Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Amortizor de zgomotModerator: liviur
47 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Amortizor de zgomotAmortizoare de zgomot sau sub alte denumiri ca ;suppressor,silencer,soundmoderators pt arme cu glont le gasiti pe urmatoarele site;
www. aseuta.fi www.reflexsuppressors.co.uk www.jacksonrifles.com www.soundmoderators-uk.com www.wildcatrifles.co.uk NOTA;pt a evita anumite confuzii si intrebari inutile mentionez ca nu fac reclama nu sint dealer ,totul pt o mai buna informare a utilizatorilor acestui site
Re: Amortizor de zgomot
![]() in romania oricum sunt interzise. ![]() Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
Re: Amortizor de zgomotPentru ca Romania nu face parte din UE !?!?!?!?!?!?!? (LA LEGISLATIE?!!???~!!!)
Re: Amortizor de zgomotpentru lisa exista?
http://www.scribd.com/doc/6004153/billh ... hop3872154 http://www.scribd.com/doc/5000069/22lr- ... hot-Pistol Publicatii exista pe net cate vrei! ![]() The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Amortizor de zgomotpentru ca in alte state din UE aceste dispozitive sint legale.DESTEAPTA-TE ROMANE
Re: Amortizor de zgomotIn loc sa ne sicanam intre noi (stilul pur romanesc) mai bine sa-i sicanam pe guvernanti (pt ca noi i-am ales pe ei nu ei pe noi )pt legile de tot risul emulate(emise) de niste inculti si incapabili .Sau poate nu mai avem singe in vene .DESTEAPTA-TE ROMANE PINA NU ESTE PREA TIRZIU
Re: Amortizor de zgomotDeja e prea tarziu. De mult e prea tarziu.
distinse coleg, trebuie sa te contrazic. in primul rand, folosirea amortizoarelor de zgomot, sau a asa ziselor " surdine" sunt reglementate de legile fiecarui stat in parte, si nu au nimic deaface cu legislatia comunitatii europene. in majoritatea tarilor aceste dispozitive sunt INTERZISE !! un detaliu mai jos: Bulgaria - interzis Danemarca - interzis Germania - folosire prin dobandirea unei autorizatii speciale Anglia - permis Filanda - permis Franta - permis Italia - folosire prin dobandirea unei autorizatii speciale Norvegia - permis Austria - folosire prin dobandirea unei autorizatii speciale Polonia - interzis Romania - interzis Russia - interzis Scotia - permis Elvetia - folosire prin dobandirea unei autorizatii speciale Spania - interzis Cehia - interzis Ungaria - interzis deci la ce concluzie se ajunge?? ![]() ( bineinteles in afara de a-ti proteja sistemul auditiv si eventual la selectia unor bucati din grupa fara a speria restul) ![]() Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
![]()
Re: Amortizor de zgomotDe peste 35 de ani mă tot gîndesc la utilitatea - în conceptul eticii vînătoarei - a unui astfel de dispoziv. Cu excepţia pest controlului- calibru redus, zone urbane, personal specializat - nu i-am găsit nici o motivaţie. Poate mă iluminaţi(dacă tot a-ţi deschis topicul)
![]() ![]() La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: Amortizor de zgomot![]() ![]() Eu d-abia astept sa vad ce pareri sunt in legatura cu utilitatea unui amortizor, dupa cum mentiona si Vechio, la vanatoare. respecte
Re: Amortizor de zgomotEu sunt PENTRU legalizarea amortizorului. E cineva impotriva? Se abtine cineva?
Moose _Master, ![]() ![]() Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
Niciodata nu e prea tarziu.
Re: Amortizor de zgomotDaca nu aud pushca cum pocneshte, mai bine ma las de vanatoare, da ce va trebe amortizoare , vanatzi cu arcuri fratzilor, si nu mai auzitzi nica.
E mai bine sa fi invins, acolo unde victoria e pagubitoare.(P-S).
Re: Amortizor de zgomotSi in tarile UE unde sunt permise la folosit, asta se intampla cu foarte rare exceptii doar in poligon si nu la vanatoare. In unele (cum e Franta) sunt chiar recomandate in poligon si se cumpara linistit de la magazin carabine si lise dotate cu amortizoare de sunet.
Daca maine se inventeaza bateria de 5 cm cubi ce poate stoca 1 MW la o masa de vreo 200 g numai si poate asigura functionarea unui LASER de xx W capabil sa gaureasca un gugu la 100, sa zicem, fara sa faca nici cel mai mic zgomot, si s-ar recomanda ![]() E drept ca preferintele individuale sunt nenumarate si unora le place mai mult cu galagie dar asta nu inseamna sa interzici celorlalti s-o faca in liniste..... Parca am simtit o unda de "etica vantoreasca" in unele postari....poate reusiti sa-mi explicati de ce n-ar fi etica o arma care nu face zgomot folosita la vanatoare nu la braconaje sau la ce alte prostii va ganditi.
Re: Amortizor de zgomotVioliv a tras bine. Eu insa am si alte argumente insa o sa-l vars numai pe cel care ma racaie cel mai tare. Io nu am tras niciodata cu o arma cu supressor. Nu am de gand si nici nu sunt interesat de acest subiect. Insa daca eu nu vreau asta nu inseamna ca nimeni nu trebuie sa aiba si sa foloseasca daca vrea acest obiect.
Ca unii gandesc ca nu-i bine si uite ca pe motivul asta nu mai trebuie sa aiba nimeni, este dovada clara ca mentalitatea tipic trotzkista inca este la putere. Care este problema ta colegule X daca eu vreau sa am aruncator de flacari la mine in rastel? De ce te ...grija ca pe Dabija de buteliile mele cu napalm? Sau daca as vrea sa am un aruncator de obuze de 80 mm, care ar fi obiectia? Cu ce te deranjez eu pe tine individualule Y ca vreau sa am un obuzier? Mai bine imi dati voi (cei care nu sunteti de acord) un motiv bine intemeiat pentru care eu nu ar trebui sa am un tanc Panzer la mine in batatura casei. Daca am un pistol nu inseamna ca sunt si criminal. Iar daca am creier nu inseamna neaparat ca sunt si Einstein. Adevarata libertate inseamna dreptul fiecaruia sa aiba ce vrea el si sa faca ce vrea el, insa in acelasi timp sa respecte societatea in care traieste si sa nu lezeze in nici un fel drepturile sau libertatile unui alt individual. ghneagu, suna bine ce spui, insa in cazul Romaniei este mult prea tarziu. Romania a fost revanduta pentru a "n"-spea oara.
Re: Amortizor de zgomotAtat timp cat nu este folosit la braconaj nu vad nici o problema,ba chiar este util,prin reducerea zgomotului ,se elimina si un factor de stres al animalelor din arealul de vanatoare.
Pai sa vedem... Din 17 tari citate, sunt interzise in 8. Deci unde este majoritatea? ![]() ![]() The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: Amortizor de zgomotPai uite asa e cu coicidentele astea ,si tre sa vinam cum facea bunicu daca se poate si cu flinta d-aia care scotea fum ca sa ne vada tot boborul de unde a tras criminalul, mai moose master la noi e tare greu cu intelesul democratiei asteia ,ca aia care are arme si inpusca animalul este neste cremenali si ar trebuii bagati la puscarie
![]()
Re: Amortizor de zgomotDacă efectul undelor sonice(amprenta sonică) produse de gazele de ardere a pulberi pot fi diminuate printr-o tobă de eşapament, cele ale proiectilului, în nici un caz. Efectul curios al undelor generate de coada proiectilui este acela că dă ţintei senzaţia că se trage din partea opusă, generând reflexul de apropiere de trăgător.
Menţionez faptul că nu vorbesc din literatură. La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Sunt deosebit de curios dacă ai tras asupra unei ţinte vii cu o carabină echipată cu "sound suppressor" ![]() ![]() La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: Amortizor de zgomotNu am tras niciodata cu supressor si nici nu-s interesat. Pentru mine este inutil si nu cheltui bani pe lucruri inutile.
Re: Amortizor de zgomotProfund respect pentru onestitate ![]() ![]() ![]() La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: Amortizor de zgomotde Vechio pe 02 Iul 2009, 11:58
Dacă efectul undelor sonice(amprenta sonică) produse de gazele de ardere a pulberi pot fi diminuate printr-o tobă de eşapament, cele ale proiectilului, în nici un caz. Efectul curios al undelor generate de coada proiectilui este acela că dă ţintei senzaţia că se trage din partea opusă, generând reflexul de apropiere de trăgător. Menţionez faptul că nu vorbesc din literatură Pai viteza glontzului nu e mai mare decat viteza sunetului?Atunci cum sa auda nimalul inainte de a fi penetrat de glontz?Cand al aude nu e prea tarziu ![]() ![]() Va salut!
Re: Amortizor de zgomotIndiferent dacă proiectilui este supersonic sau subsonic, tot generează o dublă undă acustică. În situaţia în care ţinta încasează proiectilul, realizezează poziţia trăgătoruli şi se îndepărtează; în caz contrar - efectul e de chemătoare !
La tăţi ni-i greu; da nu la tăţi la fel !;
Re: Amortizor de zgomot.. Cristi daca in unele tari, amortizoarele de zgomot se pot folosii numai cu autorizatii speciale ( pe care le obtii extrem de greu) nu inseamna ca sunt permise, asa ca poti adauga si aceste tari la cele unde sunt interzise. Traieste fiecare zi, ca si cum ar fi ultima. Apoi, intr-o zi, asa se va si intimpla.
Re: Amortizor de zgomotNiki, oare cum ar fi sa mergi la vanatoare cu "Panzer, aruncator de flacari, obuzier, etc" - si sa nu fiu off topic - amortizor? Numai pentru simplu fapt ca sunt interzise?
Chiar sunt curios. Tu, care esti esti impotriva folosirii lunetei la vanatoare!
Scuza-ma, dar eu inteleg ca daca exista totusi o modalitate legala, chiar daca e anevoioasa, de a folosi un lucru, asta nu inseamna ca e interzis... Sau nu inteleg eu sensul cuvantului " Interzis" ![]() Revenind strict la subiect, interdictia de a detine amortizoare e legata organic de politica anti arme detinute de civili a guvernelor , si infinit mai putin de vanatoare. The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
47 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 61 vizitatori |
Publicitate
|