Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 11 Mar 2025, 09:39

Amortizor de zgomot

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Re: Amortizor de zgomot

Mesajde Moose_Master pe 02 Iul 2009, 22:05

Adrian,

Cred ca iarasi am fost incoerent in postare mea si de aceea nu m-ai inteles. O spun din nou. Asa cum au precizat si Cristi si Violiv, interzicerea amortizorului este legata strict de politica agresiva anti-arme si nu in ultimul rand de legile comuniste care inca mai sunt in vigoare.
Te rog din suflet sa ma crezi ca interzicerile de orice fel si deposedarea oamenilor de drepturi cu care s-au nascut sunt rezultatul EXCLUSIV al guvernarilor totalitare. Ca sunt comuniste sau fasciste sunt totalitare.
De unde ai legat tu (din cele spuse de mine) vanatoarea de Panzer?????? Eu am spus ca daca vreau sa am o mitraliera jumelata de pe tanc in sufragerie pe masa, nu ar trebui sa fie treaba nimanui, ci numai a mea. Ce legatura are vanatoarea cu pasarelele mele?
Pe mine m-a facut sa mi se zburleasca coama ideea de restrictie in sine. Dar poate imi spui tu de ce eu nu ar trebui sa am un RAD(racheta antitanc dirijata) in ograda? Cu ce te-ar deranja pe tine sau pe altcineva treaba asta?
Repet, nu are nici in clin nici in maneca cu vanatoarea.
Eu nu profanez vanatoarea si caut s-o practic cat mai curat si mai echilibrat. Asa cum ai observat, io sunt impotriva lunetei la vanatoare, deci aruncatorul iese automat din discutie.

In toata discutia de fapt este vorba de un singur lucru: interzicerea dreptului civililor de a avea arme. Ce sa mai lungim pelteaua! Zi-mi ca ma insel!

Te pupa Unchiu
Moose_Master
Veteran

Mesajde George08 pe 03 Iul 2009, 08:21

Unchiule nu mai exagera ca ma mananca sa ma bag in polemica cu tine. Si se inroseste forumul dupa aia. :D
George08
Membru important

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Sly_Fox pe 03 Iul 2009, 08:47

Eu nu as folosi, neam ,amortizor la pusca, dar nici restrictiile din Romania nu imi plac. Ideal ar fi ca amortizoarele sa fie permise la vanatoare dar sa nu le foloseasca nimeni :D . Tatal meu are o durda de 16, recunoscuta pentru zgomotul aparte pe care il face. Cand bubuie 16-le toata grupa stie ca a tras tata. Asa ca pentru unii este o placere sa auda zgomotul armei de vanatoare.

Acum nu poate fi negat, ca unele ''pasari de noapte'' si-ar freaca mainile de bucurie daca ar avea o asemenea scula.
Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Sly_Fox
Veteran

Locaţie: Terra, Sistemul Sol, Brațul Orion, Calea Lactee, Grupul Local, Super-roiul Virgo, Laniakea

Mesajde Ghinda pe 03 Iul 2009, 09:18

As folosi orice, mai ales interzisele, sa vad cum este, dar nu merita, amortizoarele!
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Ghinda
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Moose_Master pe 03 Iul 2009, 11:57

Ma bag in polemica si cu Sfantul Duh cand este vorba sa-mi apar libertatea de a gandi, alege si vorbi. Daca ai ceva de zis:baga! Nu mi-e frica de nici o polemica.
Si nu vad cu ce am exagerat. O precizare insa: daca dai cu bata-n stup .... sper ca esti bun la alergat.
Moose_Master
Veteran

Mesajde Cristi pe 03 Iul 2009, 12:41

ImagineImagineImagine

Un american a primit de la socrul lui, cadou, un tun naval. Problema lui e ca nu stie de pe ce vas provine, nu ca ar avea un tun in curte. :wink:
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 03 Iul 2009, 14:28

Sa te tii acum concluzii care mai de care mai naucitoare.
Oricum o concluzie va fi unanima: "americanii sunt niste tampiti".
Moose_Master
Veteran

Mesajde marius 45 pe 03 Iul 2009, 17:05

Unchiule...daca am analiza tot ce au facut astia in ultimii anii e putin spus tampitzi..
marius 45
Membru important

Locaţie: PE GRINDURI

Mesajde Cristi pe 03 Iul 2009, 19:19

Cristi scrie:ImagineImagineImagine

Un american a primit de la socrul lui, cadou, un tun naval. Problema lui e ca nu stie de pe ce vas provine, nu ca ar avea un tun in curte. :wink:

Mi-as fi dorit si eu un asa socru, mi-ar fi rezolvat multe probleme, nu ma mai rugam de diverse institutii sa-mi imprumute unele fiare! :D

Imagine

Imagine
“The golden rule of history is those with the weapons make the rules.”
www.anda.com.ro
Cristi
Veteran

Mesajde Moose_Master pe 04 Iul 2009, 04:47

Da ce bine prezic viitorul. Parca as fi un om batran si intelept.
Mai spune te rog, ca sa ma umflu si eu in pene cat de clarvazator sunt.
Moose_Master
Veteran

Mesajde stefan 3006 pe 04 Iul 2009, 10:10

marius 45 scrie:Unchiule...daca am analiza tot ce au facut astia in ultimii anii e putin spus tampitzi..

Si ar fi bine sa nu se tampeasca de tot!
stefan 3006
Veteran

Mesajde Rachie pe 10 Mar 2015, 08:24

A gasit cineva articolul din lege care le interzice ?
E interzis portul, folosirea sau si detinerea ?

Rog cu copy/paste ca sa avem baza de discutie ...
Multumesc
Rachie
Membru important

Mesajde drflorea pe 10 Mar 2015, 09:02

Este interzis tot: :twisted:

Art. 5
Regimul armelor militare şi al unor dispozitive destinate armelor letale

(1) Regimul deţinerii, portului, utilizării şi operaţiunilor cu arme şi dispozitive militare se stabileşte prin legi speciale.

(2) Este interzisă procurarea, deţinerea, portul, utilizarea, importul, exportul şi comercializarea de către persoane fizice sau juridice, cu excepţia instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, a următoarelor sisteme şi dispozitive destinate armelor:

a) sisteme de ochire care funcţionează pe principiul laser;

b) sisteme de ochire pe timp de noapte;

c) dispozitive destinate sau adaptate diminuării zgomotului cauzat prin arderea unei încărcături.
Vorbeste intodeauna cu blandete si tine aproape un toiag noduros - vei ajunge departe
drflorea
Membru important

Mesajde yoghi pe 10 Mar 2015, 11:59

Eu intreb altceva
De ce trebuie sa-mi spuna mie o persoana sau doua sau zece care au plecat din Romania si alearga pt propiul buzunar prin Londra sau Paris ; ""desteaptate romane"" ""lupta pt drepturile NOASTRE"".
Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
yoghi
Veteran

Locaţie: Romania

Mesajde Rachie pe 12 Mar 2015, 11:13

drflorea scrie:

Este interzis tot: :twisted:

Art. 5
Regimul armelor militare şi al unor dispozitive destinate armelor letale

(1) Regimul deţinerii, portului, utilizării şi operaţiunilor cu arme şi dispozitive militare se stabileşte prin legi speciale.

(2) Este interzisă procurarea, deţinerea, portul, utilizarea, importul, exportul şi comercializarea de către persoane fizice sau juridice, cu excepţia instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, a următoarelor sisteme şi dispozitive destinate armelor:

a) sisteme de ochire care funcţionează pe principiul laser;

b) sisteme de ochire pe timp de noapte;

c) dispozitive destinate sau adaptate diminuării zgomotului cauzat prin arderea unei încărcături.

Bun asa dar nu zice ca e interzis sa-l faci singur ... E plin netu' de filme si detalii de fabricatie.
Eventual i-l tii desfacut in bucati ca sa nu te bage la "detinerea"

Stiu ca e infantila gandirea asta dar ma distreaza ... nu ma luati in serios ... 100% :twisted:
Rachie
Membru important

Mesajde violiv pe 12 Mar 2015, 13:54

Daca o sa ai curiozitatea sa citesti legea pana la capat o sa vezi c-a disparut capitolul cu "pedepse".
Asta s-a mutat tot in nol cod penal si sunt ceva anisori buni de stat la racoare trecuti in el. Ce n-am subliniat noi suficient de atent la vremea aparitiei noului cod penal este faptul ca, spre deosebire de cel vechi, numarul "poznelor" la care apare in final sintagma "tentativa se pedepseste" a crescut de-a dreptul ingrijorator. Iar la partea cu armele mai toate au prevazut si chestia asta. "Tentativa" e o chestie foarte ambigua. La americani s-a lasat cu o condamnare serioasa numai faptul ca un tip pilit bine a declarat intr-un bar ca el l-ar spanzura pe Obama.
Asa ca s-ar putea ca detinerea "bucatilor" sa fie considerata tentativa ....
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde Rachie pe 12 Mar 2015, 17:13

si au "spanzura" de OO vreo 300 de politicieni de pe la noi sa scoata averile furate si sa le returneze statului... dar vad ca mi-au luat-o DNA-ul inainte

revenind la topic eu "votez" ca ar fi bune la poligon dar nici gand la vanatoare.
pai daca nu "tuna" pusca, nu e vanatoare ...

legat de posibilitatea de a fi folosite la braconaj ... no comment !!! vorba unui coleg de mai sus ... luati fratilor arcuri si arbalete daca va manca'n partile dorsale ...
Rachie
Membru important

Anterior

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont