Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 01 Mar 2025, 01:07

ABECEDARUL BINOCLULUI

Sectiune dedicata dipozitivelor de ochire - lunete de panda, lunete de goana , red dot, docter, aimpoint, dar si binocul de vanatoare, toate dispozitivele optice care ajuta vanatorul sa apropie si sa observe mai bine trofeul mult visat, sau sa plaseze un foc sigur si etic.

Moderator: liviur

Re: ABECEDARUL BINOCLULUI

Mesajde Florianis pe 20 Mai 2012, 22:51

Buna seara Tranan, bunaseara tuturor care citesc acest forum.
M-am hotarat la Nikon Sporter EX 12x50. L-am gasit la un pret de 160Euro.
Intre timp insa am dat de un magazin din Oradea care printre altele comercializeaza
binocluri Luger. Am vazut modelul ST 12x50 la 254 roni.
Ce parere ai despre acest binoclu ? E clar ca sunt categorii diferite dar totusi ce ai alege dintre el si Sporter si de ce ?
Multumesc.
Florianis

Mesajde Tranan pe 21 Mai 2012, 07:38

Binoclul acesta Luger nu l-am testat inca. Toate celelalte binocluri Luger insa, le-am considerat foarte slabe la banul platit. Din motivul acesta, as continua sa recomand Nikonul ca fiind o alternativa buna.
I DON'T NEED SEX! The state screws me everyday
Tranan
Veteran

Locaţie: SUEDIA

Mesajde gabi s pe 06 Iul 2012, 22:52

Buna seara,
Tranan am vazut ca poti sa trimiti binocluri sun interesat si eu de unul, am trimis un maill dar nu am primit raspuns.
Vreau unul petru vanatoare dar nu foarte scump.
gabi s

Mesajde Alecs23 pe 16 Iul 2012, 10:27

Buna ziua,
Am achizitionat in urma cu o zi un POLLUX 7x50,Antireflex,Triple tested la pretul de 150RON....vreau sa stiu daca a meritat bani dati si daca poate sa imi spuna cineva cate ceva despre el....sunt foarte incepator in domeniul asta :D
Multumesc
Alecs23

Mesajde Alin3006 pe 17 Iul 2012, 18:52

Alecs23 scrie:Buna ziua,
Am achizitionat in urma cu o zi un POLLUX 7x50,Antireflex,Triple tested la pretul de 150RON....vreau sa stiu daca a meritat bani dati si daca poate sa imi spuna cineva cate ceva despre el....sunt foarte incepator in domeniul asta :D
Multumesc

Te rog sa nu mai postezi aiurea! Genul asta de intrebari NU AU CE CAUTA in acest topic!
Alin3006
Veteran

Locaţie: bucuresti

Mesajde Alin3006 pe 17 Iul 2012, 18:53

gabi s scrie:Buna seara,
Tranan am vazut ca poti sa trimiti binocluri sun interesat si eu de unul, am trimis un maill dar nu am primit raspuns.
Vreau unul petru vanatoare dar nu foarte scump.

IDEM cu ce am scris mai sus!
Alin3006
Veteran

Mesajde HUNTING MAN pe 18 Iul 2012, 01:47

Alecs 23 a intrebat la sectiunea de binocluri unde mai intreaba toata lumea cate ceva,ca parere avem despre ceea ce si-a cumparat.
Unde a gresit?
Ca nu a deschia inca un topic?
Decat sa incarce forumul aiurea mai bine ca a intrebat la sectiunde dedicata binoclurilor.
HUNTING MAN
Veteran

Mesajde Alecs23 pe 18 Iul 2012, 15:09

Am postat aici deoarece am vazut ca multa lume pune intrebari legate de binocluri si nu am gasit nimic pe internet legat de modelu asta,ma gandeam ca poate cineva a auzit de el sau stie cate ceva despre el. :?
Alecs23

Mesajde Alin3006 pe 18 Iul 2012, 17:24

Da, multa lume pune intrebari aici, din lene sau comoditate. Iar eu mi-as dori sa facem ordine, ca sa se intelega ceva din topicurile astea.
Alin3006
Veteran

Mesajde zenaldiak pe 23 Aug 2012, 21:13

Nu-i nimic daca vrei sa stii ceva despre el.Insa asta se face inainte de a-l cumpara.Daca tot il ai, testeaza-l , si in functie de cum te multumeste ai rezultatul.Inainte de a cumpara optica, e bine sa te uiti in cateva, unele mai scumpe, altele mai ieftine, sa-ti faci o idee.Si asta in conditi diferite de lumina.Pe propria piele inveti cel mai bine. Sa o faci doar dupa teorii , inseamna sa devii snob de la un timp.
Daca-ti place cel care-l ai, e bun luat, daca nu, scapa de el si o iei de la inceput.
Respecte.....
ZEN
zenaldiak
Veteran

Mesajde floriantmf pe 24 Aug 2012, 15:42

Sunt interesat de un binoclu. Ce ar trebuii sa aleg din gama NiKon: Action EX 10x50 CF, Action EX 7x50 CF,PROSTAFF 7 10X42, SPORTER EX 10X50.
floriantmf

Mesajde adisan77ro pe 26 Aug 2012, 08:45

Stimati colegi, sper sa nu supar prea tare daca intervin si eu adresandu-ma lui Tranan cu rugamintea dea-mi spune parerea lui despre binoclul BUSHNELL LEGEND ULTRA HD 10X42. Am vazut ca la noi pretul unui astfel de binoclu ajunge pana la aprox600 Euro ceea ce mi se pare f mult, motiv ptr care am cautat peste ocean unde am gasit la un pret de 240-250$. Asa ca te rog Tranan spune-mi parerea ta despre el ptr ca la o asa diferenta de pret mi se pare atragator mai ales ca acum am si un prieten care se intoarce din SUA si mi-l poate aduce el.
Multumesc anticipat
RABDAREA incepe atunci cand nu mai ai RABDARE
adisan77ro
Veteran

Locaţie: Cluj-Napoca

Mesajde floriantmf pe 26 Aug 2012, 12:17

[quote="floriantmf"]Sunt interesat de un binoclu. Ce ar trebuii sa aleg din gama NiKon: Action EX 10x50 CF, Action EX 7x50 CF,PROSTAFF 7 10X42, SPORTER EX 10X50, prostaff 7 10x42 sau BUSHNELL LEGEND ULTRA HD 10X42 ?
floriantmf

Mesajde Tranan pe 27 Aug 2012, 23:48

Daca ai banii necesari, categoric Bushnell Legend Ultra HD. E un binoclu superior celoralalte.
Tranan
Veteran

Mesajde Dragan pe 28 Aug 2012, 14:27

Ma puteti lamuri in alegerea uni binoclu,am de ales intre vortex diamondbak 10x42 sau bushnell legend ultra HD 10x42.multumesc
Dragan
Membru important

Mesajde ysr pe 06 Sep 2012, 14:28

Buna ziua. Caut detalii despre un binoclu mai bun pentru astro. Am deja un ior 7x40.
Am gasit asa ceva : Strathspey Giant 15x70 Binoculars
Ceva pareri? Descrierea pare promitatoare. Multumesc.

Total Price £ 109.79, cu aproximatie.
ysr

Mesajde Tranan pe 06 Sep 2012, 22:52

E un binoclu foarte slab atat mecanic cat si optic. Pretul e deasemenea destul de scump.
Nu le recomand de loc! Sunt clone chinezesti botezate cu tot felul de marci: Strathpey, Celestron, Astro, Bresser etc.
Tranan
Veteran

Mesajde HUNTING MAN pe 07 Sep 2012, 22:40

Dragan scrie:Ma puteti lamuri in alegerea unui binoclu, bushnell legend ultra HD 10x42.multumesc

Si pe mine m-ar interesa ceva recenzi asupra acestui binoclu.
Cum se claseaza in comparatie cu un ior 7x40?
Greutate,optic,etc,ce ne puteti spune despre el?
HUNTING MAN
Veteran

Mesajde ysr pe 10 Sep 2012, 08:45

O rugaminte:
Am nevoie de un sfat in vederea achizitionarii unui binoclu "bunicel" pentru astro, ca si raport calitate/pret, aproximativ 15x70 , in doua categorii de pret:
1: 150-250 Euro
2: 250-400 Euro
M-ar bucura si un mesaj privat cu o oferta de pret :) .
Mutumesc.
ysr

Mesajde HUNTING MAN pe 15 Sep 2012, 09:24

HUNTING MAN scrie:
Dragan scrie:Ma puteti lamuri in alegerea unui binoclu, bushnell legend ultra HD 10x42.multumesc

Si pe mine m-ar interesa ceva recenzi asupra acestui binoclu.
Cum se claseaza in comparatie cu un ior 7x40?
Greutate,optic,etc,ce ne puteti spune despre el?

Chiar nu se stie nimic despre acest binoclu?
HUNTING MAN
Veteran

Mesajde adisan77ro pe 05 Oct 2012, 20:23

Tocmai mi-a ajuns un BUSHNELL LEGEND Ultra HD 10X42 si sunt placut impresionat de acest binoclu. E f usor in comparatie cu IOR 7x40 , este si mai mic si din toate punctele de vedere da impresia unui lucru de calitate. Materialul exterior pare un invelis cauciucat care este f placut la atingere. eu am optat ptr varianta CAMO. A venit impreuna cu o curea de neopren si un ham f comod + o laveta ptr lentile, o husa mica din matase si o cutie cu fermoar. Garantie pe viata. Mi-as fi dorit sa fi avut si focus automat ca si IOR-ul (Bushnell legend are focus manual)
adisan77ro
Veteran

Mesajde Tranan pe 05 Oct 2012, 20:28

Focalizarea automata nu e de dorit in general datorita faptului ca optica devine mai slaba din cauza asta.
Sa-l folosesti sanatos! :)
Tranan
Veteran

Mesajde HUNTING MAN pe 05 Oct 2012, 21:18

adisan77ro scrie:Tocmai mi-a ajuns un BUSHNELL LEGEND Ultra HD 10X42 si sunt placut impresionat de acest binoclu. E f usor in comparatie cu IOR 7x40 , este si mai mic si din toate punctele de vedere da impresia unui lucru de calitate. Materialul exterior pare un invelis cauciucat care este f placut la atingere. eu am optat ptr varianta CAMO. A venit impreuna cu o curea de neopren si un ham f comod + o laveta ptr lentile, o husa mica din matase si o cutie cu fermoar. Garantie pe viata. Mi-as fi dorit sa fi avut si focus automat ca si IOR-ul (Bushnell legend are focus manual)

Sa il stapanesti sanatos.
Si eu sunt fericitul posesor al unui binoclu identic cu al tau ;)
Ce am remarcat cand am iesit si cu ior=ul si cu busnelul inafara de greutate care este mai scazuta la Bushnell parca mi sa parut ca vede mai bien ior-ul.
Nu discutam de cat apropie ci de cum vede la distanta si aproape.
Sincer parca imi place mai mult sa folosesc ior-ul azi drepta dovada am cautat sa vad daca fabrica si varianta 10x40 sau 42 cei de la ior,dar nu,din pacate nu fabrica :(
Despre Bushnell ce sa zic se vede ok la el,parca un pic enervanta treaba cu focalizare centrala mai ales ca trebuie sa umbli mereu la ea sa reglezi imaginea,mai usor si cam atat se vede acceptabil cu el pe timp de zi sau crepuscul nu foarte grozav cu el,nu prea vede atat de bine pe intuneric ca ior-ul,mai clara imaginea celui din urma si pe bezna totala ;).
Mai pun deoparte si trec la un Zeiss 10x42 pt ca ala este super,mai ales Conquest Hd 10x40 ,poate il si gasesc la un pret de dumping.

http://swfa.com/Zeiss-10x42-Conquest-HD ... 56026.aspx

Asa ceva mi-as dori sau un Ior asemanator ca magnificatie si greutate.
Stima.
HUNTING MAN
Veteran

Mesajde adisan77ro pe 06 Oct 2012, 20:26

Intr-adevar IOR-ul vede f bine si clar insa nu ma pot pronunta inca in comparatie cu BBUSHNELL Legend intrucat cu acesta din urma nu am reusit inca sa ies in teren a.i comparatia sa fie relevanta. Oricum , judecand insa dupa generatia din care fac parte fiecare dintre ele, nu cred ca ar fi in regula ca IOR sa vada mai clar decat Legend . Poate gresesc, caz in care rog cunoscatorii sa ma corecteze.
adisan77ro
Veteran

Mesajde HUNTING MAN pe 06 Oct 2012, 21:13

Ca si dumneavoastra si eu le am pe amandoua,la binoclul ior modelul Bi 7x40,ar fi ok sa le verificati si dumneavoastra in paralele atat pe lumina,crepuscul cat si pe intuneric.
Sa puteti trage o concluzie care sa nu fie subiectiva ci la obiect,care sa ne-o impartasiti si noua.
Aia este doar parerea mea,ca ior-ul vede mai bine ca Bushnell-ul Legend Ultra HD 10X42,daca ior-ul se fabrica si cu magnificatie 10x42 si o greutate mai mica se batea cu Zeiss-ul la calitate si mecanica,inca o data spun,doar umila mea parere!
Poate sunt eu foarte indragostit de produsele Ior si inca nu mi-am dat inca asa de bine seama,la capitolul binocluri,despre lunete nu mai vorbesc ca mi se par mult peste cele de mare soi,favorite fiind 2,5-10x42 cu reticol mp 8 in planul 2 focal si 4-15x56,ambele iluminate,pacat ca au pretul un pic cam mare,tinand cont ca se fabrica in Bucuresti si daca ar fi avut un pret decent ar fi avut posibilitateatea sa aibe si aici o piata mult mai mare de desfacere decat actuala ;).

Stima.
HUNTING MAN
Veteran

sfar va rog

Mesajde turboslider1 pe 11 Oct 2012, 09:36

Buna ziua ,sunt nou pe forum si sincer in legatura cu alegerea unui binoclu chiar am nevoie de cateva sfaturi! detin caini de vanatoare i plimb foarte des si am nevoie de ceva sa imi apropie destul de mult dar sa vada si cat de cat decent ,detin o suma mica de bani 150 lei ,am citit sfaturile dumneavoastra si am ales acest binoclu! va rog sa imi spuneti daca se merita sau daca la acesti bani as putea gasi ceva m-ai bun!

Binoclu original BAIGISH Rusia 8x40
Brand: Baigish
Binoclurile HG (High Grade) sunt printre cele mai performante binocluri, caracterizate de aceeasi inalta rezolutie atat la grosismente mici cat si la grosisment maxim.
Diametrul lentilelor obiectiv: 40 mm
Puterea de marire (Grosisment): 8x
Acoperire suprafete optice: Acoperiri antirefelex multistrat pe toate suprafetele optice, Fully Multicoated
Sistem Prisme : Porro
Material prisme: BaK4, cu acoperiri antireflex multistrat
Produs: Rusia
Camp de vedere: 143m/ 1000m
turboslider1

Mesajde Tranan pe 12 Oct 2012, 07:44

Daca binoclul e cu adevarat rusesc e un pret OK altfel eu nu m-as incurca cu asa ceva.
Tranan
Veteran

Mesajde gustilik pe 17 Oct 2012, 23:20

Salutare! Stie cineva cate ceva despre Binoclu Omega 7x50 model vechi stil militar. Am bagat de seama ca sunt foarte multi pasionati de instrumente optice de acest gen si ma face sa cred ca am adresat intrebarea unde trebuie in speranta ca primesc raspunsuri pertinente. In cazul in care parerile nu sunt foarte bune, as indrazni sa ma indrumati in achizitionarea unui binoclu pana in suma de 200 lei sh sau nou, facand precizarea ca intentionz sa-l folosesc ca allarounder, fara a avea o activitate anume pe care sa ma axez. Nu sunt vanator si deocamdata nu m-as da in vand dupa astroview. Multumesc anticipat!
gustilik

Mesajde Tranan pe 18 Oct 2012, 00:16

Bine ai venit pe forum!
Omega 7x50 e un binoclu foarte bun la banul platit. Nu te astepta la minuni insa. Optica e Ok dar relativ neclara la marginea lentilei, factorul crepuscular e foarte slab si claritatea nu e fantastica dar la preturile la care se vand, sunt binocluri bune.
Daca ai mai pune niste euroi, ti-ai putea lua un IOR 7x40 si atunci ai un binoclu mult mai tare cu optica germana de calitate minunata la pretul la care se vand.
Tranan
Veteran

Mesajde gustilik pe 20 Oct 2012, 13:18

Tranan scrie:Bine ai venit pe forum!
Omega 7x50 e un binoclu foarte bun la banul platit. Nu te astepta la minuni insa. Optica e Ok dar relativ neclara la marginea lentilei, factorul crepuscular e foarte slab si claritatea nu e fantastica dar la preturile la care se vand, sunt binocluri bune.
Daca ai mai pune niste euroi, ti-ai putea lua un IOR 7x40 si atunci ai un binoclu mult mai tare cu optica germana de calitate minunata la pretul la care se vand.

Multumesc foarte mult pentru raspuns. Am renuntat sa-l achizitionez si acum astept un raspuns de la cineva, sa vad daca-mi poate face rost de un IOR.
gustilik

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Optica de vanatoare