Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRModerator: liviur
52 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRCare dintre cele 2 arme ar fi alegerea voastră si de ce? În vremurile astea când trebuie sa te mulțumești cu ce găsești,când stocurile sunt foarte sărace si termenele de livrare pentru adus pe comanda destul de puțin convenabile, adică si 6-9 luni, aceste 2 arme ar fi variante reale pentru o arma utila atat in poligon cat si la vanatoare, dar mai ales în poligon. Nu am gasit mare lucru despre ele pe forum si nici pe afara nu am gasit la fel de multe informații ca despre modele mai consacrate. Poate ma puteți voi ajuta sa îmi fac o idee.
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRPoti dai cu banul... ambele sint excelente, din ce am citit; personal as lua Tikka, dar asta numai pt ca imi plac finlandezele... armele finlandeze, bineinteles!
Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRDIn tot research-ul pe care l-am facut la Tikka ai suport mare la aftermarket-uri (upgrade-uri, componente etc.) vs Browning. As alege Tikka doar din punctul asta de vedere.
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRDin păcate am văzut un inconvenient la Browning. Eu zic ca nu este de neglijat. Tot scormonind dupa informatii am dat peste un clip pe YouTube. Nu stiu cat de obiectiv este omul.
https://youtu.be/Ez3q610NYfo Undeva de la minutul 13.00 se vede ca ulucul nu este rigid fata de teava ceea ce poate influenta trasul de pe bipod spre exemplu. Sau dacă sprijini arma în acea zona, forta cu care te lași pe arma poate influenta trasul. Is eu mai la început dar cred ca nu este ok.
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPR
Ce imi plac mie teoreticienii!!!! MAcar 2 - 3 runde de comparatie!!!
Asa e... cred ca avem 0.05 persoane care au achizitionat una dintre cele doua arme si au facut upgrade-uri!!!!! Semnificativ mod de diferentiere!
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRIn cazul de fata alegerea tine strict de ce-ti vine pe moment! Ambele sunt arme decente cu raport calitate pret foarte bun. nu gresesti cu nici una!
![]() Benelli,Krico,Marlin,Deringer,Steyr,Kettner,Winchester,Merkel,
Mauser,FN,Ruger,Liege,Sauer,S&W
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRDacă tot am ajuns la acest preț o sa ma uit sa vad dacă găsesc poate o Sako S20 Precision. Cred ca este o opțiune la fel de buna daca nu chiar mai buna. Interesante vremuri oricum. Sa stai bu banii în buzunar și sa nu ai pe casa ii dai
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Sako si Tikka sint unul si acelasi lucru, dar la Sako vei plati (mult) mai mult pt pozitionarea high-end a brandului; daca ai vrea un lemn (mai) luxos ar fi o mai buna alegere Sako; f bune arme; dar daca functionalitatea si raportul calitate/pret conteaza, ia linistit Tikka si nu te mai gandi. Tikka, dupa a mea subiectiva parere (insa tine cont ca am citit enorm si ca le-am tinut pe mare parte in mana), este probabil cea mai buna alegere pt o carabina care sa nu coste o avere, dar sa fie la fel de buna, sau poate mai buna, decat una care costa o avere. Eu, daca imi iau vreodata bolt-action, va fi Tikka fara ezitare (desi imi place Sako Grizzly f mult). Beretta, Chapuis, Rizzini, Manurhin, Pardini, SIG
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRAm avut si, si. In alte variante de finisare dar aceeasi mecanica.
La Tikka nu mi-a placut un singur lucru: faptul ca pe atunci le vindeau la 5-600$ americanilor, ca sa intre agresiv pe piata ... si scoteau parleala pe spatele europenilor, carora le vindeau cu 1100 €, mult peste toate diferentele de curs, taxe, TVA. Altfel, cred ca ramane si-n ziua de azi cea mai bine facuta arma din seria armelor de buget mic. Nu numai eu cred asta ci si cei 1.000.000 care au cumparat Tikka T3 de la aparitie. X-Bolt are o singura calitate - japonezii au facut-o sa traga bine, la fel de bine ca Tikka ... dar cu efort mult mai mare din partea tragatorului. Tragaciul e naspa de tot, inchizatorul se manevreaza greu iar culata cu cate patru gauri in colturi pentru montajul bazelor e cosmarul cel mare. Nu inteleg nicicum de ce a reusit sa fie un oarece succes de piata. La orice capitol Tikka este peste. P.S. paturile de acest tip au "fost la moda" acu' 10 ani. Astazi "se poarta" cele tip sasiu din aliaj usor frezat, cu multiple ajustari. Mai ales daca arma va merge 80% in poligon. Si daca tot ziceai ca oferta din tara este limitata, la importatorul Savage se gaseste pe stoc una, AXIS II precision, in 6,5 creedmore, cu baza picatinny montata, frana de gura din uzina, la numai 6400 lei. https://www.savagearms.com/content?p=fi ... ry&s=57550
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRAm vorbit la Savage cu Radu și stiu despre arma. Am insa 2 lucruri care ma fac sa ma gândesc bine în legătură cu acea arma. Teava destul decscurta si faptul ca 6.5 nu ii legal la mistret. Pe de alta parte Tikka UPR imi place tot mai mult pe masura ce citesc si vad clipuri video despre ea. Acel șasiu facut din ceva mix de carbon cu fibra de sticla il lauda toata lumea. Ma mai gândesc o saptamana si apoi iau o hotărâre.
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRPana la urma m-am decis. Raman la Tikka T3X UPR in 308w. Probabil marți ma duc sa dau avansul si astept doar sa iasă si autorizația. Multumesc tuturor colegilor pentru ajutor. Au fost foarte utile.
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPR6,5 "îi" legal la mistret...
Asa este, generic calibrul 6,5 este legal la mistret insa limitarea intervine cu tampenia data cu lungimea minima a tubului cartusului, care in acest caz este data la minim 51 mm, iar colegul @DanCo avea in discutie cu @violiv, calibrul 6,5 Creedmore, care din pacacate are lungimea tubului 48,8 mm, astfel ca nu se incadreaza in cerinte ... 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRAia e alta poveste, eu vorbeam strict de diametrul proiectilului...
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRPana la urma am dat avansul pentru arma dar planul de acasa niciodata nu se potrivește cu ala din targ. Tipic romanesc. Nici cu cei de la Hunter Shop nu mai colaborez veci. Dupa ce am sunat la Hunter Shop acum aproximativ 2 luni sa cer date despre ce arme au si mi-a răspuns cineva care parea ca îmi da datele care ma interesau despre arme de parca îmi făcea o favoare si nu pe bani, am mai sunat acum o luna sa vad ce au pe stoc și am dat de aceiasi atitudine si nu am prea putut obține multe detalii tehnice despre arme. Ei mi-au sugerat sa încerc la un magazin partener din Cluj sa nu ma mai duc pana la ei. Am fost bucuros pentru ca ii cunosc pe cei de la magazinul din Cluj și chiar te poți înțelege cu ei. Am fost saptamana trecuta la magazinul din Cluj și le-am spus ce vreau iar ei au sunat, in prezenta mea si au cerut detalii despre Tikka T3X UPR si despre o Tikka T3X CTR. La Tikka UPR au zis ca ii putin peste 8000 iar la Tikka CTR 6700. Au zis ca ambele arme sunt în 308w si in configuratie tir cu teava lunga. Azi când m-am dus sa dau avansul, cei din Cluj au sunat iara si au întrebat preturi si caracteristici. UPR cu teava de 61 cm ii 9400 si CTR cu teava de 61cm ii 7500. Pana la urma am rămas pe CTR si prefer ca de diferenta de bani sa iau un alt șasiu. Cei din Cluj mi-au spus ca pretul final la care o sa imi factureze arma va fi sub cel de de la Hunter Shop. Nici preturile din lista lor de pe siteul Hunter Shop nu sunt cele reale si diferenta nu ii mica. In cazul asta sa stea liniștiți cei din Oradea ca nu o sa ii mai deranjez. Pacat.
E o practica normala in cam orice nisa ca partenerii sa aiba preturi mai mici decat furnizorii/importatorii. Am inteles ca se practica des si in zona de arme de vanatoare. Desi stiu ca Beretta e unic importator al Tikka deci, teoretic si HunterShop e partener, poate ma insel si importa mai multi. Caz ipotetic: Importatorul ia arma de la producator cu pretul de 1000 de euro. El pune arma la vanzare cu pretul de 1900 de euro. Dar, unui partener ii vinde arma cu 1200 de euro, pentru ca acel partener ii va genera vanzari mai mari decat un client ce cumpara o data, deci poate sa vanda mai ieftin pentru exista repetabilitate si pentru ca nu are costuri de marketing si de vanzari + restul de costuri logistice din spate. Acum, partenerul poate vinde arma clientului final cu 1500 de euro pentru ca nu are aceleasi costuri ca un importator. Deci nu trebuie sa te super pe Hunter Shop, isi joaca si ei jocul, tot lor le generezi profit daca iei de la un partener de-al lor, e capitalism, inca ![]() Dar, vanzatori mai scarbosi ca in aceasta nisa n-am vazut nicaieri. Parca tin concursuri speciale si aleg doar oameni care nu vor sa lucreze acolo. Cred ca astea sunt intrebarile la interviul de angajare la multe magazine de vanatoare: - Va place vanatoarea? - Va plac armele? - Va place sa interactionati cu oameni? Daca raspunsul e NU la toate intrebarile, este angajat omul. Poate e vreun administrator de magazin de vanatoare pe forum sa ne explice si noua cum de reusesc sa gaseasca oamenii astia minunati care sa-i reprezinte interesele.
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRSa o folosesti sanatos!
Cat despre experienta avuta... imi pare rau! Eu am o parere buna despre ei. Nu am avut neplaceri cu ei ci dimpotriva am colaborat fff bine cu ei! Problema vanzatorilor din magazinele de vanatoare este ca sunt TOTAL pe langa ce inseamna arme, munitii si nevoi vanatoare! Dar...........sunt armurieri cu acte in regula!
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRIntervin si eu off topic cu experienta avuta in magazinul Huntershop, in care am intrat cam de 3-4 ori, si am mai cumparat de vreo 2 ori on-line de la ei, iar ultima data am intalnit acelasi personaj "acru" , "hatru", care parca este pus acolo sa alunge clientii, prin modul cum se comporta si discuta cu clientii. Cireasa de pe tort vizavi de comportamentul acelui domn, ... Am cumparat vreo 5 cutii de munitie, Geco Express .308W ..., am dat permisul de arma, ...iar problema lui majora, care nu avea nici o legatura cu ceea ce cumparam, ... pusa pe un ton de ceber, era ca ce cauta la mine in permisul B, arma in .22LR, ca asa ceva nu este legal, ..., i-am raspuns frumos ca arma respectiva, nu este de vanatoare, si ca nu este o problema de competenta lui, iar daca i se pare ceva in neregula il rog sa sune la SAESP, ..., mi-a raspuns o maraiala printre dinti greu inteligibila, ... ce se asemana cu un fel de injuratura, ... Rezultatul ... sunt vreo doi ani de cand ma lipsesc total de serviciile lor...
Toate cele bune. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRPana la urma pretul final este 7150. Am stat si am studiat bine arma, am comparat alte variante la același preț, m-am gândit la ce găsești pe stoc în vremurile astea tulburi si pot sa spun ca sunt mulțumit.
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRSalut,
Uite aici un link, catre un potential material de upgrade pentru jucarie: https://www.alpineoptics.at/e/mdt-xrs-c ... ystem.html ![]() Toate cele bune. 22LR; 9x19; 308Win; 9,3x62; 6,5x55; 12;
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRSalut! Scriu aici sa nu tot deschid topicuri doar sa fie. Daca nu este ok rog un moderator sa mute postul si imi cer scuze. Astazi am ajuns în poligon sa montez si sa reglez luneta. Pe arma am montat si o frana de gura inainte. Omul de la poligon a inceput sa tragă. Primele 3 focuri cam intr-un MOA. Urmatoarele 2 mult dreapta(10cm). Verificat luneta si tras inca 3 focuri si toate s-au dus dreapta. Lasat sa se răcească teava si schimbat muniția cu muniție încărcată de ei (poligon Bistrița). Aceasi poveste. Pana am lasat teava sa se răcească iara, omul de la poligon a avut idea sa dam jos frana de gura. La următorul grupaj cartușele raman unde trebuie si grupajul iasa pe la 1/2 MOA. Fixat totul asa si blocat zero luneta. Frana de gura nu este facuta de cineva ci este noua, din magazin. Nu prezintă urme cum ca ar fi fost atinsa de glonț pe interior. Ochiometric nu se vad probleme la ea. A mai pățit cineva asa ceva? Aveți vreo explicație pentru fenomen? Arma ii destul de grea si nu simt reculul fara frana de gura. O las asa si vad cum va fi mai încolo.
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRN-am inteles bine: primul grup, cel central a fost tras cu frana montata sau cu teava simpla?
Sa se mute grupajul pe tinta atunci cand ai montata frana fata de teava goala e perfect normal. Chiar mi s-a intamplat sa nu blochez frana si sa se mute grupajul doar pentru ca s-a rotit si s-a schimbat pozitia fantelor. Dar daca primele focuri au fost cu frana si asta statea bine la locul ei, stransa cum trebuie si dintr-o data focurile au luat-o razna apoi, la demontarea franei s-au dus iar la mijloc .... numa' spiridusii puteau face asta. ![]()
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPREu zic ca-i de la electronică. Înainte să-i dai turbina jos, vezi debitmetrul de aer. Ăla mai face așa
![]() Scuze, nu m-am putut abține! ![]()
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPRPrimele 3 garnisește, cu teava rece, s-au dus relativ ok, cam la 1 MOA. Apoi urmatoarele 2 focuri dreapta 10 cm. Răcit teava si apoi un grupaj de 3 s-au dus iarăși dreapta. A făcut iarăși corecția la luneta si a schimbat muniția. Focurile s-au dus iarăși dreapta. Apoi a lăsat teava sa se răcească și a dat jos frana de gura. Arma a grupat cam în 1-2MOA si a mai făcut niște corectii fine iar focurile au rămas perfect si a putut sa blocheze luneta asa. Idea este ca nu a putut sa faca nici cum reglajul cu frana de gura. Daca era cineva care se lauda ca știe, ca a mai reglat el lunete ziceam ca ii vina omului. Cei de la poligonul Bistrița au făcut asta de sute de ori. Nu putem vorbi de experienta.
Nu are ca ii motor simplu, aspirat.
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPR@DanCo,m-ai făcut de am mai citit odată topicul. În afară de armă, nu prea dai multe informații. Oricum nu găsești răspunsul aici ci la cel ce a avut arma în mână dar contează și:
prinderea lunetei, luneta, montajul, muniția, pregătirea armei noi, distanța de tragere etc. Ia-le pe îndelete și mai da detalii, că mai trece timpul altfel. Frână aia de gură e cam ca și frâna de mână la mașină, că tot vad ca te pricepi: utilă. Dar poți și fără ea. Eu nu mi-aș îngreuna și lungi ![]()
Re: Browning X-Bolt SF Max Varmint VS Tikka T3X UPROk. Detaliez lucrurile. Arma Tikka t3x CTR 308win, teava 62, sina montata din fabrica. Luneta Delta Javelin 4.5x30x56, FFP, tub 34. Inele fixe, medii Leupold. Frana de gura Rusan. Luneta montata la cuplu cu surubelnita dinamometrica. Inainte de montare verificat și cuplul la sina, cum a fost stransa de fabrica. Aici nu cred ca sunt erori pentru ca a fost totul verificat de 2 ori. Munitie Hornady Hornady Custom International 308 Win 180gr Interlock SP. Fenomenul este cel descris mai sus. Fara muzzle brake grupează foarte bine. Cu frana de gura montata nu s-a putut face reglajul.
52 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Google [Bot] şi 35 vizitatori |
Publicitate
|