Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Sfaturi achizitie dublu expresModerator: liviur
102 mesaje • Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Sfaturi achizitie dublu exprestocmai ca le-am vazut acolo doar partial, de aceea am cerut (normal dealtfel) un catalog de preturi / brosura/ pdf / lista/etc.
ca pe site NU aveti preturile complete (gen tevi express, combi, etc) - exact cum ai intervenit tu anterior sa postezi aici aceste preturi. acum....fiecare vinde cum vrea, dar crede-ma ca pe mine tare m-ar ajuta daca as avea toata informatia completa de la inceput, fara sa fiu nevoit sa cer/astept franturile lipsa neprezentate pe site. adica mai pe scurt: o lista completa de preturi cu ce aveti voi in magazin sau cu ce puteti aduce. -------------------------------------
Holland and Holland - pure art...
Re: Sfaturi achizitie dublu exprescam multi bani ptr cat vanat e pe la noi
din lisa nu mai cade?
Re: Sfaturi achizitie dublu expresNu zice nimeni nimic de Heym? Eu unul am dezvoltat o obsesie aproape bolnavicioasa pentru expresurile lor...o fi pretul prohibitiv de vina? Am vazut modele sarind bine de 10000 euro..
Life is hard.It's harder when you're stupid. John Wayne
Re: Sfaturi achizitie dublu expres
Am zis eu ceva dar n-a fost lumea interesata de o arma de sub 3kg, tevi de 55cm si 3300 euro la frankonia
sau chiar mai ieftin la ei pe site http://heym-fabrik.de/shop/doppelbuchsen/26-b-allround-bockdoppelbuchse-klassisch/ (nu m-am prins de ce ![]() Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Sfaturi achizitie dublu expresL-am trecut in enumerarea initiala (cred ...) ca "modelul ieftin de la Heym". Pe scurt, e un fel de B 97 al saracului sau, mai degraba, unul model Blaser anii 60-70. Pretul e dat de nume nu neaparat de ce cumperi. Nu mi se pare ca straluceste prin ceva. A incercat si Merkel reteta unei arme ieftine si la final au fost nevoiti s-o boteze Haenel ... cine naiba cumpara Mercedes ieftin
![]() Cu totul alta treaba cu juxtapusele lor dar la alea mai trebe taiat un 0 ca sa ajungem in limitele de pret din topicul asta. @mav-ule Pe site n-au lista de preturi la "glont" pentru ca inca n-au adus .... acciza "omoara" o arma de 200-2500 E Preturile pe care le-am scris mai sus sunt luate de la un magazin din Germania. La un mic calcul cu cei de la magazin, de la 1 ianuarie preturile ar fi mai mici decat ce-am spus eu, nivelul enuntat de ei mai sus fiind foarte aproape de realitate. Modelul cel mai simplu de 612, cu bascula "neteda-nichelata" si tevi dublu-expres ar ajunge sub 10.000 RON in raft si sub 13.000 cu un rand de tevi lise. Patul "dintr-o bucata" al bock-ului este destul de drept pentru tevi lise si, ca urmare, nu foarte departe de numa bun pentru un punct rosu. Linia celui cu obrazar reglabil la nivel minim este la fel ca la patul simplu dar se poate ridica inca vreo 3 cm, pentru o eventuala luneta. Lungimea patului se regleaza cu "saibe" la talpa intr-o limita larga ... se potriveste oricui. Ce-mi place la ei este ca "extras-urile" nu costa cat inca o arma, ca la Blaser. De exemplu, atat lungimea cat si diametrul nominal al tevilor lise se pot comanda si de la 66 cm la 76 cm lungime sau de la 18,2 la 18,5 mm nu platesti nimic in plus. La fel, in orice calibru ai comanda tevile ghintuite costa tot atat. .... si cutia armei e din start cu loc pentru inca un rand de tevi, ca simpla n-au ![]()
Re: Sfaturi achizitie dublu expresDin păcate nu am încă timp de liste întregi de prețuri ale unor produse care nu sunt încă în magazin și prefer ca omul când intră pe site să fie ca în magazin cu prețuri reale și marfa "pe raft". Am văzut ca este o modă cu afisarea de liste cu sute de produse și prețuri mai mult sau mai puțin reale, din care nici un sfert nu ajung sau au fost vreodată pe raft. Oricum va stau la dispoziție și putem calcula diferite configurații dacă se impune, avem și un număr de telefon etc.Prețul pentru un express ar fi de 9000 lei fără acciza, iar cu țevi de lisa la pachet 12500 lei de asemeni fără acciză. Mixtă 7300 lei, fără acciză.
Acum vanez cu un Sako 85 bavarian 300WM cu accelerator, cartus RWS KS 10,7g. O arma si un calibru care mie mi-au adus satisfactii deosebite ca am tras la mistret, ca am tras la caprior, la 50 m , la 170-180 (cel mai departe) animalul nu a parcurs mai mult de 10 m. Foarte , foarte multumit de combinatie. Dar, parca anul viitor as vrea ceva , altceva, o alta jucarie!!!! ceva mai usoara decat combinatia care o am acum poate dotata cu aimpoint..... cine stie, ma tot uit sa fie un bolt action sau un dublu expres (nu ca ar fi cu mult mai usor dacat ce am acum!!!!)?? Cat despre calibru ... extrem de multe de discutat... la o prima impresie fara 8x57 , gandul ma duce catre 30-06 poate 9,3x62. Dar de data asta mai e mult pana departe.
Re: Sfaturi achizitie dublu expresDar cu ce v-a gresit 8x57?
Ca sa beneficiez de ejectoare trebuie rama...consider ca la un expres injumatatesc timpul de reincarcare...dintre calibrele cu rama alegerea mea e 8x57,mi se pare cel mai bun compromis pentru ce-mi trebuie mie. Cristi,un pret si pentru Haenel-ul 8.11 in 8x57 (dupa moartea accizei,evident) se poate?Are ejectoare? Mi s-au limpezit un pic si visele...apare Marocchi cu doua randuri de tevi din ce in ce mai des...cand vin tevile de glont de care povestea Vio as da o fuga la C-ta sa le pipai si sa vad cum ma potrivesc cu flinta... M-am hotarat sa fac pasul catre dublu expres,o sa scot la mezat cateva fiare.
Re: Sfaturi achizitie dublu expresAmintire din frageda pruncie, de la prima sedinta adevarata de tir cu calibru mare ... vara fierbinte, ZB cu talpa de tabla si vreo 25 de boabe militare trase din culcat m-au facut sa plec realmente plangand si complet surd vreo saptamana.
De atunci am tras altele mult mai rele, am vazut si ce poate 8-ul in teren da' tot am ramas cu amintirea ... si nu-l mai vreau. Pasiunea mea raman calibrele zise "7,62" din care am 3 acum, am avut 6 feluri diferite si tot mai vreau.
Nu a gresit cu nimic, mi se pare ca e imbatranit "moral". Sunt solutii mai interesante din partea altor calibre - diversitate mare de cartuse, forme si efecte diferite asupra vanatului....
Re: Sfaturi achizitie dublu expresDar e asa de placut la tras....
Iar Blaser CDP, Norma Oryx, Geco Plus se preteaza la vanatul mare de pe la noi. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
Re: Sfaturi achizitie dublu expresDa mistretul jos 8x57,asa imbatranit cum e...Orix-ul,Sako Hammerhead si Geco Plus au preturi foarte decente,fac treaba buna si sunt usor de tras...la ce bun sa-mi doresc altceva?
La ora asta nu exista calibru mai folosit in goana si care sa posede rama decat atat de vechiul 8x57 JRS. Ba chiar, in ultimii 4-5 ani este calibrul care a trait cea mai mare revitalizare in Europa. Odata cu cresterea "calibrului" mistretilor in tarile mediteraneene, vanatorii de acolo s-au trezit ca trebe sa treaca la ceva mai mare decat 30-30 sau 357 mag din lever .... imensa majoritate a celor ce-si iau o basculanta aleg 8x57JRS tocmai pentru ca imbina efectul foarte bun cu pretul mic si usurinta la tragere. Dupa ani in care aproape ca devenise greu de gasit azi este prezent intr-o paleta de marci si proiectile pentru orice gust. Nu mi se pare absolut deloc o alegere cu deficiente. Apropo, la data cand clasicele militare (aflate si astazi in viata) luau fiinta, adica pragul anilor 1900, una din conditiile expres puse de armatele epocii a fost ca orice produs prezentat la teste sa fie in stare sa incapaciteze un cal (nu numai calaretul) la distanta de 600 m .... si asta folosind un proiectil FMJ nu expansivele moderne de astazi. Si toate s-au dovedit in stare. Nu-s nici pe departe imbatranite moral ci sunt calibre cu care s-a strans o experienta uriasa si conduc in orice top al alegerilor de catre vanatori de oriunde din lume .... n-or fi toti chiar tampitei. Merg TOG-ul si Orix-ul mai rau ca ghilotina calaului la mistreti. ![]()
In mod exagerat, respectivele calibre au fost penalizate pentru ca le lipseste magnum-ul din denumire.
Cred ca in acest caz , cum regasesti in fff multe discutii , suntem in fata unui lucru evident: "de gustibus non est disputandum". Fiecare incearca sa aduca argumente in favoarea opiniei expuse, poate din propriile experiente - mai rar- , poate din fff multe experiente traite si relatate pe " net " de altii. Si acum sunt vanatori care trag fff bine cu ij-uri de nici ei nu mai stiu cati ani are pusca!!! dar, sunt si vanatori care pot sa traga musai cu arme ceva mai "moderniste" atat ca si pret cat si ca tehnologie, nu inseamna ca ca tot ce se invecheste e mai bun cum nu inseamna ca tot ce e nou si scump este extraordinar. Fiecare tine la parerea lui castigata in diferite moduri: experienta personala, auzite, vazute , citite... In context pot sa recomand o sumedenie de site-uri in care 8x57 nu pre este laudat in comparatie cu 30.06, 308 , cum pot sa recomand site-uri in care este laudat, din propria experienta pot sa spun ca 30.06 este un excelent calibru dar ca 300wm mi se pare mult peste. Sunt in faza de studiu (ca fiecare are stolurile lui!!!) in descoperirea dublu expres-ului sau mixtei ideale ca si calibru , ca si producator doar ca de data asta voi avea multa rabdare in cautari ![]() Cum de altfel si RWS KS 300wm 10,7g merge "demential" la mistret si nu numai ![]() Catare plina si sa auzim numai de bine
Re: Sfaturi achizitie dublu expresEu folosesc de 6 ani KS de 10,7g in 300 wm la orice si nu as schimba. E incredibil...
Re: Sfaturi achizitie dublu expresDupa cum am spus eu vreau dublu expres pentru goana...
Deoarece cred ca ejectoarele imi trebuie am de ales dintre cele cateva calibre cu rama,le-a insirat @violiv mai inainte...nu contest ca alte calibre au caracteristici superioare dar pentru tipul de vanatoare pe care-l practic si pentru tipul de arma pe care mi-l doresc 8x57 e fix ce-mi trebuie dupa parerea mea...daca imi pica vreo pleasca in 9,3 sau in 7...asta e,ma voi consola poate...totusi sunt 99% hotarat sa-mi comand o arma noua cu caracteristicile stabilite...si in 8x57 JRS...avantajele sunt peste dezavantaje cu mult.
Re: Sfaturi achizitie dublu expresCare-s dezavantajele?
![]()
Re: Sfaturi achizitie dublu expresIntr-unul din magazinele bucurestene am vazut niste bock-uri numite EOS. Nimic grozav si nemaipomenit, lucratura clasica si cinstita, parametrii in ton cu epoca pentru arme de buget "de debut", adica undeva la 1000 E si peste. Ce mi-a placut a fost ca aveau si o varianta cu tevi scurte, pentru "unice" ... usoara, manevrabila, placuta la ochi. Doamna cea draguta din magazin n-a stiut sa-mi spuna prea multe despre ele.
Dupa un pic de scotocit le-am gasit la firma Redolfi Armi. In primavara, firma a lansat la IWA si o serie de juxtapuse pe mecanica "simpla" Anson, lucrate la fel de cinstit si chiar cu ceva infrumusetari la serii mai luxoase. Ce e interesant? Ca sunt juxtapuse dublu-expres ce sunt oferite cu optiunea de a avea si un rand de tevi lise de cal. 20 ... si totul la un pret foarte decent. Gama de calibre glont e micuta, numai cu rama: 8x57, 9,3x74 dar si 444 Marlin. Tevile par sudate, nu stiu nimic de cat de bine trag sau de posibilitate de reglat convergenta. http://www.redolfiarmi.com/shop-categoria-108.htm una s-h la pret de IJ: http://www.armiusate.it/armi-lunghe/fuc ... jrs_i89925 Din ce stiu pana acum, dublu-expres ieftin si bun nu prea am vazut .... da' cine stie ![]() Cum relatia firmei cu Ro deja exista si cum preturile la care am vazut bock-urile in magazin la noi sunt in ton cu cele din Italia, banuiesc ca n-ar fi foarte greu sa ajunga si pe la noi.
Re: Sfaturi achizitie dublu expresS-a formulat o chestie foarte ok aici: ¨cine dracului cumpara mercedes ieftin?¨
Fix despre asta vorbim in cazul unui express, nu atat prin prizma briz-briz-urilor cat a mecanicii de ceasornic. Am trecut si eu prin chinul asta si poate experienta mea va va fi utila. Primul meu express a fost un FAIR. NU recomand! Fugiti ca de dracu de el si as spune de majoritatea expressurilor italienesti. Mai ales cele cu teava sudata. Al meu grupa cele doua focuri intr-o farfurioara de cafea la 25- 30 m, in cel mai fericit caz la 30 -40 cm la 50 de metri, iar la 100 metri al doilea foc iesea de pe tinta! ![]() In plus la prima ploaie patul s-a facut varza si avea niste gravuri de doi lei, facute in cel mai ieftin si ordinar mod, de mai bine ar fi lasat arma blanc decat sa o zgarie cu gunoaiele alea de gravuri. NU as mai da nici 200 de euro pe asa o arma, daramite 2000! Cu greu am scapat de ea, evident cu o gaura financiara zdravana. Dupa asta m-am jurat ca imi iau un express ¨ca lumea¨ de data asta. Am avut un noroc fantastic de data asta, dat fiind ca am gasit unul de vanzare chiar pe forum. Un Krieghoff model classic, juxtapus, calibrul 9,3x74R. Arma era impecabila, aproape nou nouta ( sub 100 de focuri trase) si - cel mai important - proprietarul @vladimir mi-a facut o oferta si niste conditii de plata de adevarat gentleman. Si uite asa minunatia asta a ajuns arma mea de goana si isi va schimba acest status cand va trece in posesia fiului meu dupa ce voi da coltul. Arma este un vis. Are reglaj de convergenta a tevilor, insa nu am simtit nevoia sa-l utilizez, pentru ca la 100 m cu Orix si Plastic point de la Norma, ambele de 18,5 g si balistica identica ( si eu cu astea trag si pe ele voi ramane) grupeaza sub 5 cm. Porcul e suficient de mare si glontul la fel incat sa fiu perfect multumit cu grupajul. In plus e foarte eleganta si exceptional finisata, un adevarat express. Parerea mea este ca la acest capitol NU poti face rabat. Iti permiti sa dai 3-4000 pe un express cum trebuie, ia-l. Daca nu, ramai la alte variante de arma, pentru ca sub bugtul asta nu ai multe optiuni. Pe langa Krieghoff si Blaser ( cu EXCEPTIA modelului cu tevi sudate de care spunea Vio) as mai lua in calcul Merkel si Chapuis - dar care e scump ca dracu. Si frumos tot ca dracu. Din gama scumpa. Nu neglija Verney Carron ca e ok, @vanatorul iscusit are si iti poate spune mai multe ( cu tevi de schimb cum vrei tu). Si as mai lua in calcul Fabarm, pe car el-am vazut la treaba si in poligon si in teren si grupa asemenator cu krieghoff-ul meu mult mai scump. Insa aici te limitezi la bock. Si mai e un aspect: cel pe care l-am vazut eu avea tevi de Merkel. Acum le face Fabarm. Nu stiu ce sa zic, daca mai grupeaza la fel sau ba. De ce n-am vazut la treaba nu-mi dau cu parerea. Dar eu de basculantele italienesti cu glont m-am lamurit, pe cat sunt lisele de ok, pe atat as evita armele cu glont.
Re: Sfaturi achizitie dublu expresFabarm dual al are tevi de shul.
-------------------------------------
Re: Sfaturi achizitie dublu expresLipite la Shul sau la Palermo?
cal 12 /cal 16/ 223 / 30-06 / 9,3x62
Re: Sfaturi achizitie dublu expresNu stiu!
Inca ceva: exista diferente intre expressurile dedicate si variantele combo/duale, in functie de producatori. Varianta combo de la Fabarm (DualAL) nu cred ca are reglaj de convergenta cum are expressul Asper de la Fabarm. Varianta combo de la Marocchi (Finn 612) are acest reglaj. -------------------------------------
Eu! ![]() ![]() Dar sa nu aiba motor de Trabant pe caroserie de Mercedes...invers ma satisface,simtul meu artistic este in faza incipienta si nici nu mai evolueaza,cred! ![]()
Re: Sfaturi achizitie dublu expres@Alin
Amestecam un acelasi model de arma produs in doua epoci diferite, atat ca proiect cat si ca tehnologie. Dupa cum stim cu totii, o singura teava ghintuita poate trage extrem de bine si daca arma este de buget foarte-foarte mic. Sa faci o teava care sa traga mai multe feluri de proiectile in acelasi loc e relativ scump. Sa sudezi intre ele doua astfel de tevi e si mai scump, aproape prohibitiv. Un amic ce are o arma ca a ta a incercat sa-i faca inca un rand de tevi intr-un calibru mai micut .... l-au trimis musai la mesterul ce facuse arma si i s-a cerut numai pentru inca un rand de tevi o suma cat sa acopere doua arme foarte bune .... cu o singura teava. Intre timp lumea a mai evoluat. Sa faci o teava care sa traga foarte bine costa acum mult mai putin. Indiferent de procedeul de fabricatie utilizat, o teava sub-MOA costa ~300 E la fabricant european de top si se vinde cu ceva mai mult. Pe de alta pate s-a constatat ca e infinit mai ieftin si mai usor sa faci tevile sa se ajusteze una fata de alta ca sa obtii acelasi punct de impact. Chiar si mari fabricanti de arme de top au apelat la acest sistem si se pare ca functioneaza in multe cazuri. Unii au ajuns la performanta de a face sistemul atat de usor de folosit incat se poate practica ajustarea chiar de catre stapanul armei, fara interventia obligatorie si costisitoare a unui armurier. Pe de alta parte, un bock e mai usor de construit decat o juxtapusa, permite folosirea aliajului usor la bascula (ceea ce la juxtapuse s-a intamplat numai la Fabarm Nobile, intre timp scoasa din productie si nimeni n-a reusit sa faca o arma cu doua tevi de calibre serioase alaturate orizontal folosind bascula de aliaj usor) si reduce mult costurile de productie. Asadar, vremea in care iti trebuiau peste 5000 E pentru o arma dublu-expres de la care sa speri cu sanse mari ca va trage in acelasi loc si pe care sa trebuiasca s-o care ajutorul ca sa mai ai maini sa tragi cu ea a cam apus. Ca nostalgici sunt peste tot e foarte adevarat. Dar astazi ai si optiunea de a cara mai putin fier dupa tine, de a plati mai putin ... strict pentru aceeasi performanta tehnica. Daca vrei, e ca si cand ai pune alaturi in poligon o Manlicher Schonauer si o Savage Axis. Daca s-ar fabrica astazi, prima ar costa mai mult ca Blaser, adica de vreo 6-8 ori mai mult ca ultima, fara niciun avantaj evident la folosirea in practica. Studiind specificatiile armei poti scurta lista de arme de testat pana la a ajunge la 2-3 modele care sa se incadreze si in necesitati practice si in buget. Singura problema ar ramane testarea armei inainte de a o cumpara, eventual s-o cupere si s-o testeze altul. ![]() P.S. si zilele in care numai si numai Mercedes-ul stia sa faca unele chestii mai bine ca altii sunt departe ... daca nu cumva consideri ca masajul cu pietre incalzite la scaunul soferului este o chestie absolut indispensabila.
Re: Sfaturi achizitie dublu expres@laurul am tras eu cu alea lipite la shul si relipite la shul, din pacate , arme de buget Mercedes dar cu rezultate mult sub cele cu nume mai modeste, un fel de Zeiss Terra , o mizerie cu nume de Mercedes.
Scuze de intarziere dar am fost foarte ocupat cu mutatul magazinului, maine fac un pret si la Haenel si-ti comunic. Haenel nu are ejectoare, iar la Marocchi cand vor veni tevi de schimb te invit sa le pipai. Cat despre Mercedes ai grija sa fie de la S in sus altfel poti avea surprize( macar sa fie pe bani mai putini).
Re: Sfaturi achizitie dublu expresVio, asa o fi cum spui tu. Eu n-am incredere in chestii care imita ceva. Aleg intotdeauna originalul.
Legat de 8x57, nu stiu cu ce ai tras tu, dar intr-un express sau in arme de vanatoare e o placere sa tragi cu el, are super stop si e mult mai potrivit ca 7x65 R -ul mult mai vitezist. Ce are stop mai bun, un glont lent de 13,5 g sau unul rapid de 11,5? Si mai e un aspect: un express in 8x57 poate avea tevi mai scurte, bascula mai fina si ca produs finit arma e mai usoara si mai eleganta ca una in 9,3x74R bunaoara. Glontul e foarte ok pentru goana si distanta mica.
Re: Sfaturi achizitie dublu expres.... şi nu doar la goană... şi nu chiar distanţă mică...
Adi Matei a cumpărat anul trecut un S2 cal. 8x57 la un preţ excelent şi primul animal împuşcat a fost un muflon superb la vreo 196 m cu TOG de 14,2 g. Nu fi victimă. Nu fi nici criminal. Dar mai cu seamă nu fi spectator.
102 mesaje • Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori |
Publicitate
|