Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
PROBLEME LA INCHIZATORModerator: liviur
10 mesaje • Pagina 1 din 1
PROBLEME LA INCHIZATORVa salut! De curand am achizitionat o arma noua sabatti rover 870 noua,calibrul 30.06 de la un magazin din Bucuresti. Am fost cu ea in teren, am tras cateva focuri, si la punct fix si la animale, in jur de 20 de cartuse. La ultimele 2 iesiri am avut doua evenimente care m-au pus pe ganduri. Primul a fost cand a venit un vier, se terminase goana, si el a aparut cau cainii dopa eu din spatele standurilor, atunci eu am introdus un cartus si cand am ridicat arma sa trag, inainte sa ajung cu ea sa iau linia de ochire a bubuit. ok am zis ca eu sunt de vina ca poate am atins cu mana tragaciul si s-a declansat. Al doilia s-a intamplat la o saptamana dupa, si anume cand am descarcat-o. I-am luat pedica si cand am ridicat de inchizator a plecat focul in pamant, de aceasta dat o aveam in mana stanga cu dreapta am actionat inchizatorul si piedica, mana stanga fiind in fata, in zona in care se tine cand tragi. Ce se intampla? ma puteti ajuta cu ceva sfaturi? va multumesc!
Re: PROBLEME LA INCHIZATORPrimul sfat
Treci pe la prezentari, da binete, declina putin identitate etc., ca intrii prima data la noi. Sfat doi La armurier cu ea, clar are vre-un arc sau ceva ce este slabit si nu este bine. Foarte bun ca ai tinut arma in jos, asa se face! Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: PROBLEME LA INCHIZATORSalut.Avand in vedere ca este o arma noua cred ca este valabila o garantie a armei.Trebuie sa mergi neaparat cu ea la magazinul de unde ai achizitionat-o.Atentie ...cred ca este necesara o autorizare din punct de vedere al legislatiei, avand in vedere reparatia armei.Oricum aceste lucruri sunt neinsemnate cu producerea unui accident.
Grija mare.
Re: PROBLEME LA INCHIZATORCand predai arma mentioneaza cere gestionarului sa-ti traca in procesul - verbal de predare primire defectul pe care il reclami, adica faptul ca arma se descarca accidental. Cand o iei reparata, tot asa sa fie facuta mentiune ca defectul a fost remediat. In cazul unui accident ai cel putin o circumstanta atenuanta.
4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: PROBLEME LA INCHIZATORCand predai arma mentioneaza cere gestionarului sa-ti traca in procesul - verbal de predare primire defectul pe care il reclami, adica faptul ca arma se descarca accidental. Cand o iei reparata, tot asa sa fie facuta mentiune ca defectul a fost remediat. In cazul unui accident ai cel putin o circumstanta atenuanta.
4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: PROBLEME LA INCHIZATOR
Coleguu Nu mai da sfaturi . nu exista asa ceva in lege. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: PROBLEME LA INCHIZATOR
Scuze......m-am pripit un pic dar am mentionat ,,CRED''...nu am indicat concret...noroc cu legea: Art. 115. - (1) Evidența operațiunilor de reparare, respectiv a armelor sau a pieselor primite pentru reparare, trebuie ținută zilnic de armurierii autorizați să le repare, în registrul de evidență, care trebuie să cuprindă în mod obligatoriu următoarele rubrici: numărul curent, datele de identificare a persoanei fizice sau juridice care a depus arme pentru reparare, numărul și seria permisului de armă sau, după caz, ale autorizației de deținere sau de folosire ori ale certificatului de deținător al persoanei fizice sau juridice, data depunerii armei, datele de identificare a armei, denumirea reparației efectuate, data restituirii armei, numărul documentului eliberat ca urmare a efectuării operațiunii de reparare, semnătura, semnătura de recepție a armei, observații.... Dar armurierii stiu mai bine ![]()
Re: PROBLEME LA INCHIZATORArmurierii tin evidenta reparatiilor si fac procese verbale de predare primire,posesorii de arme au obligatia de a avea asupra lor permisul de arma tip B si cartea de identitate...atat .
Re: PROBLEME LA INCHIZATORE bun articolul din lege dar nu vad sa scrie undeva de ""autorizatie de reparatii"" pt propietarul armei.
E bine totusi ..cu ocazia asta au citit mai multi articolul mentionat. Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: PROBLEME LA INCHIZATORAltul e articolul pentru vanatori.
Ai nevoie de autorizatie prealabila de la politie atunci cand in urma reparatiilor se schimba amprenta balistica sau caracteristicile armei astfel incat arma sa ajunga in alta categorie. De exemplu schimbat teava la carabine sau inactivarea armei pentru "panoplie". Pentru reparatii curente, reglaje, curatat arma posesorul nu are nevoie de nicio hartie de la politie, doar duce arma la armurier.
10 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 64 vizitatori |
Publicitate
|