Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
7.62x39 la vanatoareModerator: liviur
31 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
7.62x39 la vanatoareAm o neclaritate referitoare la folosirea calibrului asta la vanatoare.
De ce este asa blamat si se interzice in Romania folosirea la vanatoare a SKS-ului si a celebrelor WUM-uri la vanatoare. N-o avea energia lui 30-06 sau a unui .308, nu mai vorbim de 300WM, dar in 50-100 m are suficienta energie pentru un animal de 100-200Kg,
Re: 7.62x39 la vanatoareCa bubuie.Rau al dracu'.Si ca nu are suficienta forta la porcotan.Si ca citeste forumul...
![]() ![]() este in noi
Re: 7.62x39 la vanatoare
![]() ![]()
Re: 7.62x39 la vanatoareAlin,sa ma ierte fortele superioare,si eu sunt prost ,da' chiar asa??Poate ca e timpul sa discutam deschis,intr-un topic nou,despre directia in care se indreapta forumul asta?Se pun de 7000 de ori aceleasi intrebari fara a da un simplu ,,cautare''.Daca astia sunt vanatorii de langa mine,iau individuale.Da-i in p.la mea de bani,e crunt.Macar asa ma intorc intreg acasa.Cum dracu' sa facem?
este in noi
Re: 7.62x39 la vanatoareCu scuzele de rigoare am gasit un topic mai vechi cu aceeasi tema. Dar sa ma ierte @Ovi762, nici acum n-am inteles de ce nu-i voie. Ce i-a speriat de au dat ordinul ala prin care se interzice ...
Rog moderatorii sa stearga topicul acesta. Multumesc
Re: 7.62x39 la vanatoareDaca tot l-ai deschis,lasa-l asa.Au interzis calibrul asta dintr-un simplu motiv:sunt cretini congenitali ce nu stiu decat sa interzica,ca de aia ii votam.Pana nu demult si 308win era interzis la mistret,de exemplu.Mostre de desteptaciune crunta.
este in noi
Re: 7.62x39 la vanatoareDaca despre interzicere e vorba, se incearca si pe alte meleaguri :
Re: 7.62x39 la vanatoareCine zice ca e interzis?La mine in grupa(Prahova) a fost un SKS la cineva iar acesta l-a dat la un coleg (noul coleg l-a trecut pe permis fara nici o problema)!Vine cu el la vanatoare.Pocneste ca dracu este adevarat.
Am impresia ca difera de la judet la judet dar oricum este interzis la mistret din cauza lungimii tubului (sub 64 mm). Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: trage si impinge!
Re: 7.62x39 la vanatoare
Calibrul nu este interzis !!!! Este interzis WUM-ul pt ca din arma semiautomata se poate transforma cu modificari minime in arma automata Niciodata nu iti va fi interzis sa iesi la vanatoare cu carabina boltaction in acest calibru
Re: 7.62x39 la vanatoare1. Calibrul 7,62x39 nu este interzis. Există arme în 7,62x39 de fabricaţie rusească în posesia unor vânători.
2. Arma semiautomată WUM cu magazie detaşabilă de 5 cartuşe nu a luat omologarea, sub diverse pretexte legale. În concluzie, a fost transformată în armă de panoplie, prin dezactivare. 3. "Nişte avizaţi", adică nişte oameni care aveau urechile acolo unde se iau deciziile, au sugerat că adevăratul motiv a fost faptul că arma putea fi echipată foarte rapid cu magazia militară de 30 de cartuşe şi cu alte componente, şi că s-ar fi întâmplat deja asta (procurând zisele piese prin clasicul mecanism al contrabandei peste apa Prutului), armele rezultate fiind folosite la braconaj. 4. Aceiaşi avizaţi au mai spus şi că restricţiile aparent absurde care se aplică armelor în .22LR au avut în spate utilizarea lor pentru braconaj. ![]() ~Nautilus
Re: 7.62x39 la vanatoareORDIN Nr. 305 din 16 iulie 2002
cu privire la interzicerea folosirii la vanatoare a armelor semiautomate de tip AKM si SKS, calibrul 7,62 x 39 mm, derivate din pistolul-mitraliera Kalasnikov, fabricate de societatile comerciale "Sadu" - S.A. si "Cugir" - S.A. ACT EMIS DE: MINISTERUL AGRICULTURII, ALIMENTATIEI SI PADURILOR ACT PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 584 din 7 august 2002 Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor, in conformitate cu prevederile art. 8 alin. (1) lit. v) si z) si ale art. 10 lit. a) din Legea fondului cinegetic si a protectiei vanatului nr. 103/1996, republicata, in temeiul prevederilor art. 3 lit. b) si ale art. 5 alin. (1) lit. B. m) din Hotararea Guvernului nr. 362/2002 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, avand in vedere Avizul Consiliului National de Vanatoare nr. 1/2002, emite urmatorul ordin: Art. 1 Ca urmare a faptului ca armele semiautomate de tip AKM si SKS, calibrul 7,62 x 39 mm, derivate din pistolul-mitraliera Kalasnikov, fabricate de societatile comerciale "Sadu" - S.A. si "Cugir" - S.A., nu au fost omologate potrivit prevederilor legale ca arme de vanatoare, folosirea la vanatoare a acestor tipuri de arme este interzisa. Art. 2 Personalul oficiilor cinegetice care functioneaza in structura inspectoratelor teritoriale de regim silvic si cinegetic si personalul tehnic de specialitate angajat al gestionarilor fondurilor de vanatoare exercita controlul respectarii prezentului ordin si aplica masurile prevazute de lege in cazul constatarii nerespectarii lui. Art. 3 Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. p. Ministrul agriculturii, alimentatiei si padurilor, Petre Daea, secretar de stat 1. calibrul nu este interzis. In unele judete, politia a incriminat si calibrul odata cu armele si nu vor sa inscrie arme in acest calibru ca arme de vanatoare desi exista chiar arme noi, vandute cat se poate de oficial ca arme de vanatoare - ex cel mai nou: CZ 527 in 7,62x39 - dupa cum exista o seama de alte arme in acest calibru deja inscrise si e la fel de legal sa-ti aduci orice clona de AK fabricata oriunde numa in Ro nu ca arma de vanatoare. 2. numa cine a tinut mortis si-a transformat arma de tip AK in arma de panoplie. Armele vandute in epoca au fost inapoiate proprietarilor ca arme de colectie, perfect functionale si asa se comercializeaza si inscriu si astazi. 3. modificarile minime la care fac referire antevorbitorii nu sunt deloc minime. Arma a fost construita conform legilor americane, cu gand sa se exporte acolo marea parte a productiei, ceea ce se si intampla. Grupul tragaci este cu totul altul decat cel militar si este fixat intr-un lacas in care nu intra grupul tragaci full-auto, chiar daca iti faci rost de el. Trebuie modificat serios interiorul carcasei. Ca sa transformi arma din semi in full-auto trebe sa adaugi ceva nu sa scoti, cum eronat cred majoritatea utilizatorilor de semi. E drept insa ca magaziile mari se pot adapta usor sa intre in arma.
Re: 7.62x39 la vanatoarePe cei care detin arme in acest calibru ii rog sa-mi spuna unde pot gasi munitie (varfuri) FMJ, expres sau cum le-or mai spune producatorii, pentru acest calibru. Adica nu SoftPoint. Arrow nu importa decat Geco SP, Huntershop nu importa decat Barnaul SP. Am discutat cu cei de la Arrow Bucuresti si au vrajit ceva de genul " o sa vedem daca putem aduce pentru sezonul urmator, nu exista cerere, etc ".
Va multumesc. Laurentiu.
Re: 7.62x39 la vanatoareSe vindeau la kilogram la poarta la UM Sadu
![]()
Re: 7.62x39 la vanatoareMultumesc Radu. Vad din link-ul de la Amis ca sunt aproape la fel de scumpe ca Geco. Se apropie cat de cat de calitatea nemtilor? Care ar fi diferenta intre cele blank de 2 lei si celelalte de 3 lei? Multumesc.
Re: 7.62x39 la vanatoareBlank e cartus orb. Nu are proiectil.
Calitatea munitiei de Sadu e execrabila ... de la serie la serie. Ia Geco, Norma, Sako dacă vrei să fie bine
Re: 7.62x39 la vanatoareMultumesc maestre. Imi cer scuze pentru ignoranta. N-am facut legatura intre blank si cartuse oarbe.
Cu respect, Laurentiu.
Re: 7.62x39 la vanatoarePoate sa-mi spuna cineva unde as putea gasi FMJ-uri in Bucuresti in acest calibru? Sau chiar in tara? Va multumesc.
Re: 7.62x39 la vanatoareFMJ de Sadu gasesti la
Hunter Star, Tg-Jiu B-dul Nicolae Titulescu, bl. 5, parter Telefon: 0253 210 191
Re: 7.62x39 la vanatoareMultumesc MSG. Norma, Sako stie cineva pe unde as putea gasi in acest calibru? In catalogul de la Huntershop nu gasesc decat SP-uri de la Barnaul.
Re: 7.62x39 la vanatoareAveti cumva idee, s-a luat in considerare reintroducerea armei de tip Wum-7.62x39 pe vanatoare sau sunt doar simple speculatii pe aceasta tema?
Multumesc!
Re: 7.62x39 la vanatoareArt. 1
Ca urmare a faptului ca armele semiautomate de tip AKM si SKS, calibrul 7,62 x 39 mm, derivate din pistolul-mitraliera Kalasnikov, fabricate de societatile comerciale "Sadu" - S.A. si "Cugir" - S.A., nu au fost omologate potrivit prevederilor legale ca arme de vanatoare, folosirea la vanatoare a acestor tipuri de arme este interzisa. Nu mai inteleg nimic! Pai de ce nu au fost omologate?! Pentru ca sunt "made in Romania"? Dar variantele care vin de afara sunt bune?...Aici nu stiu de ce, dar am impresia ca cineva nu vrea ca Sadu sau Cugir sa existe pe piata. Ceea ce mi se pare o "mica" atingere la economia nationala. Parerea mea! VOERE LBW cal. 30-06, IJ 39 E cal. 12, GAMO SOCOM cal. 5,5 mm
Re: 7.62x39 la vanatoare@2ndLt
Nu si nici n-o sa vezi asa initiativa prea devreme. @Dracones Cred ca esti un pic prea tanar ca sa le stii povestea, asa cum a fost ea la data respectiva. Chestia se intampla prin a doua jumate a anilor "90 cand un ziarist sau o ziarista care inca de pe atunci erau mari amatori de creat scandaluri din nimic si fara sa priceapa nimic, a scris un articol "ucigator" despre mitralierele care sunt de vanzare in magazine. Politicienii de atunci, ca si cei de azi, au sarit si ei repejor si-au facut-o lata dand acel "decretel". Oricum, n-au sarit foarte repede, au trecut ceva anisori si intre timp armele s-au vandut legal, ca arme de vanatoare, in magazinele din RO. De ce n-au fost omologate? Pentru ca pur si simplu n-a avut cine. Inainte de schimbarea legii din 1996, nici nu prea se punea problema de "omologare pentru vanatoare" si CUGIR-ul a tot scos pe piata arme si cu tevi lise si cu glont si chiar si o mixta. Nu intreba nici naiba daca armele alea sunt omologate pentru vanatoare. Cu noua lege s-a infiintat si o institutie pentru asa ceva, ceva de genul Agentia Nationala pentru bla-bla. Asta a existat numai si numai pe hartie, neavand niciodata nici sediu fizic, nici angajati si nici obiect de activitate ci doar un sef, pentru o scurta perioada. In timpul scandalului ar fi trebuit sa se ocupe ei de aceasta omologare, la cererea producatorului armei. CUGIR-ul a omologat pentru vantoare numai al doilea model de carabina bolt-action scos de ei .... si atat. Partea de fabrica unde se faceau armele de vanatoare s-a dus naibii, piata romaneasca era complet neinteresanta asa ca subiectul a ramas complet in aer. Intre timp, WUM-urile au fost atat de "acoperite de rusine" incat nici politia si nici gospodinele ce sparg seminte in fata portii n-o sa fie in veci de acord cu omologarea lor pentru vanatoare. De ce amestec si politia aici? Pentru ca intr-o varianta "de studiu" a legii armelor dupa care lucram si astazi, chestia cu omologarea era tratata foarte simplu: are omologare pentru vanatoare intr-una din tarile UE? Atunci e OK si e buna si la noi. Ori WUM-ul deja era omologata in Italia in varianta semi si in Germania intr-o varianta si mai modificata asa ca ar fi devenit legala si la noi doar dintr-o trasatura de condei. Cineva s-a prins si textul actual cuprinde o fraza separata pentru armele produse in Ro, cum ca trebe omologate si pe pe plan local. Ori modificarea asta nu cred c-a venit de la parlamentari ..... Asa ca, cine vrea WUM pentru vanatoare .... sa-si ia Arsenal de la vecinii bulgari ![]()
Re: 7.62x39 la vanatoareMultumesc frumos ptr raspunsuri, pacat ca nu vor sa faca asa ceva!
Niste idioti!
Re: 7.62x39 la vanatoareMultumesc pentru lamuriri violiv. Ce sa zic...nu mai am cuvinte...
VOERE LBW cal. 30-06, IJ 39 E cal. 12, GAMO SOCOM cal. 5,5 mm
Re: 7.62x39 la vanatoarehttp://www.czub.cz/en/catalog/327-weapo ... TICAL.aspx
Am vazut aceste arme in Bucuresti, de vanzare, pentru colectie sau vanatoare, la House of Guns.Arata splendid, sunt noi noute. The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: 7.62x39 la vanatoareA, uitasem, era si asta pentru colectionari
http://www.czub.cz/en/catalog/327-weapo ... _3_S1.aspx The golden rule of history is those with the weapons make the rules.
www.anda.com.ro
Re: 7.62x39 la vanatoareSalutare
![]() ![]() Ce-mi puteti recomanda? Multumesc ![]()
Re: 7.62x39 la vanatoare350 g e cam putin pentru o variabila buna. Poate o 6*40 sa ramana sub. Si daca urci la obiective mai mari de 40 iar depasesti masa. Lunetele ce vin pe Axis, niste 3-9*40 la limita decentei sunt usurele.
La primele amintiri, o luneta usoara, mica, cu ocular ingust care sa permita montura joasa pe 527 ca sa nu se loveasca de manerul inchizatorului si care chiar vede bine iar mecanic nu pune probleme este Leupold din seria II, 2-7*x, dar nu e iluminata. Ceva iluminat ar fi Meopta 1,5-6*40 dar cred ca e un pic mai grea. Cred ca trebe sa mai schimbi la specificatii.....
Re: 7.62x39 la vanatoareMultumes Vio
![]() ![]() Am gasit ceva de la Leupold : http://www.midwayusa.com/product/136255 ... 33mm-matte Ce parere ai? ![]()
31 mesaje • Pagina 1 din 2 • 1, 2
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 58 vizitatori |
Publicitate
|