Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 28 Feb 2025, 11:30

Lentile de contact- pro si contra

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Lentile de contact- pro si contra

Mesajde laurul pe 12 Aug 2015, 12:23

Pentru astia care nus chiar "ochi de soim" pot reprezenta o solutie....
Pareri de la utilizatori ???!!!
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Re: Lentile de contact- pro si contra

Mesajde the_mav pe 12 Aug 2015, 13:15

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :mrgreen: :D :mrgreen:
varsta :D :mrgreen:
-------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
the_mav
Veteran

Locaţie: Oltenia, Muntenia si partial Moldova

Mesajde laurul pe 12 Aug 2015, 14:04

Al dreaku tinerel.... :twisted:
Pana mea... port biciclete de la 9 ani...asa ca...
Doar ca m-am saturat de aburit, plouat, etc....
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
laurul
Veteran

Locaţie: Dupa vanat, oriunde!

Mesajde Dima pe 12 Aug 2015, 14:23

Cati anisori marcasi mavtravelule de te hlizesti cu gura pana la urechi?... De vreo zece te stiu eu si nu erai flacau.
Revin la subiect, ma bate gandul sa incerc lentile de contact sezonul asta. La prima vedere :shock: mi se pare o idee buna fiind mult mai comod de purtat. Revin cu impresii, sper sa nu uit ochelarii acasa.
Dima
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde violiv pe 12 Aug 2015, 18:46

Satulul nu crede flamndului ... zice o vorba de pe la noi.
Asa ca pana nu te confrunti cu problema nu stii ce inseamna. Si nu e vorba ca nu mai poti citi ziarul ci ca trebe corectie si ca sa vezi padurea limpede.
Pentru vanatoare, ochelarii mi se par o sursa semnificativa de insuccese. Nici n-are rost sa numar o lunga lista de deficiente de observatie si ochire indusa de ochelari.

Lentilele de contact sunt o solutie mai buna inca de la nivel de fizica a luminii si fiziologie oculara. Partea mai buna este ca modelele noi au scapat de neplacerile celor vechi.

Pentru doritori, cateva reguli:
- numai cu consult oftalmologic
- de preferat varianta "de unica folosinta" din polimeri hidrici moi - se pun dimineata, cand ai chef sa le porti, se arunca seara; n-ai chef sa le porti, pui ochelarii.
- ca si in alte sectoare, uneori pretul face diferenta; nu e mortis sa mergi la cele mai scumpe dar nici la cele vandute "la butoi".
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Anndrei pe 12 Aug 2015, 20:12

Eu sint putin miop, am minus0,5 la un ochi si 0.75 la altul...Am ales varianta ochelarilor deoarece nu cred ca suport lentilele Am ochii injectati dupa...Am ochelari normai si unii tactici la care pot atasa interior niste lentile cu dioptrii; nu dau nume ca sa nu fie considrat reclama. Ideea e ca acesti ochelari de soare cu adaptare ptr lentile interioare costa in jur de 100 usd pe la ei acasa.Recomand celor care nu suporta lentile de contact.
Esti inteligent daca crezi doar jumatate din ceea ce auzi; esti intelept daca stii care e jumatatea.
Anndrei
Veteran

Mesajde Dima pe 13 Aug 2015, 07:38

@violiv
Ca de obicei, marchezi ce e important.
Voi tine seama de recomandarile tale.
Am decis sa incerc "indemnat" de considerente de optica, lentila lipita de ochi este, oricum, mai eficienta decat cea sprijinita pe nas.
Dima
Veteran

Mesajde DART pe 13 Aug 2015, 08:18

Mda :( ..."trece vremea-trece vremea si n-o poti opri"...)
L-a mine este un adevarat "spectacol"... pt.citit +2,5...pt.a vedea la nivelul mainilor,bordul masinii si calculator... ochelari intermediari cu +1,75(pe acestia ii am pe varful nasului),pot sa ma uit peste ei si ii folosesc aproape permanent.Pt. condus si talere... de distanta +0,75(de acestia ma pot lipsi... insa cand ii pun diferenta este ca de la HD readi...la Full HD :) ...si nu sunt f. vechi...cam cat violiv si el este mereu tinar :).
Nu suport lentilele de contact...iar " operatia de polizare" a corneei nu o consider o solutie pe termen lung.
Cu putin calma si intelegand lucrurile te poti adapta si lucrurile pot functiona ca inainte...insa trebuie exercitiu.
Asta inseamna ca pt.vanatoare trebuie luata optica cea mai buna... permanent,sa te ajute fizica daca biologicul incepe sa dea rateuri(nu a fost nici-o aluzie :lol: )
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Mesajde timexim pe 13 Aug 2015, 09:32

Eu sunt cu minus 3,5 si le folosesc din 2009 continuu. Le schimb o data pe luna si pana acum nu am avut nicio surpriza. Excelenta vedere perimetrala fata de ochelari. Un pic mai multa grija cu igiena ochiului ( inclusiv maro :D ). Le recomand cui le suporta.
8 x 68 e tata lor ...
timexim
Veteran

Mesajde drmarius pe 14 Aug 2015, 18:36

Si eu o sa trec la lentile de contact pentru ca pe dreapta am o mica miopie care ma pacaleste la corectii. Decizia am luat-o dupa ce un prieten care face miscare utilizeaza fara probleme. Lafel mi-a spus ca un factor important este calitatea.

Ochelarii normali sunt o problema mare deoarece nu te lasa sa epolezi corect, cei speciali costa cat costa si sunt ok doar in conditii optime, o ploaie marunta sau diferentele de temperatura ii scoate din calcul.
drmarius
Membru important

Mesajde NicuNicuta pe 14 Aug 2015, 21:06

A experimentat careva lentile de contact pentru lentila cu cilindru ?
Cu Stimă,
Nicolae
NicuNicuta
Membru important

Înapoi la Optica de vanatoare