Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Lunetă de goanăModerator: liviur
4 mesaje • Pagina 1 din 1
Lunetă de goanăBună ziua. Am cumpărat prima armă de vânătoare,o Browning BAR, cred că modelul Eclipse,in calibrul 300wm, echipată cu lunetă de goană Vortex Crossfire 1-4*24. Știu că este o lunetă accesibilă (să nu zic ieftină) și am dubii dacă se decalibrează din cauza reculului. Dacă a mai avut cineva această lunetă montată pe o armă cu acest calibru aș fi curios dacă a avut probleme cu ea. Vă mulțumesc anticipat pentru păreri și informații.
Re: Lunetă de goanăGarantat nu se decalibreaza luneta …
Re: Lunetă de goanăSa fie intr-un ceas bun!
Lunetele nu se decalibreaza! Doar teava armei se poate decalibra. Lunetele se deregleaza. Din ce spun utilizatorii de Vortex, cea mai buna calitate a acestei marci este rezistenta mecanica. Economia este la sticla-lentile. Daca e noua combinatia, tu la fel de nou si esti neinvatat cu ea, cel mai bine este sa faci o iesire la poligon si sa tragi o cutie de cartuse, tras de precizie si tras ca la goana. Cu ocazia asta vezi si ce poate arma si ce poate luneta si ... ce poti tu. Daca a montat-o/reglat-o altcineva si te duci asa direct la vanatoare ... doar prin miracol sa nimeresti ceva. Si atunci sigur va fi de vina arma, munitia luneta. In poligon vei avea ocazia sa constati ca e tare greu sa lovesti din epolare rapida o coala de hartie si la 25 m ... e mai usor cu o piatra decat vanator nou cu arma noua.
Re: Lunetă de goanăVă mulțumesc. Îmi cer scuze,am vrut să spun "dereglează". O să merg in poligon, abia de 2 zile mi-a ieșit permisul de port și folosire. Luneta este reglată la 50 m de fostul proprietar,dar nu o să ies cu ea in teren până nu merg in poligon să mă obișnuiesc. Aveam emoții în legătură cu luneta și eram in dubii dacă să o folosesc in continuare sau să trag pe cătările din fibră ale armei.
4 mesaje • Pagina 1 din 1