est
newuser
Veteran

Locaţie: Romania

Re:

Mesajde timexim pe 30 Dec 2008, 21:30

jon2004 scrie:
florin.t scrie: Solutia in oras ar fi cu otrava ca si la sobolani (sunt otravuri de care mor la fel de repede ca si cu injectia).

Cunosc un primar, nu spune cine, dintr-un oras, nu spun care 8) , acel primar a pus in practica solutia cu otrava!Foarte eficienta, in cateva minute , problema era rezolvata!Toata aceasta actiune s-a facut cu ajutorul maturatorilor, pe timpul noptii!Aruncau otrava,cainii o mancau, se linisteau si baietii cu tomberonul ii transportau,la locul lor.Dimineata totul era in regula, orasul avea mai putini catei comunitari , fara spectacolul oferit de hingherii care prind cainii in timpul zilei.

:twisted:

stiu ca mesajul asta e mai vechi dar din curiozitate... respectivul primar (superbarbat ! ) a mai iesit din nou primar la alegerile din 2008 ? ideea este daca a apreciat cineva gestul lui (prin vot), sau au aparut tot felul de pupincurishti care stiu ei ce-i etic ( ? ) si ce nu-i etic...cu privire la cainii vagabozi.
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 31 Dec 2008, 01:12

Iubesc cainii, am avut toata viata caini si voi mai avea. Insa ca si la oameni, un caine vagabond este ca un recidivist. Ca un borfas care nu are ca indeletnicire decat sa fure si sa ucida. Este pierdut pentru "societate". Nu mai ai ce sa-i faci. Poti sa-l bagi in orice tip de puscarie sau ecarisaj ca el cand devine iarasi liber....recidiveaza.
In acceptia mea pentru aceasta problema "Death, the only solution".
In tara ii impuscam fara mila (imi cer scuze unui participant la aceasta discutie care tinea predici gaunoase pro-hoinari). Pe camp, din balcon, ieseam pe strada cu arma ca-n filme. Odata am iesit noaptea sa imi iau ceva de baut ca muream de sete si apa era oprita(iar apa din bazinul de la veceu cam mirosea). Am fost atacat de gasca obisnuita de caini din coltul blocului pe care o vecina "de buna credinta" ii hranea consecvent. "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte". Am scapat ca prin minune si am intrat in scara blocului in care locuiam. Am intrat in casa si am iesit cu arma mea favorita.... Am iesit si nu am mai asteptat sa fiu atacat din nou. Cea mai buna aparare este atacul, asa ca am atacat...la KATANA ... Am casapit din cateva miscari vreo 6, restul i-am schilodit rau. A fost cam urat tabloul. Apoi i-am luat pe toti si i-am aruncat in balconul vecinei care ii hranea.
Nu are rost sa mai descriu ce a urmat. Cert este ca din noaptea aia in acel colt de cartier nu-ti mai era frica sa mergi pe jos.

Pentru infractori (caini sau oameni) nu am decat o singura solutie : DEATH !
Moose_Master
Veteran

Mesajde ssteffan pe 31 Dec 2008, 13:55

:shock: :shock: :shock:

iti cam place sa vezi sange...
ssteffan
Veteran

Locaţie: Giurgiu

Mesajde Moose_Master pe 31 Dec 2008, 18:11

Nu Stefane. Imi cam place sa nu fiu agresat. Imi cam place ca atunci cand sunt la munca sa stiu ca familia este bine si in siguranta acasa. Imi cam place sa fiu pragmatic si sa nu ma aburesc me mine insumi cu ganduri si vise frumoase cand situatia este cenusie. Si cel mai mult imi cam place sa imi exercit dreptul cu care m-am nascut(atunci cand am realizat ca sunt om si nu rama) si anume sa ma apar.(mai ales ca cei care sunt platiti sa o faca nu o fac).
Daca ti-am parut brutal....imi cer scuze. Eu nu am facut decat sa rezolv odata pentru totdeauna o problema grava care ma deranja. Si acum si maine si in ultima secunda a vietii mele voi proceda la fel.

Stima

Moose_Masta

P.S. ascultam acum "sapte mandre tii acuma" si beam un vinos fiert ....la sfarsit de an ma podidesc mereu amintirile.... sa ai un an bun si sanatos!
Moose_Master
Veteran

Re: Re:

Mesajde jon2004 pe 01 Ian 2009, 16:22

timexim scrie:stiu ca mesajul asta e mai vechi dar din curiozitate... respectivul primar (superbarbat ! ) a mai iesit din nou primar la alegerile din 2008 ? ideea este daca a apreciat cineva gestul lui (prin vot), sau au aparut tot felul de pupincurishti care stiu ei ce-i etic ( ? ) si ce nu-i etic...cu privire la cainii vagabozi.

a iesit din primul tur , cu vreo 75% din voturi !

Cand e vorba de lichidarea cainilor , nu stiu daca putem vorbi de etica . Etica e altceva !
Cert e ca , metoda cu otrava e mult mai eficienta decat ceea ce au facut unele asociatii "iubitoare" de caini , care iau adunat si inchis in tarcuri , dupa care iau infometat , de au ajuns sa se manance intre ei . Una dintre aceste asociatii a eliberat cainii (dupa ce ia tinut inchisi o perioada ) , pe unul din fondurile de vanatoare , in apropierea unei paduri , astfel au "pasat" problema vanatorilor !
Cu problema cainilor vagabonzi , atat din orase cat si de pe fondurile de vanatoare , ne vom confrunta mult timp de acum inainte , mai ales fondurile de vanatoare din apropierea oraselor sau a unor drumuri principale , care vor fi mereu aprovizionate cu , caini adunati de prin orase !
20
16
12
22LR
222RemMag
6,5x57
6,5x65
8x57
9,3x62
jon2004
Veteran

Locaţie: BARLAD,VASLUI

Mesajde adigeo pe 20 Ian 2009, 13:46

am vazut la tv ca nu mai sunt fonduri pentru hrana cainilor de la nustiuce adapost , deoarece doamna BB nu mai da bani. si cica vor sa le dea drumul pe strazi. IN BUCURESTI. IN ANUL 2009. IN EUROPA. mi se pare mie sau e o mare timpenie? la mine in zona s-au inmultit teribil . nu se mai lucreaza multe terenuri agricole= multe balarii= multi iepuri= multi caini. multi. pe camp in 2008 in vara un prieten se ducea la vie pe biticlu si l-au atacat , au sarit sa-l muste . noroc ca asta e cam la 1,90 si la vreo100kg s-a oprit si le-a dat cu biticlu in cap , pe unul l-a mierlit.
adigeo
Veteran

Mesajde bogdanm pe 20 Ian 2009, 14:31

Tocmai am vat la stirile TVR de la ora 14 ca un nene (sau tanti) pleaca noaptea prin Borsa cu o arma cu alice si tot pusca la hoinari (in oras).
Astept sa apara inregistrarea pe net.
Weapons don't kill people, people kill people.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Locaţie: Bucuresti/Curtea de Arges

Mesajde bogdanm pe 20 Ian 2009, 14:57

http://www.tvr.ro/acmecms/jurnal.php
Incepe la minutul 22.
Interesant este si urmatorul reportaj. Braconieri prinsi in DB.
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 23 Ian 2009, 19:49

Baieti, stiti ce aveti de facut in privinta cainilor hoinari?
Daca nu stiti, utati-va la indemnul de pe forum care suna precum un slogan : << Inapoi la Combatere !
Il gasiti sub casuta in care scrie<< Raspuns>> la subiectul cainii vagabonzi.
Asta este de facut : combatere.
Punct.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde timexim pe 23 Ian 2009, 22:46

E jale ! Am kilerit de 10 ani incoace, de cand avem fond privat de vanatoare, o gramada mare , mare de javre. Problema majora de care ma lovesc aproape intotdeauna este MILITIA ! Da , da , bine ati vazut.... MILITIA !
Da fiecare data cand am reclamatie de la ciobani ( si asta se intimpla f.f.f. des) , mi se deschide dosal penal in cauza, si curios este faptul ca militianul cu pricina- de unde o fi el,ca toti sunt la fel- in loc sa fie impartial conform legii, le tine hangul ciobanilor, cum ca ar trebui totusi sa-i despagubesc, ca "bietii de ei, cu ce-si mai pazesc acuma turma? " , ca n-ar trebui sa fac carnagiu in teren, ca daca aia, ca daca ailalta... bla, bla, bla.
Chiar ieri am fost la un post de politie dintr-o comuna , fiind reclamat de un cioban ca i-am tosanit 2 caini, si citesc in plangerea facuta de ciobi ca eu i-am puscat cainii, l-am pus cu burta la pamant , si l-as fi amenintat cu arma ca daca mai intra cu turma in padure, il omor !!! Nu-mi venea sa-mi cred ochilor ce citesc! In plus de asta, ( ATENTIE ! ) militianul imi batea apropo ca el stie ca eu sunt in stare de asa ceva si ca noi toti (vanatorii) suntem tot o apa si un pamant , ca avem o placere deosebita ca omoram orice misca, etc,etc, si c-ar fi bine daca tot am facut ce scrie in reclamatie, sa-l despagubesc pe cioban cu 1000 lei ca, cam atata ar valora cainii lui aia puscati de mine!!! M-am blocat ! Nu stiam cum sa reactionez civilizat !
Am iesit fara nici un cuvant, fara nici o declaratie scrisa, si astept sa-mi vina citatie sa ma duc inapoi la post.
Cu siguranta ca si povestea asta se va termina ca si celelalte dosare - cu NUP, dar ideea este ca mai nou nu trebuie sa ma opun numai ciobanilor si cainilor ci si militienilor !

Nu vreau sa jignesc pe nimeni care citeste acest subiect si se simte lezat in vreun fel , dar asta este realitatea care o traim....... din pacate .
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde Ghinda pe 24 Ian 2009, 12:51

Fa in fiecare saptamana reclamatie la postul de politie ca ciobanul cutare a facut ceva, exemplu a furat un arbore. Pe care in prelabil il tai, iei parte de jos pe care o pitesti pe la al prin ograda sau pe langa stana, astfel ca la confruntare sa se pupe cu cioata din padure. Sau cumpara niste iarba, fa tigari si da-i cadou sa fumeze niste tigari, ii spui ca americane si cu el in gat la narcotice. Cu nemernicii asa se lucreaza.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde ssteffan pe 24 Ian 2009, 15:32

Doar putinma imaginatie si gata. Pot fi puse la cale planuri diabolice... :D

Lasand gluma la o parte, avem o lege care sa se ocupe de nemernici, inclusiv de politisti corupti sau incompetenti.
Daca domnul ar face o petitie in acest sens la superiorii sefului de post, in care sa precizeze toate aspectele, situatia s-ar rezolva 100%. Ne este usor sa ne facem singuri Legea, dar situatia degenereaza in toate aceste cazuri. O persoana care detine un fond de vanatoare privat, in mod sigur nu statea la mila sefului de post pentru a i se rezolva situatia, dar de la inceputul postarii se vede ca dumnealui are ceva o problema cu sistemul. Ne este usor sa generalizam si sa aruncam cu noroi in anumite institutii. Desigur, nu exista padure fara uscaturi, asa este peste tot. Si noi ne enervam cand din cauza catorva inbecili lumea ne numeste braconieri sau cine stie cum...
ssteffan
Veteran

Mesajde Marius pe 24 Ian 2009, 21:01

ssteffan scrie:Lasand gluma la o parte, avem o lege care sa se ocupe de nemernici, inclusiv de politisti corupti sau incompetenti.

Eu n-am constatat asta, si nu cred ca sunt singur.

ssteffan scrie:Daca domnul ar face o petitie in acest sens la superiorii sefului de post, in care sa precizeze toate aspectele, situatia s-ar rezolva 100%.

:lol: No coment...

ssteffan scrie: dar de la inceputul postarii se vede ca dumnealui are ceva o problema cu sistemul.

Cu totii avem ceva cu sistemul! E corupt, incompetent, politicianist si populist, miserupist si fripturist. Cei ce ne conduc se ghideaza pe fata dupa principiul "cine imparte, parte isi face".

ssteffan scrie: Desigur, nu exista padure fara uscaturi, asa este peste tot.

Padurea noastra s-a uscat de tot, ar trebui taiata si replantata.

PS ssteffan, scuze, n-am nimic cu tine, dar avem puncte de vedere total diferite in aceste chestiuni.
Marius
Veteran

Mesajde ssteffan pe 24 Ian 2009, 23:36

Ai vazut cum se isteriza si in ce hal facea verdele ala? Si cum toti i-au sarit la gat, inclusiv eu? Cama asa se vede din interiorul sistemului cand cineva aduce acuze aiurea. Sa nu ma intelegi gresit. Sunt si politisti corupti grla dar dupa cum am spus mai sus nu poti sa generalizezi. Unii dinte oamenii aia isi risca viata pe bune, zi de zi, ca sa dormim noi mai linistiti. Stiti pentru cat? Pentru 2000 de lei.... Atat castiga un agent de flagrant care face ore de noapte.
De la exterior se vad doar lucrurile negative, nimeni nu zice nimic cand un criminal care si-a ucis toata familia sau si-a violat fetitia de 3 ani este prins dupa sute de ore chinuitoare de munca. Dcaca ai avea ocazia sa vezi dosarele tuturor celor care sunt prin puscarii ti s-ar ridica parul din cap, dar , astea nu le vede nimeni.
Sa presupunem ca ai avea ocazia sa schimibi ceva, ce oare ai schimba? Toti oamenii care lucreaza in politie? Ok. Pe cine ai aduce? Engelzi? Fracezi? Americani? nuuuuu, tot romani ai aduce, si tot romani or sa fie aceia care vor critica in continuare sistemul. Tot aceleasi metehne vor avea. Daca vrei sa critici ceva, critica mentalitatea si apucaturile NOASTRE pe care le-am deprins de musulmani.
ssteffan
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 25 Ian 2009, 00:09

Stefan, pai noi criticam mentalitatea frate. Nu am observat pe nimeni sa critice altceva. Hai sa-ti exemplific:
- Marioara este un produs defect al mentalitatii
- cainii vagabonzi sunt un produs defect al mentalitatii
- legile bolnave si absolut partinitoare sunt un alt produs catastrofal al mentalitatii
- oamenii insisi pusi in fruntea institutiilor emitatoare de legi sunt alte produse degradate si degradante ale mentalitatii
si lista poate continua la nesfarsit.
Nu mai stiu cine spunea ca padurea noastra a ajuns sa nu se mai vada copacii din cauza uscaturilor. Si ca ar trebui taiata si plantata din nou. Corect ! Nimic mai adevarat. Dar asta doar idealistic vorbind, ca faptic nu se poate face asa ceva sub nici o forma. Si sti de ce? Pentru ca daca exista 10% dintre oameni neafectati de mentalitatea invechita si bolnava, nu este drept fata de ei sa tai padurea.
Ai vazut cum procedeaza politaii ? Un criminal de drept comun(care orice lege ar fi el tot n-o respecta) omoara pe cineva oarecare. Ce fac politistii ? Interzic sau restrictioneaza si ingreuneaza la maxim procurarea de arme pentru TOATA LUMEA. Pai de ce traiti-ar cascheta ta de caraliu trebuie sa sufar eu din cauza unui criminal sau a unui bolnav mintal ???? Asa si cu taiatul padurii si saditul alteia noi. Si repet, ideea este perfect corecta, dar nu se poate bre.
Toti critica mentalitatea si de aici si produsele mentalitatii (vezi indivizii). Si sa sti ca si intre politisti exista acel procent de 10% sau cat o fi care chiar vor sa-si faca treaba. Datorita lor umblam noi pe strada oarecum linistiti. Nu trebuie sa le umbrim rezultatele muncii lor uriase si riscante. Personal nu am nimic cu politistii ca oameni, ci cu sefii lor, slugi cu simbrie ale regimului la putere. Nu uitati ca pestele de la cap se-mpute. Subalternii sunt oglinda comportamentala si ideologica a sefilor. Si cine poate s-o contrazica pe-asta il invit s-o faca nestingherit.

Stima tuturor

Moose_Masta

P.S. In sfarsit vad si io un roman (Stefan) care realizeaza ca nu avem nimic cu popoarele latine, ci cu altele de cu totul alta sorginte.
Moose_Master
Veteran

Mesajde cybelle pe 25 Ian 2009, 09:18

@timexim
stimabile... nu sti tu .. CAT DE LUNG ESTE DRUMUL BRANZEI. :!: :!: :!:
de aceea nu intelegi ce si cum se intampla si de ce militia si ALTII tin cu ciobanii.
dau un exemplu muuult mai grav decat acesta :
undeva pe la VALEA DANULUI anul acesta parca au coborat de la munte cateva mii de oi direfct in fondul de vanatoare.
directorul a sesizat treaba, a fo sa vorbeasca cu ciobanii despre pagubele create pe fond....a vorbit si cu politia a sesizat...>>>
insa el singur nu poate aplica nici o sanctiune acelor necivilizati care au bagat 30oo de oi pe fond asa dam' p'eulea de capul lor.
rezultat: doua aut de urs ne facute datorita lipsei celor ce trebuiau impuscati, capre tzapi ioc, etc...
>>> PAGUBA LA ASOCIATIE DE 10-15 MII DE EURO IN AUTORIZATII... :wink:
raspuns a fost exact acela care l-am scrie si eu mai sus:
DVS DN DIRECTOR NU STITI CAT DE LUNG E DRUMUL BRANZEI :wink: :lol: :x :x ...
DE AICI DE LA NOI AJUNGE PANA LA BUCURESTI..... :wink:

asa ca asta este.
asa cum acceptam ca se taie padurile si nimeni nu ia nici o MASURA CLARA...>>
ASA TREBE SA ACCEPTAM CA SI OILE SI CAPRELE SE PASC PE FONDUL DE VANATOARE FARE PROBLEME :lol: :x :wink:

RESPECT
Vand carti de gramatica. E ieftine...
cybelle
Veteran

Locaţie: Magurele

Mesajde ssteffan pe 25 Ian 2009, 12:10

Asta cu oile, pe langa cainii vagabonzi este o chestiune destul de grava, la noi in paduri nu vezi decat urme de oi, iar celelalte animale si-au luat talpasitza.... nasol... Cainii ciobanilor fac destule pagube. Aici va dau dreptate in privinta combaterii, i-as impusca fara mila prin padure, numai ca ciobanii sunt destul de smecheri, ii tin pe langa ei cand e rost de vanatoare sau vanatori prin padure sau pe camp. Este bine ca la noi ciobanul nu prea comenteaza daca ii este impscat un caine, stie ca nu are voie...
ssteffan
Veteran

Mesajde timexim pe 25 Ian 2009, 15:22

ssteffan scrie:..., avem o lege care sa se ocupe de nemernici, inclusiv de politisti corupti sau incompetenti.
Daca domnul ar face o petitie in acest sens la superiorii sefului de post, in care sa precizeze toate aspectele, situatia s-ar rezolva 100%. Ne este usor sa ne facem singuri Legea, dar situatia degenereaza in toate aceste cazuri. O persoana care detine un fond de vanatoare privat, in mod sigur nu statea la mila sefului de post pentru a i se rezolva situatia, dar de la inceputul postarii se vede ca dumnealui are ceva o problema cu sistemul. Ne este usor sa generalizam si sa aruncam cu noroi in anumite institutii.

Stefane,
tocmai m-am intors de la vanatoare, acum 15.min si vreu sa-ti spun ca exact acelasi cioban caruia i-am impuscat cei 2 caini acum cateva zile, era cu turma tot in padure (pentru ca e topita zapada si este multa ghinda si jir ) si constat cu stupoare ca SI-A MAI ADUS INCA 3 (TREI) CAINI !!! . Bineinteles ca fara jujeu! Ce crezi ca s-a intamplat acum cu TOTI cainii lui? Ma duc sa-mi schimb pasta la pix ca am de dat o gramada de declaratii...

asa ca , referitor la ce spuneai tu , cum ca eu as avea o problema cu sistemul, - iti spun ca nu vreau si nu generalizez, nici nu arunc cu noroi in anumite institutii. Inteleg foarte bine si sunt destul de realist in aceasta privinta. Banuiesc ca seful de post si probabil ceilalti 2 militieni din incaperea alaturata au primit "cum e datina" strabuna vreo 2 casi de oaie sau mai stiu eu ce , nu numai de la ciobanul cu pricina ci si de la altii probabil. Nu este problema mea ! Treaba lor ! Eu nu am de gand sa schimb sistemul, pentru ca sunt constient ca ma lupt cu morile de vant. Sunt probabil pe acest forum vanatori mai tineri si mai batrani. Unii au avut de-a face cu sistemul, altii-nu. ( si nici nu le doresc!). Eu personal am avut multe "contre" cu acest sistem de vreo 25 de ani incoace...
Problema mea se restrange strict la faptul ca daca eu sunt OBLIGAT sa respect legea, asa este OBLIGAT si ciobanul , la randul lui, si atata timp cat legea imi da dreptul sa fac "curatenie " in teren, O FAC ! Indiferent de urmari. Mai mult decat atat , gandeste-te ca este un fond privat de vanatoare, pe care acum 10 ani cand l-am licitat, nu era nimic. Acum gasesti de bine de rau- urs,mistret, cerb,caprior, si ceva mai rar vulpi. Dar pentru asta am carat mancare in teren cu tonele, sare la fel, am facut multe hranitori si frunzare, am rarit lastarisurile, am facut o gramada de standuri si vreau sa-ti spun ca dupa 10 ani de munca, imi face placere sa stau in stand la 4 m inaltime si sa fac poze. Acum 10 ani cand am licitat fondul, odata cu euforia de moment, am facut si balul vanatorilor, dar cu carne de la supermarket. Acum, facem la fel balul vanatorilor (care tine 3 zile) dar exclusiv cu carene de vanat de pe fondul nostru.
In aceste conditii ti se pare normal sa dau explicatii sefului de post?
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde timexim pe 25 Ian 2009, 15:25

cybelle scrie:@timexim
ASA TREBE SA ACCEPTAM CA SI OILE SI CAPRELE SE PASC PE FONDUL DE VANATOARE FARE PROBLEME :lol: :x :wink:

RESPECT

Sa pasca in voie, -dar nu pe fondul meu!
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde bogdanm pe 25 Ian 2009, 16:29

timexim scrie:Stefane,
tocmai m-am intors de la vanatoare, acum 15.min si vreu sa-ti spun ca exact acelasi cioban caruia i-am impuscat cei 2 caini acum cateva zile, era cu turma tot in padure (pentru ca e topita zapada si este multa ghinda si jir ) si constat cu stupoare ca SI-A MAI ADUS INCA 3 (TREI) CAINI !!! . Bineinteles ca fara jujeu! Ce crezi ca s-a intamplat acum cu TOTI cainii lui? Ma duc sa-mi schimb pasta la pix ca am de dat o gramada de declaratii...

asa ca , referitor la ce spuneai tu , cum ca eu as avea o problema cu sistemul, - iti spun ca nu vreau si nu generalizez, nici nu arunc cu noroi in anumite institutii. Inteleg foarte bine si sunt destul de realist in aceasta privinta. Banuiesc ca seful de post si probabil ceilalti 2 militieni din incaperea alaturata au primit "cum e datina" strabuna vreo 2 casi de oaie sau mai stiu eu ce , nu numai de la ciobanul cu pricina ci si de la altii probabil. Nu este problema mea ! Treaba lor ! Eu nu am de gand sa schimb sistemul, pentru ca sunt constient ca ma lupt cu morile de vant. Sunt probabil pe acest forum vanatori mai tineri si mai batrani. Unii au avut de-a face cu sistemul, altii-nu. ( si nici nu le doresc!). Eu personal am avut multe "contre" cu acest sistem de vreo 25 de ani incoace...
Problema mea se restrange strict la faptul ca daca eu sunt OBLIGAT sa respect legea, asa este OBLIGAT si ciobanul , la randul lui, si atata timp cat legea imi da dreptul sa fac "curatenie " in teren, O FAC ! Indiferent de urmari. Mai mult decat atat , gandeste-te ca este un fond privat de vanatoare, pe care acum 10 ani cand l-am licitat, nu era nimic. Acum gasesti de bine de rau- urs,mistret, cerb,caprior, si ceva mai rar vulpi. Dar pentru asta am carat mancare in teren cu tonele, sare la fel, am facut multe hranitori si frunzare, am rarit lastarisurile, am facut o gramada de standuri si vreau sa-ti spun ca dupa 10 ani de munca, imi face placere sa stau in stand la 4 m inaltime si sa fac poze. Acum 10 ani cand am licitat fondul, odata cu euforia de moment, am facut si balul vanatorilor, dar cu carne de la supermarket. Acum, facem la fel balul vanatorilor (care tine 3 zile) dar exclusiv cu carene de vanat de pe fondul nostru.
In aceste conditii ti se pare normal sa dau explicatii sefului de post?

Respect.

Bogdan
www.primejdie.ro
bogdanm
Veteran

Mesajde ssteffan pe 25 Ian 2009, 18:59

Dap, no cmment, felicitari.

Sa sti ca in privinta ciobanului iti dau dreptate, si noi ne confruntam cu aceeasi problema. Ideea era ca de politistii aia sigur se va ocupa cineva daca ai depune o petitie unde trebuie. Si de asemenea sunt sigur ca respectivul cioban ii aprovizioneaza cu branza sau mai stiu eu ce. Ar mai fi o solutie, si anume sa renunti la diplomatie si sa le faci un scandal presarat cu putine amenintari, sa vezi cum li se taie macaroana, mai ales ca legea e de partea ta.

timexim scrie: Acum 10 ani cand am licitat fondul, odata cu euforia de moment, am facut si balul vanatorilor, dar cu carne de la supermarket. Acum, facem la fel balul vanatorilor (care tine 3 zile) dar exclusiv cu carene de vanat de pe fondul nostru.

poate o sa postezi niste poze la topicul potrivit :wink:
ssteffan
Veteran

Mesajde cybelle pe 25 Ian 2009, 19:37

azi 25 01 2009 am vazut la protv la stiri cum niste paznici de vanatoare au puscat vreo 10-15 caini pe un fond..
cei ce ii detineau au raportat fapta astfel:
Domne, ce barbarie sa vedeti..
am iesit din casa, cainii au scapat din lant, au iesit dupa noi..
si astia au inceput sa traga in ei asa langa noi....
au omorat niste fiinte care nu le faceau nici un rau...
.

acu zic eu ..
ca acele "ciori" care au avut tupeul sa declare asa ceva...[au iesit intamplator(15 caini) dupa ei pe fond] trebuiau si batuti pana se cacau pe ei
aici strica si politia[asta ca vorbeam de ei mai sus(sunt de CACAT MAJORITATEA)....pt ca cei ce au avut de nstrumentat cazul/plangerea, au declarat ca o sa faca niste dosare penale avand in vedere ca s-a executat foc pe langa localiate si apoi o sa se judece ce si cum.
firar mama lor a draq... de imbecili.... astia nu mai stiu legi, cod civil , cod penal... "SUNT IMBECILI PANA LA MOARTE"(asa cum zice un slogan cunoscut :lol: )
ma intreb cate o data:
DE UNDE II ADUNA FRATE, OR MAI FI..??? :x :x :lol: :wink:

respect
ps: am uitat sa mentionez ca si cel ce declara si instrumenta cazul era din aceeasi specie de "GRIVE"... :lol: :lol: :wink:
Vand carti de gramatica. E ieftine...
cybelle
Veteran

Locaţie: Magurele

Mesajde ssteffan pe 25 Ian 2009, 19:58

cretinii aia de la TV strica pt ca prezinta lucrurile intr-o lumina total aiurea. Lasa sa se inteleaga lucrurile asa cum vor ei. RUSINE televiziunii
ssteffan
Veteran

Mesajde timexim pe 25 Ian 2009, 20:17

Daca va uitati pe alte posturi la aceeasi stire, este foarte diferita: nu 15 caini ca 10, la altii 12 caini, etc. Dar oricum cei ce iau impuscat au iesit prost prezentati la toate televiziunile.

Suntem profesionisti in mass-media, ce mai...
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde ssteffan pe 25 Ian 2009, 20:41

Smecherii au invatat repede arta manipularii!!!!!!
ssteffan
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 25 Ian 2009, 22:03

Citesc postarile de la acest topic si nu-mi vine sa cred ce efect devastator poate sa aiba mentalitatea bolnava romaneasca. Aici, pe un forum despre vanatoare un asemenea topic ar fi trecut la "off-topic" pentru ca oamenii aici nu se confrunta cu asa ceva. De fapt nici nu cred ca as putea sa fac pe cineva aici sa inteleaga macar cum sta treaba cu cainii vagabonzi. Cum dreacu sa-i explic eu unuia aici ca la mine in tara sunt mii de caini ai nimanui pe strada si in paduri ?
Nu folosesc expresia "aici" si "acolo" in scop denigrator, ci doar incerc sa prezint imaginea pe care un roman o vede comparand cu imaginea pe care a lasat-o "acolo".
Aici in afara de PETA nu exista nici o organizatie care sa conteste vanatoarea. Dar cum PETA lupta si impotriva pescuitului sportiv si impotriva cresterii ramelor pentru vanzare ca momeala este lesne de inteles ca s-au facut de cacao de mult si acum nu prea ii mai ia nimeni in seama. Aici vanatoarea este vazuta ca pe oricare alta activitate, sport sau hobby. O percep ca pe un lucru tabu. Deci nu se discuta daca este bine sau e rau. Face parte din viata si din activitatile cotidiene. Aici nu exista nici o Marioara. Si alea care sunt sunt impotriva a tot. Adica vanatoare, pescuit, avorturi, preaslavesc biserica etc, deci intr-un cuvant PETA. Deci aici pe Marioare le cheama PETA.
Spune-i aici nevestei unui vanator ca ar fi bine sa stea de vorba cu sotul ei si sa incerce sa-l convinga sa se lase de cea mai veche meserie din lume. Ti-ar rade in fata. Este exact ca si cum sotul ei ar incerca sa o convinga sa nu mai cheltuie bani pe cumparaturi inutile.
Daca situatia ar fi invers si romanii ar fi cei mai infocati vanatori de pe planeta si astia ar fi aproape toti impotriva as incepe sa ma gandesc ca la cine sunt ei si la cine suntem noi romanii poate chiar au dreptate.Pe cuvant ca mi-as pune mare semne de intrebare. Dar in situatia asta....nu simt decat compasiune pentru marea majoritate a romanilor manipulati cu mare clasa de mass-media.
Acum sunt la caldurica in Miami si pana luni cand descarc am timp sa rup internetu pe genunchi si aseara m-am uitat la un telejurnal la antena 1. Frate, au fost in total vreo 12-13 subiecte in tot telejurnalul dintre care 10 (deci 10 din 13) erau numai crime, acte de violenta cu urmari grave si accidente rutiere incredibile. Nu mi-a venit sa cred, pe cuvant. Cand mai vb cu voi ma mai apuca melancolia, apoi ca sa ma trezesc ma uit la cate un telejurnal si-mi trece imediat. De fapt nici nu pot urmarii pana la sfarsit.
Pai cand sunt atatea situatii cu adevarat dezastruoase, unora le arde sa apere cainii vagabonzi. Hai ca i-ar mi s-a pus pata si mai bine inchei. Vorbim mai incolo cand imi trece.
Moose_Master
Veteran

Mesajde Marius pe 01 Mar 2009, 16:27

Faza povestita ieri:

Niste vanatori pe camp. Doi dintre ei, in apropierea unei turme de oi. Unul trage si impusca un caine. Cei doi ciobani ii ataca fara avertizare pe vanatori. Cel care a tras, fuge cu un cioban pe urmele lui. Celelalt stiindu-se nevinovat in raport cu ciobanii, nu fuge. Cel de-al doilea cioban vine la el, il apuca din spate si-i pune cutitul in gat. Norocul vanatorului a fost ca celalalt cioban, in fuga dupa cel care i-a impuscat cainele, i-a strigat: "nu el a tras!", altfel, acum vanatorul ar fi fost mort. Cel fugarit a apucat sa ajunga la masina si s-o taie.

Ma astept sa ziceti ca asa ceva nu se poate, sa fugi cu arma in mana, etc...
Marius
Veteran

Mesajde Tudor pe 01 Mar 2009, 17:31

Isteria asta s-a accentuat de cand cu asa-zisa lege a protectiei animalelor din cauza careia iti e frica sa mai tragi intr-un caine , ca interpreteaza nenea miliianu ca "ai facut antrenament de tir asupra animalelor domestice" sau alte prevederi neclare si confuze din legi.

Din pacate, iar maimutarim occidentul. Nici acolo nu ai voie sa impusti cainii fara stapan pe strada dar suni la asociatie si vine sa-i ridice. Si nu doar sa-i ia si sa le dea drumul din nou ca la noi. Organizatii care nu lasa animalele fara stapan pe strazi sa te muste sau pe camp sa devina lupi. Le iau, le ingrijesc pentru adoptie , daca nu se eutanasiaza. In plus legile sunt clare.
Nu sunt lacom de vanat ci de vanatoare.
Tudor
Veteran

Locaţie: Ilfov

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Combatere !