Vinatorul.ro
Jurnal de vânătoare
Acum este 02 Dec 2024, 17:38

BLASER

Discutii despre armament cu glont , munitii , calibre , etc . Multiple compartii intre arme , munitii pentru arme , tipuri de vanat , balistica , samd .

Moderator: liviur

Re: BLASER

Mesajde violiv pe 06 Oct 2016, 14:17

Nu cred ca-i cazul sa-ti bati capul. Pe la noi gasesti de la 2,6 la 4,2 g, preponderent 3,2-3,6. Nu merita sa te duci la cele mai scumpe posibil, nu merita sa te duci la extreme de gramaj. Cu munitii deja recunoscute ca si constanta si calitate, in 3-3,6 trage foarte bine.
E drept ca sint unii care incearca sa dovedeasca chiar si in practica cum ca 223 face ce face 8*68 dar iar nu merita.
violiv
Veteran

Locaţie: Constanta

Mesajde bogus pe 18 Oct 2016, 17:55

Mai vin cu o intrebare la blaseristi cu state vechi si experienta mai mare ca mine, exista ceva cutie de transport pt teava cu luneta montanta? Sa ma fac intales mai pe clar, teava e cu montura fixa deci stransa o data si gata, nu mai umblu la ea, ideea e ca vreau sa pot sa iau teava cu mine pe langa carabina care e in husa ei Blaser tip C si langa care nu mai incape nimic, exclus Blaser case deoarece trebuie demontata luneta si trebuie sa duc totul impreuna
sau vreo idee folosire a unei alte huse sau cutii care sa potriveasca, ca dimensiune s-ar incadra intr-un dreptunghi de 85x15cm
Blaser R93 Professional 8x68S / .223 Remington
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Locaţie: Cluj Napoca

Mesajde violiv pe 18 Oct 2016, 18:17

Pe vremuri existau niste tocuri rigide pentru basculante cu glont. Ceva suport de carton dur invelit si captusit in piele, cu locas dedicat tevii cu luneta. Din alea cu capac la un capat.
Cred ca o vizita la un pielar ar rezolva elegant problema.
Cutii din alea metalice ca pentru diferite instrumente muzicale de suflat ar fi alta solutie ... se mai gasesc prin targuri.
violiv
Veteran

Mesajde bogus pe 18 Oct 2016, 18:50

esti extraordinar vio :ymhug:
foarte buna ideea
http://www.discosystem.ro/ro/accesorii-flaut/2109-cutie-flaut-thomann.html
acum sigur ca au cutii pt 10 feluri de instrumente de suflat de marimi diverse, ramane doar sa vb maine cu ei la telefon si sa imi spuna ce au pe dimensiunile mele
si am mai gasit ceva care ar permite sa duc si munitia dar nu e la fel de eleganta si mica ca si cutia de flaut :D
http://www.airsoft-cluj.ro/echipament-tactic/genti-huse-cutii-transport/geanta-captusita-90cm-8fields-olive.html
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde bogus pe 22 Oct 2016, 19:55

Oare e greu de montat? As gasi un armurier la noi care sa se angajeze sa scoata perfect o lucrare pe plastic?
https://www.jakt.se/evo-kolvkam
Ca pretul e mai mult decat rezonabil 120-130 euro
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde violiv pe 23 Oct 2016, 07:23

Nu-i greu. O poti face singurel, sint doar trei gauri de dat in plastic.
violiv
Veteran

Mesajde bogus pe 12 Noi 2016, 20:46

Hai sa ma laud putin cu noua teava de 223 cumparata de la colegul nostru @bibicu, cum are filet la capat urmeaza si un dual brake in curand
legat de montura desi stiu ca unii colegi vor straba din nas am facut o montura beton in sensul ca este extrem de fixa si rigida cu doar 600lei :)) sina picatinny Contesa si inele Warne

Imagine
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde violiv pe 12 Noi 2016, 22:39

Dual br... mai scump ca montura pentru o teava in 223???
Filetul la teava asta e pentru altceva da' noi n-avem parte. Daca tot vrei frana ia macar una dedicata calibrului. Gaura la cea de Blaser e asa de mare, construita cu idee de universalitate, incat 223 trece prin ea fara niciun efect.

P.S. Bravo!
violiv
Veteran

Mesajde bogus pe 13 Noi 2016, 16:13

Vio vreau sa iau dual b tocmai in urma discutilor cu tine cand mi-ai zis ca merita deoarece stabilizeaza :)) ca altfel la ce recul are 223 nu prea o vedeam necesara... sau poate nu am intales eu bine :roll:
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde violiv pe 13 Noi 2016, 16:40

Frana ce vine de la Blaser e facuta cu o mare idee de universalitate, adica o poti pune pe orice teava de la 223 la 416. Normal ca gaura centrala e atat de mare cat sa poata trece cel mai mare proiectil prin ea. Ori ca sa fie eficienta gaura trebe sa fie cam cu 1 mm mai mare decat glontul. Cam sub 7,62 (308, 30-06, mai bine 300 wm) frana de Blaser nu prea mai face nimic.
Exista insa nenumarate modele dedicate 223 ce se pot monta la fel de usor si chiar sint eficiente.
violiv
Veteran

Mesajde bogus pe 13 Noi 2016, 17:07

Cred ca pana la urma nu mai montez nimic, dual b era o optiune comoda si la indemana dar daca e asa cum spui tu atunci ma las, oricum daca trag cu 8x68 fara frana, fara kick stop si nu ma streseaza, nu vad de ce cu 223 nu o sa o pot face
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde hunterb pe 18 Noi 2016, 18:19

@bogus, montura e super, desi inestetica (pentru unii / multi)...si eu am una identica la teava de 7mm rem mag si sunt foarte multumit.

Numai bine,

hunterb
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
hunterb
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde hunterb pe 18 Noi 2016, 18:23

si Aimpoint micro h2 pe teava de 375hh :D porci exagerat de mari pe aici :lol: :lol:

hunterb
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
is more fun in hunting with the handicap of the bow than is in hunting with the sureness of the gun
hunterb
Veteran

Locaţie: Bucuresti

Mesajde CristiZ pe 15 Ian 2017, 10:18

Salut,

Am nevoie de ceva sfaturi de la dvs, va rog. Vreau de ceva timp sa-mi achizitionez si eu un R8 si vreau sa ma sfatuiesc cu voi in mai multe privinte, ca sa nu mai gresesc din nou cu configuratii nefolositoare. In plus acum nici bugetul nu-mi prea permite orice as vrea in sensul asta:

-calibrul. Voi ce ati alege daca ar fi singura carabina? Si pentru goana si pentru caprior dar si pentru combatere. Eu m-am gandit ca cel mai bine ar fi 300wm. Nu este nici prea scump, are performante bune si razanta buna. Reculul e destul de marisor dar oricum vreau sa dotez teava cu filet pentru o frana de gura.
-teava sa fie normala sau semi-weight? ma gandesc mai ales la pat care odata comandat pentru teava normala, nu mai poti pune teava mai groasa pe el. A, patul va fi sintetic pentru ca este cel mai ieftin, mai ales in combinatia pentru stangaci. Deci merita cele 300g mai multe pentru o teava semi?
-magazia. Tot din cauza pretului, m-am gandit ca sa aleg varianta cu magazie fixa. Merita cei aproape patru sute de euro in plus pentru tragaciul si magazia mobile? Ma gandesc ca mecanismul tragaciului e la fel iar tragaciul in sine este destul de bun si nu necesita inlocuit cu altul after-market.
-optica. Tot din cauza bugetului voi folosi la inceput ce am. Un Zeiss Conquest DL 3-12 chiar daca mi-as dori o luneta cu prindere M. Apoi as pune un Aimpoint H2 pentru goana si cu timpul poate si alta luneta.

Cam asta-i. Astept cu interes parerile dvs.!
CristiZ
Nou membru

Mesajde bogus pe 15 Ian 2017, 11:55

Desi vad ca ti-ai dat singur raspunsul, iti spun si parerea mea
Daca mergi pe o singura teava atunci 9.3x62 sau 30.06 sunt calibre destul de bune la orice, cu varfuri adecvate poti vana si la caprior si la porc, acum la combatete poti merge cu orice doar sa te tina buzunarul in sensul sa nu-ti para rau ca tragi cu un glont de 16 lei dupa o vulpe si o si ratezi,
la calibrele astea doua mai ai avantajul capului inchizator standard, in sensul ca dupa aia daca te decizi sa ti sa zicem 9.3 doar pt porci si vrei sa iei un calibru mai usurel pt caprior si combatere poti sa-ti iei teava de .243 sau 22-250 fara sa fi nevoit sa-ti mai cumperi un alt cap inchizator. Teava semi... mai grea cu vreo 400g si mai scumpa arma, mai bine pui diferenta la optica
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde CristiZ pe 15 Ian 2017, 13:33

Multumesc pentru sfaturi. Eu ma gadeam la 300wm pentru ca nu e asa scump, nu cade ca un 9.3 (care oricum nu e cam mare pentru caprior?) si te poti intinde dupa o vulpe la ceva distanta fara corectii din luneta de exemplu iar la porc are destul energie. Dar cum am spus, va cer parerea ca nu stiu eu multe inca... si vreau sa iau cea mai buna decizie. A doua teava nu cred ca va veni prea curand, as prefera o luneta mai buna pana atunci deci calibrul trebuie sa il aleg foarte bine. Nu imi este foarte clar nici la ce ajuta teava semi grea in afara ca nu se incalzeste asa repede ceea ce oricum nu e important daca numai asta ar fi diferenta pentru ca in mod normal nu tragi multe focuri ca sa ajunga sa se incalzeasca prea tare, nu?
CristiZ
Nou membru

Mesajde pipabh pe 15 Ian 2017, 15:46

Din punctul meu de vedere calibru 300wm este excelent . Singurul dezavantaj este greutatea armei, deloc neglijabila . Ca sa nu mai vb de faptul ca si 300 si semi e o combinatie , cred , mult prea grea pt goana.
pipabh
Veteran

Mesajde CristiZ pe 15 Ian 2017, 17:26

Apropo, am cantarit niste tevi in 17mm:
1451g in 300wm
1359g in 30.06
1289g in 9.3x62

Ca o curiozitate, un R8 Professional (plastic) este cu 100g mai greu decat modelul Luxus (lemn), in acelasi calibru, 300wm. M-as fi gandit ca e mai usor plasticul.

La teava semi ma gandeam daca merita pentru ca odata patul luat pentru teava normala, e mai greu de adaptat pentru una mai groasa
CristiZ
Nou membru

Mesajde Zeres Ciprian pe 15 Ian 2017, 20:03

Ca posesor de R93 in 300 wm, cu kikstop, iti spun ca e un calibru grozav.
Trebuie sa nu te deranjeze greutarea armei si pretul munitiei...
Acum gandesc ca parca ar fi suficient 30-06, dar parca nu as renunta la 300...
Zeres Ciprian
Veteran

Mesajde violiv pe 15 Ian 2017, 21:37

Poate ca "batranii" o sa-mi dea dreptate - cu mult mai sus in lista de preferinte pentru calibru sta manevrabilitatea armei, usurinta cu care iti faci treaba propusa.
Dupa mine, alegerea ta are cateva neconcordante cu scopurile.
- buget limitat - optiunea cea mai buna este o arma s-h .... se fac economii substantiale. Daca tii mortis arma noua esti nevoit sa renunti la magazia detasabila, singura diferenta ce face R 8-ul mai atractiv fata de R 93. E drept ca fara detasare ajunge la pret de 93 (arme noi) dar modelul este atat de putin cerut incat iti va fi aproape imposibil sa vinzi arma ... daca te hotarasti s-o schimbi.
violiv
Veteran

Mesajde violiv pe 15 Ian 2017, 21:51

- calibrul. Pe de o parte inseamna cateva sute de E in plus la pret, pe de alta parte inseamna centimetri multi in plus la teava, ceea ce creste masa si reduce manevrabilitatea armei. Oricum ai da-o, o arma scurta este mai practica. Sa scurtezi o teava magnum inseamna cheltuieli in plus. Dupa cum am mai spus-o de xxxx ori 300 WM nu este un calibru usor de tras. Scoti din el tot ce poate si pentru ce platesti in plus la arma, munitie, recul numa daca-l folosesti la capacitate si ai experienta suficienta. Razanta lui nemaipomenita e "fix-pix" la distantele la care se trage la noi. Un 30-06 cu proiectil mai usurel si proiectil modern poate merge mai drept ca 300 wm cu un gogoloi bont. In practica reala, aia de zi cu zi, nu exista nimic ce 300 wm sa poata face si 30-06 nu.
Teava semigrea???!!!! Bani in plus multi, grame in plus si mai multe. Pentru ce? Pentru a trage si al 5-lea foc in succesiune rapida in acelasi banut? Daca faci asta des n-o sa-ti ajunga teava nici 5 ani.
Sincer?! Daca 300 wm si teava semigrea am mai vazut, si chiar folosite "universal", montate pe o magazie fixa n-am vazut.

In situatia ta as reorienta un pic fondurile si-as alege un R8 profi cu teava standard in 30-06 si magazie detasabila.
violiv
Veteran

Mesajde CristiZ pe 16 Ian 2017, 00:03

Multumesc dle @violiv pentru raspuns.

La teava semi m-am gandit ca sa nu-mi para rau mai tarziu daca voi vrea una si n-am s-o pot inghesui in pat asa de usor. Stiu ca nu e pentru goana dar ma gandeam ca pe viitor sa iau o teava dedicata pentru asta chiar si sh, scurta si alt calibru iar asta sa ramana pentru panda. Asa e, nu stiu daca 300wm e calibrul potrivit... de asta si cer pareri. Mi s-a parut mie mai bun decat 30.06 ce am acum dar nu sunt convins. Iar magazia fixa in afara de problema revanzarii, oare merita cei 400 euro doar pentru ca se poate scoate? Tragaciul nu e la fel in rest? Legat de asta, americanii au scos "Professional S" care este exact asa, cu magazie fixa si fara sisteme de ochire mecanice tot din considerente de pret si e sub 3000 de usd (la noi este cam acelasi pret dar in euro daca armele of fi si la fel).

Sunt multe date de intrare si compromisuri de facut dar o arma sh e mai greu de gasit pe stanga, fara sistem de ochire mecanic, cu filet si cu pat de plastic dark brown asa cum as configura-o eu. Desigur ca pot renunta la unele din astea dar... tot renuntand asa nu fac nimic decat sa raman la ce am acum, o arma mult mai ieftina, fara pretentii, cu care abia am reusit sa ma cunosc mai bine, un X-Bolt.
CristiZ
Nou membru

Mesajde bogus pe 16 Ian 2017, 01:11

@violiv :ymapplause: si daca i-ai fi explicat si lui asa cu mi-ai explicat si mie acum cativa ani legat de 9,3 si caprior :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause:
@CristiZ arma pe stanga la Blaser in cazul ca nu vrei sa-ti iei un Success e foarte foarte simplu de gasit, o iei pe dreapta si cumperi inchizator pe stanga si il vinzi pe ala pe dreapta cam la aceeasi pret
PS
apropo, nu inebunii cu capul inchizator pe stanga si pe drepata ca eu am doua diverse la 2 calibre, si iti jur ca niciodata nu mi-am dat seama prin ce parte a nasului zboara tubul
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde CristiZ pe 16 Ian 2017, 08:36

@bogus, eu intelesesem ca o arma Blaser odata cumparata, nu o poti dezmembra, adica ramaii legat de prima teava pe veci si ma gandesc ca asa e si cu inchizatorul. Sigur ca e o prostie dar asa ai putea cumpara arma pe bucatele si facusem odata un calcul si iesea mai bine. Cu capul inchizator am mai invatat ceva ca e compatibil si cel pe dreapta cu inchizatorul pe stanga. Multumesc!
CristiZ
Nou membru

Mesajde bogus pe 16 Ian 2017, 10:17

Nici vorba, singurele chestii care trebuie sa le ti obligatoriu sunt teava si dupa caz daca e trecut in permis capul inchizator, in rest totul e modular si poate fi schimbat... de fapt chiar si teava daca e trecuta in permis ca teava de rezerva :lol: deci cu inchizatorul poti face absolut ce vrei, si sa-l vinzi, si sa-l schimbi, si sa-l donezi daca iti face placere
arunca o privire aici
http://www.arw.ro/componente-armament/blaser/
Pe bucatele e mai greu, nu vreau sa vorbesc prostii dar nu cred ca poti sa-ti fabrici singur o arma, adica nu stiu cum o treci in permis ca nu ai o factura de cumparare pe arma ci pe teava, chiar nu stiu dar sunt aici colegi care sigur iti pot raspunde,
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde CristiZ pe 16 Ian 2017, 10:28

Da, cred ca stiu si preturile pe de rost de pe arw.ro :)

Legat de teava, ca sa inteleg odata, singurul avantaj al celor mai groase este doar ca raman precise si dupa mai multe focuri? Daca e doar asta, un vantor nu ar avea nevoie niciodata sa care o greutate in plus iar tevile semi si match ar fi bune doar in poligon si competitii de acest gen.
CristiZ
Nou membru

Mesajde bogus pe 16 Ian 2017, 10:38

Eu nu am folosit decat tevi de 17 deci cele standard, dar sunt aici colegi ca Violiv, UlissePro, Dart si altii care sigur au testat si variantele semi si match
Beretta ES 100 12/76/76
Nissan Terrano R20 ZD30
bogus
Veteran

Mesajde violiv pe 16 Ian 2017, 11:29

Legea la noi a ramas in urma. Nu-ti poti face singur o Blaser din bucati - se numeste asamblare de arme si-ti trebe autorizatie speciala, armurier fiind.
Odata cumparata arma cu o teava si o alta teava ca teava de schimb, e foarte greu daca nu imposibil sa le schimbi intre ele .... in eventualitatea ca vrei sa vinzi arma cu cealalta teava. Stiu doar vreo 2 AEST din tara care accepta sa faci tu cerere si sa-ti radieze, reinscrie arma/teava.
Arma pe stanga nu are numai inchizator pe stanga ci si patul usor profilat pe stanga. Pistoletul are o umflatura pe partea palmei si e mai deprimat pe partea degetelor. S-ar putea sa nu-ti convina priza pe un pat de dreapta daca esti stangaci.
La 300 wm as prefera filet la gura decat teava semi-grea. Frana de gura face infinit mai bine. Oricum, cei 17 mm ai tevii standard reprezinta deja o teava mai groasa decat cele subtiri vanatoresti si toate trag la fel de bine. Efectiv n-are rost sa cari in plus.
violiv
Veteran

Mesajde CristiZ pe 16 Ian 2017, 14:36

Asa e, am fost si m-am uitat si paturile de R8 pana si cel mai simplu, cel de la Professional are pistoletul profilat pentru mana care trebuie.
CristiZ
Nou membru

Mesajde CristiZ pe 16 Ian 2017, 21:01

M-am mai gandit la o posibila combinatie de doua calibre: 243w cu 9,3x62. Primul, chiar daca papa teava mai repede, ma pot juca cu al la distante si exersa (oare cat va tine o teava normala de Blaser), are o balistica destul de buna iar pretul este acceptabil sa zic. Iar al 2lea impreuna cu un red dot, pentru goana. Daca ar fi sa merg pe combinatia asta, nu stiu daca la 243w e nevoie de filetare pentru frana de gura. Ce spuneti despre aceasta combinatie? Sau astept si alte sugestii din partea dvs. Cum am mai spus, chiar sunt intr-o dilema totala asupra alegerii :( Multumesc!
CristiZ
Nou membru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Arme de vinatoare cu glont