Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 20 Feb 2025, 21:41

Ruger American

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Ruger American

Mesajde violiv pe 14 Dec 2014, 19:14

Prezenta de ceva ani buni pe piata de peste ocean, a ajuns in fine si pe plaiurile noastre: Ruger American.
O arma simpla, usoara, care trage excelent si costa mai putin decat te-ai astepta.

deocamdata va las sa va uitati la niste poze, in zilele urmatoare vine si povestea lor.

Imagine

Imagine

Imagine


Cam asa au iesit niste scurte teste de "cum trag"

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

P.S. rog un pic de rabdare pentru poveste :roll:

Mai multe poze aici:

http://s1297.photobucket.com/user/vio07 ... t=3&page=1
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8681
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Ruger American

Mesajde Sly_Fox pe 15 Dec 2014, 18:33

Unde au ajuns prima data? La Constanta?
Americanii sunt mandrii tare de aceasta marca,europenii,mai ales cei din est,nu prea stiu nimic despre ele.
Cu cat mai multe marci pe rafturile magazinelor,cu atat mai bine.
Eu am citit cate ceva despre ele in urma cu ceva ani,cand am auzit prima data de acest nume ce parea mai ,,deosebit,,. Oricum asteptam povestea promisa. :wink:
PS: Mai toti americanii au cate o semi Ruger in cal.22 L.R,in cazul invaziei unor zombie. Este cea mai cunoscuta arma contra zombie. :D
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Avatar utilizator
Sly_Fox
Veteran
 
Mesaje: 5775
Membru din: 06 Sep 2008, 19:59
Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Re: Ruger American

Mesajde catalin1981 pe 15 Dec 2014, 18:43

cine le aduce in Romania ?
catalin1981
Membru activ
 
Mesaje: 77
Membru din: 01 Aug 2011, 20:13

Re: Ruger American

Mesajde UlissePro pe 15 Dec 2014, 19:28

Elite Hunting din Constanta:
http://magazinvanatoareconstanta.ro/46-arme-cu-glont
Numai bine.
R93 .243W & .300WM
F3 20/76
Avatar utilizator
UlissePro
Veteran
 
Mesaje: 914
Membru din: 27 Aug 2010, 15:14
Locaţie: Constanta

Re: Ruger American

Mesajde violiv pe 15 Dec 2014, 20:13

Asa e, la Constanta au poposit.
Se doresc a fi o alternativa la AXIS pe plaiurile noastre.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8681
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Ruger American

Mesajde catalin1981 pe 15 Dec 2014, 21:08

se poate aduce orice de la Ruger ?
catalin1981
Membru activ
 
Mesaje: 77
Membru din: 01 Aug 2011, 20:13

Re: Ruger American

Mesajde violiv pe 15 Dec 2014, 21:29

Cu greu dar se poate. Orice import oficial de arme catre Ro este grevat de o serie lunga de hartoage ce dureaza luni si luni pentru a primi stampilele necesare. Majoritatea importatorilor europeni fac un singur import pe an de peste ocean si strang si comenzi mai speciale intre timp. Sfatul meu este sa contactezi direct magazinul sa vezi ce si cum.
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8681
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Ruger American

Mesajde violiv pe 15 Dec 2014, 23:28

Ruger American Rifle

American Rifle este raspunsul firmei Ruger la avalansa de modele de carabine cu pret mic si performante bune care au invadat piata armelor in ultimul deceniu.
Fiind printe ultimii sositi pe piata, proiectantii firmei au avut ragazul necesar sa aprecieze raspunsul cumparatorilor la modelele prezentate de alte firme, sa asculte criticile acestora si sa corecteze neajunsurile armelor ieftine, pastrand insa pretul in aceeasi gama.
Spre deosebire de concurenti, ideea de la care s-a pornit la proiectare a fost aceea de a obtine in primul rand o arma versatila si fiabila si doar la final pretul accesibil.
Beneficiind de noile sisteme de proiectare si testare virtuale, echipa de trei proiectanti a reusit ca doar in 10 luni sa ajunga de la idee la lansarea pe piata a produsului finit.
Ruger este o firma apreciata pe continentul nord-american pentru calitatea deosebita a productiei si finisarilor si firma nu a dorit sa piarda bunul renume doar pentru a lansa o arma ieftina, in ton cu trend-ul. Reducerea costurilor s-a realizat prin introducerea utilajelor ultra-moderne, reducerea la minim a interventiei umane in procesul de productie, adoptarea unor solutii tehnice existente si verificate si a unor inovatii punctuale, in zonele sensibile ce determina fiabilitatea si precizia.
Sistemul este cheia de bolta a oricarei carabine sistem bolt-action. Spre deosebire de modelul clasic al firmei ce este o evolutie a clasicului sistem Mauser, American trece la o culata simpla, aproape cilindrica, semi-inchisa, in care actioneaza un inchizator cilindric, ambele obtinute prin frezare din plin dintr-un bloc de otel inalt aliat. Suprafata interioara si cea exterioara sunt putin complexe deci numarul de operatiuni de prelucrare este minim, totusi nu exista niciun semn ca s-ar fi facut rabat la calitate. Similitudinile cu Steyr SBS, Tikka T3, X-Bolt sunt evidente. Decizia firmei de a limita arma la calibre clasice, medii a permis obtinerea unei culate de diametru mic, supla si eleganta. In plus, fata de concurenta directa Savage Axis, culata a primit niste “fete” sus si pe laterale indulcind linia prea cilindrica. Culata este realizata in doua variante de lungime, una pentru calibrele lungi – 30-06, 270 W – si una pentru calibre scurte, de tip 243 W,308 W.
Fata inferioara a culatei prezinta doua frezari transversale ce servesc la cuplarea cu sasiul metalic inglobat in pat si fanta pentru cuplarea cu magazia. Culata este prevazuta superior cu orificii filetate pentru montarea suportilor opticii iar firma livreaza armele cu baze Weaver montate.
Inchizatorul este prevazut cu trei nuturi de inzavorare care necesita o rotatie de 70 grade pentru inchidere-deschidere.
Suprafetele sunt finisate corect, nu exista urme vizibile de prelucrare mecanica, miscarea inchizatorului in culata este lina si fluida.
La o privire atenta (cu lupa) sub stratul de brunaj mat se observa o serie de linii fine perfect paralele si perpendiculare pe axa lunga a culatei si tevii, marca unui finisaj lasat in seama masinilor automate. In zonele unde forma curba a culatei este intrerupta de liniile lungi ale decuparilor muchiile sunt chiar taioase si se vede ca interventia umana pentru rotunjirea lor, prezenta la modelele scumpe europene, lipseste.
Percutia este asigurata de un percutor liniar clasic incarcat de un arc spiral, gazduite in interiorul inchizatorului. Pentru a usura armarea sistemul a fost prevazut cu dubla-cama de armare astfel incat miscarea de deschidere a armei este lina si fluida. Capul inchizatorului este corp comun cu inchizatorul iar finisarea in zona de acuplare cu nuturile de inzavorare din culata este realizata foarte corect, garantand o inchidere sigura si stabila si contribuind decisiv la precizia armei. In plus, fata de suprafata aproape “oglinda” a corpului inchizatorului, zona de inchidere pare supusa unui tratament suplimentar gen cementuire.
Extractia cartusului este asigurata de o gheara extractoare iar ejectia tubului este de tip activ cu piston incarcat de arc.
Manerul are dimensiuni potrivite, este curbat catre in jos si spre spate, usor de ajuns si de manevrat si se ridica la maxim aproape fara sa depaseasca linia superioara a culatei permitand montarea joasa a opticii. Piesa terminala a inchizatorului este realizata dintr-o singura bucata, cu desen suplu ce continua linia eleganta a armei .... pacat ca e doar un capacel de plastic negru mat ce ascunde interiorul. De sub portiunea inferioara proemina catre posterior coada percutorului in pozitie armata, functionand ca indicator de armare.
Inchizatorul este mentinut in culata de o mica siguranta plasata pe laterala stanga a culatei – o usoara apasare pe aceasta si este eliberat dupa retragerea in pozitie posterioara. Siguranta este de tip balansier, cu o parte ce proemina discret la exterior si un fel de carlig la interior, carlig ce se angreneaza intr-un lung sant practicat in corpul inchizatorului. La reintroducere, acesta intra in culata in aproape orice pozitie dar trebuie rotit calm catre pozitia corecta pana se angreneaza cu micul dinte al sigurantei. Grija la manevrarea inchizatorului scos din arma pentru ca muchiile santului sunt aproape taioase. La manevrari repetate, pe fata aproape “oglinda” a corpului inchizatorului si pe brunajul din interiorul culatei apar mici urme de contact cu culata, adica o prelucrare aproape perfecta cu infime puncte imperfecte. Inchizatorul curge lin in culata, fara hopuri, opintiri sau jocuri laterale.
Teava este preluata de la seria 77, realizata prin roto-forjare la rece, procedeu folosit pe scara larga de firmele europene de traditie dar mai putin peste ocean si care permite obtinerea profilului interior al tevii si al camerei cartusului la o singura trecere si garanteaza coliniaritatea, axialitatea si suprafata interioara perfecte precum si dimensiuni la cote minime, in sprijinul aceleiasi precizii bune. Teava este filetata in culata si fixata cu o contra-piulita, idee nu noua ci imprumutata de la Savage dar care permite reducerea costurilor si obtinerea unei lungimi ideale a camerei cartusului fara prelucrari costisitoare. Spre deosebire de concurenti, profilul culatei inguste si al piulitei de fixare continua elegant linia tevii, intr-o maniera in care piulita e abea vizibila. Tevile au lungime de 56 cm la variantele standard si nu sunt prevazute cu aparate mecanice de ochire. Imediat dupa camera cartusului teava se subtiaza evident ramanad un lung con pana la final, adica un profil exterior foarte suplu care cred ca e responsabil de masa mica a armei.
Tragaciul este piesa slaba la mai toate armele ieftine dar la Ruger American acesta este un model nou, cu o cursa scurta si seaca, realizat la acelasi nivel de calitate cu arma. Piesele sunt continute intr-o carcasa de aliaj usor, mecanismul este otel bine prelucrat, angajarea intre tragaci, nuca si percutor este minima dar solida. Este prevazut cu posibilitatea de reglare facila de catre posesorul armei, la o tarie ce variaza intre 1,5-2,5 kg. La prima vedere, mica limba de otel vizibila in interiorul lamei tragaciului seamna cu cea de la Savage dar la Ruger aceasta nu blocheaza nuca percutorului ci chiar tragaciul propriu-zis astfel incat nu este posibila actionarea din greseala doar a lamei tragaciului. Vine din fabrica setat la 2,5 kg. Pentru reglaj este necesara scoaterea armei din pat si folosirea unui singur imbus banal. Un mic surub comprima un arc ce apasa pe extensia superioara a tragaciului. Pentru a-l usura e suficient sa desurubezi cateva spire, chestie pe care o poate face si cel mai anti-tehnicus vanator pentru ca exista aici o mica gaselnita – chiar daca scoti complet surubul si-l pierzi, arcul ramane la locul lui si taria tragaciului nu scade sub limita de siguranta.
Siguranta armei este asemanatoare celor de la armele basculante, plasata pe partea superioara a crosei armei intr-o extensie a carcasei tragaciului, usor de actionat cu degetul mare. Are doua pozitii iar in pozitia de siguranta nu blocheaza si inchizatorul astfel incat arma poate fi incarcata si descarcata in siguranta. Ca la mai toate armele de peste ocean, la ridicarea manerului inchizatorului, in apropierea punctului maxim superior exista un mic prag ce determina un “click” la actionarea in continuare a manerului. Ridicat in aceasta pozitie intermediara, manerul inchizatorului sta singurel acolo si arma poate fi purtata astfel, cu o dubla asigurare ... inaintea focului se va cobora usor manerul inchizatorul apoi se va actiona siguranta. Inchizatorul incomplet inchis este protejat impotriva percutiei accidentale, deja o siguranta obligatorie la toate armele moderne.
Arma este prevazuta cu magazie detasabila, cu capacitatea de 4 cartuse la cal. 223 R si 3 cartuse la calibrele mai mari. Este realizata din polimeri si gazduieste cartusele asezate in spirala in jurul unui ax, impinse catre in sus de o lamela actionata de un arc. Este fixata in pat prin intermediul unei mici sigurante actionata de un buton de dimensiuni rezonabile, usor de ajuns si actionat. Alimentarea cartuselor in magazie este facila, fara riscul de a-ti produce urme pe degete chiar la temperaturi mici. Magazia intra si iese din arma “ca unsa” fara niciun fel de necesitate de a o potrivi in vreo pozitie oblica, cu un cap inainte, etc.... doar o plasezi la loc si-i dai un bobarnac in sus. La fel si extractia din arma – micul buton plasat pe magazie nu pe pat e usor de actionat si elibereaza magazia direct in palma.
Alimentarea din magazie in arma este incredibil de usoara, fluida, fara piedici, aproape ca ai senzatia ca nu a luat cartus din magazie. Arma poate fi alimentata cu un pic de efort si direct in camera cartusului prin plasarea unui cartus in culata direct prin fereastra de ejectie, impingerea lui catre camera cartusului si manevrarea inchizatorului. Fereastra de ejectie, desi de dimensiuni reduse, permite ejectia facila chiar a unui cartus netras.
Armele ieftine au paturi ieftine. American nu face exceptie si materialul folosit este acelasi polimer ieftin insa proiectantii au suplinit asta atat prin desen cat si structural prin integrarea unui soi de sasiu metalic in structura patului, sasiu care este format din doua punti metalice transversale, solide, in forma literei V si care se cupleaza perfect cu frezarile corespunzatoare din culata armei, prin ele trecand si cele doua suruburi ce fixeaza metalul culatei de pat. Sasiul turnat in structura patului si cele doua suruburi de fixare pe culata armei garanteaza acuplarea perfecta si stabilitatea sistemului. Desenul patului este unul modern, cu muchia superioara a obrazarului inalta, linie generala supla, pistolet lung si mediu inclinat si uluc plin ce garanteaza o priza corecta si sustinere foarte buna. Crosa si ulucul sunt decorate cu un model modern, cu rugozitate buna, care asigura contactul ferm si cu mana uda. Un disc cu logo-ul firmei plasat pe partea inferioara pistoletului adauga o nota eleganta. Ulucul prezinta la interior ranforsari care ii asigura ceva rigiditate dar daca te apesi tare in arma sprijinita pe uluc poate atinge teava, altfel liber flotanta pe toata lungimea.
A rezultat o arma usoara, relativ corect echilibrata, supla, cu alura moderna, care se manevreaza usor, permite un contact ferm si pozitie de tragere buna.
Toate armele sunt testate ca functionare si precizie inainte de a parasi uzina si chiar daca producatorul nu da garantii cifrice privind precizia, numeroase teste au demosntrat ca armele chiar trag foarte bine, cu multe sorturi de munitie.

La testul in poligon au fost prezente 3 arme, in calibrele 30-06, 270 W si 243 W. Toate armele au fost demontate, curatate de uleiul pus din belsug pentru conservare, examinate cu atentie pe toate fetele de la exterior si interior in cautarea “bubelor” la prelucrare, tragacele au fost coborate la 1,5 kg tarie, totul pus la loc si strans la cuplu, la fel ca si surubele ce fizeaza micile baze Weaver pe culata si care nu sunt complet stranse din fabrica.
Pentru test s-a folosit o luneta impecabila, IOR 4-14x56, montata cu inele Warne cu detasare rapida. Ca un mic test de verificare a constantei la prelucrare, dupa tragerile cu arma in 30-06, luneta a fost demontata de pe culata doar din manetelele rapide si pusa pe arma in 270 W care s-a dovedit a fi si practic nu numai teoretic de exact aceeasi lungime ca si cea in 30-06, inelele nimerind la fix in ambele sloturi. In plus, primele focuri cu noua arma la 100 m au plasat gaurile pe tinta la mai putin de jumate coala A4 distanta desi ramasese luneta reglata pentru 30-06 .... chestia asta se mai poate si la Blaser.
In 30-06 s-a folosit munitie Norma Orix si Accubond, ambele de 180 grs. Orix s-a dovedit un pic mai putin tolerat de teava, poate pentru ca era cam noua ... au trebuit vreo 6-7 focuri cat a durat reglajul ca sa stranga grupurile. Aici a existat o mica disputa intre participantii la teste: eu am sustinut serii repetate de cate doua focuri, ei au vrut 3 si mai multe intr-o serie. S-a dovedit ca in toate calibrele, armele cu tevile lor subtirele pot musca doua focuri dar de la al treilea grupajul se cam deschide.

Imagine

Trecerea la Accubond s-a facut fara curatarea tevii. Din experiente anterioare stiam ca-i o munitie pacatoasa si ca necesita uneori multe focuri de trecere. Pe tinta noua, pe acelasi reglaj ca la Orix, primele focuri au sosit cam departate. S-a corectat reglajul cam mult pentru a doua serie de doua, s-a mai corectat un pic pentru a treia serie .... care a iesit perfect. De retinut ca tinta cu Accubond avea marcaje la 1 cm distanta pe cand cea cu Orix la 1”.

Imagine

Desi arma este un picut dezechilibrata catre anterior datorita patului foarte usor in spate, cu 30-06 cam sare de teava, mai ales la tragerile din suport. Din picioare reculul este absolut tolerabil, cam ca la orice arma atat de usoara (binisor sub 3 kg goala). Forma patului a necesitat adaugarea doar a unui obrazar textil usor pentru a pune ochiul bine in fata lunetei cu obiectiv de 56 mm. Lungimea e buna pentru un tragator de talie medie spre inalta si talpa groasa si moale isi face treaba cu prisosinta. Pistoletul e numa bun de inclinat cat sa tragi iute din picioare si mai putin propice tragerilor din culcat dar duce degetul exact pe tragaci. Senzatia de tragaci cu “limba” la interior o cunosteam dar este surprinzator cat de sec declanseaza. Dupa apasarea foarte usoara a limbutei interioare, degetul se sprijina bine si larg pe tragaci, se comprima pe acesta, devine evidenta forta necesara declansarii, tragaciul nu se clinteste niciun fir de par apoi focul pleaca. Cred ca senzatia este cea mai apropiata de tragaciul de la Blaser, excluzand taria aproape dubla necesara. A fost necesara o perioada de acomodare si invatare a declansarii, mai ales pentru mine care agreez tragacele cu dubla cursa, mai putin pentru posesorii de Blaser prezenti la test care s-au familiarizat mult mai iute. Pentru ca eu am avut de reglat si doua Dragane m-am saturat iute de 30-06 in poligon si-am insistat sa trecem la mai putin cunoscutul 270 W. Dupa scurta mutare a lunetei si 2-3 focuri de reglaj am trecut la lucruri serioase si s-a obtinut grupul de sus din tinta. Tragand eu al doilea am scos un grup identic plasat 1 cm mai jos, ambele grupuri avand primele doua focuri in aceeasi gaura si al treilea un pic distantat.

Imagine

E greu chiar si pentru mine sa spun cine-i de vina, tragatorii inca incomplet familiarizati cu tragacele sau tevile subtirele. Inclin sa cred ca adevarul e la mijloc. Cu 30-06 am tras la total catre doua cutii de cartuse, cu 270 numai 10 cartuse si astea au fost grupurile de pozat dar mai toate trase corect si cinstit s-au situat sub cei 3 cm fatidici ai MOA la 100 m.
Am trecut la 243W cu munitie Federal, ceva SP din gama medie de gramaj si joasa de pret, de la care nu aveam prea mari sperante si pe care l-am folosit pentru reglajul initial. S-a dovedit insa ca s-a potrivit la marele fix cu arma, oferind chiar din debut numa cate o singura gaura pentru fiecare doua focuri trase. Un amic a tras pentru reglajul initial – primele focuri au fost tot intr-o coala A4 la 100 m fata de reglajul lunetei ramas pentru arma in 270 W desi a trebuit mutat complet inelul anterior pe noua pozitie a culatei scurte ,,, se pare ca drept inseamna drept la toate armele si nu a fost vreuna stramba printre ele. Vazand ca gaurile in tinta se leaga precum lantisorul a trecut la o tinta curata pentru reglajul final si a tras trei boabe cu actionare a turetelor lunetei intre ele – 1 cm jos, 1 cm la dreapta apoi foc si inca o data pentru a ajunge aproape perfect in centru. Arma a desenat efectiv pe tinta perfect dupa dorinta tragatorului iar click-urile lunetei s-au dovedit pe cat de precise se poate dovedi tragand in conditii relative nu cu o arma de bench-rest.

Imagine

Sincer, e una din cele mai frumoase senzatii de poligon sa vezi ca optica, arma si munitia raspund perfect dorintelor.
Mi-a fost inmanata arma pentru un grup de control. Luneta are un reticul german 4 modificat, cu liniile subtiri foarte subtiri dar care nu se intalnesc central, acolo fiind prezent un disc flotant ce are 1 moa la 10x magnificatie. Mie mi s-a parut mare pentru o ochire de precizie la imaginea impecabila pe care o oferea luneta asa ca am ochit cu varfuletul liniei verticale inferioare acolo unde se termina lina groasa de pe tinta si se intersecteaza cu linia orizontala finala a tintei. Distanta intre linie si marginea inferioara a discului este exact de ½ MOA la 14 ori asa ca focurile s-au dus corespunzator un picut mai sus. Primele doua au fost cele din stanga si m-am oprit. Colegii au insistat sa continui asa ca a venit si al treilea, cel ce musca linia la dreapta. Puteti sa le calculati daca vreti dar “la ochi” sunt binisor sub ½ MOA, mai catre 1/3. S-a mai tras apoi la tot felul de tinte reactive.

Din pacate, zilele de iarna sunt scurte si noaptea a venit repede peste noi asa ca sedinta s-a incheiat mai iute decat doream.
Pe parcursul tragerilor nu au aparut niciun fel de disfunctionalitati ale armelor, alimentarea merge de vis, deschiderea armei dupa foc e rezonabila, extractia si ejectia merg snur.
Au fost prezente in poligon o X-Bolt in 270 wsm si o Steyr noua in 223, ambele cu pat de lemn .... dar nu s-au dorit pozate alaturi. Cred ca s-au simtit cam rusinate ca din nicio mana n-au reusit sa traga mai bine de atat. X-Bolt comparabil ca finisare, tragaci mai slabut calitativ, actionare cam la fel, Steyr superioara dar chiar n-are rost sa comparam American-ul cu austriacul de 3 ori mai scump.
Nu s-au acordat note pentru ca tragatorii erau mai toti posesori de arme scumpisoare si e greu sa cobori de la Blaser, Merkel, Steyr si nici nu s-a dorit a se face vreo comparatie cu alte modele de arme, nici in sens pozitiv, nici negativ. Chiar daca au aparut in text alte nume, acestea au fost doar pentru ca cititorii sa-si faca o idee despre anume sub-ansamble care seamana mult cu ale altor arme.
Armele au raspuns cu brio asteptarilor iar mie mi-au dovedit inca o data ca e foarte usor sa pui masinile moderne sa faca o arma ieftina care sa traga super si e foarte greu si scump sa faci asta cu mana de om. O utilitara fara pretentii de lux s-a dovedit si buna si simpatica si cred sincer ca poate fi o partenera de cursa lunga.
Preferata mea a fost cea in 270 W, un calibru care se potriveste perfect cu arma. Sper ca gama fabricantului si cea comercializata la noi sa se diversifice in maniera in care au facut-o si alte modele ale altor firme.

Dincolo de faptul ca am avut o zi foarte frumoasa in poligon, salut aparitia pe piata a inca unui importator de arme, care nu numai ca le aduce dar si organizeaza o sedinta de teste punand la bataie arme, optica si munitie. Pare ca deja incepe sa devina o traditie si eu imi doresc cat mai multe de acest fel.

http://s1297.photobucket.com/user/vio07 ... t=3&page=1
violiv
Veteran
 
Mesaje: 8681
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Ruger American

Mesajde violiv pe 29 Sep 2015, 21:38

violiv
Veteran
 
Mesaje: 8681
Membru din: 18 Iul 2006, 10:11
Locaţie: Constanta

Re: Ruger American

Mesajde EliteHunting pe 02 Dec 2015, 12:44

EliteHunting
Membru activ
 
Mesaje: 114
Membru din: 28 Noi 2014, 11:59

Re: Ruger American

Mesajde teuton pe 02 Dec 2015, 21:50

anul acesta am primit un ruger 22 LR semiautomat
arma cred ca e destul de veche, nu stiu cum a ajuns in RO, inca nu stiu cum trage si s-ar putea sa ramana nefolosita o perioada lunga daca n-or schimba legea
ca sa o duc la un armurier pentru ceva reparatii oare trebuie sa iau de la militie autorizatie ?
teuton
Veteran
 
Mesaje: 360
Membru din: 03 Oct 2009, 08:43
Locaţie: valcea / bucuresti


Înapoi la Arme de vinatoare cu glont

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 64 vizitatori

Publicitate