Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Varfuri,grame,sacaliModerator: liviur
33 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Re: Varfuri,grame,sacaliDă cu Hornady.
Nu te certa niciodata cu un prost. S-ar putea cei din jur sa nu vada diferenta...
Re: Varfuri,grame,sacali
Nu esti singurul care a gandit asa. De vreun secol se chinuie fabricantii sa faca proiectilul perfect. Exista unele care fac asa, cu diferite grade de deformare initiala si retentie a masei peste 50, chiar 75%. Insa depinde si in ce le folosesti. N-are rost sa folosesti un proiectil sofisticat, scump, pentru tras in animale mici, cu piele subtire si oase mici, cum e sacalul din titlu sau cum e tapul pomenit. Pentru astfel de animale s-ar putea sa fie prea dure, sa nu expandeze suficient, sa lase gauri prea mici si sa nu cada in foc. La sacal mai putin ma intereseaza afectarea carnii, vreau ce-l putin sa-l incapaciteze serios aproape oriunde l-ar atinge ... asta pentru ca de cele mai multe ori trag la animal in miscare si chiar daca distanta nu e enorma, pozitia de tragere e instabila si ochirea mai putin perfecta.
Re: Varfuri,grame,sacaliBuna dimineața!
Si eu am fost in cautarea unui varf care sa nu expandeze prea tare pana sa dau de Hornady Outfitter. Inca nu am avut ocazia sa.l incerc, deci nu pot sa invoc experienta personala.
33 mesaje • Pagina 2 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: alin A şi 49 vizitatori |
Publicitate
|