Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Feb 2025, 11:33

Montura Tigr

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Montura Tigr

Mesajde Cristi pe 05 Mai 2016, 07:38

Montura Tigr

Dată expediere: Mie Mai 04, 2016 11:41 am
Expeditor: barrett50

Buna ziua! Va rog ,daca nu va suparati si puteti sa-mi recomandati o montura pentru ultima achizitie a mea ,varianta civila a SVD-ului,Tigrul. Luneta este o IOR Pitbull 1/4x,inelele sunt IOR Picatinny.Eu am luat in considerare montura de la FAB Defence pentru SVD,monturile sovietice NPZ si cele din Belarus de pe Kalinka Optics. Momentan am primit o montura UTG insa nu vreau sa reglez arma cu montura aceasta.Motivul e ca este facuta din aluminiu ordinar,in review-uri este destul de contestata,majoritatea celor care au scris despre ea o folosesc pe 7,62x39 nu pe 7,62x54R ce am eu.Montura NPZ este cea mai apreciata insa este pentru Weaver si nu vreau alte inele.Nu am feed-back despre cele de la FAB si ultimele modele de la rusi.Imi pare rau ca nu stiu sa folosesc asa bine calculatorul pentru ca v-as fi trimis niste linkuri cu ele.
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Re: Montura Tigr

Mesajde violiv pe 09 Mai 2016, 11:40

Teoretic, montura pe laterala pe o sina coada de randunica si opritor la mijloc nu e o idee rea. Punerea in practica nu a fost din cele mai reusite.
Mi-au trecut prin mana vreo 3 astfel de monturi, puse pe diferite arme. Am gasit cateva problemute care s-au dovedit greu sau irezolvabile:
- desi sina este lunga si aparent montura o imbraca pe o lungime mare, fixarea efectiva a monturii pe sina se face uzual pe o scurta portiune
- cotele de prelucrare ale rusilor au mare larghete astfel incat toate au tolerante mari-mari si montura ori abea-abea intra, ori joaca
- pe langa strangerea pe sina ar trebui sa existe o fixare cu un cilindru excentric ce se angreneaza in frezarea semicirculara de pe baza; finisarea acestora este foarte aproximativa astfel incat metalul vine in contact efectiv in cateva punctisoare si suprafetele se ajusteaza una pe alta pe masura ce o tot montezi/demontezi si tragi ... niciodata nu a fost focul la fel plasat dupa demontare si reatasare, adica nu pastreaza punctul de impact la de/remontare
- reglarea pozitiei manetei ca sa stranga cat trebe si sa ajunga in pozitie corecta la capatul cursei e greoaie, migaloasa si nici nu se pastreaza in timp ... pe masura ce piesele se rodeaza se tot modifica
- monturile au multe componente fixate intre ele cu suruburi care cam joaca in gauri, tot desfaci si strangi la loc ca sa aduci luneta pe tinta ... si nici nu vor sa stea stranse in timp
- materialele sunt cam la fel de slabute ca si prelucrarea
- Tigru are carcasa de SVD, adica mai lunga decat AK, Saiga, PSL ... mai rar monturi de AK care sa iti permita sa pui o luneta suficient de in spate ca sa o poti ajunge bine cu ochiul

In concluzie, recomandarea mea ar fi o montura pe cat se poate dintr-o singura bucata si fixa-fixa pe arma.
Adica una din asta:

https://www.legionusa.com/lynx-svd-rifl ... nta-2.html

http://www.dragunov.net/lynx_accessories.html
O singura piesa, clampare lunga cu doua suruburi tapene, inca un surub antirecul si gata. E cam inalta dar iti lasa loc sa cureti arma fara sa dai luneta jos. Scrie Weaver pe undeva dar are sloturi pe care intra si inele Picatinny fara probleme.

Daca nu, poate merge una din astea:

http://kalinkaoptics.com/rifle-type/svd ... -rail.html

varianta X 47 din lista, ceva mai simplu facuta si cu numai o parte din dezavantajele enumerate mai sus.
Reglata si ajustata cu atentie, cu "lipici" pe suruburi ca sa stea acolo poate isi face treaba
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Înapoi la Optica de vanatoare