Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 08 Apr 2025, 13:01

O (alta) arma de inceput.....

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Re: O (alta) arma de inceput.....

Mesajde radu pe 31 Oct 2012, 07:36

Un test cu Warne QD. Arma CZ 550, cal.416 Rigby:
http://www.youtube.com/watch?v=yJuiF6mBTZc
Românului nu trebuie sa i-o tragi. Îl laşi în pace , că şi-o trage singur.
radu
Membru important

Mesajde DART pe 31 Oct 2012, 09:28

@DAC?
http://spuhrwebbshop.noxshop.se/?catego ... id=SP-3601

atunci cand am vazut aceasta montura m-am imbolnavit atat de ciuda cat si de.....pret 1446.23 lei Hmmmmm
DART
Veteran

Locaţie: Timisoara

Mesajde Don pe 31 Oct 2012, 09:40

radu scrie:Un test cu Warne QD. Arma CZ 550, cal.416 Rigby:

Ma intreb daca nici testul din clip nu lamureste valoarea reala a acestor inele...si pe ce calibru!!!
Din cate se observa,nu trebuie sa umbli cu mopsul in buzunar ca sa le strangi corespunzator...eu insa
recunosc ca folosesc un pic patentul!
Don
Veteran

Mesajde DART pe 31 Oct 2012, 10:05

Mesajde mialxx pe Mar Oct 30, 2012 8:07 pm
Servus la toata lumea! Nu am mai deschis un nou topic sa nu se creadă ca arunc farfale, de aceia mi-am permis sa scriu direct aici. Mi-am comandat un Sauer wolverine in cal 308 win, si o luneta S&B Zenit 2,5-10x56. Arma vine abia prin Martie, asa ca mai am de așteptat. Eu cred ca am făcut o alegere buna. Cine are ocazia sa ajungă prin Elvetia in Primavara ce vine îl invit o zi in poligon sa împart bucuria de a trage cu aceasta arma. Aici nr meu 0041792250227 Alin. Cu stima.

Felicitari ai intrat intr-o liga selecta cu aceste 2 ”componenete”!Vei alege Tu monturile,sau lasi totul pe seama ”Spetialistului” de care acolo nu duceti lipsa(vezi discutiile din acest topic).
In alta ordine de idei , ai optat pt. un calibru de ”sniper” de ce nu ai optat si pt. o luneta tactica(dar perfect folosibila la vanatoare) din modelele S&B?
S-ar putea sa ma folosesc de invitatie :) .....niciodata nu stii !
DART
Veteran

Mesajde costica pe 31 Oct 2012, 10:22

Buna ziua domnilor,

Inainte de a continua sapaturile pe net, am hotarat sa caut bine prin casa.
Prin urmare am gasit bazele de aluminiu care imi fusesera livrate odata cu X-Bolt-ul. :D
Oricum, am cerut si bazele alea mai serioase, pentru care postasem link-ul.

Continui selectia pentru inele. Mai precis, astept niste raspunsuri de la ceva magazine americate de pe ebay. Unele mi-au zis ca nu livreaza in afara USA.
costica
Membru activ

Locaţie: Constanta

Mesajde DART pe 31 Oct 2012, 10:26

Mesajde Don pe Mie Oct 31, 2012 9:40 am

Ma intreb daca nici testul din clip nu lamureste valoarea reala a acestor inele...si pe ce calibru!!!
Din cate se observa,nu trebuie sa umbli cu mopsul in buzunar ca sa le strangi corespunzator...eu insa
recunosc ca folosesc un pic patentul

Draga Don,

atit Doctorul de violiv,DAC cat si tu sunteti oamani f.cititi(sa nu zic extrem de cititi!),au trecut prin mainile voastre nenumarate arme ,subansamble,optica....... si cate si mai cate!Acest forum (din fericire !)da cadrul prielnic de exprimare a experientelor fiecaruia dintre voi...Multumim!
Personal pt.mine doresc ce a indicat DAC(nu dau atatea bani inca pe o astfel de montura),l-am ascultat f. atent pe Don si in urma discutiilor cu el am decis sa iau Warne Maxima Q.D(chiar daca DAC nu le prefera :( )pt. ca la modul in care voi alterna lunetele pe arma este o solutie buna,asa cum experienta in monturi si in comportamentul acestora la diferite calibre al lui violiv este probabil neegalabila cel putin .
Nu trebuie sa avem cu totii dreptate ! Fiecare vedem si alegem lucrurile si din propria noastra experienta .
Toata lumea vrea un lucru bun la un pret decent.Si eu ,de aceea pt. a putea lua decizii va interpelez.....mereu.
Sunt eu DART.......nu Maica TEREZA!
DART
Veteran

Mesajde Don pe 31 Oct 2012, 10:42

DART scrie:

Mesajde Don pe Mie Oct 31, 2012 9:40 am

recunosc ca folosesc un pic patentul

Draga Don,

atit Doctorul de violiv,DAC cat si tu sunteti oamani f.cititi(sa nu zic extrem de cititi!),au trecut prin mainile voastre nenumarate arme ,subansamble,optica....... si cate si mai cate!Acest forum (din fericire !)da cadrul prielnic de exprimare a experientelor fiecaruia dintre voi...Multumim!
Personal pt.mine doresc ce a indicat DAC(nu dau atatea bani inca pe o astfel de montura),l-am ascultat f. atent pe Don si in urma discutiilor cu el am decis sa iau Warne Maxima Q.D(chiar daca DAC nu le prefera :( )pt. ca la modul in care voi alterna lunetele pe arma este o solutie buna,asa cum experienta in monturi si in comportamentul acestora la diferite calibre al lui violiv este probabil neegalabila cel putin .
Nu trebuie sa avem cu totii dreptate ! Fiecare vedem si alegem lucrurile si din propria noastra experienta .
Toata lumea vrea un lucru bun la un pret decent.Si eu ,de aceea pt. a putea lua decizii va interpelez.....mereu.
Sunt eu DART.......nu Maica TEREZA!

Nu e vorba despre asta,si eu,ca oricare altul pot sa am o caruta de evaluari gresite,mai ales ca experienta mea cu ghintuitele si optica este infinit mai redusa decat cea cu lisele,din motivul asta ma exprim mult mai rar si mai...timid le acest subiect,insa atunci cand am facut niste experimente si am obtinut niste
rezultate,le afirm!
Testul afisat de Radu este foarte valoros,aduce o marturie filmata,nu simple lucruri din amintiri si
experiente trecute,ca in cazul meu,unde o utilizare gresita aduce concluzii gresite...eu,spre exemlu,nu
am obtinut o repetabilitate atat de buna ca cea din clip,poate din cauza armelor folosite,poate din cauza nepriceperii,oricum rezultatele au fost excelente in cazul eventualei recomandari pentru utilizarea la
VANATOARE...
Picatinny+Warne MQD ramane in aceasta utilizare o solutie foarte viabila,destul de ieftina,relativ comoda...mai ales ca-ti permite nu numai sa plimbi lunetele pe aceeasi arma ci si pe arme diferite,
iti rezolvi problemele pentru,sa zicem,trei arme,fara sa mai cheltuiesti cat pentru o arma noua buna...
Don
Veteran

Mesajde mialxx pe 31 Oct 2012, 20:03

Am lăsat totul pe seama armurierului, mai am o arma de la el si sunt foarte mulțumit. La calibru nu prea am avut alternativa, acest model nu se face într-o gama mare de calibre, 308 win era singura alternativa ce satisface nevoile mele. Am optat pt acest model pt ca e singurul de la Sauer ce are reglaj pe înălțime al patului. Nu am optat pt o luneta tactica din motivul greutatii, dacă o foloseam doar in poligon nici nu stateam pe ginduri PM ll 5-25x56 puneam pe ea. Dar asa m-am rezumat la acest model. P.S. Te astept cu mare plăcere dacă ai posibilitatea sa ajungi pe aceste meleaguri. Cu respect Alin!
mialxx
Veteran

Locaţie: Thurgau Elvetia

Mesajde DAC pe 01 Noi 2012, 19:43

Daca tine zero ca in filmuletul de mai sus si dupa 20-30 de montari-demontari este mai mult decat OK.
Un QD precis are nevoie de cel putin 2 caneluri,proeminente de recul (recoil lugs) ideal ar fi sa fie macar 3 , lucrate la tolerante foarte bune in tandem cu baze la fel de atent lucrate ambele elemente trebuie sa fie lucrate dupa acelasi standard , practic la montare inainte de strangere nu trebuie sa prezinte nici un fel de joc vizibil sau tactil , dar chiar si asa cum spunea si violiv si eu prefer oricand un set de suruburi tapene starnse cu o cheie dinamometrica la aceleasi valori de fiecare data in loculul micului levier de la QD-uri.
Deocamdata raman reticent la orice QD.

@DART
Spuhr este scump pentru noi ca si romani unde daca compari preturile anumitor produse cu salariul mediu pe economie ....calitatea costa ..uneori mai mult decat face sau avem noi nevoie.

@Don

Chiar sunt curios sa citim pe aici despre mistretul impuscat sub clar de luna la 300m

Sunt sigur ca sunt multi membri pe forum care pot face acest lucru doar ca nu au incercat ..inca :lol:

300 metri sunt 300 metri pana lovesti tinta a 5-a oara succesiv e greu apoi devine chiar si ieftin :D
Dar uite aici doi romani de isprava (sper ca prea reticentii distantelor si profesori ai eticii imposibilului se vor obtine) :

Va rog sa urmariti acest film http://youtu.be/aS1KGwJng10

Imagine

@costica scuze pentru devierea de la topic
Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat iubit pentru ceea ce nu esti...
DAC
Membru important

Mesajde madalin122582 pe 01 Noi 2012, 20:34

DAC scrie:Va rog sa urmariti acest film http://youtu.be/aS1KGwJng10

Exceptional !!!!! :shock:
Membru ANDA
madalin122582
Veteran

Locaţie: Rm. Valcea

Mesajde Don pe 01 Noi 2012, 21:57

DAC scrie: radu scrie:Un test cu Warne QD. Arma CZ 550, cal.416 Rigby:

Daca tine zero ca in filmuletul de mai sus si dupa 20-30 de montari-demontari este mai mult decat OK.
Un QD precis are nevoie de cel putin 2 caneluri,proeminente de recul (recoil lugs) ideal ar fi sa fie macar 3 , lucrate la tolerante foarte bune in tandem cu baze la fel de atent lucrate ambele elemente trebuie sa fie lucrate dupa acelasi standard , practic la montare inainte de strangere nu trebuie sa prezinte nici un fel de joc vizibil sau tactil , dar chiar si asa cum spunea si violiv si eu prefer oricand un set de suruburi tapene starnse cu o cheie dinamometrica la aceleasi valori de fiecare data in loculul micului levier de la QD-uri.

Sa stii ca tine,eu am verificat pe 30-06 si pe 243...dar uita-te pe ce calibru a verificat omul din clip!!!
Sinele sunt foarte importante,nu stiu de ce unii nu sunt foarte atenti la calitatea lor!
Este posibil ca varianta cu suruburi+cheie dinamometrica sa fie mai sigura,dar si manetica este beton,eu
obisnuiam sa fac mici semne ca "indicatoare de strangere" dar poate ca exageram,vad ca omul din clip
n-are alt cleste decat...deshtele,e mult mai priceput decat mine!
Toti avem rezerve,de cele mai multe ori nejustificate,fata de anumite solutii tehnice,iti dau exemplul meu care multi ani n-am cumparat arme de la Beretta,le tineam in dulap,le plimbam in camp si la coada...nu le mai cumparam datorita neincrederii in soliditatea sistemului de inzavorare - nu aveam
dreptate,m-am convins mai tarziu si am inceput sa cumpar si Beretta;alta data,cand am fost mai deschis,
am avut dreptate,ma refer aici la celebrul polimer de la Fabarm,eu il tot testasem si studiasem si mi se
parea o solutie atat de buna incat spuneam pe forum ca este imposibil ca ea sa nu fie preluata si de alti
fabricanti,in acest timp Violiv si altii erau oarecum sceptici,dupa un timp...vezi ca si Beretta si Browning
au apelat la polimeri,validandu-mi opinia contara multora.
Ce vreau sa spun aici este ca trebuiesc incercate variante fara idei preconcepute,de cate ori am facut altfel am cam gresit,nu numai eu ci si altii,iar daca nu ne dam crezare unii altora,un clip ca cel prezentat de @Radu poate spune multe...
Don
Veteran

Mesajde Sly_Fox pe 01 Noi 2012, 22:10

madalin122582 scrie:
DAC scrie:Va rog sa urmariti acest film http://youtu.be/aS1KGwJng10

Exceptional !!!!! :shock:

Daca nu ma insel, pe tema acestui filmulet s-a mai discutat pe forum cu ceva timp in urma . Nu mai tin minte exact,dar parca @violiv a postat filmuletul. Si au iesit discutii pro si contra tragerii la asemenea distante. O sa caut si topicul respectiv.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Don pe 01 Noi 2012, 22:20

Don scrie:
DAC scrie: radu scrie:Un test cu Warne QD. Arma CZ 550, cal.416 Rigby:

Sa stii ca tine,eu am verificat pe 30-06 si pe 243...dar uita-te pe ce calibru a verificat omul din clip!!!
Sinele sunt foarte importante,nu stiu de ce unii nu sunt foarte atenti la calitatea lor!
Este posibil ca varianta cu suruburi+cheie dinamometrica sa fie mai sigura,dar si manetica este beton,eu
obisnuiam sa fac mici semne ca "indicatoare de strangere" dar poate ca exageram,vad ca omul din clip
n-are alt cleste decat...deshtele,e mult mai priceput decat mine!
Toti avem rezerve,de cele mai multe ori nejustificate,fata de anumite solutii tehnice,iti dau exemplul meu care multi ani n-am cumparat arme de la Beretta,le tineam in dulap,le plimbam in camp si la coada...nu le mai cumparam datorita neincrederii in soliditatea sistemului de inzavorare - nu aveam
dreptate,m-am convins mai tarziu si am inceput sa cumpar si Beretta;alta data,cand am fost mai deschis,
am avut dreptate,ma refer aici la celebrul polimer de la Fabarm,eu il tot testasem si studiasem si mi se
parea o solutie atat de buna incat spuneam pe forum ca este imposibil ca ea sa nu fie preluata si de alti
fabricanti,in acest timp Violiv si altii erau oarecum sceptici,dupa un timp...vezi ca si Beretta si Browning
au apelat la polimeri,validandu-mi opinia contara multora.
Ce vreau sa spun aici este ca trebuiesc incercate variante fara idei preconcepute,de cate ori am facut altfel am cam gresit,nu numai eu ci si altii,iar daca nu ne dam crezare unii altora,un clip ca cel prezentat de @Radu poate spune multe...

Comentariul se referea,in primul rand,tocmai la partea pe care n-o citasem:
DAC scrie:Deocamdata raman reticent la orice QD

In rest,raman ferm in ideea de a experimenta,chiar daca ne costa ceva,tot avem de castigat...nu neaparat bani!
Don
Veteran

Mesajde DART pe 02 Noi 2012, 12:30

Ramanand la acest ”subiect” (nu stiu daca este corect avand in vedere titlul topicului.....)
va spun ca-mi retrag afirmatiile vis-a-vis de vanzatorul meu de pe ebay, onorabilul texan rrdav7, am facut cumparatura in 19 octombrie, azi (2 noiembrie) am ridicat cele doua perechi de inele,cautati-l este parolist si are un magazin cu de toate .
Cand voi fi in posesia lunetelor am sa fac probabil experimentul cu inelele in poligon, sa verific repetabilitatea(ador cand apare cate-un termen tehnic nou......ridica calitatea forumului :D ).
Mai ieri aveam nevoie de o sina picatinny pt.Euroboltul meu, azi am doua (blank.....gaurile necesare mi le va da ”neamtul meu”, razele bazelor sunt perfecte , bazele sunt dintr-un otel rezistent la rupere OLC45, mai trebuie doar brunate, lucratura mi se pare o bijuterie, am facut proba fara sa strang cheita f. tare ....la rece pare perfect , vom vedea la proba practica)
Am sa pun cateva imagini cu ele....si sunt curios de parerea voastra.....oricum zarurile au fost aruncate.Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
DART
Veteran

Mesajde costica pe 02 Noi 2012, 12:43

Inspira trainicie piesele astea.
Mi se pare insa ciudat sa vanda sinele fara gauri si, in plus, vrei sa le si brunezi.
Cam multa bataie de cap... Fata de ce exista pe piata, o sa ma orientez catre unele numai bune de pus pe arma.

In rest, cred ca putem trage o concluzie in sensul ca magazinele online americane sunt ok. :D
costica
Membru activ

Mesajde DART pe 02 Noi 2012, 13:07

Trainice?.....bine zis,le vom vedea la treaba.
Ce nu stii tu este ca sinele sunt cadou(altele la calitate asemanatoare sunt aprox.100 Eur/buc.)brunatul este o bagatela,gaurile pt. un meserias sunt o treaba de cateva minute , masuratul exact este treaba care dureaza ....iar suruburi de 48 GAZ ,am o cutie! Ei, cunoscand aceste amanunte ti se mai pare .....multa bataie de cap?
Si am uitat........ emotia si placerea creatiei a faptului ca dupa multa informare tu ai luat hotararile!
Nu pot generaliza cu americanii, am scris cateva duzini de e-mailuri pana am dat de acesta......pt. ca, la fel ca si tine, am primit muuuuuuuuuuuuulte (licenta violiv... :lol: ) raspunsuri.......nu livram in Europa/Romania.
Mult succes la cautari.
DART
Veteran

Mesajde Don pe 02 Noi 2012, 13:25

@Costica,bazele lui @Dart sunt homemade...sa vedem daca au respectat cu strictete specificatiile
Picatinny,altfel...vom sti imediat sursa problemei!
Don
Veteran

Mesajde costica pe 02 Noi 2012, 13:36

DART scrie:Nu pot generaliza cu americanii, am scris cateva duzini de e-mailuri pana am dat de acesta......pt. ca, la fel ca si tine, am primit muuuuuuuuuuuuulte (licenta violiv... :lol: ) raspunsuri.......nu livram in Europa/Romania.
Mult succes la cautari.

Cel mai deranjant este ca unii au spus ca imi trimit bazele, insa nu vor sa imi trimita inelele :shock:

Caut o solutie sa le grupez si oricum voi opta pentru 2 din fiecare. Nu cred ca strica o pereche de inele in plus.

Daca sina e cadou....alta treaba. Sa-ti traiasca! :D
costica
Membru activ

Mesajde DART pe 02 Noi 2012, 14:51

Don scrie:@Costica,bazele lui @Dart sunt homemade...sa vedem daca au respectat cu strictete specificatiile
Picatinny,altfel...vom sti imediat sursa problemei!

Salut Don,
am pus pozele cu sina........ pt. ochiul tau :D.Sina a fost construita..... repet construita intr-un institut si respecta specificatiile in vigoare din 1913(reperele sunt publice pe internet),armurierul meu si-a facut propriile masuratori si spus ca sunt exceptionale......binenteles asta nu inseamna ca nu pot fii probleme.Eu sper sa nu fie si daca va fii exista Opti-trade care acum are pe stoc sina cu pricina facuta in Croatia si in 4 zile este ...home.
Va tin la curent.
DART
Veteran

Mesajde Don pe 02 Noi 2012, 15:23

Iti tin pumnii,sa ai bafta cu ea!
Daca e fix cum trebuie,e loc sa deschizi si o mica afacere...
Don
Veteran

Mesajde DART pe 02 Noi 2012, 19:31

Salut inca o data Don,
am sa transmit ideea, dar nu cred ca oameni vor fi interesati...dar mai stii? Cred ca arma mea (Eurobolt-ul) si arma ta (Pro Hunter-ul) folosesc baze cu aceeasi raza, doar distanta intre gaurile bazelor difera. La tine incap, nu vreau sa gresesc, 13 sloturi, la mine incap 15. Una din bazele mele are 15 sloturi si cealalta are 17, asa ca, normal eu voi pune una dintre ele, trebuie sa ma hotarasc care...si una ramane(de rezerva ).
Multumesc pt. incurajari.
Don draga chiar daca vom zapacii acest topic :oops: trebuie sa te intreb, sa introdus ANCEX-ul pt. lunete cu magnificatii mai mari de 4x ?
DART
Veteran

Mesajde DAC pe 02 Noi 2012, 19:32

Don scrie:Iti tin pumnii,sa ai bafta cu ea!
Daca e fix cum trebuie,e loc sa deschizi si o mica afacere...

I-am pipat-o pe aia lunga !! :lol:
Super lucratura , de fel sunt destul de mofturos si chitibusar , sceptic ..dar baza asta este facuta cu simt de raspundere de oameni seriosi .

Pot spune cu mana pe inima ca este lucrata mai ingrijit decat recknagelu meu ,asteptam adunarea rabdarii si a pasiunii pentru inca o zvacnire in directia atingerii telului final.
Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti decat iubit pentru ceea ce nu esti...
DAC
Membru important

Mesajde DART pe 02 Noi 2012, 19:48

Va rog nu dati ”crezare” unuia ca(DAC,DAC si iara DAC :lol: :lol: :lol: ) care.....................a reusit cu 2 sorturi diferite sa bage aproape in aceeasi gaura cate 3-3 bobite de .308 Win in conditii de iluminare f.f.slabe.... de te ia ”galbinarea”nu alta.Iare eu :( ,2 bobite ca cel de sus si una mi-a scapat la 2cm... de mi-a stricat bunatate de grup!Asa e unii.....nu se mai satura sa treaca prin aceeasi ...gaura! :lol: :lol: :lol:.... si buni si constanti.
DART
Veteran

Mesajde violiv pe 02 Noi 2012, 22:11

DART scrie: Cred ca arma mea (Eurobolt-ul) si arma ta (Pro Hunter-ul) folosesc baze cu aceeasi raza, doar distanta intre gaurile bazelor difera.

sa introdus ANCEX-ul pt. lunete cu magnificatii mai mari de 4x ?

Pentru prima data in istoria lor, Steyr a prevazut armele cu posibilitatea de a agata pe ele lunete intr-o maniera aproape universala, adica folosind niste gaurele filetate in culata .... culmea, facute cu acelasi metric, pe o culata cu aceeasi raza de curbura si la distanta intre ele exact la fel ca la o arma "americana" - adica a facut Steyr SBS sa poata utiliza baze de Browning A-Bolt. Cum Eurobolt este un A-Bolt pentru europeni, supozitia ta este perfect adevarata.

Da! La persoane juridice ... dar si la persoane fizice care importa mai mult decat pentru uzul personal si exista dovezi ca tot aduc pentru vanzare. Chestia aia cu declaratia de utilizator final = end user.
violiv
Veteran

Mesajde costica pe 13 Noi 2012, 11:30

Salutare!

Au durat ceva sapaturile mele pe ebay, insa, pana la urma am gasit mai multe la un loc, si anume un magazin numit "bragshop" din...Weaverville, USA.
Am comandat doua perechi de inele de 1" si unele de 30 mm, adica astea:
Burris Xtreme Tactical Rings 30MM High Matte Blk #420164.

Saptamana asta trebuie sa soseasca.

Intre timp am facut o excursie la IOR si am vazut cate ceva si pe acolo.
Aveau niste inele pe 30 ce pareau foarte solide. La un pret pe masura, respectiv 60 EUR cele cu prindere pe surub si 68 EUR cele cu prindere rapida.
Cu ocazia asta am mai aflat ceva nou:
Sina Picatinny are o distanta de 5 mm intre ...zimtii respectivi si cea Weaver (cica) ar avea 3,5 mm.
Prin urmare, surubul care fixa baza avea o grosime diferita la cele doua variante.
Omul m-a intrebat ce sina am, drept pentru care am cam ramas in ceata putin.

M-a scos din ceata cu niste lunete de goana prin care am aruncat un ochi. Mi s-au parut foarte solide, luminoase, cu niste reticule destul de ...complicate. Nu am inteles la ce ar fi bune pentru vanatoare asa niste reticole complexe pe niste lunete cu magnificatii de max 8x, dar mi-au placut. :D

Am mai aflat ca, se zice :D , nu ar mai fi la moda lunete cu tuburi de 1' si toata lumea :D face lunete cu tuburi de 30, 35, 40 mm grosime.

O sa studiez si asta. Deocamdata astept sa vina inelele de peste ocean. Om vedea dupa...
costica
Membru activ

Mesajde violiv pe 13 Noi 2012, 12:56

Weaver si Picatinny sunt identice la latime si unghiul "v-ului" de la exterior dar difera la dimensiunea santurilor.
De ceva vreme, mai toti producatorii fac santurile suficient de late cat sa intre orice fel de inel.
Putini dintre producatori ofera baze si inele dedicate, imperecheate, lucrate exact la standardul respectivului model. Teoretic ar fi mai buna fituirea cand le ai exact la fel, practic, daca sunt de buna calitate nu prea conteaza.
Pentru stiinta ta, placutele cu care a venit arma sunt teoretic Weaver dar santul cred este suficient de lat cat sa incapa si inele dedicate Picatinny pe ele.

http://www.brownells.com/.aspx/lid=1072 ... ifference_
violiv
Veteran

Mesajde costica pe 13 Noi 2012, 16:00

Amandoua sinele sunt Weaver. Le-am masurat si santurile au aprox 4 mm.
Cert este ca cele doua tipuri de inele de la IOR aveau surubul care trece prin santul respectiv de diametru diferit. Ceea ce, cred eu, e de bine. Oamenii respecta niste standarde si asta e de apreciat.

Pe de alta parte, mi-au spus ca majoritatea lunetelor pe care le fabrica sunt cu tubul de peste 30 mm, respectiv 35-40.
In consecinta au si inele aferente. :!:

Daca aveam drum prin Buc cu doua saptamani in urma mi-as fi luat inele de la ei. Acum, bune si americancele... :D Sau nu...
costica
Membru activ

Mesajde DART pe 18 Noi 2012, 21:47

Revin cu......... 3 imagini dupa finalizarea ”proiectului”(arma, sina picatinny,inele Warne Q.D 30mm,luneta).
Azi am tras arma in zero(3 focuri+1 de confirmare).Inginerul care mi-a facut ”lucrarea”m-a sfatuit sa strang intotdeauna cu aceeasi putere ”cheita”(nu este nevoie de patent sau altceva.....intrucat este suficienta forta de strangere a unui om ”normal”, deoarece trainicia si siguranta complexului sina picatinny+inelel a fost gandite pt. calibre mult mai mari......glumind a spus ca .30 06-le meu se comporta ca un ”plici”in ”bratele acestei monturi.................sper sa aiba maaaaaaaare dreptate) , sa imping luneta inainte la maximum apoi sa strang(pt. ca la recul arma pleaca in spate iar luneta inainte.....si Don si altii care cunosc subiectul spun acelasi lucru).
Cu aceasta ocazie ii multumesc lui Don si public ,el este ”vinovatul” care mi-a sugerat combinatia pt. ca.... la el a functionat.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
DART
Veteran

Mesajde Don pe 18 Noi 2012, 22:02

Bravo,a iesit superb!
In plus,ai fost mai intelept decat mine care am "aplicat" si un "varf" de patent...dar nu vazusem inca testul postat de colegul nostru cand am facut asta prima data!
Focul de confirmare l-ai tras dupa demontare-remontare?
Don
Veteran

Mesajde DART pe 19 Noi 2012, 09:19

Multumesc,
Nu Don,nu am demontat luneta.Focul de ”comfirmare” a venit pe luneta ”nedezlegata”.De ce?Am autorizatie pt./la 2 ciute de lopatar .....si abia am asteptat ca luneta sa fie montata pt. a iesii......De experimente ma voi apuca atunci cand imi vine si luneta de goana.Normal, te voi/va voi tine la ”curent” :D .
DART
Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont