Totul despre vânătoare | Arme şi muniţii | Câini de vânătoare | Atlas cinegetic | La gura sobei | Reţete culinare vânătoreşti | Vânători din alte epoci |
Arma cal. 270, dar buget limitat...Moderator: liviur
20 mesaje • Pagina 1 din 1
Arma cal. 270, dar buget limitat...Va salut domnilor!
Urmeaza sa cumpar prima carabina, am ales sa fie cal.270 si bugetul maxim ar fi 3500 lei. La aceasta suma am de ales intre: Wincester XPR, CZ 557 aici as dori FS-ul si ar mai fi Savage Axis, asta am vazut ca vine si cu luneta la pret bun. Ma tenteaza CZ-ul si in plus vad ca are si catare. De Wincester nu stiu mare lucru, am dat de un topic de prin 2015 in care se reclamau ceva probleme la siguranta, mai exact ca se poate descarca arma cand e actionata siguranta, parca Violiv a postat chestia aceea. De Savage nu stiu mare lucru. Arma o sa fie folosita mai mult la panda, nu cred ca mai mult de o cutie de cartuse pe sezon si din acest motiv as opta pentru un grupaj bun si durabil. Va multumesc pentru sfaturile care urmeaza.
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...CZ-ul bună alegere, dar modelul 550! Winchester bună alegere, dar modelul 70! Savage bună alegere, merge orice model!
Cu scăpatul focului la Winchester în momentul acționării siguranței nu am auzit, poate se discuta despre niște cazuri în care au fost implicate arme Remington. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Eu as mai baga cateva optiuni:
1. Tikka T3 sau T3X tot pe acolo daca sti unde sa cauti 2. Mauser M18 Desi sunt posesor de Tikka T3X Battue, eu iti recomand CZ ul pt robustete si calitatea fabricatiei, daca vrei manevrabilitate iti recomand Tikka scurta cu catari de goana si teava de 51 cm, iar daca vrei ceva care sa imbine putin din ambele, alegi Mauserul. Bineinteles prima data trebuie testate sa vezi daca iti vin bine in umar (cu sau fara geaca de iarna) si apoi musai fuguta in poligon pt teste atat la tinta fixa cat si la tinta mobila, iar raspunsul va veni de la sine. ![]() Mult succes si spor la tras! ![]() www.dronaoradea.ro
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Din pacate nu pot depasi bugetul. Si asa am avut munca de lamurire cu nevasta aproape 2 ani
![]() ![]()
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...vorba cea: sa nu ajungem vreodata sa ne vindem armele cu cat le-am spus nevestelor ca am dat pe ele!
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...![]()
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Omu' zice clar 3500 lei, buget maxim.
Nu spune daca vrea nou sau s-h... Despre toate cele pomenite s-a discutat pe larg, cu bunele si cu relele lor. Win XPR e de departe cea mai slaba carabina scoasa pe piata in ultima decada. Nici n-are rost sa te gandesti la ea. AXIS e cea mai ieftina, in varianta de baza dar poate ajunge si catre 4000 lei daca-i adaugi tot ce ofera. E OK, s-a vandut bine, exista deja experienta multa. N-are catare si inaltator iar luneta cu care vine e doar folosibila...cu indulgenta.
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...CZ 557 e cea mai "inchegata" dintre toate. Patul sintetic e de calitate mai buna, mecanic e un pic mai elaborata dar e semnificativ mai grea.
Sabatti si Franchi mai au carabine in gama asta de pret, la modele de baza si sint arme OK. De ce 270? Si nu 30-06, de ex.? 9 grame proiectil poti sa tragi si din 30-06 cu exact acelasi efect, recul, pret......dar 12-14 g nu poti trage din 270. Piata s-h abunda de arme, toate marcile si calibrele, in stare buna si la preturi mai mult decat OK. E o alternativa ce merita luata in considerare.
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Am eu un Axis 2 XP dar in 30-06, arma e foarte bună la banul plătit. Eu zic sa o iei în considerare. Spor!
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Daca ai posibilitatea sa mai pui ceva in plus, ia o arma care sa aiba si sistem mecanic de ochire.
Zici ca tragi cu luneta sau red dot, dar daca vreodata o sa vrei sa tragi si cu ochiul liber o sa iti trebuiasca alta arma. Asa daca ai deja catarea pe arma nu trebuie decat sa dai luneta jos. 4, 5mm
9mm 16 12 .270win
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Uitete si la Sabatti Rover 870 Thumbhole.
Blaser R8 30-06,9.3x62
Merkel Suhl 12/70
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Am cautat si sh-uri dar au preturi mult prea mari. Eu nu am vazut carabina sh in calibrul dorit sau si in 30. 06 sub 1000E. in apropiere de jud Timis. Cine le vinde le vinde cu tot cu luneta dar si asa preturile sunt mari. Chiar acum m-am uitat in publi 24 si sunt Cz-uri la 6000 de lei cu luneta ce e drept dar cand e 3200 noua in magazin nu prea iti vine sa bati drumul pana la Iasi si cand ajungi acolo sa faci cale intoarsa, ca nu e chiar asa cum spunea nenea vanatoru'.
Era un CZ pe la Cluj Zkk 600 cal 7x57 cam pe la 600E cu luneta CZ 4x32. Dar nu stiu daca merita atat arma. Nu e exclus nici cal 30.06. Am plecat cu gandul la 270 pentru ca e un pic mai bland la tras si face aproape ce face 30.06
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...ZKK-ul 600 este fabricat de ZB la Brno și nu de CZ la Uherský Brod, cu toate că istoria celor două fabrici s-a tot intersectat. Arme bune-bune însă de generație mai veche și depinde mult cum a fost întreținută și cât s-a tras cu ea. Totuși calibrul 7x57 nu este cunoscut ca mâncător de țevi, fiind folosit la greu în trecut. În prezent nu prea mai este cumpărat de către vânători și pierde teren în preferințe într-un ritm alert, cu toate că este un calibru foarte bun pentru țara noastră. Luneta de pe ea nu este de soi. Per total nu știu dacă merită, depinde...
CZ și Savage găsești noi în 3500 de lei, încearcă să le pipăi și vezi care este mai pe placul tău. Dacii aveau cultul morților, comuniștii au avut moartea culților, iar astăzi avem cultul hoților.
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Atentie mare la armele vechi. Ori au fost neglijate grav la curatare si detinatorul le "curata cu un glont", ori erau tinute cu ulei in exces, ulei nesters inainte de tragere. In ambele variante te poti alege cu o arma imprecisa. O proba la poligon din suport e indicata inainte de cumparare.
Corruptissima re publica plurimae leges
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Savage Axis sau Sabatti Rover(am avut personal, super)
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...De asta stiti ceva?http://www.savagearms.ro/110-hog-hunter-model-2018/
Estetic ma atrage.
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Doar ca este in cal 308. Pana la urma e voie cu calibrul asta la mistret?
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...
Da, este permis. viewtopic.php?f=112&t=11501&hilit=calibre+permise&start=330 12/70, 12/76, 30.06, 9,3x62
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Am spre vânzare Sabatti Rover cal. 270 win.
Re: Arma cal. 270, dar buget limitat...Recomand Savage la banii astia, dar cu optica buna.
20 mesaje • Pagina 1 din 1
Înapoi la Arme de vinatoare cu glont Cine este conectatUtilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 95 vizitatori |
Publicitate
|