Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
alegere carabina 308Moderator: liviur
28 mesaje • Pagina 1 din 1
alegere carabina 308Buna ziua si LA MULTI ANI
Cu toate ca a mai fost atins acest subiect , va rog sa imi impartasiti din experienta dvs pt a alege o carabina in 308. Ca si criteriu personal ar fi : 3 focuri trase fara pauza ( doar cat sa armezi) ..grupaj 0.5 -1 moa. . fiabilitatea., calitatea armei Arme: Cz 550 varmit laminated / 557 syntetic Savage 10 PC Steyr pro hunter Sabatti custom L / plastic Sauer 101 Mauser M12 Tikka T3 Tac Roessler Titan Sako Ca si pret armele sunt intre 4000 5000 si 8000 ron. Daca arma merita sunt dispus sa dau si 8000 insa din ce am citit sunt arme ieftine care trag bine si fara sa le modifici ulterior....insa neavand posibilitatea sa le incerc apelez la parerile voastre. Multumesc si astept parerile ,sfaturile dvs
Re: alegere carabina 308eu sunt extraincantat de BLR ul in 308win detinut
precizie,fiabilitate, viteza si usoara.
Re: alegere carabina 308Servus! Nu stiu daca te ajuta cu ceva, eu detin un Sauer wolwerine in 308 si pot sa spun ca aproape nu mai folosesc alta arma, e o arma destul de grea dar nu ma deranjeaza, cu luneta cintareste 5,2 kg, dar si greutatea are avantajele ei. Daca ar fi sa aleg eu tot sauer as alege.
Cu stima Alin.
Re: alegere carabina 308sa fiu sincer mie sabatti imi face cu ochiul ...poate pt ca producatorul se lauda ca a gandit-o pt competitie ca in rest nu gasesti info despre sabatti mai de loc pe net
Re: alegere carabina 308
Nu ne-ai spus la ce vrei s-o folosesti. Vad ca in lista ai amestecat cate putin din toate neamurile si ai lasat pe margini de doua ori pe atat. Pare ca nu esti hotarat deloc. Daca important este acel criteriu marcat de mine atunci poti sa incepi linistit de la Savage Axis si Ruger American, ambele fiind in stare sa faca asta binisor dincolo de 100 m, cu aproape cea mai ieftina munitie de pe piata si cu un tragator decent nu ultra-performant. Pastrezi restul de bani pentru optica si iesi mai castigat. Pentru ca necesita infime interventii (sau deloc) ca sa scoti din ele tot ce pot si pot bine, Tikka Tactical si Steyr ProHunter ar fi numa bune pentru un nehotarat care vrea multe.
Tika sau Steyr ProHunter daca vrei sa intre in criteriile enuntate de tine si sa nu o scoti la vanzare in maxim un an.
Re: alegere carabina 308Este adevarat ca sunt nehotarat pt ca oferta este destul de mare ...si nu vreau ca peste 1 an sa mi dau seama ca nu am ales bine si sa vreau sa o vand si astfel sa pierd timp si bani ( asa cum a punctat colegul mai sus) si cum nu pot testa , prefer sa va cer niste opinii care impreuna cu info pe carea le am cules pana acum sa ma ajute sa ma hotarasc.
Re: alegere carabina 308Destinatia trebuie sa primeze in alegere. Nu-i prea bine sa alergi prin codri cu Tikka Tactical in spate pe cand ProHunter e numa buna, in schimb Tikka permite sa tragi la nesfarsit in poligon fara griji pentru umar si fara mare efort.
Daca vrei sa testezi Savage ,contacteaza-ma
Re: alegere carabina 308Daca mergi pe marcile foarte cunoscute si apreciate cum ar fi Sako (tikka este in principiu aceeasi arma) nu ai cum sa faci o alegere proasta.
Aici in nord se pune mult mai mare pret pe luneta. Cel mai des intalninte sunt armele din anii 80 care le poti gasi in stare excelenta intre 100-500€ si cu lunete Zeiss, Swarovski etc de 2000€ gen - este combinatia cea mai des intalnita. Eu am un Sako din 84 care mentine diametrul unei monede pe 80m. Pot sa spun ca nu as face schimb cu noile tikka t3 de exemplu... asta dupa ce am probat tikka. Browning 325s
Sako Hunter 6,5x55 Zeiss 3-9x50 Sako Finnbear .30-06 Leupold 1-4x20 CZ455 varmint 22lr
Mai pune ceva la suma...alege un Blaser R8 Professional in .308win si ai arma pt. 4-5 reicarnari...si nu vei avea dilemele de mai sus.Am observat ca este doar o chestiune de timp pana se ajunge la aceasta arma...unii o fac din prima,altii ajung sa vanda si sa cumpere arme ... si pana la urma tot acolo ajung(asa am patit-o si eu ![]()
Iar cu o Tikka T3 Lite megi si prin codrii si in poligon; ca de altfel si cu Steyr ProHunter.
Sau nu...E o alegere inteleapta e drept, dar a dracu de monotona. De ce nu Helix, sau un Sako model bavarez?
Re: alegere carabina 308ufff ...grea alegere
nu imi doresc blaser pt ca au destul de multi si vreau ceva diferit. stiu ca sako este impecabila ...imi place varmit , hunter ,synthetic black ,black bear o arma laudata am vazut ca este shr 970 - am gasit la 9000 ron SH - cam rarisima
Re: alegere carabina 308[quote="catalin1981"]ufff ...grea alegere
nu imi doresc blaser pt ca au destul de multi si vreau ceva diferit. Aleluia!!! ![]()
Re: alegere carabina 308Asa a zis si un foarte bun prieten al meu, ca prea multe Blasere in jurul lui si si-a luat Maral.
Acum isi scoate Maral-ul la vanzare si stii ce isi ia? Blaser R8 Professional Success ![]() ![]() ![]() Spor cu alegerea ta! Numai bine. R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Daca ar fi fost un forum de neveste si discutia ar fi fost despre nu stiu ce poseta, accesorii, etc. as fi inteles ... asa nu ![]() @ catalin1981 ai precizat in debut un buget limitativ, de asta nu am amintit Blaser. Blaser nu au asa multi pentru ca-i la moda ci pentru simplul fapt ca inca nu s-a inventat ceva mai bun. Am si Blaser si Sako si inca multe altele si chiar daca ma incapatanez sa vanez cu altceva decat cu Blaser recunosc cinstit ca fac o mare prostie.
Asta este arma mea de baza in cal 308 W, folosita intens la vanatoare la goana si cu randament maxim ![]() ![]() ![]() Pentru ca nici eu nu imi doresc Blaser(am reglat multe si dpdv precizie ,mecanica ,design ,etc nu poti vorbi decit la superlativ de ele) am fost la multe vanatori la care posesorii de Blaser mi-au lasat impresia de parveniti care habar nu au de vanatoare dar,participa cu R8 carbon ,imbracati in trening portocaliu,cu palarie Blaser pe cap ,au ten masliniu si au afaceri cu FER(fier) .In consecinta ,pt ca am fost copil cuminte ,Mosul mi-a pus sub brad ca altenativa Savage un Helix
Re: alegere carabina 308Pune si tu niste semne pe undeva sa te faci mai bine inteles, eventual niste poze
Re: alegere carabina 308Radule, e MERKEL, ba mai mult: e Helix, cea mai a naibii arma inventata vreodata ...... si e nemteasca. Si tu pui luneta delta si inele warne ..... luate de pe Axis ....
Pur si simplu nu se face ![]()
Re: alegere carabina 308Siiii crezi ca ......trage mai rau cu ele?
Voi incerca cu Weaver ![]()
Un test pt paturile din lemn stratificat de la Boyd https://www.youtube.com/watch?v=h66Lg09 ... dium=email
Re: alegere carabina 308Pai si ce nevoie mai ai de mecanism,teava sau luneta ca face lemnaraia toata treaba
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() este in noi
Re: alegere carabina 308In aceasta modalitate de prelucrare, din lemn ramane doar ideea, desenul si structura celulara de rezistenta. Nu numai ca foile de furmir sunt lipite impreuna cu respectiva rasina dar si fiecare folie in parte este impregnata complet. Ce rezulta este mult mai mult asemanator structural cu un pat de fibra sintetica(sticla, carbon, kevlar) impregnata cu rasina decat cu un pat de lemn. Eu am luat unul semi-finisat si l-am terminat acasa. Cand il slefuiesti nu curge niciun pic de rumegus de lemn ci numai de plastic .... daca esti prea energic se topeste.
Dincolo de aspectul inedit si frumos, aceste paturi sunt folosite intens si de tragatori de precizie, pe arme foarte bengoase, tocmai pentru ca alatura aspectului si calitati deosebite.
Re: alegere carabina 308https://www.youtube.com/watch?v=iqpYTECGc2I
Bine de stiut si de vazut diferenta intre plastic si lemn stratificat si comportamentul la temperaturi joase a materialelor compozite https://www.youtube.com/watch?v=iqpYTECGc2I
Gata!Maine la inchidere dau teava jos...merg doar cu patul ![]() Muget,deci exist !
Re: alegere carabina 308Da numai luneta jos sa ai priza mai buna si pirghie mai mare
28 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: jhonny şi 73 vizitatori |
Publicitate
|