Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
ABECEDARUL BINOCLULUIModerator: liviur Re: ABECEDARUL BINOCLULUIPost dublu
Ultima oară modificat de alex1500ro pe 09 Dec 2012, 22:13, modificat 1 dată în total.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUI
Re: ABECEDARUL BINOCLULUISalut,
Sincer sa fiu nu prea le-am acordat atentie multa inca intrucat la noi Swarovision a regele si nu prea s-a sinchisit nimeni sa puna un accent mai mare pe SLC HD. Asta are mult de a face cu piata. SLC (in versiunea lui veche) nu a fost un hit aici la noi unde toata lumea a preferat varianta de EL. Din cauza asta, interesul pt. SLC HD e destul slab, cauzat atat de reputatia avuta de vechiul SLC cat si de faptul ca Swarovision e atat de popular incat nimanui nu ii prea convine sa dea atatia bani pe SLC HD. Personal il consider insa ca fiind un binoclu foarte reusit care e o imbunatatire clara a variantei vechi de SLC. Eu insa nu am reusit inca sa vand nici un exemplar. Odata cu aparitia noului model de Zeiss HT se va reactualiza lupta binoclurilor de top si cred ca SLC HD va fi versiunea care va cadea in umbra. Mie imi este greu sa intaleg rostul unui astfel de binoclu care e atat de apropiat de Swarovision. Dupa parerea mea modelele concureaza unul cu altul si asta e deunator marcii. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUISincer sa fiu nu stiu cate se vand in Germania insa din ce am citit pe forumurile de aici si pe unele din america , multi se plang de dureri de cap in clipa in care folosesc Swarowision din cauza Globuseffekt, lucru care nu se intampla in cazul lui SLC.
Sper ca pana la sf lui februarie sa reusesc sa le testez pe cela care ma intereseaza si dupa sa ma decid pe care sa il cumpar.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIIn cazul asta sunt foarte sensibili.
![]() Rolling globe nu e de loc o problema. E un efect care apare in primele secunde cand te uiti prin binoclu dupa care dispare. Eu am folosit Swarovisionul meu acuma timp de doi ani si l-am folosit din plin. Durerea de cap nu a existat niciodata, din potriva, dupa doi ani de zile mai uit in continuare prin el si ma trec fiori de placere. E cel mai bun bincolu din lume, punct. Rolling globe e o problema numai pt. cei care vor sa gaseasca o problema. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIvreau sa imi iau si eu un binoclu.....imi poti recomanda ceva pe la 300-400 lei???
eu am gasit ceva....asta e linkul.....ma poti ajuta???? http://militarytrend.ro/nikon/5522-bino ... -vii-.html
Parerea mea,daca vrei un binoclu bun,ia un Ior 7x40 sh si o sa fi mult mai multumit decat de acel Nikon,mai ales ca vezi cu el pe intuneric fara nici o problema. Parca mai erau si aici la vanzare cateva in stare ca noua.
Eu iti recomand binoclul acesta ca fiind o alternativa foarte buna. Eu am avut unul asemenator timp de cativa ani (un 10x50) si am fost foarte multumit de el. Claritatea la marginea lentilei e mai slabuta putin decat la IOR dar problema mea cu IOR-ul este ca iti coloreaza imaginea in galben. Deasemenea, mi-au intrat de-a lungul anilor o multime de IOR-uri decolimate in mana si odata decolimat nu mai ce face cu el dacat sa il folosesti ca monoclu. Deci daca ti s-a pus pata pe Nikon ia-l ca nu o sa-ti para rau! I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIBuna dimineata. Ma numesc Adrian, sunt din Sibiu si am o foarte mare pasiune: Astronomia. Dar, mai nou, observ ca ma pasioneaza tot mai tare si privitul in natura nu doar pe cerul instelat
![]() Am creat acest cont doar pentru ca ma intereseaza un binoclu bun, in limita a 1500 lei, care sa fie bun atat ziua cat si noaptea. Am citit toate paginile acestui topic si pot sa spun ca am invatat foarte multe. Din pacate nu-mi permit momentan un binoclu de top dar am vazut ca sunt si binocluri mai ieftine si destul de bune. Detin momentan un BTC 10X50 si un Lacerta 10x50. Primul este destul de slab mecanic, ok noaptea dar destul de rau ziua. Lacerta, in schimb, se prezinta mai bine mecanic si poate si optic, insa ziua, la fel, este dezastru. Inteleg acum ca nu sunt decat niste binocluri chinezesti ieftine de calitate indoielnica. Nu ma deranjeaza asa de tare aberatia cromatica sau neclaritatea la margine cat rezolutia foarte slaba. Parca nu se poate focaliza corespunzator oricat as incerca. Si nu este din cauza reglajului dioptric. ![]() Am vazut la pagina 9, ca binoclul Hawke Prostalk ED 8x56 http://www.youtube.com/watch?v=d6hDSDSfQwE care desi este unul chinezesc, este unul foarte bun la banul platit. Din pacate nu se gaseste asa ceva pe la noi. In schimb am gasit acelasi binoclu doar ca poarta o alta eticheta: Omegon Hunter 8x56 HD. http://astromagazin.ro/catalog/binoclu-omegon-hunter-8x56-p-1456.html?osCsid=rph8nb7f0t36u68tlet1rp5lq7. Credeti ca cele doua binocluri, Hawke Prostalk ED 8x56 respectiv Omegon Hunter 8x56 HD au vreo asemanare? Este acelasi binoclu dar cu alt nume? De-a lungul timpului am observat ca tot mai des se foloseste ca un producator sa ofere resselerilor diferite produse cu sigla care se cere si nu neaparat cu cea de producator. Chiar imi doresc ceva mai bun si nu prea stiu ce sa cumpar. Am ales gresit de doua ori, nu mai vreau inca o data. Va multumesc. PS: As mai adauga ca, pentru astronomie ambele detinute de mine in momentul de fata sunt bune, imaginea este clara, stelele sunt punctiforme. Insa pentru orice altceva rezolutia lor este foarte slaba, nu se disting bine detaliile.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIDeasemenea ce parere aveti despre binoclurile poloneze Delta Forest ii 10x50?
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIBinoclul Omegon nu il cunosc deci nu ma pot pronunta asupra lui.
Hawke Prostalk ED 8x56 e un binoclu de calitate buna la banul platit si isi face treaba foarte bine. Daca e insa sa te orientezi la un 8x56 as sugera mai degraba Vortex Vulture HD 8x56, fara discutie cel mai valoros binoclu la banul platit daca e sa ne tinem la cele mai de buget. Are o garantie VIP pe viata si o optica putin seperioara cele de la Hawke Prostalk. Un alt Rolls Royce e Barr & Stroud Savannah ED 8x56 care e cam la acelasi nivel cu Hawke Prostalk dar la un pret mult mai bun. Delta Forest II 10x50 nu e la acelasi nivel cu acestea de deasupra dar e un binoclu cu optica suprinzator de buna la banul platit. Ii lipseste insa, printre altele, tratamentul ED/HD al lentilelor si din cauza asta nu se ridica optic la acelasi nivel. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIVa multumesc pentru raspunsul promt. Am observat deasemenea ca binoclurile cu prisme roof au un camp aparent in ocular semnificativ mai mic decat unul cu prisme porro. Daca as avea de ales strict intre nikon ex 10x50 si delta forest ii 10x50, ce ati recomanda si de ce? Ambele au acelasi pret, aproximativ 182euro.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUINu ai mentionat despre ce fel de Nikon EX e vorba.
Eu unul insa ti-as sugera mai degraba un binoclu mai usor de manevrat daca vrei sa il ai ca binoclu all around. Ceva de genul 10x42 sau 8x42. Aici are Delta un adevarat Rolls Royce in ce priveste campul vizual: Delta Forest II 8x42. I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIVorbeam de Nikon Action EX 10x50 CF, doar ca acesta este totusi cam greu. Imi cam trage cu ochiul acel Delta Forest, in principal datorita faptului ca este compact si nu este asa greu, dar acum nu stiu care din ele. Eu sunt invatat cu marire de 10X, toate binoclurile care le-am avut aveau aceasta marire. In acelasi timp imi surade ideea unui camp vizual mai mare in detrimentul factorului de marire. Cel mai tare ma intereseaza sa aibe o imagine cat mai crisp, detalii ascutite si un camp vizual in ocular cat mai wide, minim 65 grade. Am vazut ca mai toate binoclurile roof au campul aparent in ocular de 50-60 grade, ceea ce nu prea imi place. Sunt invatat de la ocularele folosite la telescop cu campuri de minim 68-72 grade.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIsalut
nu stiu daca postez bine daca nu rog un moderator sa l mute . am gasit pe situl romtehnica :"LISTA CU MATERIALELE DE NATURA OBIECTELOR DE INVENTAR ŞI A MATERIALELOR APROBATE PENTRU VALORIFICARE, LA INTERN, PRIN PRIN SELECŢIA DE OFERTE DE PREŢ/NEGOCIEREA DIRECTĂ DIN DATA DE 21.02.2013 " este vorba de un nr total de 387 binocluri 8x30 toate fabricatie 1953 pret initial de vanzare 60RON unitate: 01189 Botoşani (0231/585964)
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIO sa le vezi curand la "vanzari" la 200-250 lei.
Pentru informare - se va organiza o licitatie sau negociere directa cu cineva ce cumpara intreg lotul, nu la bucata. In functie de noroc poti gasi binocluri perfecte dar si unele din care au ramas numai carcasele. Vinzi ce poti si incerci sa faci un profit.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUISalut
Daca ar fi la pretul asta ar fi ok, pt ca pe un ior 7x40 a ajus sa se ceara si 750 ron, eu sunt interesat sa iau unul dar la un pret corect. Cu Respect
Daca-mi amintesc bine,binoclul in cauza era in stare noua,nefolosit,in cutie, iar un smecher nevoie mare sau unul care n-are habar pe ce lume traieste oferea 300 de lei! Un telefon la IOR l-ar fi lamurit ca unul nou costa spre 300 de euro,nu lei! Poate ca in capul unora IOR 7X40 e comparabil cu Nikon sau Olympus din clasa low,alea la 300 de lei!
Domnule draga nu vreu sa am discuti neprietenoase cu nimeni pe acest forum, dar acel smecher sau cel care nu are habar pe ce lume traieste sunt eu pt ca eu am oferit 300ron. Eu am vazut pe situl romtehnica o lista cu ehipamente militare scoase din uz si vandute la licitatie la un pret mic. Nu inteleg ce va deranjeaza pe dv ca pe pagina de vanzari unul cere cat poate si altul ofera cat poate Cu respect
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIDar nici nu trebuie trecut fluierand pe langa asemenea aiureli pentru ca aducem nivelul site-ului la
cel de care am scapat si de care acum radem...ala cu Izh-ul suprem si cu calibrul mic-mic pentru distante cat mai mari! Stii macar ce ai vazut pe site-ul Romtehnica? Ai observat ce model erau? Dar din ce an? Dar conditiile de vanzare despre care vorbea Violiv inainte de panseluta ta?Dar despre nivelul si calitatea productiei de la IOR de dupa anii '70? Dar,inca o data,ai cunostinta cat costa un 7X40 nou din magazin? Daca la ce oferea omul veneai cu o contraoferta pe la 550-600 de lei apareai ca un client serios,care stie despre ce vorbeste si vrea sa-si ia un lucru bun la un pret super,dar o oferta de 300 de lei inseamna ori o mishtocaraie pe topicul omului ori ca vreunul n-are habar despre ce vorbeste si nici n-are pofta sa-si strice ochii citind cate ceva pe aici,pe forum!
Domnule chiar nu va inteleg de ce atata rautate din partea Dv. pentru o oferta mea de pret pe pagina de vanzari a forumului. Nu vreu sa stric subiectul forumului. Imi cer scuze pt postarea mea si rog un admin sa stearga. Cu Respect
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIScuze daca ti s-a parut rautate...dar nu este!
Este o reactie la faptul ca vorbesti despre preturi corecte dar tocmai aprecierea ta nu este corecta,treaba care se putea rezolva cu o minima documentare sau cu o intrebare in locul unei afirmatii sententioase. Cand in Romania se reuseste,aproape prin exceptie,fabricarea unui lucru O.K., si atunci este tratat ca un gunoi si s-ar oferi pe el cat pe un plastic plasmuit pe vreun vapor...si asta chiar nu mai e O.K.!
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIpt.@stefanstnc
Nu trebuie sa te superi pe Don , el este unul din veteranii forumului de la care ai ce invata in plus isi ofera timpul si experienta cu generozitate.Datorita unor ”deraieri” din trecut al unor ”postaci neinspirati/rau intentionati”el penalizeaza ”din fasa” ori ce tentativa de acest gen. Sa stii ca da dovada de necunoastere sa oferi pe un binoclu de clasa medie spre sus o suma derizorie (300 lei) chiar daca ai facut-o pe topicul potrivit.Daca oferta ta era corecta aveai binoclul in dulap....dar nu a fost. Era suficient sa spui ca nu-ti este familiar subiectul si de aici gresala.Toti gresim ! Egoul este ca o umbrela de ploaie....se foloseste cand ploua , nu pe orice vreme sau in casa. Asta nu inseamna ca postarile tale nu au loc in acest forum.
Am vb despre preturi corecte vazand pretul de plecare al licitatie si raspunsul lui Violiv, documentatia mea in materie nu se compara cu a Dv recunosc. Daca eram smecher imi luam unul nou dar oameni care munces nu au bani decat sa traiasca. Nu sunt suparat pe Don. Cu respec
Te cred , te si inteleg.O zi buna!
Re: ABECEDARUL BINOCLULUINu-ti face probleme ca nu ai bani de unul nou,cred ca mai nimeni de pe aici nu da aproape
300 de euro pe unul din pravalia IOR,mai toti apelam la aceste NOS care apar la vanzare si care costa mai putin de jumatate...pentru ca sa stii ca si ceilalti,ca si tine sau cum sustii tu despe tine,muncesc,asa ca stam si noi cu ochii roata dupa ocazii...numai ca nu incercam sa vedem daca nu cumva am dat de vreun fraier si merge sa luam cu un leu lucrul care face doi! In rest,ceea ce spune @Dart vis a vis de reactia mea este riguros exact!
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIEu am luat unul mai vechi de la cineva care imi era dator, cu 250 Ron.In momentul asta e la IOR,la fabrica,ii pun imbracaminte de cauciuc (izoleaza termic si e antisoc),il colimeaza,curata,elimina zgarieturile de pe lentilele de la oculare.Pentru toata chestia asta,am mai dat ceva,e adevarat,dar,se pare ca reparatia poate ajunge si la 500 ron.Unul nou am auzit (de la cineva de la ior) ca e 1900 RON.Holger Merlitz spune ca e mai bun ca un Zeiss.USA Optics,la fel,daca nu te deranjaza greutatea.Pe mine,unul,nu,prefer sa fie mai greu,dar sa aiba cea mai buna optica si claritate.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUItot de la IOR am aflat ca fac componente (oculare) parca pentru Zeiss si Leica.Nu e gluma.
Re: ABECEDARUL BINOCLULUICei batrani ne-am obisnuit cu el in timpul serviciului militar.
La vremea aceea,pustan fiind,cred ca nu l-am apreciat suficient - cei care ne instruiau ne spuneau ca este printre cele mai bune binocluri militare,noi tratam afirmatia in cauza drept propaganda. Dupa caderea Cortinei,am putut vedea si noi si ceilalti ce aveam - iata un review care compara cateva dintre binoclurile din dotarea armatelor Tratatului de la Warsovia si mentiunea autorului precum ca erau comparabile,daca nu superioare celor din dotarea NATO - de urmarit locul l la punctajul final obtinut de IOR-ul nostru: http://www.holgermerlitz.de/ior7x40.html Cu mandrie citesc aceste lucruri si cu regretul ca,la vremea cand am luat contact prima oara cu el,nu am avut mintea sa-l apreciez cum se cuvenea! Este unul dintre motivele pentru care devin iritat cand vad ca este tratat la rand cu porcarelele incropite in graba care se vand,chiar cu oarece succes,pe la 300 de lei. Cum spuneam in alta postare,aproape prin exceptie facem si cate un lucru mai de soi si-l tratam ca pe un gunoi - poate ca e motivata neincrederea in multe produse romanesti dar,poate tocmai din motivul acesta,cand iese ceva bun din mana romanilor sa aratam respectul si aprecierea cuvenite!
Re: ABECEDARUL BINOCLULUIE foarte adevărat ce spui Don.tot de la ei ştiu că jandarmeria cumpără chinezării cu performanţă umflată în loc să susţină ior ul.terenul de sub fabrică e demult vânat de dezvoltatorii imobiliari.dacă le mai facem şi noi o nemeritată proastăreclamă..nu i ajutăm cu nimic.sunt oameni extraordinari acolo.produsele lor sunt apreciate afara.cum am spus , fac subansamble pentru zeiss .asta spune mult.